Isot koirat

LOLO

Uros, hyvin iso espanjanmastiffi(mix). Arvioitu syntymäaika 10/2016. Paino tällä hetkellä n. 40-50kg (arvio).

Lololla oli kurja lapsuus, sitä pidettiin suljetussa pienessä tilassa emonsa kanssa kunnes emo kuoli ja 5 kk ikäinen pentu tuotiin tarhalle.
Se suhtautuu uusiin asioihin uteliaasti muttta hiukan varovaisesti. Se oli tullessaan tarhalle kovin ihmeissään ja kaikki oli uutta, pallot, koirakaverit, ihmiset, rapsutukset, herkut....
Kun Lolo huomaa tykkäävänsä jostakin niin osaa pyytää sitä lisää. Tarhan työntekijöistä hän pitää kovasti ja usein hyppiikin mielellään syliin ja suukottelee, kuin viaton jättikokoinen pentu! <3
Pentumainen Lolo tulee tarhalla vielä toimeen muiden koirien kanssa mutta tämä saattaa muuttua kun aikuistuu ja saa itsevarmuutta. Kuten moni muukin tarhakoirista, Lolo vahtii ruokaansa.
Lolo ei osaa vielä kävellä hihnassa hienosti mutta oppii varmasti älykkäänä poikana nopeasti kärsivällisellä opettamisella ja positiivisella vahvistamisella. Lolo vaatii paljon liikuntaa, tilaa ja laumanvartijalle sopivat olosuhteet sekä koirakokeneen ihmisen.

SAUROM

Uros, ppp mix, säkäkorkeus 60 cm, paino 30 kg, arvioitu syntymäaika 8/2015


"10" koira, sanovat tarhan vapaaehtoiset Sauromista. On vaikea ymmärtää miksi tämä kaunis, älykäs ja jalo koira on hylätty.
Saurom on varastanut vapaaehtoisten sydämet.

Saurom tulee tarhalla toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Kulkee hihnassa kauniisti.

WOMAN

Narttu, dobermanni, säkäkorkeus 58 cm, arvioitu syntymäaika 9/2015


Tämä dobermanni tyttö oli hylätty tarhan läheisyyteen 10 pennun kanssa.
Äiti ja pennut vietiin turvaan tarhalle. Kaikki pennut on adoptoitu ja nyt olisi äitikoiran aika päästä pois tarhalta.

Tarhan vapaaehtoisten mielestä Womanin käytöksestä huomaa, että sillä on joskus ollut oma koti. Woman on tottelevainen, reagoi hyvin käskyihin ja kävelee hihnassa vetämättä.

Woman asuu samassa häkissä kahden uroksen kanssa. Niiden kanssa tulee hyvin toimeen.

BAENA

Narttu, podenco, säkäkorkeus 54 cm, arvioitu syntymäaika 12/2012


Baena on pelastettu tappotarhalta Protectoralle. Baenalla oli ollut lähiaikoina pennut, mutta niiden kohtalosta eivät Protectoran työntekijät saaneet selvyyttä.

Pelokkaasta ja ujosta Baenasta on tarhalla kuoriutunut sympaattinen, leikkisä, utelias ja aktiivinen tyttö.
Tarhalla se on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

NOAH

Iso uros, syntynyt 11/2013. Paino 32,6 kg, korkeus n. 65cm. Todennäköisesti mastiffi-mix.

Noah joutui tarhalle jo pentuna veljensä kanssa, veli sai kodin, Noah jäi. Neljä pitkää vuotta se on asunut häkissä, surullisena.
Noah on suloinen, ystävällinen ja rauhallinen mutta hyvin arka. Se tarvitsee erittäin rauhallisen, kokeneen ja ehdottomasti kärsivällisen omistajan joka pikkuhiljaa opettaa pojalle mitä tarkoittaa kotikoirana oleminen. Noah tarvitsee paljon aikaa ja vielä enemmän rakkautta.
Tarhalla Noah on tullut muitten koirien kanssa toimeen, vetäytyy ja väistää helposti. Kissoista se ei tunnu välittävän. Yritin viedä pojan kävelylle kun olimme tarhalla mutta se vaan hätääntyi kun joutui pois "turvapaikastaan" vieraan ihmisen kanssa. Tutun hoitajan kanssa lähtee kyllä kävelylle

KEN

Uros, bullterrieri mix, säkäkorkeus 55 cm, paino 28 kg, arvioitu syntymäaika 5/2013


Ken tuli tarhalle hyvin laihana. Voimme vain arvailla minkälaista elämää se on joutunut viettämään ennen tarhalle pääsemistään.

Huolimatta ehkä karusta menneisyydestä Ken ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin.
Tarhalla pallot ja pihalla juokseminen on mieluista. Alun vetämisen jälkeen Ken kävelee nätisti hihnassa.
Ken sietää urokset lähellään, vaikka ne eivät siitä pitäisikään.

Kenistä joku saisi mukavan kaverin elämäänsä

GIORGIO

Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 60 cm, paino 26 kg, arvioitu syntymäaika 5/2016

Alle vuoden ikäisenä Giorgio yritti yksinään selvitä kadulla, joka oli sen koti. Se oli joutunut auton töytäisemäksi, jonka seurauksena oikea takajalka oli vioittunut. Giorgion onneksi tarha kuuli tästä nuoresta loukkaantuneesta pojasta ja se pääsi turvaan.Alusta lähtien, vioittuneesta jalasta johtuvasta kivusta huolimatta, Giorgio on ollut ystävällinen ja ihmisiin luottava.Oikean takajalan leikkauksesta Giorgio on toipunut hyvin. Kivut ovat taakse jäänyttä elämää. Tämä nuori poika pystyy leikkimään, juoksemaan ja elämään normaalia koiran elämää.

Giorgio on suloinen ja onnellinen koira, joka sopii monenlaiseen perheeseen. Se kävelee nätisti hihnassa ja haluasi tervehtiä jokaista vastaantulevaa ihmistä häntä heiluen. Autossa matkustaminen sujuu hyvin. Tarhalla Giorgio on tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Giorgio on innokas oppimaan uusia asioita.

Tältä ystävälliseltä ja kiitolliselta koiralta puuttuu se tärkein asia eli oma koti

GRIBUS

pittbullmix, uros, noin 20 kg, arvioitu syntymäaika 9/2014


Tämä aktiivinen, ihmisiä rakastava poika on hyvin onneton ja stressaantunut tarhalla. Se ei millään sopeudu tarhan rutiineihin, vähäiseen liikuntaan eikä häkkielämään ilman virikkeitä.

Päästessään ulos häkistä Gribus leikkii, juoksee ja nauttii.

Tarhalla Gribus tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei kissojen.

Gribus etsii tositarkoituksella aktiivista, koirakokemusta omaavaa kotia, jossa se vihdoin saisi olla onnellinen.

KRATOS

Uros, monirotuinen,säkäkorkeus 52 cm, noin 3v


Kratos tuli Malagan Protectoralle Madridin tarhalta. Se adoptoitiin, mutta palautettiin tarhalle perheen muuttaessa ulkomaille. Yksi perheenjäsen ei mahtunut mukaan.

Kratos on tasapainoinen, sosiaalinen ja aktiivinen poika, joka tarhalla on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Peruskäskyt on hallinnassa. Hihnassa ei vedä.
Pallopelit, vesileikit ja juokseminen on mieluista puuhaa ja vaihtelua häkkielämään

DYLAN

Uros, sakemannimix, säkäkorkeus 65 cm, paino 20 kg, arvioitu syntymäaika 12/2014

Dylan jakaa häkin Suomeen varatun Nellyn kanssa. Kaveruksilla menee hyvin keskenään. Uroksien kanssa Dylan ei tykkää kaveeraa.
Aktiivisen, hyvin hihnassa kävelevän Dylanin mielipuuhaa on leikkiminen pihalla kaverin tai pallojen kanssa. Kaikkein parhainta on kuitenkin vapaaehtoisilta saatu huomio.
Kissoihin Dylan on suhtautunut välinpitämättömästi tarhalla.
Huomioita herättämättömän ulkonäön vuoksi Dylan kuuluu monien muiden tavoin näkymättömien koirien joukkoon.

Mukavan ja ystävällisen vaikutelman saimme tavatessamme Dylanin tarhalla

LEYRE

Monirotuinen, narttu, paino 32 kg, säkäkorkeus 56 cm, arvioitu syntymäaika 5/2014


Leyre löytyi vaeltelemasta janoisena ja nälkäisenä Malagasta keväällä 2017.

Alusta lähtien se on ollut avoin, ystävällinen ja luottava tarhan vapaaehtoisia kohtaan.
Leyre on aktiivinen ja leikkisä, mutta usein leikin sijasta se valitsee ihmisen läheisyyden.
Hihnassa kävelee vetämättä.

Tarhan ulkopuolisissa tapahtumissa Leyre on tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Emme kuitenkaan sijoita sitä nartun kaveriksi

SIMON

Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 67 cm, arvioitu syntymäaika 12/2011

Simon on rauhallinen ja hellä poika, joka pelastettiin huonossa kunnossa tappotarhalta.

Tullessaan Protectoralle Simon oli surullinen eikä se osannut leikkiä.

Tarhalla Simon on saanut itsevarmuutta, oppinut leikkimään ja nauttimaan juoksemisesta sekä vapaaehtoisten huomiosta ja seurasta. Hihnassa kävelee vetämättä.

CIMARRON

Uros, suursnautseri, säkäkorkeus 66 cm, paino 26 kg, arvioitu syntymäaika 11/2013

Cimarron on pelastettu tappotarhalta 11/2016.

Ystävällinen, miellyttävä ja luotettava Cimarron on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa. Se jakaa häkin hyvin aktiivisen nartun kanssa.

Entisessä elämässään Cimarron on kärsinyt nälästä ja todennäköisesti siksi on omistushaluinen ruoan suhteen.

Vapaaehtoisten kanssa kävelylle pääseminen on erittäin mieluisaa samoin piha-alueella leikkiminen. Tuohan ne myös vaihtelua tylsään häkkielämään.

IRON

kastroitu monirotuinen uros, synt. 10.4.2013, korkeus 61 cm, paino 25 kg. Tullut tarhalle 7.8.2017.

Iron adoptoitiin tarhalta pentuna ja palautettiin takaisin neljä vuotta myöhemmin. Miksikö Iron palautettiin? Perheellä ei kuulemma ollut enää aikaa sille. He pitivät Ironia suljettuna keittiöön ja lopulta oli helpompaa palauttaa se tarhalle, kun etsiä sille lenkittäjää tai jaksaa pitää koiralle seuraa työpäivän jälkeen. Entisille kotikoirille tarhaolosuhteet ovat järkyttävä muutos. Iron kärsii, on yksinäinen ja pelokas.

Ironilla on todella, todella hankalaa tarhalla. Se on hieman epävarma itsestään ja toiset koirat vainoavat sitä armotta. Ne eivät anna sen liikkua eivätkä syödä ja hyökkivät päälle yhteisissä tiloissa. Ironilla ei ole vaikeuksia muiden koirien kanssa, mutta muut vaistoavat sen heikkouden ja koska näiden koirien elämä on yhtä päivittäistä selviytymiskamppailua, joutuu Iron elämään yksinäistä ja eristäytynyttä elämää jatkuvassa pelossa.

Iron suhtautuu ihmisiin epäileväisesti ja on arka, kun sitä lähestyy häkissä. Heti kun sen kanssa viettää muutaman minuutin aikaa ja se tajuaa, ettei sitä aiota satuttaa, se muuttuu leikkisäksi ja hellyydenkipeäksi koiraksi. Se rakastaa juoksentelua leikkipaikalla ja suukottelee kovasti. Lenkillä Ironista kuoriutuu se koira, joka sen on tarkoitus olla. Se tulee toimeen kaikkien vieraiden ihmisten kanssa, vaikka arastelee aluksi miehiä. Toisten koirien kanssa ei ole mitään ongelmia, ei myöskään lasten. Se kulkee hyvin remmissä ja matkustaa autossa ongelmitta.

Iron on ollut kotikoira, joten sille yhteiselo ihmisten kanssa ei ole vierasta. Sen kanssa on myös jossain vaiheessa liikuttu paljon, koska se osaa käyttäytyä niin hienosti julkisilla paikoilla. Iron ansaitsisi nyt sen rakastavan perheen, joka ei hylkäisi sitä ajanpuutteen tai kiinnostuksen lopahtamisen vuoksi. Perheen, joka pitäisi siitä raudanlujasti kiinni ja vastaisi kaikkeen siihen rakkauteen, joka Ironilla olisi annettavana.

VADER


Vader, uros, labradorimix, säkäkorkeus 65 cm paino noin 30 kg, noin 3v


Vader oli hylätty tarhan läheisyyteen, jossa vaarana oli mm jäädä auton alle vilkkaasti liikennöidyllä moottoritiellä.
Vader pääsi turvaan Protectoralle, jossa se odottaa omaa kotia.

Tarhan vapaaehtoiset kuvaavat Vaderia ystävälliseksi, sympaattiseksi ja älykkääksi.
Se on nopea oppimaan uusia asioita varsinkin, jos makupaloja on tarjolla.
Vader jakaa häkin nartun kanssa.

Vaderista saisi varmasti uskollisen ystävän

XENIA

Xenia, narttu, saksanpaimenkoira, iso, noin 2v


Aktiivinen Xenia on viettänyt tarhalla yli puolet elämästään ja sen olisi jo aika päästä nauttimaan ja tutustumaan elämään tarhan ulkopuolella.

Xenia nauttii päästessään lenkille, juoksemaan ja leikkimään

SARA

Sara, narttu, malinoismix, iso, noin 3v

Sara on löytynyt maaseudulta yhdessä pienen pennun kanssa. Löydettäessä Sara oli hyvin arka eikä tarhalla, johon se vietiin tapahtunut asian suhteen mitään edistymistä. Pentu adoptoitiin ja Sara pääsi La Sonrisa Peludan tarhalle toipumaan entisen elämän traumoista, mitä ikinä ne ovatkaan olleet.

Tapasin Saran joulukuussa tarhalla ja tämä surusilmäinen tyttö teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.
Vaikka läsnäoloni jännitti, niin mitään aggressiivista käytöstä ei tullut esille.

Nykyisin Sara on avoimempi ja luottamus ihmisiin on palailemassa.
Tarhan muiden koirien kanssa Sara tulee hyvin toimeen.

PAOLA

Paola, narttu, pitbull mix, iso, paino 20kg, noin 3v

Perhe hylkäsi Paolan kiinnitettynä tarhan oveen. He eivät vain halunneet sitä enää.

Paola on aktiivinen koira, joka pitää niin lenkkeilystä, pallon kanssa leikkimisestä kuin ihmisen huomiosta ja hellyydestä.

Paola tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta on omistushaluinen ruoan ja lelujen suhteen.
Lenkillä kävelee nätisti hihnassa ja ohittaa muut koirat häntäänsä heiluttaen. Paola tulee toimeen myös kissojen kanssa.

WOLFIEWolfie on tullut tarhalle noin 3 kuukauden ikäisenä. Arvioitu syntymäaika on 7.10.2011. Poika on siis viettänyt koko elämänsä tarhalla eikä osaa edes haaveilla kotikoiran elämästä.Wolfie on ystävällinen ja hellä poika. Tarhalla melko hiljainen ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta on joskus lempeästä luonteestaan johtuen muiden koirien kiusaamisen kohteena.Wolfiesta saa uskollisen ja hyvän koirakaverin. Perustaidot tule hänelle opettaa, kuten kaikille pitkään tarhalla olleille koirille.JUANA

Juana, narttu, pitbull mix, säkäkorkeus 57cm, paino 17 kg, noin 3v.

Juana on pelastettu lopetukselta tappotarhalta ja odottaa Protectoralla omaa kotia.

Juana on aktiivinen, leikkisä ja iloinen koira, joka vapaaehtoisten mielestä muistuttaa isoa pentua. Ihmisten huomio on mieluisaa.
Hihnanakävely vaatii vielä harjoittelua.

Tarhalla Juana on tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Ei kissakotiin.

LUCKY


Wolfien häkkikaverin nimesimme käyntimme yhteydessä Luckyksi. Luckyn arvioitu syntymäaika on 23.1.2012 ja myös se on elänyt tarhalla pennusta lähtien.

Luckya voisi kuvailla sanoilla aktiivinen, ystävällinen, avoin ja ihmisrakas.

Tarhalla tulee toimeen muiden koirien kanssa.

MIMI


Mimi, narttu, monirotuinen, iso, noin 2v.

Mimi on hyvin aktiivinen ja hyväluontoinen koira , joka tarvitsee paljon liikuntaa, aktiviteettejä ja virikkeistämistä voidakseen hyvin.
Hinassa kävely vaatii harjoittelua.
Tarhalla on tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Suhtautumisesta kissoihin ei ole tietoa.

TOPIAS

Topias on jätetty tarhalle pienenä pentuna sisarusten kanssa. Arvioitu syntymäaika on 3.8.2015. Kotikoiran elämää Topias ei vielä koskaan ole saanut kokea.

Topias on leikkisä, ystävällinen ja aktiivinen koira. Lenkillä otti hyvin kontaktia ihmiseen ja oli hyvin motivoitavissa makupaloilla.
Tarhalla tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Perusasiat Topiakselle pitää opettaa, mutta siitä saa varmasti itselleen mukavan lenkki- ja harrastuskaverin.

DYLAN

Dylan, uros, labradorimix, noin 20 kg, noin 3v

Dylanin tarina on surullinen. Sen omistaja teki pitkää työpäivää eikä aikaa riittänyt koiralle kuin lyhyen kävelylenkin verran. Dylanin koirakaveri oli aiemmin karannut ja kuollut.
Omistajien loman aikana tarha huolehti Dylanista. Omistajien luvalla he myös kastroivat sen sekä ottivat välimeren tautitestit. Dylanilla todettiin leishmania matalilla arvoilla. Tämän jälkeen perhe ei enää halunnut Dylania.

Dylan on aktiivinen koira, joka rakastaa palloilla leikkimistä. Tulee hyvin toimeen 30 koiran laumassa.

Dylanille on haussa aktiivinen koti, jossa sille annetaan niin rakkautta kuin asetetaan rajoja.

SIENA


Siena, tyttö, n 2-3v. iso

Siena adoptoitiin tarhalta ihan pienenä suloisena pentuna. Kaksi vuotta myöhemmin perhe hylkäsi Sienan takaisin tarhalle. Vapaaehtoiset kehuvat Sienaa uskomattomaksi koiraksi. Siena tulee kaikkien koirien kanssa toimeen. Kävelee nätisti hihnasssa ja rakastaa ihmisiä. Kaikin puolin vapaaehtoiset kehuvat Sienaa tasapainoiseksi koiraksi. Itse tapasin Sienan tammikuussa tarhalla ja ihastuin kovasti. Todella mukava koira, jolle toivoisin pian löytyvän oma koti.

XULO - tullut kotihoitoon 3.2.


Xulo on kastroitu labradormix, n. 5 vuotta, keskikokoinen

Xulo on tullut tarhalle elokuussa 2011, adoptoitiin ja palautettiin tarhalle 2 viikon päästä, koska ei tullut toimeen toisten koirien kanssa. Perhe joka Xulon adoptoi oli kokematon ja helpointa heille oli totuttelun sijaan palauttaa Xulo tarhalle.

Xulo on kehittynyt tarhalla todella paljon. Alussa Xulolla oli paljon energiaa ja oli hermostunut. Tänäpäivänä Xulo on täysin muuttunut. Kävelee hihnassa täydellisesti, noudattaa käskyjä ja on todella hellyydenkipeä. Rakastaa leikkiä pallolla ja uida pihalla olevassa altaassa. Pitää todella paljon ihmisten seurasta.

NOCHE

Noche, narttu, australian karjakoiramix, säkäkorkeus 51 cm, paino 17 kg, noin 2v.

Noche on taas yksi koira, joka yön aikana on hylätty tarhan portille.

Noche monesti unohtaa kokonsa pyrkiessään ihmisen syliin. Rapsutukset ja ihmisen huomio ovat myös tälle tytölle mieluista.

Noche tulee toimeen tarhalla muiden koirien kanssa, mutta ruoastaan on tarkka.
Tarhalla on tullut toimeen myös kissojen kanssa.

Noche on aktiivien koira, joka tarvitsisi enemmän toimintaa kuin mitä tarha pystyy tarjoamaan. Tämä toki pätee kaikkien muidenkin koirien kohdalla. tästä kirjoittaaksesi tekstiä

PANDORA

Narttu, staffimix, säkäkorkeus 55 cm, paino 23kg, arvioitu syntymäaika 6/2015


Pandoran niinkuin aivan liian monen muun kohtalona oli hylkääminen ja tappotarhalle joutuminen. Pandoran onneksi Protectora pystyi ottamaan sen turvaan. Näin se sai mahdollisuuden uuteen parempaan elämään, mahdollisuuden omaan kotiin.

Aktiivinen ja leikkisä Pandora on tarhalla tullut toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa.
Tyypillinen nuori koira, joka piha-alueelle päästessään nauttii juoksemisesta ja kavereiden kanssa leikkimisestä sekä vapaaehtoisten seurasta.

Huolimatta karusta elämän alkutaipaleesta Pandora on tasapainoinen tyttö.

YAKO

uros, sakemannimix, säkäkorkeus noin 50 cm, syntynyt 1/2015

Yako löydettiin laihana, auton töytäisemänä moottoritien läheltä olevalta bensa-asemalta ruokaa etsimästä.

Yako on leikkisä, ystävällinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.
Lenkkeily ja ihmisten seura on hyvin mieluisaa.

Kissoista Yako ei pidä.

CARLOS

Carlos, uros, monirotuinen, iso, noin 7v.

Carlos on hylätty tarhalle yli 5 vuotta sitten.

Carlos on rauhallinen poika, joka aluksi on hieman arka.

Carlos nauttii lenkeistä ja käveleekin hihnassa vetämättä. Carlos tulee toimeen narttujen mutta ei urosten kanssa.

Carlokselle on haussa koti, jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja halua opastaa pitkän linjan tarhakoiraa kotikoiran elämään.