Erityisadoptiot

ABI

leikattu bullterrieri x narttu, syntynyt arviolta 2015, paino n. 15 kg.


Tapasimme Abin tarhavierailulla. Sitä ei voinut olla huomaamatta, kun se kimpoili häkissään kuin kumipallo. Se hyppi ilmaan, otti lisää vauhtia seinistä ja kieppui ympäri hymyillen koko ajan koko naamallaan. Sen iloista ja ystävällistä olemusta katsoessa ei ensimmäiseksi tullut ajatelleeksi sen rankkaa taustaa ja kaikkea sitä, mitä se on elämänsä aikana joutunut kokemaan.

Pikkuruisen bullterrierin näköinen Abi löytyi vaeltelemasta Malagan alueelta. Sen keho oli täynnä arpia ja sillä oli pahoja iho-ongelmia. Se oli huonossa kunnossa ja se kärsi. Erään varaston työntekijä sääli Abia ja antoi oman eväsleipänsä nälkäiselle ja kurjan näköiselle koiralle. Onneksemme hänen huolenpitonsa ei jäänyt siihen, vaan hän otti yhteyttä Protectoralle ja Abi pelastettiin kadulta tarhalle.

Tarhalla Abille tehtiin lukuisia testejä ja sillä todettiin leishmania. Iho-oireet selittyivät tällä diagnoosilla ja asianmukaisen hoidon alettua alkoi Abin kuntokin vähitellen parantua. Leishmania ei koskaan poistu Abin kehosta, mutta tällä hetkellä tauti on täysin hallinnassa ja oireeton. Pieneksi maanjäristykseksi kutsuttu Abi taisteli sitkeästi ja toipui lopulta kaltoinkohtelun ja heitteillejätön aiheuttamista fyysisistä vaurioista.

Abi herättää huomiota pienen, kompaktin kokonsa lisäksi vantteralla olemuksellaan, iloisella ilmeellään ja elämänhalullaan. Sen katseessa on riemua, kun se tajuaa häkkiä lähestyvien ihmisten olevan tulemassa sen luokse. Se sinkoilee, pomppii, vinkuu ja haukahtelee onnesta kun sitä mennään tervehtimään. Abi on tottelevainen koira, jonka kanssa on alettu harjoitella kärsivällisyyttä ja jokapäiväisen elämän käytöstapoja. Tarhan ulkopuolella se kävelee nätisti remmissä seuraten taluttajan rinnalla.

Abin sosiaalisuus eivät rajoitu pelkästään ihmisiin. Se on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se innostuu uusien ystävien tapaamisesta ja riehakkaista leikeistä. Joskus se loikkii hassustI jäniksen lailla ympäriinsä pelkästä ylitsepursuavasta onnesta, kun se saa touhuta aitauksessa toisten koirien kanssa.

Abi tarvitsisi kodin, jossa sitä rakastettaisiin yhtä paljon kun se on valmis rakastamaan omia ihmisiään. Se nauttisi kävelylenkeistä, leikkituokioista ja yhteisistä puuhasteluhetkistä. Abi on aktiivinen koira, joka tarvitsee liikunnan lisäksi puuhaa aivoille. Se on myös ketterä ja nopea tyttö, jolle ei ole mikään ongelma hypätä pöydälle tai poistua paikalta loikkaamalla piha-aidan yli. Abi sopisi hyvin myös kaveriksi toiselle koiralle, koska se osaa olla tosi hieno sisko-koira.

OLIVIA

leikattu labradorinnoutaja x narttu, syntynyt arviolta 01/06/2012, saapunut tarhalle 08/04/2013, korkeus 64 cm, paino 32 kg.


Olivia on ollut tarhalla jo yli viisi vuotta! Tämä musta kaunotar on jäänyt näkymättömäksi, eikä kukaan ole halunnut sitä omakseen. Olivia istuu joka päivä tuntikausia häkkinsä ovella ja odottaa, että joku huomaisi sen. Se katsoo vetoavasti jokaista surullisilla silmillään, yrittää antaa tassua häkin kaltereiden välistä ja joutuu joka kerta pettymään. Tarhan vapaaehtoiset rakastavat tätä herkkää ja surullista tyttöä, mutta kukaan ei pysty tarjoamaan sille kaikkea sitä aikaa ja rakkautta, jota se ansaitsisi.

Olivia on rauhallinen tyttö. Ulkoilualueellakaan se paljoa rieku ja juoksentele, vaan ennemmin kävelee ja haistelee rauhaisasti, palaten aina vapaaehtoisten luokse saadakseen hellyyttä. Se painautuu jalkoja vasten tai heittäytyy selälleen saadakseen rapsutuksia. Maharapsutukset ovat Oliviasta ihan parasta, mutta välillä se kutiaa mahasta ja komentaa lopettamaan rapsutuksen. Saman tien se kuitenkin peittää ihmisen märillä koiran suukoilla haluten lisää hyväilyjä.

Olivia osaa peruskäskyt ja antaa mielellään tassua joka välissä saadakseen huomiota. Olivia on tavannut tarhalla kissoja, eikä ole osoittanut saalisviettiä niitä kohtaan. Se enemmänkin pelkää kissoja ja hakeutuu ihmisen viereen istumaan ja antaa tassua. Olivia ei tule toimeen toisten narttujen kanssa, mutta yleisesti ottaen se on tullut toimeen lähes kaikkien urosten kanssa. Tällä hetkellä se jakaa häkin kauttamme adoptoitavissa olevan Giorgion kanssa ja aiemmin myös kauttamme adoptoitu Spike asui niiden kanssa. Olivia sietää sekä rauhallisia, että aktiivisia uroksia, kunhan ne eivät ole liian päällekäyviä. Yleensä Olivia haluaa, että muut koirat jättävät sen rauhaan, mutta toisaalta myös ollessaan innoissaan se pyytää toisia koiria leikkimään kanssaan.

Olivia kulkee hyvin ja vetämättä remmissä, mutta ei halua että tuntemattomat koirat tulevat liian lähelle. Tulevan kodin pitäisikin olla valmis tekemään töitä Olivian opettamiseksi pois mahdollisesta remmirähjäyksestä. Olivia rakastaa autoajeluita ja on innoissaan päästessään tutkimaan uusia paikkoja ja haistelemaan tarhan ulkopuolisia hajuja. Olivia puolustaa tarhalla ruokaansa ja se syökin erillään muista koirista. Kotioloissa ruokailutilanteista ei pitäisi muodostua ongelmaa, kunhan Olivia saa syödä itsekseen ja rauhassa toisilta koirilta. Olivia rakastaa vettä ja kärsii kesäisin Espanjan kuuman auringon alla. Kesäaikaan vapaaehtoiset käyvät useita kertoja päivässä helpottamassa Olivian oloa kastelemalla sitä viileällä vedellä. Se tietää jo odottaa mitä on tulossa, kun se näkee ihmisten lähestyvän sen häkkiä veden kanssa. Se asettuu maahan makaamaan ja odottamaan raikastavaa hierontaa viileällä vedellä.

Olivialla on kilpirauhasen vajaatoiminta, joka vaatii lääkitystä koko sen loppuelämän ajan. Sairaus ei häviä mihinkään, mutta oikealla lääkityksellä sen pitäisi pysyä oireettomana ja Olivian pitäisi pystyä elämään aivan normaalin mittainen koiran elämä. Sairaudestaan johtuen Olivia on erityisadoptio.

Olivia haaveilee rauhallisesta ja rakastavasta kodista, jossa sillä olisi tilaa haistella ja tutkiskella paikkoja. Se olisi maailman onnellisin tyttö, jos joku vihdoin huomaisi sen erityislaatuisuuden ja ottaisi sen kotiinsa ja sydämeensä.

YANET

Yanet/Protectora de Malaga; leikattu monirotuinen narttu, syntymäaika 11/11/2015, paino n. 25 kg, korkeus 61 cm.


Yanetin omistaja halusi luopua siitä, koska hänellä ei ollut halua eikä varaa huolehtia Yanetista sen sairastuttua leishmaniaan. Protectoran tarhalta tarjouduttiin maksamaan Yanetin lääkitys ja opastamaan omistajaa sen terveydenhoidossa, kunnes sille löydettäisiin uusi koti. Ajatuksena oli, että Yanetin ei tarvitsisi tulla tarhalle vaan se saisi olla omassa kodissaan, kunnes sille löytyisi uusi perhe. Omistaja lähti Yanetin kanssa tarhalta ja muutaman tunnin kuluttua se löytyi omistajansa hylkäämänä puuhun sidottuna, peloissaan ja ihmeissään. Se ei voinut ymmärtää miksi se oli hylätty ja kaipasi omaa ihmistään, joka oli siihen saakka ollut sen ainoa perhe.

Yanet on aikuinen koira, joka osaa käyttäytyä kaikissa tilanteissa. Se kulkea hyvin hihnassa, ei vedä eikä sinkoile vaan kävelee nätisti koko lenkin ajan. Se on rauhallinen ja tottelevainen koira, jolle on helppo opettaa uusia asioita. Toisaalta leikkiessään se innostuu pentumaiseen ilonpitoon.

Yanet pitää palloista ja saattaa innostua riekkumaan ja loikkimaan kun tarhan vapaaehtoiset leikkivät sen kanssa.

Tarhakuvauksen mukaan Yanet tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se on uusia koiria tavatessaan aluksi arka, mutta ajan kanssa on ystävystynyt kaikkien tapaamiensa koirien kanssa.

Tarhalta kerrotaan, että Yanet on koira, jonka kuka tahansa haluaisi perheensä jäseneksi, erityisesti jos perheessä on lapsia. Se jumaloi lapsia, rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Vastineeksi hellyydestä se tarjoaa suukkoja isolla kielellään.

CLIPER

Cliper/Protectora de Malaga; kastroitu podenco X PPP uros, syntynyt 1.2.2015, paino 23,5 kg, korkeus 55 cm.


Hei!
Minä olen Cliper ja etsin omaa perhettä, jota voisin rakastaa ikuisesti. Minä saavuin Protectoralle kauan aikaa sitten. Olin alussa hyvin sairas ja vietin kuukausia häkissä eristyksissä toipuakseni ja parantuakseni. Tarhan työntekijät ja vapaaehtoiset hoitivat minua niin hyvin, että lopulta aloin voida paremmin ja pääsin isompaan häkkiin asumaan muiden koirien kanssa.

Tarhan vapaaehtoiset lellivät minua joka päivä ja sanovat että olen esimerkillinen koira ja kympin koira. He sanovat myös, että olen hyvä poika ja kiltti poika. En osaa sanoa, että olenko minä hyvä ja kiltti, mutta olen tosi taitava pelaamaan palloilla! Minä rrrrakastan palloja, ne ovat maailman paras asia! Saan ulkoilla joka päivä tunnin ulkoilupihalla ja haluan, että minulle heitetään palloa uudestaan ja uudestaan ja uudestaan… Olen palkannut ihmisiä pallonheitosta suukoilla, ne tuntuvat pitävän siitä. Minä pidän siitä, kun he silittävät päätäni, kun tuon pallon heille.

Elämä tarhalla on tosi rankkaa. Paljaalla betonilattialla nukkuminen ei ole mukavaa. Aina on joko liian kylmää ja kosteaa tai liian kuumaa ja tukahduttavaa. Ja jotkut koiratoverit haukkuvat koko ajan, koska niillä on niin ikävä. Meitä on tarhalla monta sataa ja meteli on usein tosi kova. Mutta olen yrittänyt olla iloisella mielellä ja välittää hyvää mieltä muillekin. Alan usein hymyillä heti, kun näen jonkun lähestyvän häkkiäni. Minusta on mukava tervehtiä ihmisiä hymyllä, siitä tulee varmasti heillekin mukava mieli.

Olen kuullut ihmisten sanovan, että olen tosi fiksu koira. Minusta on mukava, kun minun kanssani touhutaan ja tykkään opetella uusia juttuja. Osaan istua ja antaa tassua ja niin, tuoda pallon kun se heitetään. Joskus yritän huijata, että en ymmärrä mitä minua pyydetään tekemään, mutta teen sen vain saadakseni lisää namuja. Namut ovat hyviä! Mutta hsst, ei kerrota sitä kellekään. Tarhan vapaaehtoiset sanovat myös, että ovat ylpeitä minusta, koska osaan kävellä niin hyvin remmissä. Minusta on mukava käydä lenkeillä ja tavata uusia ihmisiä ja koiria. Minä pidän ihmisistä ja koirista ja kissoista! Mitä enemmän uusia ystäviä, niin sitä mukavampaa! Eikö?!

Minulla on paras ystävä, jonka kanssa asun samassa häkissä. Hyvät ystävät ovat tärkeitä. Minun ystäväni lohduttaa minua silloin kun olen surullinen ja on minun turvanani silloin kun minua pelottaa. Ulkoilualueella leikimme aina yhdessä ja roiskimme vettä toistemme päälle vesialtaassa. Vesisodan leikkiminen on niiiin kivaa! Ja kesällä se viilentääkin meitä mukavasti.

Vähän aikaa sitten minä melkein sain oman kodin. Se oli tosi jännittävää! Tapasin uuden perheeni ja olin jo valmis muuttamaan heidän luokseen. Sitten eläinlääkäri sanoi, että minulla on sairaus jonka nimi on leishmania ja että minä joudun syömään pillereitä elääkseni. Perhe ei enää halunnutkaan minua ja jäin asumaan tarhalle häkkiini. Olin hyvin surullinen, koska olin jo haaveillut siitä, että saisin oman perheen ja oikean kodin!

Jos minä saisin valita itselleni ihan minkälaisen kodin tahansa, niin haluaisin sellaisen kodin, jossa minulle annettaisiin aikaa, hellyyttä ja paljon nameja! Haluaisin maata omistajani vierellä pehmeässä sohvassa tai vaikka nurmikolla auringossa (osaan olla ihan rauhallinen poika, vaikka tykkäänkin leikkiä), käydä kävelyillä ja tutkia maailmaa. Haluaisin että joku pitäisi minusta huolta ja aivan varmasti minä pitäisin myös huolta hänestäi! Olisin hänen paras ystävä, hymyilisin ihan aina ja antaisin tosi paljon suukkoja.

Jos sinun luonasi olisi minulle oma koti Suomessa, niin olisi maailman onnellisin koira!

DAENARYS - tulossa kotihoitoon

Daenarys/Protectora de Malaga; leikattu belgianpaimenkoira malinois narttu, syntymäaika 26.3.2017, säkäkorkeus 54 cm.


Daenarys tuli tarhalle hyvin huonoista olosuhteista. Se oli pelkkää luuta ja nahkaa, hyvin sairas ja kärsi pahasta nestehukasta. Daenarys on kuitenkin nuori ja vahva koira, joten se alkoi toipua kovista kokemuksistaan hyvin pian. Sillä on perussairautena leishmania ja joko siitä, tai aiemmasta kaltoinkohtelusta johtuva munuaisten vajaatoiminta. Tällä hetkellä Daenarys on kaunis, aktiivinen ja aulis koira. Tarhalta kerrotaan, että se on hyvin tyypillinen malinois narttu ja kunniaksi rodulleen.

Daenarys etsii aktiivista, roduntuntevaa kotia, jossa huomioidaan sen fyysiset ja psyykkiset tarpeet. Se tarvitsee paljon liikuntaa ja myös mielen aktivointia. Se suhtautuu innolla ja uteliaisuudella kaikkiin puuhiin ja on väsymätön lenkkikaveri. Daenarys tulee hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten ja toisten koirien kanssa

PRINCE

Uros, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 53 cm, paino 35 kg, arvioitu syntymäaika 3/2013


Täynnä haavoja, tuijottava katse. Sellainen oli Prince tullessaan tarhalle.
Alun ujosta koirasta on tarhalla kuoriutunut ihmisten seurasta ja pallopeleistä nauttiva poika.

Prince kävelee vetämättä hihnassa. Uroksia kohtaan voi olla hallitseva.

Princellä on leishmania

DINKI

Dinki/Protectora de Malaga, espanjanvesikoira X podenco orito narttu, arvioitu synt. 10/2015, korkeus 43 cm, paino 13 kg.


Dinki oli hylätty tappotarhalle “siskonsa” kanssa. Tuolloin Dinki oli vielä pieni tyttö ja se sai pahoja paniikkikohtauksia. Aluksi oli mahdotonta erottaa Dinkiä siskostaan. Se alkoi vapista holtittomasti kykenemättä liikkumaan. Dinki on varmasti kokenut varhaisessa elämässään jotain kamalaa ja sen perusturvallisuudessa on vakavia puutteita.

Vapaaehtoisten kärsivällisyyden ansiosta Dinki alkoi vähitellen rauhoittua eikä kaivannut enää koko ajan siskoaan turvakseen. Se alkoi leikkiä toistenkin koirien kanssa ja kun sen sisko muutaman kuukauden kuluttua adoptoitiin omaan kotiin, ei Dinki jäänyt sitä enää kaipaamaan.

Dinkistä on kuoriutunu vuodessat tarhalla täydellinen, utelias pieni tyttö. Se on hyvin ystävällinen, leikkisä ja hellä koira. Se on myös hyvin aktiivinen koira, joka rakastaa juoksemista ja palloja. Dinki kulkee hyvin remmissä ja heiluttaa iloisesti häntäänsä saadessaan huomiota. Se antaa tehdä hoitotoimenpiteet ongelmitta ja välillä tarjoaa mahaansa rapsutettavaksi.

Dinki on jakanut häkin hyvin erilaisten koirien kanssa; hyvin hermostuneiden ja dominoivien urosten ja arkojen narttujen kanssa. Dinkiä ei suositella kuitenkaan dominoivien narttujen seuraksi, koska se on itsekin melko voimakastahtoinen. Dinkiä ei ole testattu kissojen kanssa.

Dinki kulkee hyvin remmissä ja suhtautuu hyvin vieraisiin koiriin. Se antaa vieraiden lasten ja aikuisten hyväillä itseään ja käyttäytyy aina asiallisesti. Dinki ei osaa itse mennä autoon, mutta antaa nostaa itsensä kyytiin. Sillä on kuitenkin matkapahoinvointia, joten matkustaminen ei ole sille nautinto. Dinkillä on leishmania.

Olisi mahtavaa, jos Dinkille löytyisi perhe, jonka kanssa Dinki saisi vihdoin oppia olemaan onnellinen ja jossa se oppisi luottamaan siihen, ettei sitä enää koskaan satuteta.

MORLACO

saksanpaimenkoira X Ceskoslovensky vlcak, leikattu uros, synt. 3.2.2015, korkeus 62 cm, paino 27 kg.


Kasvattaja hylkäsi 2-vuotiaan Morlacon tappotarhalle, koska hänellä ei ollut sille käyttöä ja koska koira ei kasvattajan mukaan ansainnut mitään muuta. Syynä hylkäämiseen oli Morlacon sairastama leishmania, jonka kasvattaja oli jättänyt hoitamatta. Hoitamattomana leishmania oli ehtinyt jo alkaa vaikuttaa Morlacon munuaisten toimintaan ja silmiin. Tarhalla Morlacon leishmaniaa on hoidettu, arvot ovat laskeneet ja tauti on jo lähes hallinnassa. Voi olla, ettei Morlaco tule tarvitsemaan lääkehoitoa tulevaisuudessa, mutta munuaisten toimintaa helpotetaan jatkossakin ruokavaliolla ja lisäravinteilla.

Morlaco on kaunis ja sulokas koira jolla on lisäksi ihastuttava luonne. Se on hyvin hellyydenkipeä poika, joka rakastaa halailua ja suukottelua. Tarhalla Morlaco on saanut ensimmäisen kerran elämässään kokea hellyyttä ja hyvyyttä ihmisten taholta.

Morlaco on hyvin aktiivinen ja vilkas koira, joka tulee toimeen toisten koirien kanssa. Tarhalla se on ulkoillut dominoivien koirien kanssa ja pyrkii väistelemään niitä, eikä ole osoittanut aggression merkkejä toisia koiria kohtaan.

Tarhalta kerrotaan, että Morlaco on super älykäs koira, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktivointia. Sillä on hyvä työmoraali ja se nauttii monenlaisesta touhuamisesta. Morlacosta varmasti saisi mukavan harrastuskaverin moneenkin lajiin.
Morlaco tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja rakastaa lapsia. Kissojen kanssa samaan kotiin Morlacoa ei luovuteta. Morlaco kävelee hyvin remmissä, vaikka tarhan ulkopuolella suhtautuukin asioihin hieman epäileväisesti. Se myös matkustaa hyvin autossa.

Morlaco ansaitsee kodin, jossa siitä huolehditaan ja jossa sen antamaan rakkauteen ja hellyyteen vastataan samalla mitalla. Jos sinun kotonasi ja sydämessäsi olisi tilaa tälle ihastuttavalle pojalle, niin täytä esitietolomak