Erityisadoptiot

KIMBO

Uros, staffimix, säkäkorkeus 49 cm, paino 30 kg, arvioitu syntymäaika 11/2013


Kimbo on surullinen esimerkki omistajan täysin laiminlyömästä koirasta. Kimbo löytyi eräänä aamuna vaeltelemasta asuinalueelta köysi kaulassa, iho täynnä haavoja, takajalkaa ontuen, aliravittuna ja silmän hoitamattoman haavan takia lähes silmänsä menettäneenä.
Kimbolla todettiin myös leishmania.
Kimbon onneksi omistaja ei halunut sitä takaisin, vaan luovutti sen Protectoralle.

Tarhalla Kimbo on hoidettu kuntoon ja siitä on kuoriutunut onnellinen ja ystävällinen poika.
Kimbo kävelee hihnassa vetämättä ja on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa.

Leishmaniaan Kimbolla on lääkitys.

PRINCE

Uros, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 53 cm, paino 35 kg, arvioitu syntymäaika 3/2013


Täynnä haavoja, tuijottava katse. Sellainen oli Prince tullessaan tarhalle.
Alun ujosta koirasta on tarhalla kuoriutunut ihmisten seurasta ja pallopeleistä nauttiva poika.

Prince kävelee vetämättä hihnassa. Uroksia kohtaan voi olla hallitseva.

Princellä on leishmania

TULIPAN - Tulossa kotihoitoon

Saksanpaimenkoira, narttu, säkäkorkeus 69 cm, paino 36 kg, arvioitu syntymäaika 5/2010


Poliisit toivat Tulipanin tarhalle 10.5.2017 löydettyään sen hylättynä kadulta.

Rauhallinen ja ystävällinen rouva, joka piha-alueella viettää mielellään aikaa vapaaehtoisten kanssa rapsutuksien toivossa.
Pallot ovat myös mieluisia.

Hihnassa ei vedä, mutta joillekin vastaantuleville koirille haukkuu.

Meille kerrottiin vieraillessamme tarhalla, että Tulipan kärsii kuumuudesta, joten olisi loistavaa, jos se pääsisi pois tarhalta ennen ensi kesän helteitä

DINKI

Dinki/Protectora de Malaga, espanjanvesikoira X podenco orito narttu, arvioitu synt. 10/2015, korkeus 43 cm, paino 13 kg.


Dinki oli hylätty tappotarhalle “siskonsa” kanssa. Tuolloin Dinki oli vielä pieni tyttö ja se sai pahoja paniikkikohtauksia. Aluksi oli mahdotonta erottaa Dinkiä siskostaan. Se alkoi vapista holtittomasti kykenemättä liikkumaan. Dinki on varmasti kokenut varhaisessa elämässään jotain kamalaa ja sen perusturvallisuudessa on vakavia puutteita.

Vapaaehtoisten kärsivällisyyden ansiosta Dinki alkoi vähitellen rauhoittua eikä kaivannut enää koko ajan siskoaan turvakseen. Se alkoi leikkiä toistenkin koirien kanssa ja kun sen sisko muutaman kuukauden kuluttua adoptoitiin omaan kotiin, ei Dinki jäänyt sitä enää kaipaamaan.

Dinkistä on kuoriutunu vuodessat tarhalla täydellinen, utelias pieni tyttö. Se on hyvin ystävällinen, leikkisä ja hellä koira. Se on myös hyvin aktiivinen koira, joka rakastaa juoksemista ja palloja. Dinki kulkee hyvin remmissä ja heiluttaa iloisesti häntäänsä saadessaan huomiota. Se antaa tehdä hoitotoimenpiteet ongelmitta ja välillä tarjoaa mahaansa rapsutettavaksi.

Dinki on jakanut häkin hyvin erilaisten koirien kanssa; hyvin hermostuneiden ja dominoivien urosten ja arkojen narttujen kanssa. Dinkiä ei suositella kuitenkaan dominoivien narttujen seuraksi, koska se on itsekin melko voimakastahtoinen. Dinkiä ei ole testattu kissojen kanssa.

Dinki kulkee hyvin remmissä ja suhtautuu hyvin vieraisiin koiriin. Se antaa vieraiden lasten ja aikuisten hyväillä itseään ja käyttäytyy aina asiallisesti. Dinki ei osaa itse mennä autoon, mutta antaa nostaa itsensä kyytiin. Sillä on kuitenkin matkapahoinvointia, joten matkustaminen ei ole sille nautinto. Dinkillä on leishmania.

Olisi mahtavaa, jos Dinkille löytyisi perhe, jonka kanssa Dinki saisi vihdoin oppia olemaan onnellinen ja jossa se oppisi luottamaan siihen, ettei sitä enää koskaan satuteta.

MORLACO

saksanpaimenkoira X Ceskoslovensky vlcak, leikattu uros, synt. 3.2.2015, korkeus 62 cm, paino 27 kg.


Kasvattaja hylkäsi 2-vuotiaan Morlacon tappotarhalle, koska hänellä ei ollut sille käyttöä ja koska koira ei kasvattajan mukaan ansainnut mitään muuta. Syynä hylkäämiseen oli Morlacon sairastama leishmania, jonka kasvattaja oli jättänyt hoitamatta. Hoitamattomana leishmania oli ehtinyt jo alkaa vaikuttaa Morlacon munuaisten toimintaan ja silmiin. Tarhalla Morlacon leishmaniaa on hoidettu, arvot ovat laskeneet ja tauti on jo lähes hallinnassa. Voi olla, ettei Morlaco tule tarvitsemaan lääkehoitoa tulevaisuudessa, mutta munuaisten toimintaa helpotetaan jatkossakin ruokavaliolla ja lisäravinteilla.

Morlaco on kaunis ja sulokas koira jolla on lisäksi ihastuttava luonne. Se on hyvin hellyydenkipeä poika, joka rakastaa halailua ja suukottelua. Tarhalla Morlaco on saanut ensimmäisen kerran elämässään kokea hellyyttä ja hyvyyttä ihmisten taholta.

Morlaco on hyvin aktiivinen ja vilkas koira, joka tulee toimeen toisten koirien kanssa. Tarhalla se on ulkoillut dominoivien koirien kanssa ja pyrkii väistelemään niitä, eikä ole osoittanut aggression merkkejä toisia koiria kohtaan.

Tarhalta kerrotaan, että Morlaco on super älykäs koira, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktivointia. Sillä on hyvä työmoraali ja se nauttii monenlaisesta touhuamisesta. Morlacosta varmasti saisi mukavan harrastuskaverin moneenkin lajiin.
Morlaco tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja rakastaa lapsia. Kissojen kanssa samaan kotiin Morlacoa ei luovuteta. Morlaco kävelee hyvin remmissä, vaikka tarhan ulkopuolella suhtautuukin asioihin hieman epäileväisesti. Se myös matkustaa hyvin autossa.

Morlaco ansaitsee kodin, jossa siitä huolehditaan ja jossa sen antamaan rakkauteen ja hellyyteen vastataan samalla mitalla. Jos sinun kotonasi ja sydämessäsi olisi tilaa tälle ihastuttavalle pojalle, niin täytä esitietolomak