Keskikokoiset koirat

BOLTON

Uros, paino noin 20kg, arvioitu syntymäaika noin 2017. Bolton ja myös sivuillamme kotia etsivä Decu asuivat viiden muun koiran kanssa Javierin tuttavan kotona. Pitkien työpäivien, naapureiden valitusten sekä sen, ettei mies halunnut enää pitää koiria, joutui tuttava vaikean tilanteen eteen. Hän luovutti kaksi koiraa Javierille, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään. Tarhalle ne tulivat loppuvuodesta 2018. Bolton ja Decu asuvat tarhalla yhdessä, mutta yhteistä kotia niille ei etsitä. Bolton on toisaalta itsenäinen, toisaalta ihmisen seuraa ja rapsutuksia kaipaava poika. Se on fyysisesti vahva, joka tarvitsee niin rakkautta kuin rajoja. Perustaitojen opettelu on jäänyt edellisessä kodissa vähäiseksi, joten tulevassa kodissa Boltonin kouluttamiseen pitää panostaa positiivisen vahvistamisen menetelmin. Javierin kertoman mukaan Bolton on surullinen tarhalla. Entiselle kotikoiralle tarhan oloihin sopeutuminen on vaikeata ja raskasta. Boltonille on haussa koirakokemusta ja roduntuntemusta omaava koti. Uroksen kaveriksi sitä ei anneta.

DAISY

narttu, synt. 20.12.2018, 42 cm korkea, leikattu.

Daisy on hyvin utelias, aktiivinen, iloinen ja sympaattinen koira, joka pitää leikkimisestä ja juoksemisesta. Daisy käyttää kaiken aikansa leikkialueella leikkimiseen (30 min.). Daisy pärjää hyvin toisten koirien (narttujen ja urosten kanssa) kanssa tarhalla ja sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Daisy oppii nopeasti ja osaa hienosti kävellä hihnassa.

KAISER

pitbull mix, leikattu uros, s.1.2.2018 /49 cm, n.20 kg/ tarhalla 27.1.2020 lähtien
Tarha ei ole koskaan sama kuin koti, mutta jotkut sopeutuvat kuitenkin tarhaelämään jollakin tasolla. Kaunis Kaiser ei kuulu niihin koiriin. Kun Kaiser tuli tarhalle, se oli hyvin hermostunut ja jännitti koko ajan. Syödessään Kaiser pelkäsi, että joku tekisi pahaa, kävellessään Kaiser oli jännittynyt ja se nukkui levottomasti. Kiitos häkkikaverin ja kärsivällisten vapaaehtoisten ansiosta Kaiser on pystynyt vapautumaan hieman tästä ahdistuksestaan, mutta kaipaa kipeästi oman kodin rauhaa. Kaiser on nuori, hyvin rakastava pienokainen, joka viihtyy ihmisten seurassa. Silmistä näkee, kuinka helpottunut se on kun ei enää tarvitse olla yksin. Kaiser tykkää kaikista ihmisistä ja osaa jo leikkiä. Kaiser on osoittautunut hyvin oppivaiseksi. Kaiser on alistuva ja rauhallinen muiden koirien seurassa, mutta tarhan stressi alkaa näkyä, niin että se on alkanut suhtautua epäluuloisemmin muita koiria kohtaan. Tämä muuttuu varmasti heti, kun Kaiser pääsee tarhasta omaan kotiinsa ja uskaltaa olla oma itsensä taas. Kaiser oli tullessaan hyvin laiha ja on tällä hetkellä hyvin tarkkaa siitä, että saa syödä rauhassa ja mieluiten yksin, niin että ei tarvitse jännittää. Ei kissakotiin, ei toisen uroksen kaveriksi

JONHY

uros, paino noin 20 kg, arvioitu syntymävuosi 2015


Noin kolme vuotta Jonhy on odottanut omaa kotia ja omaa ihmistä. Ihmiset ja niiden huomio on parasta, mitä Jonhy tietää. Älykäs, kuuliainen ja ystävällinen. Ainoaksi koiraksi. Ei kissojen kaveriksi. Jonhylle on etsinnässä koirakokemusta, aikaa ja kärsivällisyyttä omaava koti, joka sitoutuu kouluttamaan positiivisin menetelmin. Tarhavierailulla olen tavannut tämän komean pojan. Ystävällisesti ja iloisesti otti minut vastaan

SAVANNA

amstaffimix, narttu, arvioitu syntymäaika 01/2017. Tarhalle 8.10.2019 Savanna pelastettiin Malagasta, jossa se juoksenteli pelokkaana yksinään. Pelastajille selvisi, että Savanna oli karannut kotoaan, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Naapurit kertoivat, että Savanna ei koskaan pääse lenkille ym, koska sen rokotukset eikä Espanjassa tarvittava lupa ole kunnossa. Näin Savanna päätyi tarhalle etsimään arvoistansa kotia. Keskiaktiivinen ja erittäin hyväluonteinen tyttö. Hoitotoimet ovat tarhalla sujuneet hyvin. Hihnassa kävelee vetämättä. Lapsista Savanna pitää ja on niihin tottunut entisessä kodissaan. Tarhalla Savanna on tullut toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Emme kuitenkaan sijoita sitä aikuisen nartun kaveriksi.

PIRATE

amstaffimix, uros, paino 24kg, säkäkorkeus 57cm, arvioitu syntymäaika 01/2017. Tarhalle 4.10.2019
Pirate saapui tarhalle aliravittuna, heikkona, laihana ja lihaksettomana. Oliko se ollut pitkään hylättynä vaiko huonolla hoidolla, on jäänyt arvoitukseksi. Tarhalla Pirate on saanut kaipaamaansa huolenpitoa ja rakkautta. Todennäköisesti ensimmäisen kerran elämässään. Pirate on keskienerginen, ystävällinen ja nopea oppimaan. Hihnassa kävelee vetämättä. Narttujen kanssa on tullut hyvin toimeen.

RAYO

uros, seisojamix, paino 25kg, arvioitu syntymävuosi 2016 (noin 3v)

Rayo pelastettiin pentuna maaseudulta. Se sai elää kotikoirana noin vuoden verran. Perhe ei enää halunnut sitä pitää ja näin se päätyi Javierin tarhalle. Entiselle kotikoiralle sopeutuminen tarhaelämään ei ole ollut helppoa. Huolimatta mukavasta luonteesta, se on jäänyt tarhalla näkymättömäksi. Rayo on etsinyt lähes kaksi vuotta kotia Javierin tarhalla. Tarhalla Rayo on tullut toimeen muiden koirien kanssa ja jopa opettanut uusia koiriia leikkimään. Uusien ihmisten kanssa on aluksi hieman ujo, mutta tutustuttuaan mukava ja herttainen. Tavatessani sen tarhalla tuli luokse rapsuteltavaksi. Rayolle olisi tärkeätä päästä pian pois tarhalta. Kuuma ja pölyinen tarha aiheuttaa sille kuonon turpoamisen. Lääkityksestä ei paljoa ole apua ympäristön pysyessä samana.

ARUK

uros, amstaffimix, paino 30kg, säkäkorkeus 50cm, arvioitu syntymäaika 02/2018. Tarhalle 15.2.2019 Poliisi on pelastanut Arukin huonoista oloista ja tuonut tarhalle. Aruk on keskiaktiivinen koira, joka tykkää leikkiä, mutta osaa myös rauhoittua. Leikkiminen, lenkkeily on mukavaa, mutta parasta on ihmisten seura ja huomio sekä puuhastelu yhdessä ihmisen kanssa. Hihnakävely vaatii vielä harjoittelua. Yhteislenkit tarhalla muiden koirien kanssa sujuu, mutta samaan kotiin uroksen kanssa Arukia ei adoptoida. Arukille etsitään rotutyypin tuntevaa kotia, jossa se saa niin psyykkistä kuin fyysistä aktiviteettia ja jossa sen koulutusta jatketaan positiivisin menetelmin. Joko nartun kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

ESPINETE

uros, bodeguero, säkäkorkeus 45cm, arvioitu syntymäaika 04/2017 Espinete pelastettiin kolmen muun koiran kanssa maaseudulta, jossa ne elivät seinään kiinnitetyissä ketjuissa. Ennen tarhalle tuloa Espinitellä ei ole ollut läheistä kontaktia ihmisten kanssa, joten tullessaan se pelkäsi eikä luottanut ihmisiin. Tarhalla Espinete on päässyt opetteleman uudenlaista elämää. Luottamus ihmisiä kohtaan lisääntyy päivä päivältä. Se on oppinut leikkialueella tutkimaan hajuja sekä leikkimään häkkikavereiden kanssa. Espinete tarvitsee kodin, jossa ymmärretään arkaa koiraa ja annetaan sille aikaa. Reipas koirakaveri olisi plussaa.

THOR

uros, monirotuinen, paino 17kg säkäkorkeus 48cm, arvioitu syntymäaika 10/2018. Thorin ollessa 8 kk sen perhe muutti, eivätkä halunneet ottaa sitä mukaan. Niin se päätyi tarhalle etsimään uutta kotia. Thor on oppivainen, aktiivinen, energinen ja leikkisä sekä sosiaalinen. Se on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Hihnakävely sujuu

RONY

uros, monirotuinen, säkäkorkeus 42cm, arviotu syntymäaika 04/2015 Rony hylättiin, koska perheellä ei ollutkaan aikaa sille. Se on aktiivinen, iloinen, leikkisä sekä sosiaalinen. Se nauttii lenkeistä, leikeistä ja rapsutuksista. Tarhalla Rony on tullut toimeen muiden koirien kanssa. Rony voisi sopia monenlaiseen perheeseen ja harrastuksiin.

KAZAN

Uros, nuori, isohko. Arvioitu syntymä-aika 02/2018 Paino 26,5kg, säkä n. 60cm Komea Kazan löytyi kuulemma koulun alueelta hylättynä, se hyppi löytäjiensä autoa vasten. Kukaan ei ole kysellyt perään joten etsinnässä hyvä, uusi koti. Kazan on aktiivinen, melko iso, vahva mutta hyvin ystävällinen poika. Kazan on tullut tarhalla toimeen muiden koirien kanssa. Se osaa antaa tassua ja istua pyynnöstä. Kazan varmasti nauttisi pitkistä metsälenkeistä, vaelluksista tai jostakin harrastuksesta.

FLOKY

Uros, keskikokoinen. Arvioitu syntymä-aika 01/2018. Tullut tarhalle 1/2019. Paino 19,2kg, säkä n. 52cm. Floky on erittäin hellyydenkipeä, ystävällinen ja aktiivinen nuori poika. Se on ollut ennen kotikoirana. Floky osaa istua ja antaa tassua pyynnöstä. Suloinen Floky tulee tarhalla toimeen hyvin toisten koirien kanssa,

LOLA - Varattu

Narttu, amstaffi-mix (?). Arvioitu syntymä-aika 09/2018. Paino 24,1kg ja säkä n. 58cm. Lolan omistajat hylkäsivät koiran tarhalle syyskuussa 2019 muuttaessaan toisaalle. Se saikin uuden kodin pian mutta tuotiin takaisin tarhalle joulukuussa. Lola on tarhan työntekijöiden mukaan todella suloinen, hyvin hellyydenkipeä ja ihmisrakas koira. Aktiivinen ja jaksaa varmasti lenkkeillä ja leikkiä. Lola kävelee kauniisti hihnassa ja osaa myös istua pyynnöstä. Sopii tarhan mukaan parhaiten ainoaksi koiraksi koska haluaa kaiken huomion itselleen. Ei välttämättä tule toimeen kaikkien koirien kanssa eikä siitä saa koirapuistokoiraa. Ei tunnu tarhalla välittävän juuri kissoista mutta kotioloissa tilanne voi tietenkin olla eri

HELENA

amstaffimix, narttu, säkäkorkeus 51, paino 17kg, arvioitu syntymäaika 01/2017 Epäonnen tyttö. Kaksi kertaa adoptoitu, kaksi kertaa palautettu tarhalle. Ensimmäisellä kerralla Helena palautettiin jo 4 päivän jälkeen. Sopeutumiseen sille ei haluttu antaa aikaa, ei myöskään haluttu ottaa vastaan apua, jota Protectoralta tarjottiin. Toinen adoptio meni pieleen Helenasta täysin riippumattomista syistä. Ihmisrakkaalle, fiksulle Helenalle palautus tarhalle on ollut hyvin rankkaa. Se on tarhalla surullinen, suorastaan masentunut sekä stressaantunut. Suurimman osan ajasta se istuu häkkinsä ovella odottaen. Ihmisten seura on parasta, mitä Helena tietää. Kävelylenkit, leikkiminen ja kaikenlainen puuhastelu yhdessä ihmisen kanssa on parasta. Kissojen kanssa Helena ei sovi. Tarhan ulkopuolisilla retkillä Helena on käyttäytynyt hyvin. Kävely muiden koirien kanssa on sujunut. Helenalle parasta olisi päästä joko ainoaksi koiraksi tai mahdollisesti rauhallisen uroksen kaveriksi. Roduntunteva, sitoutunut koti on Helenalle haussa

SASHA

Belgianpaimenkoira malinois, narttu. Arvioitu syntymä-aika 07/2018. Paino n. 22kg Sashalla on surullinen tausta, omistajan ystävä toi sen tarhalle esittäen sen olevan löytökoira. Tarhan työntekijät kuitenkin tunnistivat koiran ja ottivat omistajaan yhteyttä. Omistaja lupasi tulla hakemaan koiran mutta tästä lupauksesta on nyt vuosi aikaa ja Sasha on edelleen tarhalla. Tämä upea tyttö etsii nyt aidosti sitoutunutta, rodun tuntevaa, aktiivista, harrastavaa ja liikunnallista kotia joka on valmis panostamaan koiraan kunnolla. Sashalla on erittäin hyvä luonne, se tulee hyvin toimeen tarhalla muitten koirien kanssa, on hyvin ystävällinen ja kiltti. Lapsiin se suhtautuu varovaisen uteliaasti. Sasha on varmasti nopea oppimaan ja se soveltuu monenlaiseen harrastukseen.

CACAO

uros, pittimix, säkäkorkeus 55cm, paino 25kg, arvioitu syntymäaika 02/2018 Cacao löydettiin hylättynä ja tuli tarhalle 19.11.2019. Tarhalla Cacao asuu useamman eri kokoisen uroksen ja nartun kanssa. Leikkiminen ja ruokailu yhdessä kavereiden kanssa on sujunut hyvin. Leikkisä, sosiaalinen, ihmisten seurasta nauttiva, aktiivinen poika. Hihnassa kävelee suhteellisen nätisti, mutta sitä vielä harjoitellaan tarhalla lisää. Kävelyt tarhan ulkopuolella ovat sujuneet hyvin. Vaikka Cacao on tarhalla tullut toimeen urosten kanssa, niin emme kuitenkaan sijoita sitä aikuisen uroksen kaveriksi.

ALANA
Alana on aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen noin 3-vuotias, 17kg monirotuinen tyttö.

Javier tiesi jo pelastaessaan Alanan tappotarhalta, ettei sille kodin löytyminen tule olemaan helppoa. Tumma ja keskikokoinen, siinä syyt. Alana oli ollut tappotarhalla jo 10 kuukautta, saanut siellä pennut, jotka kaikki oli adoptoitu. Tarhalla se on tullut toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Lenkit, leikit ovat Alanan mielipuuhaa. Aktiivinen koti haussa Alanalle.

HOPE

Narttu, arvioitu syntymä-aika 12/16 Paino 18kg, säkä n. 52cm Hope tuotiin tarhalle neljän pennun kanssa poliisin toimesta. Tämä koiraperhe oli löytynyt kadulta hylättynä ja joku alueella asuva oli tiennyt koiran ja sanonut sen olevan huonosta paikasta. Pentuja oli myös alunperin ollut enemmän mutta kukaan ei tiennyt niiden kohtaloa. Hope oli tullessaan erittäin laiha ja todella peloissaan. Nyt se on taas oppinut luottamaan ihmisiin ja on kuin eri koira. Hope on ihmisille ystävällinen, aktiivinen ja leikkisä. Se rakastaa palloja ja osaa noutaa ne. Se osaa myös istua käskystä. Hopelle paras asuinympäristö olisi rauhallinen paikka jossa saisi rauhassa totutella oikeaan kotikoiran elämään. Hope ei tule kaikkien koirien kanssa toimeen ja saattaa olla välillä melko dominoiva joten sopisi hyvin ainoaksi koiraksi. Sosiaalista koirapuistokoiraa siitä ei siis saa mutta aktiivisen lenkkikaverin ja kainaloisen sohvalle varmasti saa. Kissoista ei tunnu välittävän tarhalla.

RUNNER

Vajaa 5-vuotias, 20 kg, monirotuinen Runner poika on jäänyt täysin näkymättömäksi tarhalla.
Kaksi vuotta se on jo odottanut omaa kotia. Aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen, ystävällinen, sympaattinen mutta näkymätön. Tarhalla on tullut hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Ihmisten seurasta nauttii. Avoimesti ja ystävällisesti otti minut tarhalla vastaan.

ESTELA

Narttu, amstaffimix, säkäkorkeus 53cm, paino 25 kg, arvioitu synymäaika 02/2016 Lokakuussa 2019 omistaja hylkäsi Estelan bussiasemalle, koska se ei saanut tulla bussiin. Hylkäsi kuin roskan, ilman pienintäkään epäröintiä tai omantunnon tuskia. Tarhalla Estela on osoittautunut leikkisäksi, sosiaaliseksi, ihmisten huomiosta naauttivaksi ja viehättäväksi tytöksi. Tarhan ulkopuolella Estela ei kiinnitä huomiota autoihin tai vastaantuleviin koiriin. Tarhalla se on tullut toimeen tapaamiensa koirien niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Aikuisen nartun kaveriksi emme kuitenkaan Estelaa anna adoptioon. Estelalle halutaan löytää sen ansaitsema huolehtiva koti Espanjan ulkopuolelta, koska entinen omistaja haluaisi sen takaisin. Sitä ei ymmärrettävästi haluta hänelle luovuttaa, jotta Estela ei enää joutuisi kokemaan hylätyksi tulemista uudelleen.

TEQUILA

Narttu, amstaffimix, säkäkorkeus 47 cm, paino 21 kg, arvioitu syntymäaika 01/2015. Pentukoneena käytetty tyttö hylättiin korvat pahasti tulehtuneena tarhalle, kun siitä ei enää ollut hyötyä omistajalleen. Korvia on tarhalla hoidettu. Vain vähän ennen hylkäystä sillä oli ollut elämänsä viimeiset ties monennetko pennut. Tequila on keskienerginen ihmisten seurasta nauttiva tyttö. Leikkiminen ja lenkkeily on mieluista puuhaa. Hihnassa se kävelee vetämättä. Entisessä elämässään se asui toisen nartun kanssa ja nyt tarhalla Tequila jakaa häkin uroksen kanssa. Tequilalle on etsinnässä sitoutunut loppuelämän koti, jossa se saa elää normaalia kotikoiran elämää. Vaikka se Tarhalla on tullut toimeen kaikkien koirien kanssa, niin aikuisen nartun kaveriksi emme sitä sijoita

HEIKI


Tämä hauskannäköinen terrierisekoitus poika on löydetty lyhtypylvääseen sidottuna Grandasta noin 3 kk:den ikäisenä. Heikin löytänyt nainen toi sen mukanaan Malagaan, jonka ,jälkeen se oli kolmessa eri paikassa, kunnes pääsi puolitoista vuotta sitten Javierin tarhalle kotia etsimään.

Heiki on arvioilta noin 3,5 vuotta (arvioitu syntymävuosi 2015) ja painaa noin 25 kg. Heiki asuu tarhalla kahden muun uroksen kanssa samassa häkissä. Tapasin Heikin tarhalla 9.9.2019. Avoin, ystävällinen ja leikkisä. Hakeutui mielellään lähelle silitettäväksi. Heiki odottaa omaa kotia, lenkki- ja leikkikaveria Javierin tarhalla.

RUDY

Kaksi vuotta sai tämä noin 6- vuotias ( arvioitu syntymäaika 11/ 2013) uros elää kotikoirana, kunnes se kylmästi hylättiin tarhalle 12.6.2019. Keskienergisen ihmisiä rakastavan Rudyn mielestä uusien paikkojen tutkiminen, pallopelit, lenkkeily ja ihmisten seura on hyvin mieluisaa. Peruskäskyt ovat hallussa ja hihnassa kävely sujuu alkuinnostuksen jälkeen. Ei kissakotiin. Rudy sopii parhaiten ainoaksi koiraksi. Säkäkorkeus 52 cm, paino 22,6 kg

LEIA

Narttu, keskikokoinen, arvioitu syntymä-aika 8/2017. Mahdollisesti shar-pei-mix. Sosiaalinen, reipas, itsevarma. rakastava, hauska, hellyydenkipeä, avoin, sopeutuvainen, rakastettava, hyväluonteinen, leikkisä. Mm. näillä sanoilla tarhan työntekijät kuvaavat tätä hurmaavaa, kaunista tyttöä. <3 Leian lapsuus ei ollut helppo, se varttui teollisuusalueella valtavan, puolivillin koiralauman kanssa jotka toimivat alueella vahtikoirina. Sillä ei ollut hyviä kokemuksia ihmisistä ja tullessaan se vapisi peloissaan. Kuitenkin nyt menneisyys on jäänyt taakse ja unohdettu, Leia on sopeutunut hyvin tarhan elämään ja rutiineihin, se rakastaa pallon perässä juoksemista ja ihmisten seuraa ja rapsutuksia. Se on erittäin koirasosiaalinen ja osaa tarvittaessa hienosti antaa tilaa toisille. Se tulee toimeen myös kissojen kanssa. Leian uudessa kodissa saisi mieluusti olla siis ainakin yksi kiltti koirakaveri. Leia kävelee hienosti hihnassa sekä on myös ollut auton kyydissä, se suhtautuu reippaasti ja uteliaasti uusiin asioihin. Koska tämä tyttö ei koskaan ole ollut talossa sisällä, se tarvitsee perheen joka opettaa sen kärsivällisesti kotikoiran elämään

PASTORA

Narttu, keskikokoinen, mahdollisesti sakemanni-mix. Paino arviolta 15kg. Arvioitu syntymä-aika 7/2017. Pastora on upea, iloinen, leikkisä, älykäs nuori koira joka nauttii kovasti tarhan työntekijöiden huomiosta. Se on aktiivinen ja tykkää leikkiä ja juosta mutta häkissä se osaa myös rauhoittua hyvin kun mitään ei tapahdu. Pastorasta saisi varmasti hyvän harrastuskoiran ja lenkkikaverin. Pastora on sosiaalinen koira jolla ei ole mitään ongelmia yhdenkään koiran kanssa, se tulee kaikkien kanssa toimeen sukupuolesta riippumatta. Tapasimme tämän "minisakemannin" kesäkuussa tarhalla ja se oli aivan hurmaava, ihmisrakas, ihana nuori koira. Antaa käsitellä hyvin, on reipas ja sopisi varmasti myös lapsiperheeseen. Kodissa voisi mielellään olla leikkisä koirakaveri.

LEILO

Keskikokoinen paimenkoiramainen uros, n. 20kg, ikä-arvio 1-vuotta. Leilo löydettiin makaamasta tien pientareelta ja sitä luultiin kuolleeksi kunnes se heilautti hieman häntäänsä. Löytäjä kantoi heikossa kunnossa olevan, pelosta lamaantuneen koiran tarhalle. Nyt Leilo on toipunut kaikesta kokemastaan ja siitä on kuoriutunut hyvin leikkisä ja hellyydenkipeä koira. Kun Leilo pääsee patiolle niin sitä eivät kiinnosta pallot vaan se mieluummin hakee ihmisiltä rapsutuksia, huomiota ja käy suukottelemassa heitä vuoronperään. Leilo ei alkuun osannut kävellä lainkaan hihnassa mutta nyt hän on oppinut hyvin sillä hän on ahne, helposti koulutettavissa ja nopea oppimaan. Leilo on hyvin sosiaalinen narttujen kanssa, kaikkien urosten kanssa ei tule toimeen. Kissoihin suhtautuu uteliaasti verkon läpi, kotioloissa saattaisi jahdata.

Keskikokoinen uros, arvioitu syntymäaika 2014. Komea Pancholon löydettiin vaeltelemasta Malagan kadulta hylättynä, surumielisenä ja epäluuloisena ihmisiä kohtaan. Kukaan ei tiedä mitä sen edellisessä elämässä on tapahtunut, mutta sitä ei todennäköisesti ole kohdeltu kovin hyvin. Nyt Pancholon on eri koira, edelleen se saattaa suhtautua vieraisiin ihmisiin ja tilanteisiin varovaisesti mutta tarhan tuttuja työntekijöitä se rakastaa. Pancholon lähtee aina hyvin innoissaan leikkialueelle juoksemaan. Pancholon haaveilee omasta, aidatusta pihasta, jossa juosta sekä aktiivisesta, liikkuvasta perheestä. Tästä pojasta saisi varmasti mainion kaverin päiväretkille ja vaelluksille, se rakastaa tutkia uusia paikkoja ja asioita ja on hieman myös harjoitellut autoilua tarhan vapaaehtoisten kanssa. Pancholon tulee tarhalla parhaiten toimeen narttujen kanssa, kissoja katselee hyvin uteliaana verkon läpi. Tapasimme tämän hienon pojan tarhalla kesäkuussa 2019 ja se suhtautui meihin hieman varovaisesti mutta ystävällisesti.

NIEBLA

Narttu, keskikokoinen, shar pei-mix. Arvioitu ikä max 2-vuotta. Tämä huomiotaherättävän kaunis, vaalea tyttö on löydetty kadulta vaeltelemasta parin muun koiran kanssa ja tuotiin tarhalle. Se oli alkuun melko ujo ihmisten kanssa mutta nyt on oppinut luottamaan ihmisiin ja osaa jo nauttia rapsutuksista ja huomiosta. Päästessään leikki-aitaukseen Niebla tutki leluja uteliaana mutta ei tiennyt yhtään mitä niillä pitäisi tehdä. Niebla tulee tarhalla hyvin toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Tapasimme Nieblan tarhalla ja se oli melko rauhallinen mutta iloinen,ystävällinen ja kiltti tyttö.

TANA - Varattu


Tana on päässyt turvaan noin vuosi sitten Javierin tarhalle. Entisessä kodissa Tanaa kohdeltiin huonosti mm sen korvat leikattiin saksilla. Luottamusta ihmisiin Tana ei ole menettänyt, vaan nauttii saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Leikkisä ja vahva Tana painaa noin 20 kg ja sen arvioitu syntymävuosi on 2017. Ei nartun kaveriksi. Haussa koti, jolla kokemusta ja tietoa vahvaluonteisista koirista

THAY

Uros, amstaffimix, säkäkorkeus 53 cm, paino 25 kg, arvioitu syntymäaika 10/2017 Komea Thay on tullut Protectoralle tappotarhalta 10/2018. Päästessään ulos häkistään Thay nauttii sydämen kyllyydestä leikkien ja ihmisten huomiota hakien. Tarhalla se on tullut toimeen muiden koirien kanssa, mutta uroksen kaveriksi emme sitä sijoita. Resurssien puitteissa Thaylle opetetaan tarhalla perusasioita, mutta toki opettamista tulee jatkaa sen tulevassa kodissa. Thay tarvitsee liikuntaa, aivotyöskentelyä, huolenpitoa, rajoja ja rakkautta. Roduntuntevaan ja koirakokemusta omaavaan kotiin.

DECU

uros, monirotuinen, paino noin 17 kg, arvioitu syntymäaika 2016

Decu ja myös sivuillamme kotia etsivä Bolton asuivat viiden muun koiran kanssa Javierin tuttavan kotona. Pitkien työpäivien, naapureiden valitusten sekä sen, ettei mies halunnut enää pitää koiria, joutui tuttava vaikean tilanteen eteen. Hän luovutti kaksi koiraa Javierille, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään. Tarhalle ne tulivat loppuvuodesta 2018. Decu ja Bolton asuvat tarhalla yhdessä, mutta niille ei etsitä yhteistä kotia. Decu on ystävällinen, ihmisten seurasta nauttiva, hyvin aktiivinen koira. Voidakseen hyvin se tarvitsisi niin fyysistä kuin psyykkistä aktiviteettiä, eikä tarhalla ole mahdollisuutta tarjota niitä riittävästi. Decun entisessä kodissa perustaitojen opettelu on ollut vähäistä, joten niiden harjoittelua positiivisin menetelmin pitäisi jatkaa. Decusta voisi saada oivan kaverin esim agilityyn tai canicrossiin.

PRINCE

Uros, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 53 cm, paino 35 kg, arvioitu syntymäaika 3/2013


Täynnä haavoja, tuijottava katse. Sellainen oli Prince tullessaan tarhalle.
Alun ujosta koirasta on tarhalla kuoriutunut ihmisten seurasta ja pallopeleistä nauttiva poika.

Prince kävelee vetämättä hihnassa. Uroksia kohtaan voi olla hallitseva.

Princellä on leishmania

BLUEBELLE

Narttu, keskikokoinen, steriloitu. Arvioitu syntymä-aika 04/2014. Paino 18kg ja säkä n. 51cm. Kaunis Bluebelle hylättiin sisarustensa kanssa tarhan parkkipaikalle pahvilaatikossa n. kuuden viikon ikäisinä. Blue on aktiivinen ja älykäs koira mutta jonkin verran arka/ujo. Tyttö tarvitsee kodin jossa on vähintään yksi kiltti koirakaveri. Bluebelle rakastaisi pitkiä metsälenkkejä koirakaverin kanssa mutta tällä hetkellä voi vain haaveilla siitä. Blue ei tunnu välittävän kissoista ainakaan tarhalla, pieniä lapsia todennäköisesti arastelee koska ei ole niihin tottunut. Kaikki Bluen sisarukset ovat saaneet jo kodin mutta missä tämän kaunottaren oma koti on?

BOLTON

Uros, paino noin 20kg, arvioitu syntymäaika noin 2017.
Bolton ja myös sivuillamme kotia etsivä Decu asuivat viiden muun koiran kanssa Javierin tuttavan kotona. Pitkien työpäivien, naapureiden valitusten sekä sen, ettei mies halunnut enää pitää koiria, joutui tuttava vaikean tilanteen eteen. Hän luovutti kaksi koiraa Javierille, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään. Tarhalle ne tulivat loppuvuodesta 2018. Bolton ja Decu asuvat tarhalla yhdessä, mutta yhteistä kotia niille ei etsitä. Bolton on toisaalta itsenäinen, toisaalta ihmisen seuraa ja rapsutuksia kaipaava poika. Se on fyysisesti vahva, joka tarvitsee niin rakkautta kuin rajoja. Perustaitojen opettelu on jäänyt edellisessä kodissa vähäiseksi, joten tulevassa kodissa Boltonin kouluttamiseen pitää panostaa positiivisen vahvista-misen menetelmin. Javierin kertoman mukaan Bolton on surullinen tarhalla. Entiselle kotikoiralle tarhan oloihin sopeutuminen on vaikeata ja raskasta. Boltonille on haussa koirakokemusta ja rodun-tuntemusta omaava koti. Uroksen kaveriksi sitä ei anneta.

CONNY

narttu, ppp-mix, keskikokoinen, arvioitu syntymäaika 3/2017 Todennäköisesti joka juoksusta pennutettu Conny hylättiin kylmästi tarhalle. Edes lukuisia punkkeja sen iholta ei oltu viitsitty poistaa. Ei niin mukavasta menneisyydestä huolimatta nätti Conny on osoittautunut sosiaaliseksi, leikkisäksi, iloiseksi ja fiksuksi koiraksi, joka on oppinut perusasiat nopeasti. Leikkiminen koirakavereiden kanssa on mukavaa, mutta vesileikkejä Conny rakastaa yli kaiken. Ihmisten huomio ja seura saa hännän heilumaan ja tarhan vapaaehtoiset kuvaavatkin sen häntää väsymättömäksi. Urosten kaveriksi. Kissoja kohtaan ei ole osoittanut aggressiivisuutta. Connylla on leishmania.

RILA

Narttu, monirotuinen,säkäkorkeus 52 cm, paino 20 kg, arvioitu syntymäaika 10/2013


Rila löytyi vaeltelemasta Malagan katuja ja tuotiin poliisin toimesta 7/2014 Protectoralle, jossa se on asunut siitä lähtien.

Rila on energinen tyttö, joka nauttii pallopeleistä ja pitkistä lenkeistä. Rila osaa myös tuoda pallon takaisin.

Muita koiria kohtaan Rila on utelias ja hakemassa niitä leikkimään kanssaan. Se jakaa häkin muutaman muun koiran kanssa. Asuinkumppaneinaan Rila tykkää rauhallisista koirista.

Tapasimme tämän kauniin, ystävällisen ja aktiivisen neidin tarhalla.

Rilankin olisi jo aika päästä nauttimaan kotikoiran elämästä.


QUEENY

Narttu, bullterrieri mix, säkäkorkeus, paino 20kg, arvioitu syntymäaika 8/2014


Näkymätön ja unohdettu Queeny on joutunut elämään tarhalla pennusta lähtien, eikä se ole koskaan saanut riittävästi liikuntaa, virikkeistä puhumattakaan.

Tapasin tämän aktiivisen ja fiksun tytön heinäkuussa. Se otti minut vastaan iloisesti ja ystävällisesti. Alun innostuksen jälkeen rauhoittui rapsuteltavaksi.

Tämänkin tytön olisi jo aika saada kokea kotikoiran elämää

SAURON

Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 48 cm, arvioitu syntymäaika 2/2017


Suklaanruskean nuoren Sauronin löysi tarhan vapaaehtoinen roskalaatikosta aliravittuna, nestehukasta kärsivänä, iho haavoilla ja sääriluu poikki.

Urhea Sauron on toipunut tarhalla vammoistaan. Ainoastaan vasemman takajalan ontuminen muistuttaa kurjasta menneisyydestä. Huolimatta ontumisesta Sauron pystyy elämään, hyppimään ja juoksemaan kuin kuka tahansa muu koira.

Tarhalla Sauron on löytänyt leikkimisen riemun. Muiden koirien kanssa tulee hyvin toimeen, hihnassa kävelyä harjoitellaan. Vapaaehtoisten mukaan se sujuu kerta kerralta paremmin.

Aktiivinen, herttainen selviytyjä Sauron ansaitsee oman rakastavan kodin.

MARCO POLO

Uros, staffimix, säkäkorkeus 57,5 cm, paino 22 kg, arvioitu syntymäaika 3/2014


Marco Polo on hylätty kiinnitettynä tarhan oveen. Sen menneisyydestä ei ole tietoa.

Marco Polo on hyvin energinen vahva koira, jonka mielipuuhaa ovat pallopelit, juokseminen ja lenkkeily.
Lenkille päästessään se mielellään tutkii ympäristöä.
Luonteeltaan se on suhteellisen itsenäinen, mutta hakee ihmisen huomiota ja rapsutuksia.

LUCK

monirotuinen leikattu uros, synt.12.8.2013, korkeus 46 cm, paino n. 25kg.

Luckin entinen omistaja toi sen tarhalle, koska ei pystynyt tarjoamaan aktiiviselle ja energiselle Luckille riittävästi liikuntaa. Luck haluaa vaan juosta ja juosta. Se saattaa juosta aidatulla piha-alueella puolikin tuntia ennen kun pystyy keskittymään mihinkään muuhun. Ja se, mihin Luck haluaa juoksun ohella keskittyä ovat pallot. Se on lähes fanaattinen pallojen ja muiden lelujen suhteen. Se haalii suuhunsa useampiakin palloja kerralla, eikä mielellään luovu niistä. Luck saattaa myös puolustaa pallojaan ihmisiltä. Toisaalta Luck myös palkkaantuu palloilla ja leluilla helposti koulutustilanteissa.
Luck on dominoiva toisia uroksia kohtaan, mutta tulee narttujen kanssa toimeen. Sillä tosin tulee helposti resurssikiistoja toisten koirien kanssa leluista. Luck on iloinen ja rakastava koira silloin kun sillä ei ole vahdittavia palloja lähettyvillä.

PENNY


Narttu, monirotuinen ppp, keskikokoinen, arvioitu syntymäaika 1/2012


Penny adoptoitiin, mutta palautui tarhalle, koska perheen koirat eivät tulleet keskenään toimeen.

Energinen, kauniisti hihnassa kävelevä, ihmisiä rakastava Penny odottaa uutta mahdollisuutta tarhalla.

Pennylle etsitään koirakokemusta omaavaa kotia, jossa se saa olla ainoana koirana

OTONO - Varattu

Monirotuinen, uros, paino 25 kg, säkäkorkeus 62 cm, arvioitu syntymäaika 5/2015


Kaunis, avoin, aktiivinen, leikkisä, ystävällinen ja mukava poika, joka tulee tarhalla toimeen muiden koirien kanssa.

Hihnassa kävelee vetämättä.

Tapasimme Otoñon tarhalla. Mukavan oloinen koira.

DANDDY

bullterrierimix, uros, noin 3v


Danddy on löydetty hylättynä tarhan lähistöltä.

Ystävällinen, aktiivinen, pallohullu Danddy nauttii juoksemisesta, leikkimisestä sekä vapaaehtoisten huomiosta ja rapsutuksista päästessään häkistä pihalle.

Roduntuntevaan kotiin ainoaksi koiraksi. Ei kissojen kaveriksi.

BAMBINO

Bambino on runsaan vuoden ikäinen (arvioitu syntymävuosi 2016) pittimix poika, jonka elämän alkutaival on surullinen.

Bambinon pelasti huonoista oloista eräs rescue-järjestö. Bambino adoptoitiin kaksi kertaa, mutta palautettiin molemmilla kerroilla takaisin tarhalle.
Bambinolle etsittiin kotihoitokoti, mutta valitettavasti siellä siitä ei pidetty ollenkaan huolta.
La Sonrisa Peludan tarhalle Bambino tuli heikkona ja laihana.
Tarhalla Bambino on saanut painoa. Se on osoittautunut erittäin aktiiviseksi ja energiseksi pojaksi.

Tapasimme Bambinon syyskuussa tarhalla. Bambino on ystävällinen poika, joka selkeästi tarvitsee enemmän liikuntaa, aktivointia ja virikkeistämistä kuin mitä tarhalla pystytään tarjoamaan. Mielestäni se tarvitsee nimenomaan rauhoittavaa toimintaa kuten esim harrastuksia, joissa saa käyttää nenäänsä. Bambinon tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta, halua ja kärsivällisyyttä opettaa nuorelle pojalle kotikoiran elämää. Ei uroksen kaveriksi. Ei kissakotiin

HAYA

Haya, narttu, podencomix, säkäkorkeus 44 cm, paino 13 kg, noin 3,5 v

Hayalle on haussa koti, jossa lapset ovat vähintään yläkouluikäisiä ja jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja ennenkaikkea halua opastaa ja opettaa uusissa tilanteissa aralle tytölle millaista on elää kotikoirana, yksinoloa ja etteivät kaikki ihmiset ole pahoja.

Haya kävelee nätisti hihnassa ja on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Kissoja kohtaan on utelias.

Hayan toinen polvi on leikattu. Toipuessaan leikkauksesta Haya oli kotihoidossa.

SAMBA

Samban elämän alku on ollut karu. Hänet on pentuna löydetty sisaruksineen hylättynä roskiksesta. Samba kuitenkin löysi kodin ja sai elää kotikoiran elämää 6 kuukautta. Tämän jälkeen hänet tuotiin hoitoon tarhalle eikä koskaan saavuttu enää hakemaan. Samba on siis lyhyen elämänsä aikana hylätty jo kaksi kertaa ilman omaa syytään.


Samba on aktiivinen ja ystävällinen poika, tosin kokemansa takia hieman epävarma. Painoa on 15,3 kiloa ja säkäkorkeus on 57 cm. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Samba ansaitsee maailman parhaan kodin. Oletko sinä Samban ikioma ihminen?

LUCIA

Lucia, narttu, pittbull, säkäkorkeus 53 cm, paino 25 kg, noin 5v.


Itsenäinen, fiksu, oppivainen ovat adjektiiveja, joilla tarhan vapaaehtoiset kuvaavat Luciaa.
Pallot ja vesi ovat mieluisia asioita. Hihnassa kävelee kauniisti.
Ihmisten seurasta pitää, mutta ei välttämättä tule toimeen kaikkien koirien kanssa.

Lucia ja sen yksi pentu tuotiin tarhalle yhdessä. Pentu on päässyt omaan kotiin, mutta Lucia on odottanut maailman parasta kotia jo muutaman vuoden.

TRINITY


Trinity, narttu, pitbull mix, 25 kg, noin 3v

Trinity löytyi noin kaksi vuotta sitten maantieltä ketju kaulassa. Siitä lähtien se on elänyt olosuhteissa, jossa ei ole saanut tarvitsemaansa huolenpitoa.
Kaunis Trinity nauttii ihmisten seurasta ja kävelee nätisti hihnassa.
Trinity on tarhalla tutustutettu vasta kahteen uroskoiraan, joten tarkkaa tietoa siitä, kuinka se tulee toimeen muiden koirien kanssa ei ole.Rauhallisen uroksen kanssa meni hyvin, vilkkaampaa urosta väisti.

MILOMilo, uros, monirotuinen, keskikokoinen

Milo ja sen sisarukset löydettiin pieninä pentuina roskalaatikosta. Oli ihme, että ne selvisivät hengissä. Sisarukset ovat jo saaneet kodin, vain Milo odottelee loppuelämän kotia tarhalla.

Milo on aktiivinen, iloinen ja ystävällinen koira. Se nauttii lenkkeilystä, ihmisen huomiosta ja rapsutuksista.