Erityisadoptiot

ABI

leikattu bullterrieri x narttu, syntynyt arviolta 2015, paino n. 15 kg.


Tapasimme Abin tarhavierailulla. Sitä ei voinut olla huomaamatta, kun se kimpoili häkissään kuin kumipallo. Se hyppi ilmaan, otti lisää vauhtia seinistä ja kieppui ympäri hymyillen koko ajan koko naamallaan. Sen iloista ja ystävällistä olemusta katsoessa ei ensimmäiseksi tullut ajatelleeksi sen rankkaa taustaa ja kaikkea sitä, mitä se on elämänsä aikana joutunut kokemaan.

Pikkuruisen bullterrierin näköinen Abi löytyi vaeltelemasta Malagan alueelta. Sen keho oli täynnä arpia ja sillä oli pahoja iho-ongelmia. Se oli huonossa kunnossa ja se kärsi. Erään varaston työntekijä sääli Abia ja antoi oman eväsleipänsä nälkäiselle ja kurjan näköiselle koiralle. Onneksemme hänen huolenpitonsa ei jäänyt siihen, vaan hän otti yhteyttä Protectoralle ja Abi pelastettiin kadulta tarhalle.

Tarhalla Abille tehtiin lukuisia testejä ja sillä todettiin leishmania. Iho-oireet selittyivät tällä diagnoosilla ja asianmukaisen hoidon alettua alkoi Abin kuntokin vähitellen parantua. Leishmania ei koskaan poistu Abin kehosta, mutta tällä hetkellä tauti on täysin hallinnassa ja oireeton. Pieneksi maanjäristykseksi kutsuttu Abi taisteli sitkeästi ja toipui lopulta kaltoinkohtelun ja heitteillejätön aiheuttamista fyysisistä vaurioista.

Abi herättää huomiota pienen, kompaktin kokonsa lisäksi vantteralla olemuksellaan, iloisella ilmeellään ja elämänhalullaan. Sen katseessa on riemua, kun se tajuaa häkkiä lähestyvien ihmisten olevan tulemassa sen luokse. Se sinkoilee, pomppii, vinkuu ja haukahtelee onnesta kun sitä mennään tervehtimään. Abi on tottelevainen koira, jonka kanssa on alettu harjoitella kärsivällisyyttä ja jokapäiväisen elämän käytöstapoja. Tarhan ulkopuolella se kävelee nätisti remmissä seuraten taluttajan rinnalla.

Abin sosiaalisuus eivät rajoitu pelkästään ihmisiin. Se on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se innostuu uusien ystävien tapaamisesta ja riehakkaista leikeistä. Joskus se loikkii hassustI jäniksen lailla ympäriinsä pelkästä ylitsepursuavasta onnesta, kun se saa touhuta aitauksessa toisten koirien kanssa.

Abi tarvitsisi kodin, jossa sitä rakastettaisiin yhtä paljon kun se on valmis rakastamaan omia ihmisiään. Se nauttisi kävelylenkeistä, leikkituokioista ja yhteisistä puuhasteluhetkistä. Abi on aktiivinen koira, joka tarvitsee liikunnan lisäksi puuhaa aivoille. Se on myös ketterä ja nopea tyttö, jolle ei ole mikään ongelma hypätä pöydälle tai poistua paikalta loikkaamalla piha-aidan yli. Abi sopisi hyvin myös kaveriksi toiselle koiralle, koska se osaa olla tosi hieno sisko-koira.

DAENARYS - etsii vaihtoehtoisesti kotihoitopaikkaa

Daenarys/Protectora de Malaga; leikattu belgianpaimenkoira malinois narttu, syntymäaika 26.3.2017, säkäkorkeus 54 cm.


Daenarys tuli tarhalle hyvin huonoista olosuhteista. Se oli pelkkää luuta ja nahkaa, hyvin sairas ja kärsi pahasta nestehukasta. Daenarys on kuitenkin nuori ja vahva koira, joten se alkoi toipua kovista kokemuksistaan hyvin pian. Sillä on perussairautena leishmania ja joko siitä, tai aiemmasta kaltoinkohtelusta johtuva munuaisten vajaatoiminta. Tällä hetkellä Daenarys on kaunis, aktiivinen ja aulis koira. Tarhalta kerrotaan, että se on hyvin tyypillinen malinois narttu ja kunniaksi rodulleen.

Daenarys etsii aktiivista, roduntuntevaa kotia, jossa huomioidaan sen fyysiset ja psyykkiset tarpeet. Se tarvitsee paljon liikuntaa ja myös mielen aktivointia. Se suhtautuu innolla ja uteliaisuudella kaikkiin puuhiin ja on väsymätön lenkkikaveri. Daenarys tulee hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten ja toisten koirien kanssa

PRINCE

Uros, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 53 cm, paino 35 kg, arvioitu syntymäaika 3/2013


Täynnä haavoja, tuijottava katse. Sellainen oli Prince tullessaan tarhalle.
Alun ujosta koirasta on tarhalla kuoriutunut ihmisten seurasta ja pallopeleistä nauttiva poika.

Prince kävelee vetämättä hihnassa. Uroksia kohtaan voi olla hallitseva.

Princellä on leishmania

MORLACO

saksanpaimenkoira X Ceskoslovensky vlcak, leikattu uros, synt. 3.2.2015, korkeus 62 cm, paino 27 kg.


Kasvattaja hylkäsi 2-vuotiaan Morlacon tappotarhalle, koska hänellä ei ollut sille käyttöä ja koska koira ei kasvattajan mukaan ansainnut mitään muuta. Syynä hylkäämiseen oli Morlacon sairastama leishmania, jonka kasvattaja oli jättänyt hoitamatta. Hoitamattomana leishmania oli ehtinyt jo alkaa vaikuttaa Morlacon munuaisten toimintaan ja silmiin. Tarhalla Morlacon leishmaniaa on hoidettu, arvot ovat laskeneet ja tauti on jo lähes hallinnassa. Voi olla, ettei Morlaco tule tarvitsemaan lääkehoitoa tulevaisuudessa, mutta munuaisten toimintaa helpotetaan jatkossakin ruokavaliolla ja lisäravinteilla.

Morlaco on kaunis ja sulokas koira jolla on lisäksi ihastuttava luonne. Se on hyvin hellyydenkipeä poika, joka rakastaa halailua ja suukottelua. Tarhalla Morlaco on saanut ensimmäisen kerran elämässään kokea hellyyttä ja hyvyyttä ihmisten taholta.

Morlaco on hyvin aktiivinen ja vilkas koira, joka tulee toimeen toisten koirien kanssa. Tarhalla se on ulkoillut dominoivien koirien kanssa ja pyrkii väistelemään niitä, eikä ole osoittanut aggression merkkejä toisia koiria kohtaan.

Tarhalta kerrotaan, että Morlaco on super älykäs koira, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktivointia. Sillä on hyvä työmoraali ja se nauttii monenlaisesta touhuamisesta. Morlacosta varmasti saisi mukavan harrastuskaverin moneenkin lajiin.
Morlaco tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja rakastaa lapsia. Kissojen kanssa samaan kotiin Morlacoa ei luovuteta. Morlaco kävelee hyvin remmissä, vaikka tarhan ulkopuolella suhtautuukin asioihin hieman epäileväisesti. Se myös matkustaa hyvin autossa.

Morlaco ansaitsee kodin, jossa siitä huolehditaan ja jossa sen antamaan rakkauteen ja hellyyteen vastataan samalla mitalla. Jos sinun kotonasi ja sydämessäsi olisi tilaa tälle ihastuttavalle pojalle, niin täytä esitietolomak