Erityisadoptiot

YANET

Yanet/Protectora de Malaga; leikattu monirotuinen narttu, syntymäaika 11/11/2015, paino n. 25 kg, korkeus 61 cm.


Yanetin omistaja halusi luopua siitä, koska hänellä ei ollut halua eikä varaa huolehtia Yanetista sen sairastuttua leishmaniaan. Protectoran tarhalta tarjouduttiin maksamaan Yanetin lääkitys ja opastamaan omistajaa sen terveydenhoidossa, kunnes sille löydettäisiin uusi koti. Ajatuksena oli, että Yanetin ei tarvitsisi tulla tarhalle vaan se saisi olla omassa kodissaan, kunnes sille löytyisi uusi perhe. Omistaja lähti Yanetin kanssa tarhalta ja muutaman tunnin kuluttua se löytyi omistajansa hylkäämänä puuhun sidottuna, peloissaan ja ihmeissään. Se ei voinut ymmärtää miksi se oli hylätty ja kaipasi omaa ihmistään, joka oli siihen saakka ollut sen ainoa perhe.

Yanet on aikuinen koira, joka osaa käyttäytyä kaikissa tilanteissa. Se kulkea hyvin hihnassa, ei vedä eikä sinkoile vaan kävelee nätisti koko lenkin ajan. Se on rauhallinen ja tottelevainen koira, jolle on helppo opettaa uusia asioita. Toisaalta leikkiessään se innostuu pentumaiseen ilonpitoon.

Yanet pitää palloista ja saattaa innostua riekkumaan ja loikkimaan kun tarhan vapaaehtoiset leikkivät sen kanssa.

Tarhakuvauksen mukaan Yanet tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se on uusia koiria tavatessaan aluksi arka, mutta ajan kanssa on ystävystynyt kaikkien tapaamiensa koirien kanssa.

Tarhalta kerrotaan, että Yanet on koira, jonka kuka tahansa haluaisi perheensä jäseneksi, erityisesti jos perheessä on lapsia. Se jumaloi lapsia, rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Vastineeksi hellyydestä se tarjoaa suukkoja isolla kielellään.

CLIPER

Cliper/Protectora de Malaga; kastroitu podenco X PPP uros, syntynyt 1.2.2015, paino 23,5 kg, korkeus 55 cm.


Hei!
Minä olen Cliper ja etsin omaa perhettä, jota voisin rakastaa ikuisesti. Minä saavuin Protectoralle kauan aikaa sitten. Olin alussa hyvin sairas ja vietin kuukausia häkissä eristyksissä toipuakseni ja parantuakseni. Tarhan työntekijät ja vapaaehtoiset hoitivat minua niin hyvin, että lopulta aloin voida paremmin ja pääsin isompaan häkkiin asumaan muiden koirien kanssa.

Tarhan vapaaehtoiset lellivät minua joka päivä ja sanovat että olen esimerkillinen koira ja kympin koira. He sanovat myös, että olen hyvä poika ja kiltti poika. En osaa sanoa, että olenko minä hyvä ja kiltti, mutta olen tosi taitava pelaamaan palloilla! Minä rrrrakastan palloja, ne ovat maailman paras asia! Saan ulkoilla joka päivä tunnin ulkoilupihalla ja haluan, että minulle heitetään palloa uudestaan ja uudestaan ja uudestaan… Olen palkannut ihmisiä pallonheitosta suukoilla, ne tuntuvat pitävän siitä. Minä pidän siitä, kun he silittävät päätäni, kun tuon pallon heille.

Elämä tarhalla on tosi rankkaa. Paljaalla betonilattialla nukkuminen ei ole mukavaa. Aina on joko liian kylmää ja kosteaa tai liian kuumaa ja tukahduttavaa. Ja jotkut koiratoverit haukkuvat koko ajan, koska niillä on niin ikävä. Meitä on tarhalla monta sataa ja meteli on usein tosi kova. Mutta olen yrittänyt olla iloisella mielellä ja välittää hyvää mieltä muillekin. Alan usein hymyillä heti, kun näen jonkun lähestyvän häkkiäni. Minusta on mukava tervehtiä ihmisiä hymyllä, siitä tulee varmasti heillekin mukava mieli.

Olen kuullut ihmisten sanovan, että olen tosi fiksu koira. Minusta on mukava, kun minun kanssani touhutaan ja tykkään opetella uusia juttuja. Osaan istua ja antaa tassua ja niin, tuoda pallon kun se heitetään. Joskus yritän huijata, että en ymmärrä mitä minua pyydetään tekemään, mutta teen sen vain saadakseni lisää namuja. Namut ovat hyviä! Mutta hsst, ei kerrota sitä kellekään. Tarhan vapaaehtoiset sanovat myös, että ovat ylpeitä minusta, koska osaan kävellä niin hyvin remmissä. Minusta on mukava käydä lenkeillä ja tavata uusia ihmisiä ja koiria. Minä pidän ihmisistä ja koirista ja kissoista! Mitä enemmän uusia ystäviä, niin sitä mukavampaa! Eikö?!

Minulla on paras ystävä, jonka kanssa asun samassa häkissä. Hyvät ystävät ovat tärkeitä. Minun ystäväni lohduttaa minua silloin kun olen surullinen ja on minun turvanani silloin kun minua pelottaa. Ulkoilualueella leikimme aina yhdessä ja roiskimme vettä toistemme päälle vesialtaassa. Vesisodan leikkiminen on niiiin kivaa! Ja kesällä se viilentääkin meitä mukavasti.

Vähän aikaa sitten minä melkein sain oman kodin. Se oli tosi jännittävää! Tapasin uuden perheeni ja olin jo valmis muuttamaan heidän luokseen. Sitten eläinlääkäri sanoi, että minulla on sairaus jonka nimi on leishmania ja että minä joudun syömään pillereitä elääkseni. Perhe ei enää halunnutkaan minua ja jäin asumaan tarhalle häkkiini. Olin hyvin surullinen, koska olin jo haaveillut siitä, että saisin oman perheen ja oikean kodin!

Jos minä saisin valita itselleni ihan minkälaisen kodin tahansa, niin haluaisin sellaisen kodin, jossa minulle annettaisiin aikaa, hellyyttä ja paljon nameja! Haluaisin maata omistajani vierellä pehmeässä sohvassa tai vaikka nurmikolla auringossa (osaan olla ihan rauhallinen poika, vaikka tykkäänkin leikkiä), käydä kävelyillä ja tutkia maailmaa. Haluaisin että joku pitäisi minusta huolta ja aivan varmasti minä pitäisin myös huolta hänestäi! Olisin hänen paras ystävä, hymyilisin ihan aina ja antaisin tosi paljon suukkoja.

Jos sinun luonasi olisi minulle oma koti Suomessa, niin olisi maailman onnellisin koira!

DAENARYS

Daenarys/Protectora de Malaga; leikattu belgianpaimenkoira malinois narttu, syntymäaika 26.3.2017, säkäkorkeus 54 cm.


Daenarys tuli tarhalle hyvin huonoista olosuhteista. Se oli pelkkää luuta ja nahkaa, hyvin sairas ja kärsi pahasta nestehukasta. Daenarys on kuitenkin nuori ja vahva koira, joten se alkoi toipua kovista kokemuksistaan hyvin pian. Sillä on perussairautena leishmania ja joko siitä, tai aiemmasta kaltoinkohtelusta johtuva munuaisten vajaatoiminta. Tällä hetkellä Daenarys on kaunis, aktiivinen ja aulis koira. Tarhalta kerrotaan, että se on hyvin tyypillinen malinois narttu ja kunniaksi rodulleen.

Daenarys etsii aktiivista, roduntuntevaa kotia, jossa huomioidaan sen fyysiset ja psyykkiset tarpeet. Se tarvitsee paljon liikuntaa ja myös mielen aktivointia. Se suhtautuu innolla ja uteliaisuudella kaikkiin puuhiin ja on väsymätön lenkkikaveri. Daenarys tulee hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten ja toisten koirien kanssa

KIMBO

Uros, staffimix, säkäkorkeus 49 cm, paino 30 kg, arvioitu syntymäaika 11/2013


Kimbo on surullinen esimerkki omistajan täysin laiminlyömästä koirasta. Kimbo löytyi eräänä aamuna vaeltelemasta asuinalueelta köysi kaulassa, iho täynnä haavoja, takajalkaa ontuen, aliravittuna ja silmän hoitamattoman haavan takia lähes silmänsä menettäneenä.
Kimbolla todettiin myös leishmania.
Kimbon onneksi omistaja ei halunut sitä takaisin, vaan luovutti sen Protectoralle.

Tarhalla Kimbo on hoidettu kuntoon ja siitä on kuoriutunut onnellinen ja ystävällinen poika.
Kimbo kävelee hihnassa vetämättä ja on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa.

Leishmaniaan Kimbolla on lääkitys.

PRINCE

Uros, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 53 cm, paino 35 kg, arvioitu syntymäaika 3/2013


Täynnä haavoja, tuijottava katse. Sellainen oli Prince tullessaan tarhalle.
Alun ujosta koirasta on tarhalla kuoriutunut ihmisten seurasta ja pallopeleistä nauttiva poika.

Prince kävelee vetämättä hihnassa. Uroksia kohtaan voi olla hallitseva.

Princellä on leishmania

DINKI

Dinki/Protectora de Malaga, espanjanvesikoira X podenco orito narttu, arvioitu synt. 10/2015, korkeus 43 cm, paino 13 kg.


Dinki oli hylätty tappotarhalle “siskonsa” kanssa. Tuolloin Dinki oli vielä pieni tyttö ja se sai pahoja paniikkikohtauksia. Aluksi oli mahdotonta erottaa Dinkiä siskostaan. Se alkoi vapista holtittomasti kykenemättä liikkumaan. Dinki on varmasti kokenut varhaisessa elämässään jotain kamalaa ja sen perusturvallisuudessa on vakavia puutteita.

Vapaaehtoisten kärsivällisyyden ansiosta Dinki alkoi vähitellen rauhoittua eikä kaivannut enää koko ajan siskoaan turvakseen. Se alkoi leikkiä toistenkin koirien kanssa ja kun sen sisko muutaman kuukauden kuluttua adoptoitiin omaan kotiin, ei Dinki jäänyt sitä enää kaipaamaan.

Dinkistä on kuoriutunu vuodessat tarhalla täydellinen, utelias pieni tyttö. Se on hyvin ystävällinen, leikkisä ja hellä koira. Se on myös hyvin aktiivinen koira, joka rakastaa juoksemista ja palloja. Dinki kulkee hyvin remmissä ja heiluttaa iloisesti häntäänsä saadessaan huomiota. Se antaa tehdä hoitotoimenpiteet ongelmitta ja välillä tarjoaa mahaansa rapsutettavaksi.

Dinki on jakanut häkin hyvin erilaisten koirien kanssa; hyvin hermostuneiden ja dominoivien urosten ja arkojen narttujen kanssa. Dinkiä ei suositella kuitenkaan dominoivien narttujen seuraksi, koska se on itsekin melko voimakastahtoinen. Dinkiä ei ole testattu kissojen kanssa.

Dinki kulkee hyvin remmissä ja suhtautuu hyvin vieraisiin koiriin. Se antaa vieraiden lasten ja aikuisten hyväillä itseään ja käyttäytyy aina asiallisesti. Dinki ei osaa itse mennä autoon, mutta antaa nostaa itsensä kyytiin. Sillä on kuitenkin matkapahoinvointia, joten matkustaminen ei ole sille nautinto. Dinkillä on leishmania.

Olisi mahtavaa, jos Dinkille löytyisi perhe, jonka kanssa Dinki saisi vihdoin oppia olemaan onnellinen ja jossa se oppisi luottamaan siihen, ettei sitä enää koskaan satuteta.

MORLACO

saksanpaimenkoira X Ceskoslovensky vlcak, leikattu uros, synt. 3.2.2015, korkeus 62 cm, paino 27 kg.


Kasvattaja hylkäsi 2-vuotiaan Morlacon tappotarhalle, koska hänellä ei ollut sille käyttöä ja koska koira ei kasvattajan mukaan ansainnut mitään muuta. Syynä hylkäämiseen oli Morlacon sairastama leishmania, jonka kasvattaja oli jättänyt hoitamatta. Hoitamattomana leishmania oli ehtinyt jo alkaa vaikuttaa Morlacon munuaisten toimintaan ja silmiin. Tarhalla Morlacon leishmaniaa on hoidettu, arvot ovat laskeneet ja tauti on jo lähes hallinnassa. Voi olla, ettei Morlaco tule tarvitsemaan lääkehoitoa tulevaisuudessa, mutta munuaisten toimintaa helpotetaan jatkossakin ruokavaliolla ja lisäravinteilla.

Morlaco on kaunis ja sulokas koira jolla on lisäksi ihastuttava luonne. Se on hyvin hellyydenkipeä poika, joka rakastaa halailua ja suukottelua. Tarhalla Morlaco on saanut ensimmäisen kerran elämässään kokea hellyyttä ja hyvyyttä ihmisten taholta.

Morlaco on hyvin aktiivinen ja vilkas koira, joka tulee toimeen toisten koirien kanssa. Tarhalla se on ulkoillut dominoivien koirien kanssa ja pyrkii väistelemään niitä, eikä ole osoittanut aggression merkkejä toisia koiria kohtaan.

Tarhalta kerrotaan, että Morlaco on super älykäs koira, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktivointia. Sillä on hyvä työmoraali ja se nauttii monenlaisesta touhuamisesta. Morlacosta varmasti saisi mukavan harrastuskaverin moneenkin lajiin.
Morlaco tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja rakastaa lapsia. Kissojen kanssa samaan kotiin Morlacoa ei luovuteta. Morlaco kävelee hyvin remmissä, vaikka tarhan ulkopuolella suhtautuukin asioihin hieman epäileväisesti. Se myös matkustaa hyvin autossa.

Morlaco ansaitsee kodin, jossa siitä huolehditaan ja jossa sen antamaan rakkauteen ja hellyyteen vastataan samalla mitalla. Jos sinun kotonasi ja sydämessäsi olisi tilaa tälle ihastuttavalle pojalle, niin täytä esitietolomak