Keskikokoiset koirat

SCARLET

Narttu, mastiffimix, säkäkorkeus 50 cm, paino 19.5 kg, arvioitu syntymäaika 1/2016


Scarletin katse kertoo surullisen tarinan. Scarlet syntyi ei-toivottuna pentuna, jota kukaan ei halunnut, vaan se hylättiin kylmästi tappotarhalle. Scarlet kasvoi häkissään ilman kontaktia sen enempää ihmisiin kuin toisiin eläimiinkään, ilman tietoa minkään muunlaisesta elämästä.

Scarlet pelastettiin Protectoralle. Tullessaan se oli kovin arka, mutta pikkuhiljaa kärsivällisyydellä ja antamalla aikaa Scarlet on huomannut, etteivät kaikki ihmiset ole pahoja eivätkä halua häntä satuttaa.
Pikku hiljaa sen luottamus ihmisiin on palannut. Toisten koirien kanssa Scarlet on tullut tarhalla toimeen.

Scarletille on haussa rodun tunteva, kärsivällisyyttä omaava ja arkaa koiraa ymmärtävä koti omakotitalosta mielellään maalta. Koti, jossa Scarlet saa rauhassa tutustua kotikoiran elämään rakastettuna perheenjäsenenä.

RILA

Narttu, monirotuinen,säkäkorkeus 52 cm, paino 20 kg, arvioitu syntymäaika 10/2013


Rila löytyi vaeltelemasta Malagan katuja ja tuotiin poliisin toimesta 7/2014 Protectoralle, jossa se on asunut siitä lähtien.

Rila on energinen tyttö, joka nauttii pallopeleistä ja pitkistä lenkeistä. Rila osaa myös tuoda pallon takaisin.

Muita koiria kohtaan Rila on utelias ja hakemassa niitä leikkimään kanssaan. Se jakaa häkin muutaman muun koiran kanssa. Asuinkumppaneinaan Rila tykkää rauhallisista koirista.

Tapasimme tämän kauniin, ystävällisen ja aktiivisen neidin tarhalla.

Rilankin olisi jo aika päästä nauttimaan kotikoiran elämästä.


BOBI

kastroitu labrador x uros, syntynyt 20/7/2011, saapunut tarhalle 01/10/2016, korkeus 53 cm, paino 20 kg.


Omistaja toi pientä labradorinnoutajaa muistuttavan Bobin tarhalle, koska hänestä Bobi oli ärsyttävä ja hän halusi eroon siitä. Kukaan ei tiedä miksi Bobi kävi omistajansa hermoille, koska se on todella hyvä koira.
Bobin häntä heiluu aina ja iästään huolimatta se on kuin leikkisä pentu. Se rakastaa palloja enemmän, kun mitään muuta maailmassa. Kyllästyttyään noutoleikkeihin se jää maahan makaamaan ja järsimään onnellisena palloaan.

Bobi on erittäin ystävällinen, tulee aina kutsuttaessa luokse ja rakastaa hellittävänä olemista.
Bobi on sosiaalinen, vaikkakin melko välinpitämätön suhteessa toisiin koiriin. Sitä kiinnostavat toisia koiria enemmän pallot ja ihmisten huomio. Bobi suhtautuu suopeasti myös kissoihin. Bobi kävelee hyvin ja vetämättä hihnassa. Se on täysin sisäsiisti, eikä tee tarpeitaan edes omaan häkkiinsä tarhalla. Bobi osaa myös istua pyydettäessä.

Bobilla on alkava nivelrikko vasemmassa lonkassa ja siitä johtuen se ontuu ajoittain vasenta jalkaansa. Nivelrikosta huolimatta Bobi on aktiivinen koira. Se asuu tarhassa jossa on katto, koska vanhuuden vaivoista huolimatta se pystyy kiipeämään ja hyppäämään häkin aitojen yli.

Bobi on hyvin tasapainoinen koira ja sopii ihastuttavan luonteensa puolesta vaikka ensimmäiseksi koiraksi.

DAMA

leikattu labradorinnoutaja x narttu, syntynyt arviolta 2012, korkeus n. 45 cm, paino n. 20 kg.


Tapasimme Daman tarhalla vieraillessamme ja tämä ihastuttava, herkkä ja varovaisesti hellyyttä hakeva tyttö varasti sydämeni kertaheitolla. Dama on keskikokoinen labradorinnoutajaristeytys jonka elämän alkuvaiheista ei ole tietoa, mutta se oli huonossa kunnossa tarhalle tullessaan. Sen keho oli täynnä haavoja, se oli aliravittu ja se pelkäsi ihmisiä. Koiran kunnosta ja sen luottamuksen puuteesta pystyttiin päättelemään, ettei se ainakaan ollut kokenut paljoakaan hyvää elämänsä aikana.
Dama toipui tarhalla nopeasti ja jo muutaman kuukauden hyvä hoito, huolenpito ja ennenkaikkea sen saama rakkaus alkoivat tuottaa tulosta. Pelokkaan kuoren alta paljastui rakastettava, ystävällinen olento joka haluaa vain nauttia elämästä ja rakastaa hellästi.

Dama nauttii leikkimisestä ja voi ulkoilualueella touhuilla tuntikausia pallojensa kanssa. Labradorinnoutajan geenit näkyvät noutamisinnon lisäksi myös rakkautena vedessä lotraamista kohtaan. Aina tilaisuuden tarjoutuessa se kastautuu veteen vilvottelemaan. Se saattaa pötkötellä pitkiäkin aikoja altaassa rentoutuen ja viilentäen itseään Espanjan kuuman auringon alla.

Dama tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Häkin se jakaa tällä hetkellä kauttamme kotia etsivät Luckin kanssa. Dama tulee ulkoilualueella toimeen kaikkien muiden koirien kanssa, se on sosiaalinen ja leikkisä narttu. Dama kulkee tarhan ulkopuolella hyvin remmissä. Se saattaa alkulenkin aikana vetää innoissaan muutaman minuutin ajan, mutta rauhoittuu sitten kulkemaan kauniisti taluttajan rinnalla.

Dama soveltuisi hyvin perheeseen, jossa sen kanssa tehtäisiin mukavia kävelyretkiä maaseudulla ja metsissä. Perheeseen, jossa nautittaisiin sekä rauhallisesta ulkoilusta että mukavista yhteisistä leikkihetkistä. Koiraseuralainenkaan ei olisi pahitteeksi, vaikka uskoisin Daman tulevan toimeen myös ainoana koirana. Dama kaipaa kovasti hellyyttä ja läheisyyttä. Se itse ei ole mikään riehakas koira, vaan ennemminkin painautuu varovaisesti vasten ja tarjoaa itseään hyväiltäväksi. Sille merkitsisi maailman eniten, jos se pääsisi viettämään kotikoiran elämää ja oman ihmisen kainaloon sohvalle pötköttelemään. Kaiken kadulla kokemansa ja tarhalla viettämänsä ajan jälkeen se tuskin osaisi uskoa osalleen osunutta onnea todeksi.

ROSI

monirotuinen kastroitu narttu, syntynyt arviolta 11/02/2014, korkeus 49 cm, paino 20 kg.


Näkymätön Rosi! Tarhan vapaaehtoiset sanovat, että Rosi on yksi erityisimmistä koirista tarhalla. Siksi onkin niin surullista, ettei se ole vielä löytänyt kaipaamaansa loppuelämän kotia.

Rosia on aiemmassa elämässä kohdeltu kuin esinettä ja heitetty sitten tarpeettomana pois. Se löydettiin hylättynä maaseudulta pienten pentujen kanssa. Tuore äiti ja sen pienet pennut oli jätetty omilleen ilman suojaa, ruokaa, juomaa, turvaa tai huolenpitoa. Pennut löysivät lopulta omat kodit, mutta kukaan ei ole huomannut Rosia.

Rosin taustoista voi päätellä paljon sen pohjalta, millainen se oli tarhalle saapuessaan. Se oli täydellisen loppu niin henkisesti kun fyysisestikin. Se pelkäsi ihmisiä lähes hysteerisesti. Sitä oli lähes mahdoton lähestyä ja jo pelkkä katse sai sen vetäytymään paniikissa koppinsa suojaan häkissään. Rosin rankka tausta ja sen kokemat kauheudet koskettivat tarhan vapaaehtoisia ja he päättivät antaa Rosille niin paljon aikaa, huomiota ja rakkautta kun mahdollista saadakseen sen jälleen luottamaan ihmisiin. Vähän kerrallaan Rosi alkoi saada itseluottamusta ja sietää enemmän ihmisten läsnäoloa. Tällä hetkellä se antaa laittaa itselleen remmin ja uskaltaa jo lähteä kävelylle. Se lähestyy omaehtoisesti sille tuttuja ja turvallisia ihmisiä haluten hellyyttä ja läheisyyttä. Se on kuitenkin edelleen hyvin arka ja pelokas koira, jonka kanssa on tehtävä vielä paljon töitä, että se oppisi luottamaan ihmisiin. Rosi tarvitsee rakastavan ja kärsivällisen kodin, jossa sitä autettaisiin saamaan lisää itseluottamusta ja uskoa siihen, ettei sitä enää satuteta.

Rosi tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, niin urosten kun narttujenkin. Se sopisi hyvin perheeseen, jossa on muitakin koiria, koska se sopeutuu nopeasti laumaan ja suhtautuu suopeasti muihin koiriin. Tällä hetkellä Rosi jakaa häkin toisten koirien kanssa ja tulee kaikkien kanssa hyvin juttuun. Rosi on hyötynyt paljon häkkikaveriensa kanssa olemisesta. Se on tarkkaillut niiden suhtautumista ihmisiin ja alkanut pikkuhiljaa ottaa niistä mallia. Kun toiset koirat ryntäävät iloissaan tervehtimään häkkiin tulevaa ihmistä, lähestyy myös Rosi varovaisesti ja jopa hieman häntää heiluttaen. Alkutilanteeseen nähden tämä on ollut jo huomattava parannus!

Rosille etsitään kotia, jossa ymmärretään millaista on elää hyvin aran ja huonosti kohdellun koiran kanssa. Se tarvitsee paljon hyviä, korvaavia kokemuksia kokemiensa kauheuksien tilalle. Paljon rakkautta, hellyyttä, ymmärrystä ja ennen kaikkea aikaa. Olisi suotavaa, että Rosin loppuelämän kodissa olisi toisiakin koiria, koska se selkeästi hyötyy itsevarmempien ja luottavaisempien koirien seurasta. Toisten koirien mallia seuraamalla sen olisi mahdollista sopeutua nopeammin uuteen kotiinsa ja kotikoiran tapoihin, jotka ovat sille täysin vieraita.

QUEENY

Narttu, bullterrieri mix, säkäkorkeus, paino 20kg, arvioitu syntymäaika 8/2014


Näkymätön ja unohdettu Queeny on joutunut elämään tarhalla pennusta lähtien, eikä se ole koskaan saanut riittävästi liikuntaa, virikkeistä puhumattakaan.

Tapasin tämän aktiivisen ja fiksun tytön heinäkuussa. Se otti minut vastaan iloisesti ja ystävällisesti. Alun innostuksen jälkeen rauhoittui rapsuteltavaksi.

Tämänkin tytön olisi jo aika saada kokea kotikoiran elämää

SAURON

Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 48 cm, arvioitu syntymäaika 2/2017


Suklaanruskean nuoren Sauronin löysi tarhan vapaaehtoinen roskalaatikosta aliravittuna, nestehukasta kärsivänä, iho haavoilla ja sääriluu poikki.

Urhea Sauron on toipunut tarhalla vammoistaan. Ainoastaan vasemman takajalan ontuminen muistuttaa kurjasta menneisyydestä. Huolimatta ontumisesta Sauron pystyy elämään, hyppimään ja juoksemaan kuin kuka tahansa muu koira.

Tarhalla Sauron on löytänyt leikkimisen riemun. Muiden koirien kanssa tulee hyvin toimeen, hihnassa kävelyä harjoitellaan. Vapaaehtoisten mukaan se sujuu kerta kerralta paremmin.

Aktiivinen, herttainen selviytyjä Sauron ansaitsee oman rakastavan kodin.

MARCO POLO

Uros, staffimix, säkäkorkeus 57,5 cm, paino 22 kg, arvioitu syntymäaika 3/2014


Marco Polo on hylätty kiinnitettynä tarhan oveen. Sen menneisyydestä ei ole tietoa.

Marco Polo on hyvin energinen vahva koira, jonka mielipuuhaa ovat pallopelit, juokseminen ja lenkkeily.
Lenkille päästessään se mielellään tutkii ympäristöä.
Luonteeltaan se on suhteellisen itsenäinen, mutta hakee ihmisen huomiota ja rapsutuksia.

PINTAS

Uros, podeguero mix, keskikokoinen, noin 3v


Pintas on pelastettu tappotarhalta Protectoralle. Lopetuspäivä oli jo päätetty.
Pintaksen aikaisemmasta elämästä ei ole mitään tietoa.

Tarhalla Pintas on tullut hyvin toimeen toisten koirien ja kissojen kanssa.
Hihnassa kävely sujuu vetämättä.
Pintas tulee kutsusta luokse ja aina kuullessaan nimensä alkaa häntä heilumaan.
Pallot, leikkiminen, ihmisten huomio ja rapsutukset ovat mieluisia.

Pintaksesta saisi oivan kaverin niin päivän puuhiin kuin illan lepohetkiin.

JANEIRA

Narttu, monirotuinen, 52 cm, noin 20 kg, arvioitu syntymäaika 6/2017


Janeira löytyi vaeltelemasta toisen koiran kanssa. Kaveri on jo löytänyt kodin, mutta Janeira odottaa omaa kotia tarhalla.


Janeira on sosiaalinen, leikkisä ja ystävällinen nuori koira. Se tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja jakaakin häkin 5 muun koiran kanssa.

Leikkiminen ja ihmisten huomio on mukavaa, mutta kaikkein mieluisinta on uusien asioiden tutkiminen.

PLUTO - VARATTU

Pluto, uros, podenco labbismix, säkäkorkeus 53 cm, paino 15 kg, arvioitu syntymäaika 2/2016


Pluto asui pelastamansa naisen luona monen muun kohtalotoverin kanssa. Yhtäkkiä nämä eläimet olivat yksin. Pluto pelastettiin Protectoralle.

Pluto hakeutuu mielellään ihmisten seuraan. Hihnassa kävely sujuu, pallot, vesi ja koirakaverit ovat mieluisia.
Pluto tuntee nimensä ja tarhalla tulee kutsusta luokse.

Pluto voisi soveltua monenlaiseen perheeseen.

LEGOLAS

Uros, sakemannimix, säkäkorkeus 59 cm, paino 25 kg, arvioitu syntymäaika 9/2016


Legolasin, niinkuin valitettavan monen tarhalle päätyvän koiran, tarina on surullinen.
Luurangon laihana, silmät tulehtuneena se pelastettiin tappotarhalta varmalta lopetukselta.

Legolasin molemmat lonkat on leikattu dysplasian vuoksi.

Legolas on kotihoidossa Espanjassa. Se tulee hyvin toimeen niin koirien kuin kissojen ja kanojen kanssa.
Lenkkeily on mieluista ja se onkin tottunut pitkiin lenkkeihin.
Kotihoidon mukaan Legolas on aktiivinen ja leikkisä koira, jonka he voivat ottaa joka paikkaan mukaan.

FOXY


Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 46 cm, arvioitu syntymäaika 4/2016


Nuori, komea Foxy on sympaattinen, sosiaalinen, aktiivinen ja oppivainen.

Se tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa tarhalla.

Hihnassa kävelee kauniisti vetämättä.

SIMBA

Pienehkö uros, mahdollisesti podenco mix, syntynyt 30/01/2015. Paino n. 15kg, korkeus 49cm.


Simba pelastettiin tarhalle vain neljän viikon ikäisenä sisarustensa kanssa, Kaksi niistä sai kodin, kaksi kuoli ja kaksi jäi tarhalle ja etsii edelleen omaa rakastavaa kotiaan, Simba ja veljensä Livio.
Tämä hurmaava jättikorva on todennäköisesti podenco-risteytys joten saalis- ja riistaviettiä oletettavasti löytynee. Ihmisiä Simba rakastaa, hän on hyvin hellyydenkipeä ja ystävällinen poika joka kaipaisi paljon enemmän liikuntaa ja tekemistä mitä tarhalla nyt saa. Simba tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

LIVIO

Pienehkö uros, mahdollisesti podenco-mix. Syntynyt 30/01/2015. Paino n. 16kg, korkeus 49 cm.

Livio pelastettiin tarhalle vain neljän viikon ikäisenä sisarustensa kanssa. Kaksi niistä sai kodin, kaksi kuoli ja kaksi jäi tarhalle, Livio ja veljensä Simba.
Tämä hurmaava jättikorva on todennäköisesti podenco-risteytys joten saalis- ja riistaviettiä oletettavasti löytynee. Livio on aktiivinen koira, tarvitsee enemmän liikuntaa ja tekemistä mitä nyt tarhalla saa. Se on hiukan ujo mutta hyvin ystävällinen ja hellyydenkipeä, tuntuu pitävän lapsista myös. Livio tulee tarhalla toimeen hyvin toisten koirien kanssa

EBONY

Narttu, labbis-mix (?), arvioitu syntymä-aika 02/2016. Paino n. 25kg.

Ebony löydettiin tammikuussa 2017 ja tuotiin tarhalle. Tämä nuori ja kaunis tyttö on hyvin aktiivinen, energinen ja ystävällinen. Ebony tarvitsee paljon liikuntaa sekä tekemistä, se on kuulemma myös hyvin älykäs koira joten siitä varmasti saisi hienon harrastuskaverin!

Ebony pitää ihmisistä ja tulee kaikkien koirien kanssa tarhalla toimeen

LUCK

monirotuinen leikattu uros, synt.12.8.2013, korkeus 46 cm, paino n. 25kg.

Luckin entinen omistaja toi sen tarhalle, koska ei pystynyt tarjoamaan aktiiviselle ja energiselle Luckille riittävästi liikuntaa. Luck haluaa vaan juosta ja juosta. Se saattaa juosta aidatulla piha-alueella puolikin tuntia ennen kun pystyy keskittymään mihinkään muuhun. Ja se, mihin Luck haluaa juoksun ohella keskittyä ovat pallot. Se on lähes fanaattinen pallojen ja muiden lelujen suhteen. Se haalii suuhunsa useampiakin palloja kerralla, eikä mielellään luovu niistä. Luck saattaa myös puolustaa pallojaan ihmisiltä. Toisaalta Luck myös palkkaantuu palloilla ja leluilla helposti koulutustilanteissa.
Luck on dominoiva toisia uroksia kohtaan, mutta tulee narttujen kanssa toimeen. Sillä tosin tulee helposti resurssikiistoja toisten koirien kanssa leluista. Luck on iloinen ja rakastava koira silloin kun sillä ei ole vahdittavia palloja lähettyvillä.

PENNY


Narttu, monirotuinen ppp, keskikokoinen, arvioitu syntymäaika 1/2012


Penny adoptoitiin, mutta palautui tarhalle, koska perheen koirat eivät tulleet keskenään toimeen.

Energinen, kauniisti hihnassa kävelevä, ihmisiä rakastava Penny odottaa uutta mahdollisuutta tarhalla.

Pennylle etsitään koirakokemusta omaavaa kotia, jossa se saa olla ainoana koirana

OTONO

Monirotuinen, uros, paino 25 kg, säkäkorkeus 62 cm, arvioitu syntymäaika 5/2015


Kaunis, avoin, aktiivinen, leikkisä, ystävällinen ja mukava poika, joka tulee tarhalla toimeen muiden koirien kanssa.

Hihnassa kävelee vetämättä.

Tapasimme Otoñon tarhalla. Mukavan oloinen koira.

DANDDY

bullterrierimix, uros, noin 3v


Danddy on löydetty hylättynä tarhan lähistöltä.

Ystävällinen, aktiivinen, pallohullu Danddy nauttii juoksemisesta, leikkimisestä sekä vapaaehtoisten huomiosta ja rapsutuksista päästessään häkistä pihalle.

Roduntuntevaan kotiin ainoaksi koiraksi. Ei kissojen kaveriksi.

BAMBINO

Bambino on runsaan vuoden ikäinen (arvioitu syntymävuosi 2016) pittimix poika, jonka elämän alkutaival on surullinen.

Bambinon pelasti huonoista oloista eräs rescue-järjestö. Bambino adoptoitiin kaksi kertaa, mutta palautettiin molemmilla kerroilla takaisin tarhalle.
Bambinolle etsittiin kotihoitokoti, mutta valitettavasti siellä siitä ei pidetty ollenkaan huolta.
La Sonrisa Peludan tarhalle Bambino tuli heikkona ja laihana.
Tarhalla Bambino on saanut painoa. Se on osoittautunut erittäin aktiiviseksi ja energiseksi pojaksi.

Tapasimme Bambinon syyskuussa tarhalla. Bambino on ystävällinen poika, joka selkeästi tarvitsee enemmän liikuntaa, aktivointia ja virikkeistämistä kuin mitä tarhalla pystytään tarjoamaan. Mielestäni se tarvitsee nimenomaan rauhoittavaa toimintaa kuten esim harrastuksia, joissa saa käyttää nenäänsä. Bambinon tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta, halua ja kärsivällisyyttä opettaa nuorelle pojalle kotikoiran elämää. Ei uroksen kaveriksi. Ei kissakotiin

LEROY

Uros, keskikokoinen. Arvioitu syntymäaika 10/2014. Paino 22,4 kg.

Leroy tuli/pelastettiin tarhalle 2015 kun joku löysi hänet kadulta. Leroy on rauhallinen ja ystävällinen koira. Tarhalla poika tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

HAYA

Haya, narttu, podencomix, säkäkorkeus 44 cm, paino 13 kg, noin 3,5 v

Hayalle on haussa koti, jossa lapset ovat vähintään yläkouluikäisiä ja jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja ennenkaikkea halua opastaa ja opettaa uusissa tilanteissa aralle tytölle millaista on elää kotikoirana, yksinoloa ja etteivät kaikki ihmiset ole pahoja.

Haya kävelee nätisti hihnassa ja on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Kissoja kohtaan on utelias.

Hayan toinen polvi on leikattu. Toipuessaan leikkauksesta Haya oli kotihoidossa.

SAMBA

Samban elämän alku on ollut karu. Hänet on pentuna löydetty sisaruksineen hylättynä roskiksesta. Samba kuitenkin löysi kodin ja sai elää kotikoiran elämää 6 kuukautta. Tämän jälkeen hänet tuotiin hoitoon tarhalle eikä koskaan saavuttu enää hakemaan. Samba on siis lyhyen elämänsä aikana hylätty jo kaksi kertaa ilman omaa syytään.


Samba on aktiivinen ja ystävällinen poika, tosin kokemansa takia hieman epävarma. Painoa on 15,3 kiloa ja säkäkorkeus on 57 cm. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Samba ansaitsee maailman parhaan kodin. Oletko sinä Samban ikioma ihminen?

PERLA

Perla taitaa kärsiä mustan koiran syndroomasta, niinkuin monesti huomattu, kenellekkään ei kelpaa näin tavallisen näköinen, lyhytkarvainen musta koira.

Perla on joutunut asumaan jo pennusta asti eli aivan liian pitkään tarhalla, arvioitu syntymä-aika on 30/06/12.
Perla on ystävällinen, rauhallinen ja hellä tyttö. Painoa on n. 24 kiloa ja säkäkorkeus n. 57cm. Perla tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa eikä kissoistakaan tunnu juuri välittävän.

Perlalla on mielestäni hiukan galgomainen kaunis pää ja hyvin älykäs ja lempeä katse. Uskon että siitä saa joku ihanan uskollisen ystävän jos antaa hänelle vaan mahdollisuuden.

TOBIK

Tobik, uros, podenco jack russel mix, säkäkorkeus 44 cm, paino 10 kg, noin 3v.


Tobikin perhe jätti sen tappotarhalle, josta se on pelastettu juuri ennen lopetusta Protectoralle.

Energinen, aktiivinen, leikkisä Tobik odottaa kotia, jossa se saa huolenpitoa ja rakkautta, jota ei sille entisessä elämässä ole ollut tarjolla.
Tobik tunnistaa nimensä ja tulee kutsusta luokse.
Hihnassa kävely sujuu hyvin ja toisten koirien kanssa tulee toimeen tarhalla.

LUCIA

Lucia, narttu, pittbull, säkäkorkeus 53 cm, paino 25 kg, noin 5v.


Itsenäinen, fiksu, oppivainen ovat adjektiiveja, joilla tarhan vapaaehtoiset kuvaavat Luciaa.
Pallot ja vesi ovat mieluisia asioita. Hihnassa kävelee kauniisti.
Ihmisten seurasta pitää, mutta ei välttämättä tule toimeen kaikkien koirien kanssa.

Lucia ja sen yksi pentu tuotiin tarhalle yhdessä. Pentu on päässyt omaan kotiin, mutta Lucia on odottanut maailman parasta kotia jo muutaman vuoden.

MAVERIK

Maverik/Protectora de Malaga; noin vuotias leikattu uros, podenco-pointermix, korkeus 48 cm, paino 13 kg.

Maverik löydettiin kuljeksimasta meren rannalla. Aluksi ihmiset luulivat sen olevan kävelyllä omistajansa kanssa, mutta tuntien kuluessa he tajusivat sen olevan hylätty rannalle. Hylkäyksen syynä on ilmeisesti ollut se, ettei Maverikille enää ollut käyttöä metsästyksessä. Nyt se odottaa tarhalla toista mahdollisuutta ja hyvää perhettä tai omaa ihmistä joka adoptoisi sen.

Maverik on aktiivinen, iloinen, leikkisä koira. Se on utelias poika, joka haluaa tutkiskella ja nähdä uusia asioita. Tarhalla se hyppii paljon nähdäkseen paremmin kaltereiden välistä. Vaikuttaa siltä, ettei edellisen omistajan hylkääminen ole aiheuttanut sille pahoja traumoja, mutta varmasti se kantaa muistoa sisällään.

STICH

Stich, uros, labradoripittbullmix, paino 25 kg, säkäkorkeus 54, noin 3v

Omistaja hylkäsi Stichin tappotarhalle, josta se pelastettiin Protectoralle muutamaa päivää ennen lopetusta.

Stich on aktiivinen ja energinen koira, jonka mielestä juokseminen voittaa leluilla leikkimisen.
Hihnassa kävelee nätisti.

Ei sijoiteta uroksen kaveriksi.

Stich on odottanut omaa kotia jo kaksi vuotta.

TRINITY


Trinity, narttu, pitbull mix, 25 kg, noin 3v

Trinity löytyi noin kaksi vuotta sitten maantieltä ketju kaulassa. Siitä lähtien se on elänyt olosuhteissa, jossa ei ole saanut tarvitsemaansa huolenpitoa.
Kaunis Trinity nauttii ihmisten seurasta ja kävelee nätisti hihnassa.
Trinity on tarhalla tutustutettu vasta kahteen uroskoiraan, joten tarkkaa tietoa siitä, kuinka se tulee toimeen muiden koirien kanssa ei ole.Rauhallisen uroksen kanssa meni hyvin, vilkkaampaa urosta väisti.

ARENA

Shar Pei+ podencosekoitus, tyttö, 3v. keskikokoinen

Arena tuli tarhalle kaksi vuotta sitten. Arena oli iloinen, aktiivinen, leikkisä ja tuli kaikkien koirien kanssa toimeen. Eräänä päivänä nuori pariskunta adoptoi Arenan. Tarhalta oltiin yhteydessä uuteen kotiin ja pariskunta kertoi, että kaikki oli hyvin kunnes eräänä päivänä he toivat Arenan takaisin tarhalle. Tullessaan tarhalle takaisin Arena oli aivan eri koira. Arenalla oli pahoja haavoja, häntä koipien välissä ja Arenasta oli tullut pelokas koira. Vapaaehtoiset tarhalla auttoivat Arenaa toipumaan ja nyt Arena on taas iloinen, aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen koira kuten ennen. Vapaaehtoiset tarhalla pitävät Arenasta kovasti. Arenan täytyy saada leikkiä ja juosta eli tarvitsee aktiivisen kodin.

RUNA


Runa on noin 3-vuotias staffimix.

Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Runa on hellyyttävä ja kiltti. Se tykkää huomiosta ja rapsutuksista. Runa on leikkisä ja aktiivinen, jonka mielipuuhaa on pallojen kanssa touhuaminen. Voidakseen hyvin, se tarvitsee niin fyysistä kuin psyykkistä aktiviteettiä.

MILOMilo, uros, monirotuinen, keskikokoinen

Milo ja sen sisarukset löydettiin pieninä pentuina roskalaatikosta. Oli ihme, että ne selvisivät hengissä. Sisarukset ovat jo saaneet kodin, vain Milo odottelee loppuelämän kotia tarhalla.

Milo on aktiivinen, iloinen ja ystävällinen koira. Se nauttii lenkkeilystä, ihmisen huomiosta ja rapsutuksista.

VILMA - tullut kotihoitoon Vihtiin 30.6.


Vilma, narttu, monirotuinen, säkäkorkeus 47 cm, paino 13 kg, noin 3v


Vilma tuotiin tarhalle omistajan sairastuttua vakavasti. Alun arasta ja surullisesta koirasta on kuoriutunut aktiivinen, ystävällinen ja iloinen tyttö, joka kutsuttaessa tulee luokse häntä heiluen.
Vilma jakaa häkin kuuden muun koiran kanssa ja tulee hyvin toimeen niiden kanssa

GEORGIE

Narttu, syntynyt 4.3.2013. Arviolta 20-25kg.


Georgie adoptoitiin tarhalta pentuna mutta palautettiin takaisin tarhalle helmikuussa 2014 koska ei tullut toimeen perheen kissojen kanssa.
Georgie on aktiivinen, erittäin hellä ja miellyttämisenhaluinen. Tarhalla tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa.
Olisiko tämän suloisen tytön koti Suomessa?

BELLA

Narttu, syntynyt 28.06.2015


Bella ja Dante ovat kaksi erittäin kaunista sisarusta. Tässä pentueessa oli yhteensä kuusi pentua joista kolme on jo saanut kodin Englannista ja yksi Espanjasta mutta nämä kaksi vielä odottelevat sitä oikeaa. Kodin saaneista sisaruksista kerrotaan kuinka älykkäitä ja ihania koiria ne ovat, voi kun Bellakin saisi näyttää kuinka hänestäkin tulee hieno kotikoira jonain päivänä. ♥
Bella on aktiivinen, kaikille ystävällinen ja leikkisä nuori koira joka tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa.
Bellasta saisi varmasti hyvän harrastus- ja perhekoiran. :)

DANTE

Uros, syntynyt 28.6.2015


Bella ja Dante ovat kaksi erittäin kaunista sisarusta. Tässä pentueessa oli yhteensä kuusi pentua joista kolme on jo saanut kodin Englannista ja yksi Espanjasta mutta nämä kaksi vielä odottelevat sitä oikeaa. Kodin saaneista sisaruksista kerrotaan kuinka älykkäitä ja ihania koiria ne ovat, voi kun Dantekin saisi näyttää kuinka hänestäkin tulee hieno kotikoira jonain päivänä. ♥
Tarhalta kerrotaan että Dante on älykäs, hellä mutta jonkin verran arka. Tarvitsee siis kärsivällisen ja rauhallisen kodin jossa osataan auttaa ja rohkaista tarvittaessa poikaa. Dante tulee tarhalla toimeen joidenkin koirien kanssa, ehkä sopisi siis parhaiten ainoaksi koiraksi tai nartun kaveriksi.

MINA (Nuka on adoptoitu Espanjaan)

Mina belgianpaimenkoira mix, narttu, korkeus 55 cm, paino 22 kg, arvioitu syntymisaika 6.5.2013.

Nuka oli sisarensa MInan kanssa hylätty tarhalle eräänä yönä huonokuntoisina ja täynnä loisia.

Sisarukset ovat viettäneet koko elämänsä yhdessä ja vaikka kahdelle koiralle onkin haastavampaa saada kotia, etsivät ne ensisijaisesti yhteistä loppuelämän kotia.

Kummatkin koirat ovat mahtavia tyyppejä; ihastuttavia, iloisia, helliä ja vähän hassuja. Nuka on näistä kahdesta se aktiivisempi, varsinainen hassuttelija joka rakastaa palloilla leikkimistä. Nuka osaa tuoda pallon luokse ja istua odottamaan, että pallo heitetään taas. Se myös istuu nätisti odottamaan, että sille laitetaan remmi lenkille lähdettäessä.

Kummatkin tytöt tulevat juttuun muiden koirien kanssa, sukupuoleen katsomatta. Tällä hetkellä ne jakavat häkin kahden uroksen kanssa, aiemmin niillä oli seuranaan alistuva narttu. Tyttöjen suhtautumisesta kissoihin ei ole tietoa. Molemmat koirat ovat ystävällismielisiä kaikkia ihmisiä kohtaan, myös lapsia.

Jos haluat saada kaksi ihastuttavaa perheenjäsentä kerralla ja elää näiden tyttösten toisiaan kohtaan tunteman rakkauden ilmapiirissä, niin adoptoi molemmat!