Erityisadoptiot

CONNY

narttu, ppp-mix, keskikokoinen, arvioitu syntymäaika 3/2017 Todennäköisesti joka juoksusta pennutettu Conny hylättiin kylmästi tarhalle. Edes lukuisia punkkeja sen iholta ei oltu viitsitty poistaa. Ei niin mukavasta menneisyydestä huolimatta nätti Conny on osoittautunut sosiaaliseksi, leikkisäksi, iloiseksi ja fiksuksi koiraksi, joka on oppinut perusasiat nopeasti. Leikkiminen koirakavereiden kanssa on mukavaa, mutta vesileikkejä Conny rakastaa yli kaiken. Ihmisten huomio ja seura saa hännän heilumaan ja tarhan vapaaehtoiset kuvaavatkin sen häntää väsymättömäksi. Urosten kaveriksi. Kissoja kohtaan ei ole osoittanut aggressiivisuutta. Connylla on leishmania.

ABI

leikattu bullterrieri x narttu, syntynyt arviolta 2015, paino n. 15 kg.


Tapasimme Abin tarhavierailulla. Sitä ei voinut olla huomaamatta, kun se kimpoili häkissään kuin kumipallo. Se hyppi ilmaan, otti lisää vauhtia seinistä ja kieppui ympäri hymyillen koko ajan koko naamallaan. Sen iloista ja ystävällistä olemusta katsoessa ei ensimmäiseksi tullut ajatelleeksi sen rankkaa taustaa ja kaikkea sitä, mitä se on elämänsä aikana joutunut kokemaan.

Pikkuruisen bullterrierin näköinen Abi löytyi vaeltelemasta Malagan alueelta. Sen keho oli täynnä arpia ja sillä oli pahoja iho-ongelmia. Se oli huonossa kunnossa ja se kärsi. Erään varaston työntekijä sääli Abia ja antoi oman eväsleipänsä nälkäiselle ja kurjan näköiselle koiralle. Onneksemme hänen huolenpitonsa ei jäänyt siihen, vaan hän otti yhteyttä Protectoralle ja Abi pelastettiin kadulta tarhalle.

Tarhalla Abille tehtiin lukuisia testejä ja sillä todettiin leishmania. Iho-oireet selittyivät tällä diagnoosilla ja asianmukaisen hoidon alettua alkoi Abin kuntokin vähitellen parantua. Leishmania ei koskaan poistu Abin kehosta, mutta tällä hetkellä tauti on täysin hallinnassa ja oireeton. Pieneksi maanjäristykseksi kutsuttu Abi taisteli sitkeästi ja toipui lopulta kaltoinkohtelun ja heitteillejätön aiheuttamista fyysisistä vaurioista.

Abi herättää huomiota pienen, kompaktin kokonsa lisäksi vantteralla olemuksellaan, iloisella ilmeellään ja elämänhalullaan. Sen katseessa on riemua, kun se tajuaa häkkiä lähestyvien ihmisten olevan tulemassa sen luokse. Se sinkoilee, pomppii, vinkuu ja haukahtelee onnesta kun sitä mennään tervehtimään. Abi on tottelevainen koira, jonka kanssa on alettu harjoitella kärsivällisyyttä ja jokapäiväisen elämän käytöstapoja. Tarhan ulkopuolella se kävelee nätisti remmissä seuraten taluttajan rinnalla.

Abin sosiaalisuus eivät rajoitu pelkästään ihmisiin. Se on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se innostuu uusien ystävien tapaamisesta ja riehakkaista leikeistä. Joskus se loikkii hassustI jäniksen lailla ympäriinsä pelkästä ylitsepursuavasta onnesta, kun se saa touhuta aitauksessa toisten koirien kanssa.

Abi tarvitsisi kodin, jossa sitä rakastettaisiin yhtä paljon kun se on valmis rakastamaan omia ihmisiään. Se nauttisi kävelylenkeistä, leikkituokioista ja yhteisistä puuhasteluhetkistä. Abi on aktiivinen koira, joka tarvitsee liikunnan lisäksi puuhaa aivoille. Se on myös ketterä ja nopea tyttö, jolle ei ole mikään ongelma hypätä pöydälle tai poistua paikalta loikkaamalla piha-aidan yli. Abi sopisi hyvin myös kaveriksi toiselle koiralle, koska se osaa olla tosi hieno sisko-koira.

PRINCE

Uros, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 53 cm, paino 35 kg, arvioitu syntymäaika 3/2013


Täynnä haavoja, tuijottava katse. Sellainen oli Prince tullessaan tarhalle.
Alun ujosta koirasta on tarhalla kuoriutunut ihmisten seurasta ja pallopeleistä nauttiva poika.

Prince kävelee vetämättä hihnassa. Uroksia kohtaan voi olla hallitseva.

Princellä on leishmania