Keskikokoiset koirat

THOR (VARATTU)

ranskanbulldoggi-mix, uros, synt. 01/2016, ollut tarhalla 01/20 lähtien, 53 cm, 17 kg Thor on entinen perhekoira. Iloinen, tottelevainen, sosiaalinen, hellyttävä, leikkisä ja hieman itsepäinen. Thor rakastaa ihmisiä ja tarvitsee kodin, jossa hänellä opetetaan uusia asioita. Thor on pärjännyt hyvin alistuvien narttujen kanssa ja tykkää leikkiä rauhallisten, enemmän passiivisten koirien kanssa. Thor tykkää lenkkeillä ja viettää mielellään aikaa rannalla. Thor pärjää myös kissojen kanssa ja on siis täydellinen!

LARA

monirotuinen/amstaffmix, s.21.2.2018, paino n.30 kg, leish+ Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä, uskollinen toveri hyvässä ja pahassa. Ja kuitenkin on ihmisiä, jotka julmuuttaan käyttävät koiria oman edun saavuttamiseksi välittämättä koirien terveydestä, huolenpidosta ja tunteista Lara on elämässään joutunut kärsimään omistajansa julmuudesta. Tullessaan tarhalle Lara on täynnä haavoja ja arpia,uskomattoman laihassa kunnossa. Lara ei edes pystynyt menemään lähelle toisia koiria,vaikka olivat sosiaalisia ja ystävällisiä, niin paljon hän pelkäsi niitä. Ilmeisesti Lara on käytetty koiratappeluissa. Mutta, taas kerran koira onnistuu näyttämään meille ihmisille, että on aina valmis oppimaan ja muuttumaan ja että ei ole vaarallisia koiria, on vaan vastuuttomia ja julmia ihmisiä. Kiitos vapaaehtoisten työtä Larasta on kuoriutunut lempeä ja rakastettava tyttö, joka on aina valmis kiittämään pusuilla tarhan ihmisiä heidän huolenpidostaan ja rakkaudestaan. Lara on alistuva, rauhallinen, keskienerginen koira, joka antaa ihmisten käsitellä, ikään kuin tietäen, että kaikki mitä tehdään on hänen hyväkseen. Uskomatonta on myös, miten Laran käsitys toisista koirista on kääntynyt 180 astetta sitä mukaan, kun hänen kanssaan on tarhalla tehty työtä. Hän on saanut itseluottamusta, oppinut luottamaan muihin koiriin ja on jopa muutaman kerran pyytänyt leikkiin. Hän on oppinut, että muut koirat ovat sosiaalisia eivätkä halua tapella eikä tappaa häntä. Lauralle etsitään perhe, joka ymmärtää, mitä kaikkea Lara on käynyt läpi ja joka rakastaa häntä sellaisena kun hän on. Lauran kuuluu saada elää loppuelämänsä rakastavassa kodissa. Hänen on aika nähdä ja kokea, miltä tuntuvat pitkät kävelyt luonnossa ja nokoset sohvalla.

KAISER

pitbull mix, leikattu uros, s.1.2.2018 /49 cm, n.20 kg/ tarhalla 27.1.2020 lähtien
Tarha ei ole koskaan sama kuin koti, mutta jotkut sopeutuvat kuitenkin tarhaelämään jollakin tasolla. Kaunis Kaiser ei kuulu niihin koiriin. Kun Kaiser tuli tarhalle, se oli hyvin hermostunut ja jännitti koko ajan. Syödessään Kaiser pelkäsi, että joku tekisi pahaa, kävellessään Kaiser oli jännittynyt ja se nukkui levottomasti. Kiitos häkkikaverin ja kärsivällisten vapaaehtoisten ansiosta Kaiser on pystynyt vapautumaan hieman tästä ahdistuksestaan, mutta kaipaa kipeästi oman kodin rauhaa. Kaiser on nuori, hyvin rakastava pienokainen, joka viihtyy ihmisten seurassa. Silmistä näkee, kuinka helpottunut se on kun ei enää tarvitse olla yksin. Kaiser tykkää kaikista ihmisistä ja osaa jo leikkiä. Kaiser on osoittautunut hyvin oppivaiseksi. Kaiser on alistuva ja rauhallinen muiden koirien seurassa, mutta tarhan stressi alkaa näkyä, niin että se on alkanut suhtautua epäluuloisemmin muita koiria kohtaan. Tämä muuttuu varmasti heti, kun Kaiser pääsee tarhasta omaan kotiinsa ja uskaltaa olla oma itsensä taas. Kaiser oli tullessaan hyvin laiha ja on tällä hetkellä hyvin tarkkaa siitä, että saa syödä rauhassa ja mieluiten yksin, niin että ei tarvitse jännittää. Ei kissakotiin, ei toisen uroksen kaveriksi

JONHY

uros, paino noin 20 kg, arvioitu syntymävuosi 2015


Noin kolme vuotta Jonhy on odottanut omaa kotia ja omaa ihmistä. Ihmiset ja niiden huomio on parasta, mitä Jonhy tietää. Älykäs, kuuliainen ja ystävällinen. Ainoaksi koiraksi. Ei kissojen kaveriksi. Jonhylle on etsinnässä koirakokemusta, aikaa ja kärsivällisyyttä omaava koti, joka sitoutuu kouluttamaan positiivisin menetelmin. Tarhavierailulla olen tavannut tämän komean pojan. Ystävällisesti ja iloisesti otti minut vastaan

SAVANNA - Varattu

amstaffimix, narttu, arvioitu syntymäaika 01/2017. Tarhalle 8.10.2019 Savanna pelastettiin Malagasta, jossa se juoksenteli pelokkaana yksinään. Pelastajille selvisi, että Savanna oli karannut kotoaan, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Naapurit kertoivat, että Savanna ei koskaan pääse lenkille ym, koska sen rokotukset eikä Espanjassa tarvittava lupa ole kunnossa. Näin Savanna päätyi tarhalle etsimään arvoistansa kotia. Keskiaktiivinen ja erittäin hyväluonteinen tyttö. Hoitotoimet ovat tarhalla sujuneet hyvin. Hihnassa kävelee vetämättä. Lapsista Savanna pitää ja on niihin tottunut entisessä kodissaan. Tarhalla Savanna on tullut toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Emme kuitenkaan sijoita sitä aikuisen nartun kaveriksi.

PIRATA / Varattu

amstaffimix, uros, paino 24kg, säkäkorkeus 57cm, arvioitu syntymäaika 01/2017. Tarhalle 4.10.2019
Pirate saapui tarhalle aliravittuna, heikkona, laihana ja lihaksettomana. Oliko se ollut pitkään hylättynä vaiko huonolla hoidolla, on jäänyt arvoitukseksi. Tarhalla Pirate on saanut kaipaamaansa huolenpitoa ja rakkautta. Todennäköisesti ensimmäisen kerran elämässään. Pirate on keskienerginen, ystävällinen ja nopea oppimaan. Hihnassa kävelee vetämättä. Narttujen kanssa on tullut hyvin toimeen.

RAYO / Tulossa Suomeen kotihoitoon kesällä 2020

uros, seisojamix, paino 25kg, arvioitu syntymävuosi 2016 (noin 3v)

Rayo pelastettiin pentuna maaseudulta. Se sai elää kotikoirana noin vuoden verran. Perhe ei enää halunnut sitä pitää ja näin se päätyi Javierin tarhalle. Entiselle kotikoiralle sopeutuminen tarhaelämään ei ole ollut helppoa. Huolimatta mukavasta luonteesta, se on jäänyt tarhalla näkymättömäksi. Rayo on etsinyt lähes kaksi vuotta kotia Javierin tarhalla. Tarhalla Rayo on tullut toimeen muiden koirien kanssa ja jopa opettanut uusia koiriia leikkimään. Uusien ihmisten kanssa on aluksi hieman ujo, mutta tutustuttuaan mukava ja herttainen. Tavatessani sen tarhalla tuli luokse rapsuteltavaksi. Rayolle olisi tärkeätä päästä pian pois tarhalta. Kuuma ja pölyinen tarha aiheuttaa sille kuonon turpoamisen. Lääkityksestä ei paljoa ole apua ympäristön pysyessä samana.

ARUK

uros, amstaffimix, paino 30kg, säkäkorkeus 50cm, arvioitu syntymäaika 02/2018. Tarhalle 15.2.2019 Poliisi on pelastanut Arukin huonoista oloista ja tuonut tarhalle. Aruk on keskiaktiivinen koira, joka tykkää leikkiä, mutta osaa myös rauhoittua. Leikkiminen, lenkkeily on mukavaa, mutta parasta on ihmisten seura ja huomio sekä puuhastelu yhdessä ihmisen kanssa. Hihnakävely vaatii vielä harjoittelua. Yhteislenkit tarhalla muiden koirien kanssa sujuu, mutta samaan kotiin uroksen kanssa Arukia ei adoptoida. Arukille etsitään rotutyypin tuntevaa kotia, jossa se saa niin psyykkistä kuin fyysistä aktiviteettia ja jossa sen koulutusta jatketaan positiivisin menetelmin. Joko nartun kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

ESPINETE

uros, bodeguero, säkäkorkeus 45cm, arvioitu syntymäaika 04/2017 Espinete pelastettiin kolmen muun koiran kanssa maaseudulta, jossa ne elivät seinään kiinnitetyissä ketjuissa. Ennen tarhalle tuloa Espinitellä ei ole ollut läheistä kontaktia ihmisten kanssa, joten tullessaan se pelkäsi eikä luottanut ihmisiin. Tarhalla Espinete on päässyt opetteleman uudenlaista elämää. Luottamus ihmisiä kohtaan lisääntyy päivä päivältä. Se on oppinut leikkialueella tutkimaan hajuja sekä leikkimään häkkikavereiden kanssa. Espinete tarvitsee kodin, jossa ymmärretään arkaa koiraa ja annetaan sille aikaa. Reipas koirakaveri olisi plussaa.

THOR

uros, monirotuinen, paino 17kg säkäkorkeus 48cm, arvioitu syntymäaika 10/2018. Thorin ollessa 8 kk sen perhe muutti, eivätkä halunneet ottaa sitä mukaan. Niin se päätyi tarhalle etsimään uutta kotia. Thor on oppivainen, aktiivinen, energinen ja leikkisä sekä sosiaalinen. Se on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Hihnakävely sujuu

RONY - Varattu

uros, monirotuinen, säkäkorkeus 42cm, arviotu syntymäaika 04/2015 Rony hylättiin, koska perheellä ei ollutkaan aikaa sille. Se on aktiivinen, iloinen, leikkisä sekä sosiaalinen. Se nauttii lenkeistä, leikeistä ja rapsutuksista. Tarhalla Rony on tullut toimeen muiden koirien kanssa. Rony voisi sopia monenlaiseen perheeseen ja harrastuksiin.

FLOKY

Uros, keskikokoinen. Arvioitu syntymä-aika 01/2018. Tullut tarhalle 1/2019. Paino 19,2kg, säkä n. 52cm. Floky on erittäin hellyydenkipeä, ystävällinen ja aktiivinen nuori poika. Se on ollut ennen kotikoirana. Floky osaa istua ja antaa tassua pyynnöstä. Suloinen Floky tulee tarhalla toimeen hyvin toisten koirien kanssa,

LOLA - Varattu

Narttu, amstaffi-mix (?). Arvioitu syntymä-aika 09/2018. Paino 24,1kg ja säkä n. 58cm. Lolan omistajat hylkäsivät koiran tarhalle syyskuussa 2019 muuttaessaan toisaalle. Se saikin uuden kodin pian mutta tuotiin takaisin tarhalle joulukuussa. Lola on tarhan työntekijöiden mukaan todella suloinen, hyvin hellyydenkipeä ja ihmisrakas koira. Aktiivinen ja jaksaa varmasti lenkkeillä ja leikkiä. Lola kävelee kauniisti hihnassa ja osaa myös istua pyynnöstä. Sopii tarhan mukaan parhaiten ainoaksi koiraksi koska haluaa kaiken huomion itselleen. Ei välttämättä tule toimeen kaikkien koirien kanssa eikä siitä saa koirapuistokoiraa. Ei tunnu tarhalla välittävän juuri kissoista mutta kotioloissa tilanne voi tietenkin olla eri

ALANA
Alana on aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen noin 3-vuotias, 17kg monirotuinen tyttö.

Javier tiesi jo pelastaessaan Alanan tappotarhalta, ettei sille kodin löytyminen tule olemaan helppoa. Tumma ja keskikokoinen, siinä syyt. Alana oli ollut tappotarhalla jo 10 kuukautta, saanut siellä pennut, jotka kaikki oli adoptoitu. Tarhalla se on tullut toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Lenkit, leikit ovat Alanan mielipuuhaa. Aktiivinen koti haussa Alanalle.

HOPE

Narttu, arvioitu syntymä-aika 12/16 Paino 18kg, säkä n. 52cm Hope tuotiin tarhalle neljän pennun kanssa poliisin toimesta. Tämä koiraperhe oli löytynyt kadulta hylättynä ja joku alueella asuva oli tiennyt koiran ja sanonut sen olevan huonosta paikasta. Pentuja oli myös alunperin ollut enemmän mutta kukaan ei tiennyt niiden kohtaloa. Hope oli tullessaan erittäin laiha ja todella peloissaan. Nyt se on taas oppinut luottamaan ihmisiin ja on kuin eri koira. Hope on ihmisille ystävällinen, aktiivinen ja leikkisä. Se rakastaa palloja ja osaa noutaa ne. Se osaa myös istua käskystä. Hopelle paras asuinympäristö olisi rauhallinen paikka jossa saisi rauhassa totutella oikeaan kotikoiran elämään. Hope ei tule kaikkien koirien kanssa toimeen ja saattaa olla välillä melko dominoiva joten sopisi hyvin ainoaksi koiraksi. Sosiaalista koirapuistokoiraa siitä ei siis saa mutta aktiivisen lenkkikaverin ja kainaloisen sohvalle varmasti saa. Kissoista ei tunnu välittävän tarhalla.

RUNNER

Vajaa 5-vuotias, 20 kg, monirotuinen Runner poika on jäänyt täysin näkymättömäksi tarhalla.
Kaksi vuotta se on jo odottanut omaa kotia. Aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen, ystävällinen, sympaattinen mutta näkymätön. Tarhalla on tullut hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Ihmisten seurasta nauttii. Avoimesti ja ystävällisesti otti minut tarhalla vastaan.

ESTELA

Narttu, amstaffimix, säkäkorkeus 53cm, paino 25 kg, arvioitu synymäaika 02/2016 Lokakuussa 2019 omistaja hylkäsi Estelan bussiasemalle, koska se ei saanut tulla bussiin. Hylkäsi kuin roskan, ilman pienintäkään epäröintiä tai omantunnon tuskia. Tarhalla Estela on osoittautunut leikkisäksi, sosiaaliseksi, ihmisten huomiosta naauttivaksi ja viehättäväksi tytöksi. Tarhan ulkopuolella Estela ei kiinnitä huomiota autoihin tai vastaantuleviin koiriin. Tarhalla se on tullut toimeen tapaamiensa koirien niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Aikuisen nartun kaveriksi emme kuitenkaan Estelaa anna adoptioon. Estelalle halutaan löytää sen ansaitsema huolehtiva koti Espanjan ulkopuolelta, koska entinen omistaja haluaisi sen takaisin. Sitä ei ymmärrettävästi haluta hänelle luovuttaa, jotta Estela ei enää joutuisi kokemaan hylätyksi tulemista uudelleen.

TEQUILA

Narttu, amstaffimix, säkäkorkeus 47 cm, paino 21 kg, arvioitu syntymäaika 01/2015. Pentukoneena käytetty tyttö hylättiin korvat pahasti tulehtuneena tarhalle, kun siitä ei enää ollut hyötyä omistajalleen. Korvia on tarhalla hoidettu. Vain vähän ennen hylkäystä sillä oli ollut elämänsä viimeiset ties monennetko pennut. Tequila on keskienerginen ihmisten seurasta nauttiva tyttö. Leikkiminen ja lenkkeily on mieluista puuhaa. Hihnassa se kävelee vetämättä. Entisessä elämässään se asui toisen nartun kanssa ja nyt tarhalla Tequila jakaa häkin uroksen kanssa. Tequilalle on etsinnässä sitoutunut loppuelämän koti, jossa se saa elää normaalia kotikoiran elämää. Vaikka se Tarhalla on tullut toimeen kaikkien koirien kanssa, niin aikuisen nartun kaveriksi emme sitä sijoita

HEIKI


Tämä hauskannäköinen terrierisekoitus poika on löydetty lyhtypylvääseen sidottuna Grandasta noin 3 kk:den ikäisenä. Heikin löytänyt nainen toi sen mukanaan Malagaan, jonka ,jälkeen se oli kolmessa eri paikassa, kunnes pääsi puolitoista vuotta sitten Javierin tarhalle kotia etsimään.

Heiki on arvioilta noin 3,5 vuotta (arvioitu syntymävuosi 2015) ja painaa noin 25 kg. Heiki asuu tarhalla kahden muun uroksen kanssa samassa häkissä. Tapasin Heikin tarhalla 9.9.2019. Avoin, ystävällinen ja leikkisä. Hakeutui mielellään lähelle silitettäväksi. Heiki odottaa omaa kotia, lenkki- ja leikkikaveria Javierin tarhalla.

RUDY

Kaksi vuotta sai tämä noin 6- vuotias ( arvioitu syntymäaika 11/ 2013) uros elää kotikoirana, kunnes se kylmästi hylättiin tarhalle 12.6.2019. Keskienergisen ihmisiä rakastavan Rudyn mielestä uusien paikkojen tutkiminen, pallopelit, lenkkeily ja ihmisten seura on hyvin mieluisaa. Peruskäskyt ovat hallussa ja hihnassa kävely sujuu alkuinnostuksen jälkeen. Ei kissakotiin. Rudy sopii parhaiten ainoaksi koiraksi. Säkäkorkeus 52 cm, paino 22,6 kg

LEIA

Narttu, keskikokoinen, arvioitu syntymä-aika 8/2017. Mahdollisesti shar-pei-mix. Sosiaalinen, reipas, itsevarma. rakastava, hauska, hellyydenkipeä, avoin, sopeutuvainen, rakastettava, hyväluonteinen, leikkisä. Mm. näillä sanoilla tarhan työntekijät kuvaavat tätä hurmaavaa, kaunista tyttöä. <3 Leian lapsuus ei ollut helppo, se varttui teollisuusalueella valtavan, puolivillin koiralauman kanssa jotka toimivat alueella vahtikoirina. Sillä ei ollut hyviä kokemuksia ihmisistä ja tullessaan se vapisi peloissaan. Kuitenkin nyt menneisyys on jäänyt taakse ja unohdettu, Leia on sopeutunut hyvin tarhan elämään ja rutiineihin, se rakastaa pallon perässä juoksemista ja ihmisten seuraa ja rapsutuksia. Se on erittäin koirasosiaalinen ja osaa tarvittaessa hienosti antaa tilaa toisille. Se tulee toimeen myös kissojen kanssa. Leian uudessa kodissa saisi mieluusti olla siis ainakin yksi kiltti koirakaveri. Leia kävelee hienosti hihnassa sekä on myös ollut auton kyydissä, se suhtautuu reippaasti ja uteliaasti uusiin asioihin. Koska tämä tyttö ei koskaan ole ollut talossa sisällä, se tarvitsee perheen joka opettaa sen kärsivällisesti kotikoiran elämään

PASTORA

Narttu, keskikokoinen, mahdollisesti sakemanni-mix. Paino arviolta 15kg. Arvioitu syntymä-aika 7/2017. Pastora on upea, iloinen, leikkisä, älykäs nuori koira joka nauttii kovasti tarhan työntekijöiden huomiosta. Se on aktiivinen ja tykkää leikkiä ja juosta mutta häkissä se osaa myös rauhoittua hyvin kun mitään ei tapahdu. Pastorasta saisi varmasti hyvän harrastuskoiran ja lenkkikaverin. Pastora on sosiaalinen koira jolla ei ole mitään ongelmia yhdenkään koiran kanssa, se tulee kaikkien kanssa toimeen sukupuolesta riippumatta. Tapasimme tämän "minisakemannin" kesäkuussa tarhalla ja se oli aivan hurmaava, ihmisrakas, ihana nuori koira. Antaa käsitellä hyvin, on reipas ja sopisi varmasti myös lapsiperheeseen. Kodissa voisi mielellään olla leikkisä koirakaveri.

LEILO

Keskikokoinen paimenkoiramainen uros, n. 20kg, ikä-arvio 1-vuotta. Leilo löydettiin makaamasta tien pientareelta ja sitä luultiin kuolleeksi kunnes se heilautti hieman häntäänsä. Löytäjä kantoi heikossa kunnossa olevan, pelosta lamaantuneen koiran tarhalle. Nyt Leilo on toipunut kaikesta kokemastaan ja siitä on kuoriutunut hyvin leikkisä ja hellyydenkipeä koira. Kun Leilo pääsee patiolle niin sitä eivät kiinnosta pallot vaan se mieluummin hakee ihmisiltä rapsutuksia, huomiota ja käy suukottelemassa heitä vuoronperään. Leilo ei alkuun osannut kävellä lainkaan hihnassa mutta nyt hän on oppinut hyvin sillä hän on ahne, helposti koulutettavissa ja nopea oppimaan. Leilo on hyvin sosiaalinen narttujen kanssa, kaikkien urosten kanssa ei tule toimeen. Kissoihin suhtautuu uteliaasti verkon läpi, kotioloissa saattaisi jahdata.

Keskikokoinen uros, arvioitu syntymäaika 2014. Komea Pancholon löydettiin vaeltelemasta Malagan kadulta hylättynä, surumielisenä ja epäluuloisena ihmisiä kohtaan. Kukaan ei tiedä mitä sen edellisessä elämässä on tapahtunut, mutta sitä ei todennäköisesti ole kohdeltu kovin hyvin. Nyt Pancholon on eri koira, edelleen se saattaa suhtautua vieraisiin ihmisiin ja tilanteisiin varovaisesti mutta tarhan tuttuja työntekijöitä se rakastaa. Pancholon lähtee aina hyvin innoissaan leikkialueelle juoksemaan. Pancholon haaveilee omasta, aidatusta pihasta, jossa juosta sekä aktiivisesta, liikkuvasta perheestä. Tästä pojasta saisi varmasti mainion kaverin päiväretkille ja vaelluksille, se rakastaa tutkia uusia paikkoja ja asioita ja on hieman myös harjoitellut autoilua tarhan vapaaehtoisten kanssa. Pancholon tulee tarhalla parhaiten toimeen narttujen kanssa, kissoja katselee hyvin uteliaana verkon läpi. Tapasimme tämän hienon pojan tarhalla kesäkuussa 2019 ja se suhtautui meihin hieman varovaisesti mutta ystävällisesti.

TANA - Varattu


Tana on päässyt turvaan noin vuosi sitten Javierin tarhalle. Entisessä kodissa Tanaa kohdeltiin huonosti mm sen korvat leikattiin saksilla. Luottamusta ihmisiin Tana ei ole menettänyt, vaan nauttii saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Leikkisä ja vahva Tana painaa noin 20 kg ja sen arvioitu syntymävuosi on 2017. Ei nartun kaveriksi. Haussa koti, jolla kokemusta ja tietoa vahvaluonteisista koirista

THAY

Uros, amstaffimix, säkäkorkeus 53 cm, paino 25 kg, arvioitu syntymäaika 10/2017 Komea Thay on tullut Protectoralle tappotarhalta 10/2018. Päästessään ulos häkistään Thay nauttii sydämen kyllyydestä leikkien ja ihmisten huomiota hakien. Tarhalla se on tullut toimeen muiden koirien kanssa, mutta uroksen kaveriksi emme sitä sijoita. Resurssien puitteissa Thaylle opetetaan tarhalla perusasioita, mutta toki opettamista tulee jatkaa sen tulevassa kodissa. Thay tarvitsee liikuntaa, aivotyöskentelyä, huolenpitoa, rajoja ja rakkautta. Roduntuntevaan ja koirakokemusta omaavaan kotiin.

DECU

uros, monirotuinen, paino noin 17 kg, arvioitu syntymäaika 2016

Decu ja myös sivuillamme kotia etsivä Bolton asuivat viiden muun koiran kanssa Javierin tuttavan kotona. Pitkien työpäivien, naapureiden valitusten sekä sen, ettei mies halunnut enää pitää koiria, joutui tuttava vaikean tilanteen eteen. Hän luovutti kaksi koiraa Javierille, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään. Tarhalle ne tulivat loppuvuodesta 2018. Decu ja Bolton asuvat tarhalla yhdessä, mutta niille ei etsitä yhteistä kotia. Decu on ystävällinen, ihmisten seurasta nauttiva, hyvin aktiivinen koira. Voidakseen hyvin se tarvitsisi niin fyysistä kuin psyykkistä aktiviteettiä, eikä tarhalla ole mahdollisuutta tarjota niitä riittävästi. Decun entisessä kodissa perustaitojen opettelu on ollut vähäistä, joten niiden harjoittelua positiivisin menetelmin pitäisi jatkaa. Decusta voisi saada oivan kaverin esim agilityyn tai canicrossiin.

PRINCE

Uros, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 53 cm, paino 35 kg, arvioitu syntymäaika 3/2013


Täynnä haavoja, tuijottava katse. Sellainen oli Prince tullessaan tarhalle.
Alun ujosta koirasta on tarhalla kuoriutunut ihmisten seurasta ja pallopeleistä nauttiva poika.

Prince kävelee vetämättä hihnassa. Uroksia kohtaan voi olla hallitseva.

Princellä on leishmania

RILA

Narttu, monirotuinen,säkäkorkeus 52 cm, paino 20 kg, arvioitu syntymäaika 10/2013


Rila löytyi vaeltelemasta Malagan katuja ja tuotiin poliisin toimesta 7/2014 Protectoralle, jossa se on asunut siitä lähtien.

Rila on energinen tyttö, joka nauttii pallopeleistä ja pitkistä lenkeistä. Rila osaa myös tuoda pallon takaisin.

Muita koiria kohtaan Rila on utelias ja hakemassa niitä leikkimään kanssaan. Se jakaa häkin muutaman muun koiran kanssa. Asuinkumppaneinaan Rila tykkää rauhallisista koirista.

Tapasimme tämän kauniin, ystävällisen ja aktiivisen neidin tarhalla.

Rilankin olisi jo aika päästä nauttimaan kotikoiran elämästä.


QUEENY - Varattu

Narttu, bullterrieri mix, säkäkorkeus, paino 20kg, arvioitu syntymäaika 8/2014


Näkymätön ja unohdettu Queeny on joutunut elämään tarhalla pennusta lähtien, eikä se ole koskaan saanut riittävästi liikuntaa, virikkeistä puhumattakaan.

Tapasin tämän aktiivisen ja fiksun tytön heinäkuussa. Se otti minut vastaan iloisesti ja ystävällisesti. Alun innostuksen jälkeen rauhoittui rapsuteltavaksi.

Tämänkin tytön olisi jo aika saada kokea kotikoiran elämää

MARCO POLO

Uros, staffimix, säkäkorkeus 57,5 cm, paino 22 kg, arvioitu syntymäaika 3/2014


Marco Polo on hylätty kiinnitettynä tarhan oveen. Sen menneisyydestä ei ole tietoa.

Marco Polo on hyvin energinen vahva koira, jonka mielipuuhaa ovat pallopelit, juokseminen ja lenkkeily.
Lenkille päästessään se mielellään tutkii ympäristöä.
Luonteeltaan se on suhteellisen itsenäinen, mutta hakee ihmisen huomiota ja rapsutuksia.

LUCK

monirotuinen leikattu uros, synt.12.8.2013, korkeus 46 cm, paino n. 25kg.

Luckin entinen omistaja toi sen tarhalle, koska ei pystynyt tarjoamaan aktiiviselle ja energiselle Luckille riittävästi liikuntaa. Luck haluaa vaan juosta ja juosta. Se saattaa juosta aidatulla piha-alueella puolikin tuntia ennen kun pystyy keskittymään mihinkään muuhun. Ja se, mihin Luck haluaa juoksun ohella keskittyä ovat pallot. Se on lähes fanaattinen pallojen ja muiden lelujen suhteen. Se haalii suuhunsa useampiakin palloja kerralla, eikä mielellään luovu niistä. Luck saattaa myös puolustaa pallojaan ihmisiltä. Toisaalta Luck myös palkkaantuu palloilla ja leluilla helposti koulutustilanteissa.
Luck on dominoiva toisia uroksia kohtaan, mutta tulee narttujen kanssa toimeen. Sillä tosin tulee helposti resurssikiistoja toisten koirien kanssa leluista. Luck on iloinen ja rakastava koira silloin kun sillä ei ole vahdittavia palloja lähettyvillä.

PENNY


Narttu, monirotuinen ppp, keskikokoinen, arvioitu syntymäaika 1/2012


Penny adoptoitiin, mutta palautui tarhalle, koska perheen koirat eivät tulleet keskenään toimeen.

Energinen, kauniisti hihnassa kävelevä, ihmisiä rakastava Penny odottaa uutta mahdollisuutta tarhalla.

Pennylle etsitään koirakokemusta omaavaa kotia, jossa se saa olla ainoana koirana

DANDDY

bullterrierimix, uros, noin 3v


Danddy on löydetty hylättynä tarhan lähistöltä.

Ystävällinen, aktiivinen, pallohullu Danddy nauttii juoksemisesta, leikkimisestä sekä vapaaehtoisten huomiosta ja rapsutuksista päästessään häkistä pihalle.

Roduntuntevaan kotiin ainoaksi koiraksi. Ei kissojen kaveriksi.

BAMBINO

Bambino on runsaan vuoden ikäinen (arvioitu syntymävuosi 2016) pittimix poika, jonka elämän alkutaival on surullinen.

Bambinon pelasti huonoista oloista eräs rescue-järjestö. Bambino adoptoitiin kaksi kertaa, mutta palautettiin molemmilla kerroilla takaisin tarhalle.
Bambinolle etsittiin kotihoitokoti, mutta valitettavasti siellä siitä ei pidetty ollenkaan huolta.
La Sonrisa Peludan tarhalle Bambino tuli heikkona ja laihana.
Tarhalla Bambino on saanut painoa. Se on osoittautunut erittäin aktiiviseksi ja energiseksi pojaksi.

Tapasimme Bambinon syyskuussa tarhalla. Bambino on ystävällinen poika, joka selkeästi tarvitsee enemmän liikuntaa, aktivointia ja virikkeistämistä kuin mitä tarhalla pystytään tarjoamaan. Mielestäni se tarvitsee nimenomaan rauhoittavaa toimintaa kuten esim harrastuksia, joissa saa käyttää nenäänsä. Bambinon tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta, halua ja kärsivällisyyttä opettaa nuorelle pojalle kotikoiran elämää. Ei uroksen kaveriksi. Ei kissakotiin

HAYA

Haya, narttu, podencomix, säkäkorkeus 44 cm, paino 13 kg, noin 3,5 v

Hayalle on haussa koti, jossa lapset ovat vähintään yläkouluikäisiä ja jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja ennenkaikkea halua opastaa ja opettaa uusissa tilanteissa aralle tytölle millaista on elää kotikoirana, yksinoloa ja etteivät kaikki ihmiset ole pahoja.

Haya kävelee nätisti hihnassa ja on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Kissoja kohtaan on utelias.

Hayan toinen polvi on leikattu. Toipuessaan leikkauksesta Haya oli kotihoidossa.

SAMBA

Samban elämän alku on ollut karu. Hänet on pentuna löydetty sisaruksineen hylättynä roskiksesta. Samba kuitenkin löysi kodin ja sai elää kotikoiran elämää 6 kuukautta. Tämän jälkeen hänet tuotiin hoitoon tarhalle eikä koskaan saavuttu enää hakemaan. Samba on siis lyhyen elämänsä aikana hylätty jo kaksi kertaa ilman omaa syytään.


Samba on aktiivinen ja ystävällinen poika, tosin kokemansa takia hieman epävarma. Painoa on 15,3 kiloa ja säkäkorkeus on 57 cm. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Samba ansaitsee maailman parhaan kodin. Oletko sinä Samban ikioma ihminen?

TRINITY


Trinity, narttu, pitbull mix, 25 kg, noin 3v

Trinity löytyi noin kaksi vuotta sitten maantieltä ketju kaulassa. Siitä lähtien se on elänyt olosuhteissa, jossa ei ole saanut tarvitsemaansa huolenpitoa.
Kaunis Trinity nauttii ihmisten seurasta ja kävelee nätisti hihnassa.
Trinity on tarhalla tutustutettu vasta kahteen uroskoiraan, joten tarkkaa tietoa siitä, kuinka se tulee toimeen muiden koirien kanssa ei ole.Rauhallisen uroksen kanssa meni hyvin, vilkkaampaa urosta väisti.

MILOMilo, uros, monirotuinen, keskikokoinen

Milo ja sen sisarukset löydettiin pieninä pentuina roskalaatikosta. Oli ihme, että ne selvisivät hengissä. Sisarukset ovat jo saaneet kodin, vain Milo odottelee loppuelämän kotia tarhalla.

Milo on aktiivinen, iloinen ja ystävällinen koira. Se nauttii lenkkeilystä, ihmisen huomiosta ja rapsutuksista.