Isot koirat

ELLIOT

Belgianpaimenkoira malinois, uros, syntynyt 2018, paino n. 24-25kg. Elliot oli hylätty tappotarhalle, kukaan ei tiedä syytä. Nyt se odottaa Protectoralla uutta sitoutunutta perhettä joka ei hylkää sitä enää. Tarhalla Elliot tulee toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Tapasimme Elliotin tarhalla, se ensin hyppii innoissaan päälle koska aktiivinen, nuori koira ei pääse purkamaan siellä energiaa kuten kuuluisi. Huolimatta kuumuudesta, stressistä ja tekemisen puutteesta se kuitenkin erittäin hyvin kuunteli ohjeita, istui käskystä, antoi erittäin hyvin käsitellä läpi (hampaat, tassut, korvat jne). Elliot on todella upea koira niin fyysisesti kuin luonteeltaan, se oli hyvin ystävällinen ja avoin. Elliot tarvitsee erittäin paljon fyysistä aktiviteettia sekä muuta tekemistä. Harrastus/työkoiraksi loistava valinta, aktiiviseen kotiin. Vaatii koirakokeneen omistajan.

GASPAR

Uros, kastroitu,keskikokoinen/iso, paino 26,6 kg, korkeus 62cm. Ikä 1,5 vuotta. Turkki kihara ja ilmava. Gasparilla on ollut epäonnea elämässään paljon, se hylättiin jo pienenä pentuna Protectoran portille. Gaspar sai kesällä 2018 kodin perheestä ja kesäkuussa 2019 se tuotiin takaisin tarhalle koska perheellä on oma bisnes eikä enää aikaa koiralle. Olimme paikalla kun Gaspar tuotiin ja se oli sydäntäsärkevä hetki. Gaspar jäi erittäin hämmentyneenä katsomaan ja vinkumaan omistajansa perään kun se laitettiin aitaukseen. Se ei selvästi voinut ymmärtää miksi se joutui takaisin tarhalle. :( Jokaisen ihmisen kävellessä ohi se riensi aidalle toiveikkaana katsomaan tulisiko oma ihminen takaisin, tulisiko joku sen hakemaan. Kävimme myöhemmin sitä tapaamassa ja se oli ihana poika. Luonteeltaan erittäin kiltti, lempeä ja tottelevainen, tuntee nimensä ja tuli kutsuttaessa. Erittäin leikkisän ja nuoren oloinen, halusi hyppiä syliin kun riemastui tulostamme niin kovasti. Gaspar on asunut perheessä kahden muun koiran kanssa.

OSLO

Oslo, iso uros, 7-vuotias. Paino arviolta 30-40kg. Kun lähestyimme Oslon häkkiä niin totesimme että hän voi vaikuttaa hiukan pelottavalta koska on todella iso ja haukkui kovasti komealla bassolla meille. Kun pääsimme lähemmäs, meitä vastassa oli selkeästi kovia kokenut, erittäin sympaattinen iso herrasmies joka kaipasi kovasti ihmisen hellyyttä. Oslo oli löydetty todella surkeassa ja luurangonlaihassa kunnossa, täynnä haavoja, silmät tulehtuneena. Nyt se on alkanut kuntoutumaan hyvin, saanut painoa ja on valmis loppuelämän rakastavaan kotiin. <3 Oslo rakastaisi omaa pihaa jota vahtia, talvella sen pitäisi saada käpertyä lämpimään petiin eikä maata tarhan betonilattialla. Urosten kanssa Oslo ei sovi saman katon alle. Oslo asuu tällä hetkellä samassa häkissä vanhemman narttukoiran kanssa ja sen kanssa tulee hyvin toimeen

CALIMOCHO

Uros, iso mutta hoikka mastiffi-mix. Calimocho on odottanut pian kolme vuotta omaa kotiaan. :( Se hylättiin jo nuorena tarhalle. Cali rakastaa ihmisiä ja haluaisi kovasti hellyyttä sekä rapsutuksia. Cali pelkää muita koiria eikä enää tule toimeen niiden kanssa joten se joutuu asumaan yksin eristyksissä pienessä häkissä. On äärimmäisen surullista kuinka vuodet vaan valuvat hukkaan ja yhä se joutuu odottamaan, tulisiko joku sitä hakemaan. Vaikka se on iso koira, se kävelee hyvin kauniisti hihnassa ja kuuntelee omistajaa. Cali tarvitsee oman, aidatun pihan rauhalliselta alueelta sekä kärsivällisen omistajan joka opettaa sen kotikoiran tavoille tarhavuosien jälkeen. Edellisvuonna sen nähdessäni se oli innokkaan riehakas, nyt innokkuus oli poissa ja Cali painautui hieman surullisen oloisena verkkoon kiinni rapsutuksen toivossa. Cali oli kovin hoikassa kunnossa, pikkuhiljaa tarhaoloissa elämänilo myös sammuu silmistä

SENORITO
Mustavalkoinen, isokokoinen, upea galgo-uros. Arvioitu syntymäaika 10/2014.
Tapasimme Senoriton tarhalla 06/2019.
avoin, ystävällinen, kiltti, antoi hyvin käsitellä läpi.

ATHENAKaunis, nuori galgonarttu. Siro ja melko pieni (ehkä 15-20kg). Arvioitu syntymä-aika 04/2017. Tämä sloughimainen galgokaunotar oli kovin onnellinen kun menin sen häkkiin koska luuli varmaan pääsevänsä ulkoilemaan. Tämä tyttö on nuori, leikkisä, kiltti, erittäin avoin ja antoi käsitellä hienosti läpi

SPEEDY


Nuori, iso uros. Paino 36,5 kg, korkeus n. 67cm. Ikä n. 1-2 vuotias. Todella komea Speedy on löydetty kadulta vaeltelemasta hylättynä. Speedy on leikkisä, rakastaa ihmisiä, kaikki koirat ja kissat ok. :) Speedy tarvitsee oman pihan jossa juosta ja leikkiä, myös kiltti koirakaveri olisi varmasti mieluinen. Speedy oli riemuissaan palloista kun menimme sen kanssa ulkoilu-alueelle. Antoi todella hyvin käsitellä ja katsoa tassut, hampaat jne. Erittäin rakastettava nuori poika!

MARCELINO

kastroitu galgo x uros, synt. arviolta 11/2015, korkeus 62 cm.
Tarhalle tullessaan Marcelino oli jännittynyt ja hieman pelokas, mutta tovin tarhalla oltuaan se on näyttänyt todellisen luonteensa. Se on rakastava ja iloinen koira, joka nauttii tarhan vapaaehtoisten huomiosta. Patiolla ollessaan tykkää myös leikkiä toisten koirien kanssa, ylenpalttinen riekkuminen ei kuitenkaan ole Marcelinon juttu. Tarhan kertoman mukaan Marcelino on hyvin tasapainoinen koira, joka osaa myös rauhoittua aloilleen. Tarhalla Marcelino on tullut toimeen niin urosten kun narttujenkin kanssa, koiran koosta riippumatta. Se on itsenäinen luonne, joka ei välitä konfliktien luomisesta tai niihin osallistumisesta. Remmissä Marcelino kulkee hyvin ja se rakastaakin käydä vapaaehtoisten kanssa lenkillä tarhan ulkopuolella.

TYSONAmstaffi-uros, arvioitu syntymä-aika 2/2017. Paino 34kg, korkeus n. 47cm.

Omistaja hylkäsi Tysonin tarhalle valehdeltuaan sen olevan löytökoira. Tyson on ihmisille ystävällinen mutta riehakas ja erittäin voimakas, aktiivinen koira. Tulevalla omistajalla täytyy ehdottomasti olla kokemusta ja tietämystä rodusta ja rotutyypistä. Ei pienten lasten perheeseen, ei uroksen kaveriksi.

KEN - Tullut kotihoitoon pk-seudulle 12.4.2019

Uros, bullterrieri mix, säkäkorkeus 55 cm, paino 28 kg, arvioitu syntymäaika 5/2013


Ken tuli tarhalle hyvin laihana. Voimme vain arvailla minkälaista elämää se on joutunut viettämään ennen tarhalle pääsemistään.

Huolimatta ehkä karusta menneisyydestä Ken ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin.
Tarhalla pallot ja pihalla juokseminen on mieluista. Alun vetämisen jälkeen Ken kävelee nätisti hihnassa.
Ken sietää urokset lähellään, vaikka ne eivät siitä pitäisikään.

Kenistä joku saisi mukavan kaverin elämäänsä

GRIBUS

pittbullmix, uros, noin 20 kg, arvioitu syntymäaika 9/2014


Tämä aktiivinen, ihmisiä rakastava poika on hyvin onneton ja stressaantunut tarhalla. Se ei millään sopeudu tarhan rutiineihin, vähäiseen liikuntaan eikä häkkielämään ilman virikkeitä.

Päästessään ulos häkistä Gribus leikkii, juoksee ja nauttii.

Tarhalla Gribus tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei kissojen.

Gribus etsii tositarkoituksella aktiivista, koirakokemusta omaavaa kotia, jossa se vihdoin saisi olla onnellinen.

PAOLA

Paola, narttu, pitbull mix, iso, paino 20kg, noin 3v

Perhe hylkäsi Paolan kiinnitettynä tarhan oveen. He eivät vain halunneet sitä enää.

Paola on aktiivinen koira, joka pitää niin lenkkeilystä, pallon kanssa leikkimisestä kuin ihmisen huomiosta ja hellyydestä.

Paola tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta on omistushaluinen ruoan ja lelujen suhteen.
Lenkillä kävelee nätisti hihnassa ja ohittaa muut koirat häntäänsä heiluttaen. Paola tulee toimeen myös kissojen kanssa.

CARLOS

Carlos, uros, monirotuinen, iso, noin 7v.

Carlos on hylätty tarhalle yli 5 vuotta sitten.

Carlos on rauhallinen poika, joka aluksi on hieman arka.

Carlos nauttii lenkeistä ja käveleekin hihnassa vetämättä. Carlos tulee toimeen narttujen mutta ei urosten kanssa.

Carlokselle on haussa koti, jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja halua opastaa pitkän linjan tarhakoiraa kotikoiran elämään.