Isot koirat

CORSARIO

kastroitu andalusianpodenco uros, syntynyt arviolta 2014, korkeus n. 63 cm, paino 25 kg.


Tämä kaunis, andalusianpodencoksi melko suuri poika pelastettiin Protectoralle tappotarhalta. Se saapui toisen koiran kanssa ja alussa ne jakoivat sopuisasti häkin tarhalla. Monet koirat kuitenkin stressaavat tarhan valtavaa koiramäärää ja jatkuvaa hälinää ja Corsario on yksi näistä koirista. Jatkuva stressi on saanut aikaan sen, että Corsario suhtautuu epäilevästi toisiin koiriin, jopa pelkää niitä. Se onkin alkuaikojen jälkeen joutunut elämään yksin häkissään, sillä se alkoi pelätä jopa omaa kumppaniaan.

Ihmisiin Corsario suhtautuu kuitenkin luottavaisesti. Se käyttäytyy ihmisten seurassa kauniisti; nauttii hellyydestä ja huomiosta, on tottelevainen eikä ole koskaan osoittanut mitään aggression merkkejä. Remmissä Corsario kulkee hyvin, samoin autossa matkustaminen on siitä mieluisaa. Se on hiljaa autossa ja tykkää katsella ikkunasta ulos. Remmilenkeillä Corsario ei pelkää toisia koiria, vaan osaa kulkea nätisti remmissä muidenkin koirien seurassa. Kärsivällisyydellä ja positiivisella vahvistamisella se olisi varmaan mahdollista sosiaalistaa jälleen toisten koirien seuraan. Etenkin stressaavien tarhaolosuhteiden ulkopuolella. Ensisijaiseti suosittelemme Corsariota ainoaksi koiraksi tai sitten kokeneeseen kotiin, jossa on valmiuksia pikku hiljaa totuttaa Corsario toisiin koiriin.

Tapasimme Corsarion tarhalla ja se vaikutti podencoksi melko rauhalliselta. Koiralta, joka mielellään otti vastaan hyväilyjä ja hellyyttä. Se painautui vasten hakien läheisyyttä ja rapsutuksia. Corsario nauttisi elämästään perheessä, jossa se saisi olla huomion keskipisteenä. Podencot ovat aktiivisia koiria, jotka vaativat sekä fyysistä että psyykkistä aktivointia. Aktivointi ei kuitenkaan yksikseen riitä, vaan näitä reaktiivisia ja aistiherkkiä koiria on usein myös opetettava rauhoittumaan kotioloissa. Niillä on voimakas riistavietti, joten emme suosittele Corsariota pienempien kotieläinten seuraksi. Oikeissa käsissä podencoista saa mitä viehättävimpiä kotikoiria. Uskon, että Corsario haluaisi vaan rakastaa ja tulla rakastetuksi. Ja juosta aina siinä välissä.

DANIELITO

saksanpaimenkoira x uros, syntynyt arviolta 25/09/2016, saapunut tarhalle 06/03/2018, korkeus 60 cm, paino 34,5 kg.


Danielito ”Pikkuinen Daniel” on jälleen yksi ihmisen julmuuden ja välinpitämättömyyden uhri. Danielito hylättiin tarhan portille eräänä päivänä. Sen omistaja vain sitoi sen porttiin ja lähti. Danieliton onni oli, että omistaja toi sen Protectoralle, eikä ylempänä samassa rinteessä sijaitsevalle lopetustarhalle. Danielito on nuori koira, johon hylkääminen ja tarhalla oleminen ovat jo ehtineet jättää jälkensä. Danielito on koira, joka tarvitsee paljon yhdessä touhuamista, lenkkejä ja rutiineja. Pienessä häkissä asuminen ahdistaa sitä ja saa sen vaikuttamaan paljon levottomammalta ja energisemmältä kun mitä se todellisuudessa on. Häkin ulkopuolella se on kuin toinen koira, paljon tasapainoisempi ja rauhallisempi.

Danielito rakastaa ihmisten huomion keskipisteenä olemista. Se ottaa riemuiten vastaan kaiken tarhan vapaaehtoisilta saamansa huomion, kestää hyvin kaikenlaiset hoitotoimenpiteet ja on muutenkin hyvin tottelevainen ja sävyisä koira. Danielito osaa kävellä remmissä nätisti taluttajan rinnalla ja vetämättä. Jos se lähtee kävelemään reippaammin ja menee taluttajan edelle, niin sille tarvitsee vain sanoa sana ja se palaa takaisin kulkemaan omalle paikalleen.

Danielito tulee loistavasti toimeen narttujen kanssa. Se rakastaa riehakasta tyttöjen kanssa leikkimistä mutta osaa myös hyvin lukea niiden käytöstä. Se sietää hyvin, että nartut ojentavat sitä, jos se riehaantuu liikaa. Danieliton uudessa kodissa voisi hyvinkin olla narttukoira seuralaisena. Uroksiin se suhtautuu epäileväisesti, etenkin jos toinen uros on dominoiva. Remmikävelyillä Danielito on käynyt toisten urosten kanssa ja ne ovat menneet hyvin, kunhan taluttaja on osannut ohjata Danielitoa oikein ja pitänyt sen kontaktissa. Emme kuitenkaan ensisijaisesti suosittele Danielitoa toisen uroksen seuraksi.

Danielito on kuin pieni pentu ison koiran ruumiissa. Se on hyvin tasapainoinen koira ja tarhalla uskotaan, että se soveltuisi hyvin kotikoiraksi. Danielitoa ei ole testattu lasten eikä kissojen kanssa. Danielito ei välittäisi siitä, että asuisiko se maalla vai kaupungissa. Se haluaisi vain että sitä rakastetaan, sen kanssa touhutaan ja käydään pitkillä kävelylenkeillä. Vastineeksi Danielito tarjoaisi pyyteetöntä rakkautta, suukkoja ja koiraisia halauksia elämänsä loppuun saakka.

TROYA

Narttu, sakemannimix, säkäkorkeus 67 cm, paino 40 kg, syntymäaika 11/2016


Omistajat toivat Troyan 30.4.2018 Costapetille hoitolaan, eivätkä koskaan hakeneet pois. Syyksi sanottiin, että se oli hajottanut joitakin tavaroita. Oli helpompi hylätä kuin tarjota virikkeitä ja aktiviteettejä.

Troya on sympaattinen, aktiivinen ja ystävällinen tyttö, joka tarvitsisi paljon enemmän liikuntaa ja aktiviteettejä kuin mitä se nyt tarhalla saa.

Toivottavasti joku huomaa ja menettää sydämensä tälle nuorelle koiralle eikä sen tarvitse elää vuosia tarhalla.

ESTRELLA

Narttu, galgomix, noin 1v, noin 12kg


Estrella on muutama päivä sitten pelastettu Paraison tappotarhalta.

Tytöstä enemmän kuvausta myöhemmin

CHANNEL

Narttu, galgo, noin 4v, noin 20 kg


Channel on pelastettu äskettäin Sevillasta. Metsästäjällä ei ollut sille enää mitään käyttöä.

Sosiaalinen, iloinen ja rakastettava ovat sanoja, joilla Javier kuvaa Channelia

SAUROM - Varattu

Uros, ppp mix, säkäkorkeus 60 cm, paino 30 kg, arvioitu syntymäaika 8/2015


"10" koira, sanovat tarhan vapaaehtoiset Sauromista. On vaikea ymmärtää miksi tämä kaunis, älykäs ja jalo koira on hylätty.
Saurom on varastanut vapaaehtoisten sydämet.

Saurom tulee tarhalla toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Kulkee hihnassa kauniisti.

BAENA

Narttu, podenco, säkäkorkeus 54 cm, arvioitu syntymäaika 12/2012


Baena on pelastettu tappotarhalta Protectoralle. Baenalla oli ollut lähiaikoina pennut, mutta niiden kohtalosta eivät Protectoran työntekijät saaneet selvyyttä.

Pelokkaasta ja ujosta Baenasta on tarhalla kuoriutunut sympaattinen, leikkisä, utelias ja aktiivinen tyttö.
Tarhalla se on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

KEN

Uros, bullterrieri mix, säkäkorkeus 55 cm, paino 28 kg, arvioitu syntymäaika 5/2013


Ken tuli tarhalle hyvin laihana. Voimme vain arvailla minkälaista elämää se on joutunut viettämään ennen tarhalle pääsemistään.

Huolimatta ehkä karusta menneisyydestä Ken ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin.
Tarhalla pallot ja pihalla juokseminen on mieluista. Alun vetämisen jälkeen Ken kävelee nätisti hihnassa.
Ken sietää urokset lähellään, vaikka ne eivät siitä pitäisikään.

Kenistä joku saisi mukavan kaverin elämäänsä

GIORGIO

Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 60 cm, paino 26 kg, arvioitu syntymäaika 5/2016

Alle vuoden ikäisenä Giorgio yritti yksinään selvitä kadulla, joka oli sen koti. Se oli joutunut auton töytäisemäksi, jonka seurauksena oikea takajalka oli vioittunut. Giorgion onneksi tarha kuuli tästä nuoresta loukkaantuneesta pojasta ja se pääsi turvaan.Alusta lähtien, vioittuneesta jalasta johtuvasta kivusta huolimatta, Giorgio on ollut ystävällinen ja ihmisiin luottava.Oikean takajalan leikkauksesta Giorgio on toipunut hyvin. Kivut ovat taakse jäänyttä elämää. Tämä nuori poika pystyy leikkimään, juoksemaan ja elämään normaalia koiran elämää.

Giorgio on suloinen ja onnellinen koira, joka sopii monenlaiseen perheeseen. Se kävelee nätisti hihnassa ja haluasi tervehtiä jokaista vastaantulevaa ihmistä häntä heiluen. Autossa matkustaminen sujuu hyvin. Tarhalla Giorgio on tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Giorgio on innokas oppimaan uusia asioita.

Tältä ystävälliseltä ja kiitolliselta koiralta puuttuu se tärkein asia eli oma koti

GRIBUS

pittbullmix, uros, noin 20 kg, arvioitu syntymäaika 9/2014


Tämä aktiivinen, ihmisiä rakastava poika on hyvin onneton ja stressaantunut tarhalla. Se ei millään sopeudu tarhan rutiineihin, vähäiseen liikuntaan eikä häkkielämään ilman virikkeitä.

Päästessään ulos häkistä Gribus leikkii, juoksee ja nauttii.

Tarhalla Gribus tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei kissojen.

Gribus etsii tositarkoituksella aktiivista, koirakokemusta omaavaa kotia, jossa se vihdoin saisi olla onnellinen.

KRATOS

Uros, monirotuinen,säkäkorkeus 52 cm, noin 3v


Kratos tuli Malagan Protectoralle Madridin tarhalta. Se adoptoitiin, mutta palautettiin tarhalle perheen muuttaessa ulkomaille. Yksi perheenjäsen ei mahtunut mukaan.

Kratos on tasapainoinen, sosiaalinen ja aktiivinen poika, joka tarhalla on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Peruskäskyt on hallinnassa. Hihnassa ei vedä.
Pallopelit, vesileikit ja juokseminen on mieluista puuhaa ja vaihtelua häkkielämään

DYLAN

Uros, sakemannimix, säkäkorkeus 65 cm, paino 20 kg, arvioitu syntymäaika 12/2014

Dylan jakaa häkin Suomeen varatun Nellyn kanssa. Kaveruksilla menee hyvin keskenään. Uroksien kanssa Dylan ei tykkää kaveeraa.
Aktiivisen, hyvin hihnassa kävelevän Dylanin mielipuuhaa on leikkiminen pihalla kaverin tai pallojen kanssa. Kaikkein parhainta on kuitenkin vapaaehtoisilta saatu huomio.
Kissoihin Dylan on suhtautunut välinpitämättömästi tarhalla.
Huomioita herättämättömän ulkonäön vuoksi Dylan kuuluu monien muiden tavoin näkymättömien koirien joukkoon.

Mukavan ja ystävällisen vaikutelman saimme tavatessamme Dylanin tarhalla

CIMARRON

Uros, suursnautseri, säkäkorkeus 66 cm, paino 26 kg, arvioitu syntymäaika 11/2013

Cimarron on pelastettu tappotarhalta 11/2016.

Ystävällinen, miellyttävä ja luotettava Cimarron on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa. Se jakaa häkin hyvin aktiivisen nartun kanssa.

Entisessä elämässään Cimarron on kärsinyt nälästä ja todennäköisesti siksi on omistushaluinen ruoan suhteen.

Vapaaehtoisten kanssa kävelylle pääseminen on erittäin mieluisaa samoin piha-alueella leikkiminen. Tuohan ne myös vaihtelua tylsään häkkielämään.

XENIA

Xenia, narttu, saksanpaimenkoira, iso, noin 2v


Aktiivinen Xenia on viettänyt tarhalla yli puolet elämästään ja sen olisi jo aika päästä nauttimaan ja tutustumaan elämään tarhan ulkopuolella.

Xenia nauttii päästessään lenkille, juoksemaan ja leikkimään

PAOLA

Paola, narttu, pitbull mix, iso, paino 20kg, noin 3v

Perhe hylkäsi Paolan kiinnitettynä tarhan oveen. He eivät vain halunneet sitä enää.

Paola on aktiivinen koira, joka pitää niin lenkkeilystä, pallon kanssa leikkimisestä kuin ihmisen huomiosta ja hellyydestä.

Paola tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta on omistushaluinen ruoan ja lelujen suhteen.
Lenkillä kävelee nätisti hihnassa ja ohittaa muut koirat häntäänsä heiluttaen. Paola tulee toimeen myös kissojen kanssa.

WOLFIEWolfie on tullut tarhalle noin 3 kuukauden ikäisenä. Arvioitu syntymäaika on 7.10.2011. Poika on siis viettänyt koko elämänsä tarhalla eikä osaa edes haaveilla kotikoiran elämästä.Wolfie on ystävällinen ja hellä poika. Tarhalla melko hiljainen ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta on joskus lempeästä luonteestaan johtuen muiden koirien kiusaamisen kohteena.Wolfiesta saa uskollisen ja hyvän koirakaverin. Perustaidot tule hänelle opettaa, kuten kaikille pitkään tarhalla olleille koirille.LUCKY


Wolfien häkkikaverin nimesimme käyntimme yhteydessä Luckyksi. Luckyn arvioitu syntymäaika on 23.1.2012 ja myös se on elänyt tarhalla pennusta lähtien.

Luckya voisi kuvailla sanoilla aktiivinen, ystävällinen, avoin ja ihmisrakas.

Tarhalla tulee toimeen muiden koirien kanssa.

MIMI


Mimi, narttu, monirotuinen, iso, säkä 62 cm, arvioitu syntymäaika 11/2012

Mimi on pelastettu tappotarhalta Protectoralle.

Mimi on hyvin aktiivinen ja hyväluontoinen koira , joka tarvitsee paljon liikuntaa, aktiviteettejä ja virikkeistämistä voidakseen hyvin.
Hinassa kävely vaatii harjoittelua.
Tarhalla on tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Suhtautumisesta kissoihin ei ole tietoa.

DYLAN

Dylan, uros, labradorimix, noin 20 kg, noin 3v

Dylanin tarina on surullinen. Sen omistaja teki pitkää työpäivää eikä aikaa riittänyt koiralle kuin lyhyen kävelylenkin verran. Dylanin koirakaveri oli aiemmin karannut ja kuollut.
Omistajien loman aikana tarha huolehti Dylanista. Omistajien luvalla he myös kastroivat sen sekä ottivat välimeren tautitestit. Dylanilla todettiin leishmania matalilla arvoilla. Tämän jälkeen perhe ei enää halunnut Dylania.

Dylan on aktiivinen koira, joka rakastaa palloilla leikkimistä. Tulee hyvin toimeen 30 koiran laumassa.

Dylanille on haussa aktiivinen koti, jossa sille annetaan niin rakkautta kuin asetetaan rajoja.

SIENA


Siena, tyttö, n 2-3v. iso

Siena adoptoitiin tarhalta ihan pienenä suloisena pentuna. Kaksi vuotta myöhemmin perhe hylkäsi Sienan takaisin tarhalle. Vapaaehtoiset kehuvat Sienaa uskomattomaksi koiraksi. Siena tulee kaikkien koirien kanssa toimeen. Kävelee nätisti hihnasssa ja rakastaa ihmisiä. Kaikin puolin vapaaehtoiset kehuvat Sienaa tasapainoiseksi koiraksi. Itse tapasin Sienan tammikuussa tarhalla ja ihastuin kovasti. Todella mukava koira, jolle toivoisin pian löytyvän oma koti.

YAKO

uros, sakemannimix, säkäkorkeus noin 50 cm, syntynyt 1/2015

Yako löydettiin laihana, auton töytäisemänä moottoritien läheltä olevalta bensa-asemalta ruokaa etsimästä.

Yako on leikkisä, ystävällinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.
Lenkkeily ja ihmisten seura on hyvin mieluisaa.

Kissoista Yako ei pidä.

CARLOS

Carlos, uros, monirotuinen, iso, noin 7v.

Carlos on hylätty tarhalle yli 5 vuotta sitten.

Carlos on rauhallinen poika, joka aluksi on hieman arka.

Carlos nauttii lenkeistä ja käveleekin hihnassa vetämättä. Carlos tulee toimeen narttujen mutta ei urosten kanssa.

Carlokselle on haussa koti, jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja halua opastaa pitkän linjan tarhakoiraa kotikoiran elämään.