Keskikokoiset koirat

PASTORA

Narttu, keskikokoinen, mahdollisesti sakemanni-mix. Paino arviolta 15kg. Arvioitu syntymä-aika 7/2017. Pastora on upea, iloinen, leikkisä, älykäs nuori koira joka nauttii kovasti tarhan työntekijöiden huomiosta. Se on aktiivinen ja tykkää leikkiä ja juosta mutta häkissä se osaa myös rauhoittua hyvin kun mitään ei tapahdu. Pastorasta saisi varmasti hyvän harrastuskoiran ja lenkkikaverin. Pastora on sosiaalinen koira jolla ei ole mitään ongelmia yhdenkään koiran kanssa, se tulee kaikkien kanssa toimeen sukupuolesta riippumatta. Tapasimme tämän "minisakemannin" kesäkuussa tarhalla ja se oli aivan hurmaava, ihmisrakas, ihana nuori koira. Antaa käsitellä hyvin, on reipas ja sopisi varmasti myös lapsiperheeseen. Kodissa voisi mielellään olla leikkisä koirakaveri.

LEILO

Keskikokoinen paimenkoiramainen uros, n. 20kg, ikä-arvio 1-vuotta. Leilo löydettiin makaamasta tien pientareelta ja sitä luultiin kuolleeksi kunnes se heilautti hieman häntäänsä. Löytäjä kantoi heikossa kunnossa olevan, pelosta lamaantuneen koiran tarhalle. Nyt Leilo on toipunut kaikesta kokemastaan ja siitä on kuoriutunut hyvin leikkisä ja hellyydenkipeä koira. Kun Leilo pääsee patiolle niin sitä eivät kiinnosta pallot vaan se mieluummin hakee ihmisiltä rapsutuksia, huomiota ja käy suukottelemassa heitä vuoronperään. Leilo ei alkuun osannut kävellä lainkaan hihnassa mutta nyt hän on oppinut hyvin sillä hän on ahne, helposti koulutettavissa ja nopea oppimaan. Leilo on hyvin sosiaalinen narttujen kanssa, kaikkien urosten kanssa ei tule toimeen. Kissoihin suhtautuu uteliaasti verkon läpi, kotioloissa saattaisi jahdata.

Keskikokoinen uros, arvioitu syntymäaika 2014. Komea Pancholon löydettiin vaeltelemasta Malagan kadulta hylättynä, surumielisenä ja epäluuloisena ihmisiä kohtaan. Kukaan ei tiedä mitä sen edellisessä elämässä on tapahtunut, mutta sitä ei todennäköisesti ole kohdeltu kovin hyvin. Nyt Pancholon on eri koira, edelleen se saattaa suhtautua vieraisiin ihmisiin ja tilanteisiin varovaisesti mutta tarhan tuttuja työntekijöitä se rakastaa. Pancholon lähtee aina hyvin innoissaan leikkialueelle juoksemaan. Pancholon haaveilee omasta, aidatusta pihasta, jossa juosta sekä aktiivisesta, liikkuvasta perheestä. Tästä pojasta saisi varmasti mainion kaverin päiväretkille ja vaelluksille, se rakastaa tutkia uusia paikkoja ja asioita ja on hieman myös harjoitellut autoilua tarhan vapaaehtoisten kanssa. Pancholon tulee tarhalla parhaiten toimeen narttujen kanssa, kissoja katselee hyvin uteliaana verkon läpi. Tapasimme tämän hienon pojan tarhalla kesäkuussa 2019 ja se suhtautui meihin hieman varovaisesti mutta ystävällisesti.

NIEBLA

Narttu, keskikokoinen, shar pei-mix. Arvioitu ikä max 2-vuotta. Tämä huomiotaherättävän kaunis, vaalea tyttö on löydetty kadulta vaeltelemasta parin muun koiran kanssa ja tuotiin tarhalle. Se oli alkuun melko ujo ihmisten kanssa mutta nyt on oppinut luottamaan ihmisiin ja osaa jo nauttia rapsutuksista ja huomiosta. Päästessään leikki-aitaukseen Niebla tutki leluja uteliaana mutta ei tiennyt yhtään mitä niillä pitäisi tehdä. Niebla tulee tarhalla hyvin toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Tapasimme Nieblan tarhalla ja se oli melko rauhallinen mutta iloinen,ystävällinen ja kiltti tyttö.

POPEYEUros, monirotuinen, säkäkorkeus 43 cm, paino 17 kg, arvioitu syntymäaika 9/2018.
Popeye löydettiin hylättynä kadulta maaliskuussa 2019. Popeye on leikkisä, utelias, ihmisten huomiota hakeva pentu, joka tarhalla on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Aktiivinen Popeye etsii kotia, jossa se saa niin fyysistä kuin psyykkistä aktiviteettia.

TANA


Tana on päässyt turvaan noin vuosi sitten Javierin tarhalle. Entisessä kodissa Tanaa kohdeltiin huonosti mm sen korvat leikattiin saksilla. Luottamusta ihmisiin Tana ei ole menettänyt, vaan nauttii saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Leikkisä ja vahva Tana painaa noin 20 kg ja sen arvioitu syntymävuosi on 2017. Ei nartun kaveriksi. Haussa koti, jolla kokemusta ja tietoa vahvaluonteisista koirista

BRITANY

leikattu bullterrieri narttu, syntynyt arviolta 01/02/2010, korkeus n. 55 cm. paino n 21 kg Britany on yksi niistä koirista, jotka ovat odottaneet omaa kotia tarhalla jo pitkään! Kerran se on jo adoptoitukin, mutta se palautettiin pian takaisin tarhalle. Britany saapui tarhalle monta, monta vuotta sitten poliisin tuomana. Tullessaan se oli uskomattoman huonossa kunnossa. Sen koko keho oli täynnä karvattomia laikkuja, sen iho oli rikki monesta kohdasta ja sillä oli lukuisia pahasti tulehtuneita haavoja. Voi vai n kuvitella millaiset kamalat tuskat sillä oli ja kuinka paljon se kärsi. Britanya tutkittiin ja siitä otettiin paljon kokeita ja kävi ilmi, että suurimman osan iho-ongelmista aiheutti ruoka-allergia. Oikeanlaisella ruokavaliollaja hyvällä hoidolla Britany on muuten täysin parantunut, mutta sen takajalkoihin on jäänyt lukuisista aiemmista vammoista ja vääränlaisesta ruokavaliosta johtuva ihopoimutulehdusta. Allergia ei kuitenkaan estä Britanya elämästä normaalia koiran elämää. Se tarvitsee tosin dieettiruuan lopuksi elämäkseen ja takajalkojen pyoderma saattaa ajoittain tarvita paikallishoitoa. Britany on jo 8-vuotias ja se on saanut rankan alun elämälleen. Se on kuitenkin edelleen elämänhaluinen ja iloinen koira, joka rakastaa pallojen jahtaamista ulkoilualueella ja pieniä viilentäviä pulahduksia vilvoittelualtaaseen. Se rakastaa kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, mutta valitettavasti tarhalla on niin paljon koiria, etteivät vapaaehtoiset pysty tarjoamaan Britanylle niin paljon virikkeitä, kun se tarvitsisi. He haluaisivatkin Britanyn saavan oman perheen, jossa se kaikki tarpeet pystyttäisiin ottamaan huomioon ja jossa sille voitaisiin antaa kaikki se aika ja erityishuomio, jota se kaipaa. Britany rakastaa ihmisiä ja huomiota. Se näyttää hymyilevän koko ajan, kun se saa olla hellittävänä ja huomion keskipisteenä. Se on tottelevainen ja hyväluonteinen narttu, joka kuitenkin tarvitsee rotua tuntevan omistajan. Bullterrierien tapaan Britany osaa olla itsepäinen ja tarvitsee johdonmukaista ohjaamista matkallaan tasapainoiseksi kotikoiraksi. Britany on lenkkeillyt tarhan ulkopuolella yhdessä toisten koirien kanssa, mutta ensisijaisesti se nauttisi jos saisi olla ainoa koira tulevassa perheessään. Suosittelemme Britanya adoptoitavaksi perheeseen, jossa ei ole toisia koiria eikä pieniä lemmikkieläimiä. Britany on voimakas koira, joten emme myöskään halua sitä adoptoitavan perheeseen jossa on pieniä lapsia. Britany on ihastuttava, luonteikas neitokainen, joka haluaisi vihdoin päästä katselemaan maailmaa muualta kun kaltereiden välistä.

THAY

Uros, amstaffimix, säkäkorkeus 53 cm, paino 25 kg, arvioitu syntymäaika 10/2017 Komea Thay on tullut Protectoralle tappotarhalta 10/2018. Päästessään ulos häkistään Thay nauttii sydämen kyllyydestä leikkien ja ihmisten huomiota hakien. Tarhalla se on tullut toimeen muiden koirien kanssa, mutta uroksen kaveriksi emme sitä sijoita. Resurssien puitteissa Thaylle opetetaan tarhalla perusasioita, mutta toki opettamista tulee jatkaa sen tulevassa kodissa. Thay tarvitsee liikuntaa, aivotyöskentelyä, huolenpitoa, rajoja ja rakkautta. Roduntuntevaan ja koirakokemusta omaavaan kotiin.

DECU

uros, monirotuinen, paino noin 17 kg, arvioitu syntymäaika 2016

Decu ja myös sivuillamme kotia etsivä Bolton asuivat viiden muun koiran kanssa Javierin tuttavan kotona. Pitkien työpäivien, naapureiden valitusten sekä sen, ettei mies halunnut enää pitää koiria, joutui tuttava vaikean tilanteen eteen. Hän luovutti kaksi koiraa Javierille, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään. Tarhalle ne tulivat loppuvuodesta 2018. Decu ja Bolton asuvat tarhalla yhdessä, mutta niille ei etsitä yhteistä kotia. Decu on ystävällinen, ihmisten seurasta nauttiva, hyvin aktiivinen koira. Voidakseen hyvin se tarvitsisi niin fyysistä kuin psyykkistä aktiviteettiä, eikä tarhalla ole mahdollisuutta tarjota niitä riittävästi. Decun entisessä kodissa perustaitojen opettelu on ollut vähäistä, joten niiden harjoittelua positiivisin menetelmin pitäisi jatkaa. Decusta voisi saada oivan kaverin esim agilityyn tai canicrossiin.

BLUEBELLE

Narttu, keskikokoinen, steriloitu. Arvioitu syntymä-aika 04/2014. Paino 18kg ja säkä n. 51cm. Kaunis Bluebelle hylättiin sisarustensa kanssa tarhan parkkipaikalle pahvilaatikossa n. kuuden viikon ikäisinä. Blue on aktiivinen ja älykäs koira mutta jonkin verran arka/ujo. Tyttö tarvitsee kodin jossa on vähintään yksi kiltti koirakaveri. Bluebelle rakastaisi pitkiä metsälenkkejä koirakaverin kanssa mutta tällä hetkellä voi vain haaveilla siitä. Blue ei tunnu välittävän kissoista ainakaan tarhalla, pieniä lapsia todennäköisesti arastelee koska ei ole niihin tottunut. Kaikki Bluen sisarukset ovat saaneet jo kodin mutta missä tämän kaunottaren oma koti on?

BOLTON

Uros, paino noin 20kg, arvioitu syntymäaika noin 2017.
Bolton ja myös sivuillamme kotia etsivä Decu asuivat viiden muun koiran kanssa Javierin tuttavan kotona. Pitkien työpäivien, naapureiden valitusten sekä sen, ettei mies halunnut enää pitää koiria, joutui tuttava vaikean tilanteen eteen. Hän luovutti kaksi koiraa Javierille, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään. Tarhalle ne tulivat loppuvuodesta 2018. Bolton ja Decu asuvat tarhalla yhdessä, mutta yhteistä kotia niille ei etsitä. Bolton on toisaalta itsenäinen, toisaalta ihmisen seuraa ja rapsutuksia kaipaava poika. Se on fyysisesti vahva, joka tarvitsee niin rakkautta kuin rajoja. Perustaitojen opettelu on jäänyt edellisessä kodissa vähäiseksi, joten tulevassa kodissa Boltonin kouluttamiseen pitää panostaa positiivisen vahvista-misen menetelmin. Javierin kertoman mukaan Bolton on surullinen tarhalla. Entiselle kotikoiralle tarhan oloihin sopeutuminen on vaikeata ja raskasta. Boltonille on haussa koirakokemusta ja rodun-tuntemusta omaava koti. Uroksen kaveriksi sitä ei anneta.

SARITA

narttu, podenco x belgianpaimenkoira, synt. arviolta 2015, keskikokoinen Kenneliä pitänyt omistaja oli hylännyt Saritan Malagan tappotarhalle, josta se pelastettiin Protectoralle. Se on kärsinyt paljon elämänsä aikana, mutta säilyttänyt silti iloisen luonteensa, elämänhalunsa ja kykynsä rakastaa. Saritan oltua pari kuukautta tarhalla sen kimppuun kävi samassa häkissä asunut narttukoira. Saritaa purtiin pahasti kaulaan, mutta se kesti hienosti kaikki kivuliaat ja pitkäkestoiset hoitotoimenpiteet. Jonkin ajan kuluttua Saritalla huomattiin patti kaulassa. Se osoittautui paiseeksi, ja tulehdus oli levinnyt myös sen sylkirauhasiin. Ja taas Sarita joutui lääkekuurille. Pari kuukautta sitten Saritan vatsasta löytyi suuri tyrä, joka jouduttiin kiireellisesti operoimaan. Syytä tyrään ei löytynyt. Sarita kesti senkin prosessin hienosti ja on nyt täysin toipunut. Kaiken tämän jälkeen Sarita adoptoitiin perheeseen… ja palautettiin viikon kuluttua. Adoptoija kertoi, että Sarita on täydellinen koira. Se kuitenkin kärsii eroahdistuksesta, eikä hänellä ole aikaa harjoitella yksinoloa. Näin ollen Sarita palasi Protectoralle ja häkkiinsä jälleen odottamaan. Saritaa on vaivannut huono onni koko sen elämän ajan. Se on kuitenkin selvinnyt kaikista hylkäämisistä ja terveydellisistä vaivoista, on elossa ja etsii loppuelämän kotia. Sarita on hyvin hellä koira, se haluaa tarhan vapaaehtoisilta suukkoja, hellyyttä ja läheisyyttä, ja aidosti nauttii niistä. Se tykkää leikkiä pallolla ja juosta toisten koirien kanssa, mutta osaa myös rauhoittua aloilleen. Sarita kulkee hyvin remmissä, ei vedä, eikä sinkoile. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Sarita on kerran päässyt tarhan vapaaehtoisten kanssa retkelle koirapuistoon ja tuli siellä hyvin toimeen ventovieraiden koirienkin kanssa. Myös autossa matkustaminen sujui hyvin. Sarita tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa; aikuisten, lasten, myös sille täysin vieraiden ihmisten kanssa. Kissojen kanssa ei Sarita kuitenkaan tule juttuun. Sarita ei halua viettää loppua elämäänsä häkissä, vaan haluaisi jonkun viereen sohvalle tuhisemaan, haistelemaan hajuja puistoihin ja metsiin, olemaan jollekin se maailman paras kaveri.

RILA

Narttu, monirotuinen,säkäkorkeus 52 cm, paino 20 kg, arvioitu syntymäaika 10/2013


Rila löytyi vaeltelemasta Malagan katuja ja tuotiin poliisin toimesta 7/2014 Protectoralle, jossa se on asunut siitä lähtien.

Rila on energinen tyttö, joka nauttii pallopeleistä ja pitkistä lenkeistä. Rila osaa myös tuoda pallon takaisin.

Muita koiria kohtaan Rila on utelias ja hakemassa niitä leikkimään kanssaan. Se jakaa häkin muutaman muun koiran kanssa. Asuinkumppaneinaan Rila tykkää rauhallisista koirista.

Tapasimme tämän kauniin, ystävällisen ja aktiivisen neidin tarhalla.

Rilankin olisi jo aika päästä nauttimaan kotikoiran elämästä.


ROSI

monirotuinen kastroitu narttu, syntynyt arviolta 11/02/2014, korkeus 49 cm, paino 20 kg.


Näkymätön Rosi! Tarhan vapaaehtoiset sanovat, että Rosi on yksi erityisimmistä koirista tarhalla. Siksi onkin niin surullista, ettei se ole vielä löytänyt kaipaamaansa loppuelämän kotia.

Rosia on aiemmassa elämässä kohdeltu kuin esinettä ja heitetty sitten tarpeettomana pois. Se löydettiin hylättynä maaseudulta pienten pentujen kanssa. Tuore äiti ja sen pienet pennut oli jätetty omilleen ilman suojaa, ruokaa, juomaa, turvaa tai huolenpitoa. Pennut löysivät lopulta omat kodit, mutta kukaan ei ole huomannut Rosia.

Rosin taustoista voi päätellä paljon sen pohjalta, millainen se oli tarhalle saapuessaan. Se oli täydellisen loppu niin henkisesti kun fyysisestikin. Se pelkäsi ihmisiä lähes hysteerisesti. Sitä oli lähes mahdoton lähestyä ja jo pelkkä katse sai sen vetäytymään paniikissa koppinsa suojaan häkissään. Rosin rankka tausta ja sen kokemat kauheudet koskettivat tarhan vapaaehtoisia ja he päättivät antaa Rosille niin paljon aikaa, huomiota ja rakkautta kun mahdollista saadakseen sen jälleen luottamaan ihmisiin. Vähän kerrallaan Rosi alkoi saada itseluottamusta ja sietää enemmän ihmisten läsnäoloa. Tällä hetkellä se antaa laittaa itselleen remmin ja uskaltaa jo lähteä kävelylle. Se lähestyy omaehtoisesti sille tuttuja ja turvallisia ihmisiä haluten hellyyttä ja läheisyyttä. Se on kuitenkin edelleen hyvin arka ja pelokas koira, jonka kanssa on tehtävä vielä paljon töitä, että se oppisi luottamaan ihmisiin. Rosi tarvitsee rakastavan ja kärsivällisen kodin, jossa sitä autettaisiin saamaan lisää itseluottamusta ja uskoa siihen, ettei sitä enää satuteta.

Rosi tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, niin urosten kun narttujenkin. Se sopisi hyvin perheeseen, jossa on muitakin koiria, koska se sopeutuu nopeasti laumaan ja suhtautuu suopeasti muihin koiriin. Tällä hetkellä Rosi jakaa häkin toisten koirien kanssa ja tulee kaikkien kanssa hyvin juttuun. Rosi on hyötynyt paljon häkkikaveriensa kanssa olemisesta. Se on tarkkaillut niiden suhtautumista ihmisiin ja alkanut pikkuhiljaa ottaa niistä mallia. Kun toiset koirat ryntäävät iloissaan tervehtimään häkkiin tulevaa ihmistä, lähestyy myös Rosi varovaisesti ja jopa hieman häntää heiluttaen. Alkutilanteeseen nähden tämä on ollut jo huomattava parannus!

Rosille etsitään kotia, jossa ymmärretään millaista on elää hyvin aran ja huonosti kohdellun koiran kanssa. Se tarvitsee paljon hyviä, korvaavia kokemuksia kokemiensa kauheuksien tilalle. Paljon rakkautta, hellyyttä, ymmärrystä ja ennen kaikkea aikaa. Olisi suotavaa, että Rosin loppuelämän kodissa olisi toisiakin koiria, koska se selkeästi hyötyy itsevarmempien ja luottavaisempien koirien seurasta. Toisten koirien mallia seuraamalla sen olisi mahdollista sopeutua nopeammin uuteen kotiinsa ja kotikoiran tapoihin, jotka ovat sille täysin vieraita.

QUEENY

Narttu, bullterrieri mix, säkäkorkeus, paino 20kg, arvioitu syntymäaika 8/2014


Näkymätön ja unohdettu Queeny on joutunut elämään tarhalla pennusta lähtien, eikä se ole koskaan saanut riittävästi liikuntaa, virikkeistä puhumattakaan.

Tapasin tämän aktiivisen ja fiksun tytön heinäkuussa. Se otti minut vastaan iloisesti ja ystävällisesti. Alun innostuksen jälkeen rauhoittui rapsuteltavaksi.

Tämänkin tytön olisi jo aika saada kokea kotikoiran elämää

SAURON

Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 48 cm, arvioitu syntymäaika 2/2017


Suklaanruskean nuoren Sauronin löysi tarhan vapaaehtoinen roskalaatikosta aliravittuna, nestehukasta kärsivänä, iho haavoilla ja sääriluu poikki.

Urhea Sauron on toipunut tarhalla vammoistaan. Ainoastaan vasemman takajalan ontuminen muistuttaa kurjasta menneisyydestä. Huolimatta ontumisesta Sauron pystyy elämään, hyppimään ja juoksemaan kuin kuka tahansa muu koira.

Tarhalla Sauron on löytänyt leikkimisen riemun. Muiden koirien kanssa tulee hyvin toimeen, hihnassa kävelyä harjoitellaan. Vapaaehtoisten mukaan se sujuu kerta kerralta paremmin.

Aktiivinen, herttainen selviytyjä Sauron ansaitsee oman rakastavan kodin.

MARCO POLO

Uros, staffimix, säkäkorkeus 57,5 cm, paino 22 kg, arvioitu syntymäaika 3/2014


Marco Polo on hylätty kiinnitettynä tarhan oveen. Sen menneisyydestä ei ole tietoa.

Marco Polo on hyvin energinen vahva koira, jonka mielipuuhaa ovat pallopelit, juokseminen ja lenkkeily.
Lenkille päästessään se mielellään tutkii ympäristöä.
Luonteeltaan se on suhteellisen itsenäinen, mutta hakee ihmisen huomiota ja rapsutuksia.

LUCK

monirotuinen leikattu uros, synt.12.8.2013, korkeus 46 cm, paino n. 25kg.

Luckin entinen omistaja toi sen tarhalle, koska ei pystynyt tarjoamaan aktiiviselle ja energiselle Luckille riittävästi liikuntaa. Luck haluaa vaan juosta ja juosta. Se saattaa juosta aidatulla piha-alueella puolikin tuntia ennen kun pystyy keskittymään mihinkään muuhun. Ja se, mihin Luck haluaa juoksun ohella keskittyä ovat pallot. Se on lähes fanaattinen pallojen ja muiden lelujen suhteen. Se haalii suuhunsa useampiakin palloja kerralla, eikä mielellään luovu niistä. Luck saattaa myös puolustaa pallojaan ihmisiltä. Toisaalta Luck myös palkkaantuu palloilla ja leluilla helposti koulutustilanteissa.
Luck on dominoiva toisia uroksia kohtaan, mutta tulee narttujen kanssa toimeen. Sillä tosin tulee helposti resurssikiistoja toisten koirien kanssa leluista. Luck on iloinen ja rakastava koira silloin kun sillä ei ole vahdittavia palloja lähettyvillä.

PENNY


Narttu, monirotuinen ppp, keskikokoinen, arvioitu syntymäaika 1/2012


Penny adoptoitiin, mutta palautui tarhalle, koska perheen koirat eivät tulleet keskenään toimeen.

Energinen, kauniisti hihnassa kävelevä, ihmisiä rakastava Penny odottaa uutta mahdollisuutta tarhalla.

Pennylle etsitään koirakokemusta omaavaa kotia, jossa se saa olla ainoana koirana

OTONO

Monirotuinen, uros, paino 25 kg, säkäkorkeus 62 cm, arvioitu syntymäaika 5/2015


Kaunis, avoin, aktiivinen, leikkisä, ystävällinen ja mukava poika, joka tulee tarhalla toimeen muiden koirien kanssa.

Hihnassa kävelee vetämättä.

Tapasimme Otoñon tarhalla. Mukavan oloinen koira.

DANDDY

bullterrierimix, uros, noin 3v


Danddy on löydetty hylättynä tarhan lähistöltä.

Ystävällinen, aktiivinen, pallohullu Danddy nauttii juoksemisesta, leikkimisestä sekä vapaaehtoisten huomiosta ja rapsutuksista päästessään häkistä pihalle.

Roduntuntevaan kotiin ainoaksi koiraksi. Ei kissojen kaveriksi.

BAMBINO

Bambino on runsaan vuoden ikäinen (arvioitu syntymävuosi 2016) pittimix poika, jonka elämän alkutaival on surullinen.

Bambinon pelasti huonoista oloista eräs rescue-järjestö. Bambino adoptoitiin kaksi kertaa, mutta palautettiin molemmilla kerroilla takaisin tarhalle.
Bambinolle etsittiin kotihoitokoti, mutta valitettavasti siellä siitä ei pidetty ollenkaan huolta.
La Sonrisa Peludan tarhalle Bambino tuli heikkona ja laihana.
Tarhalla Bambino on saanut painoa. Se on osoittautunut erittäin aktiiviseksi ja energiseksi pojaksi.

Tapasimme Bambinon syyskuussa tarhalla. Bambino on ystävällinen poika, joka selkeästi tarvitsee enemmän liikuntaa, aktivointia ja virikkeistämistä kuin mitä tarhalla pystytään tarjoamaan. Mielestäni se tarvitsee nimenomaan rauhoittavaa toimintaa kuten esim harrastuksia, joissa saa käyttää nenäänsä. Bambinon tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta, halua ja kärsivällisyyttä opettaa nuorelle pojalle kotikoiran elämää. Ei uroksen kaveriksi. Ei kissakotiin

HAYA

Haya, narttu, podencomix, säkäkorkeus 44 cm, paino 13 kg, noin 3,5 v

Hayalle on haussa koti, jossa lapset ovat vähintään yläkouluikäisiä ja jolla on aikaa, kärsivällisyyttä ja ennenkaikkea halua opastaa ja opettaa uusissa tilanteissa aralle tytölle millaista on elää kotikoirana, yksinoloa ja etteivät kaikki ihmiset ole pahoja.

Haya kävelee nätisti hihnassa ja on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa.
Kissoja kohtaan on utelias.

Hayan toinen polvi on leikattu. Toipuessaan leikkauksesta Haya oli kotihoidossa.

SAMBA

Samban elämän alku on ollut karu. Hänet on pentuna löydetty sisaruksineen hylättynä roskiksesta. Samba kuitenkin löysi kodin ja sai elää kotikoiran elämää 6 kuukautta. Tämän jälkeen hänet tuotiin hoitoon tarhalle eikä koskaan saavuttu enää hakemaan. Samba on siis lyhyen elämänsä aikana hylätty jo kaksi kertaa ilman omaa syytään.


Samba on aktiivinen ja ystävällinen poika, tosin kokemansa takia hieman epävarma. Painoa on 15,3 kiloa ja säkäkorkeus on 57 cm. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Samba ansaitsee maailman parhaan kodin. Oletko sinä Samban ikioma ihminen?

PERLA

Perla taitaa kärsiä mustan koiran syndroomasta, niinkuin monesti huomattu, kenellekkään ei kelpaa näin tavallisen näköinen, lyhytkarvainen musta koira.

Perla on joutunut asumaan jo pennusta asti eli aivan liian pitkään tarhalla, arvioitu syntymä-aika on 30/06/12.
Perla on ystävällinen, rauhallinen ja hellä tyttö. Painoa on n. 24 kiloa ja säkäkorkeus n. 57cm. Perla tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa eikä kissoistakaan tunnu juuri välittävän.

Perlalla on mielestäni hiukan galgomainen kaunis pää ja hyvin älykäs ja lempeä katse. Uskon että siitä saa joku ihanan uskollisen ystävän jos antaa hänelle vaan mahdollisuuden.

LUCIA

Lucia, narttu, pittbull, säkäkorkeus 53 cm, paino 25 kg, noin 5v.


Itsenäinen, fiksu, oppivainen ovat adjektiiveja, joilla tarhan vapaaehtoiset kuvaavat Luciaa.
Pallot ja vesi ovat mieluisia asioita. Hihnassa kävelee kauniisti.
Ihmisten seurasta pitää, mutta ei välttämättä tule toimeen kaikkien koirien kanssa.

Lucia ja sen yksi pentu tuotiin tarhalle yhdessä. Pentu on päässyt omaan kotiin, mutta Lucia on odottanut maailman parasta kotia jo muutaman vuoden.

TRINITY


Trinity, narttu, pitbull mix, 25 kg, noin 3v

Trinity löytyi noin kaksi vuotta sitten maantieltä ketju kaulassa. Siitä lähtien se on elänyt olosuhteissa, jossa ei ole saanut tarvitsemaansa huolenpitoa.
Kaunis Trinity nauttii ihmisten seurasta ja kävelee nätisti hihnassa.
Trinity on tarhalla tutustutettu vasta kahteen uroskoiraan, joten tarkkaa tietoa siitä, kuinka se tulee toimeen muiden koirien kanssa ei ole.Rauhallisen uroksen kanssa meni hyvin, vilkkaampaa urosta väisti.

MILOMilo, uros, monirotuinen, keskikokoinen

Milo ja sen sisarukset löydettiin pieninä pentuina roskalaatikosta. Oli ihme, että ne selvisivät hengissä. Sisarukset ovat jo saaneet kodin, vain Milo odottelee loppuelämän kotia tarhalla.

Milo on aktiivinen, iloinen ja ystävällinen koira. Se nauttii lenkkeilystä, ihmisen huomiosta ja rapsutuksista.

GEORGIE

Narttu, syntynyt 4.3.2013. Arviolta 20-25kg.


Georgie adoptoitiin tarhalta pentuna mutta palautettiin takaisin tarhalle helmikuussa 2014 koska ei tullut toimeen perheen kissojen kanssa.
Georgie on aktiivinen, erittäin hellä ja miellyttämisenhaluinen. Tarhalla tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa.
Olisiko tämän suloisen tytön koti Suomessa?

DANTE

Uros, syntynyt 28.6.2015


Bella ja Dante ovat kaksi erittäin kaunista sisarusta. Tässä pentueessa oli yhteensä kuusi pentua joista kolme on jo saanut kodin Englannista ja yksi Espanjasta mutta nämä kaksi vielä odottelevat sitä oikeaa. Kodin saaneista sisaruksista kerrotaan kuinka älykkäitä ja ihania koiria ne ovat, voi kun Dantekin saisi näyttää kuinka hänestäkin tulee hieno kotikoira jonain päivänä. ♥
Tarhalta kerrotaan että Dante on älykäs, hellä mutta jonkin verran arka. Tarvitsee siis kärsivällisen ja rauhallisen kodin jossa osataan auttaa ja rohkaista tarvittaessa poikaa. Dante tulee tarhalla toimeen joidenkin koirien kanssa, ehkä sopisi siis parhaiten ainoaksi koiraksi tai nartun kaveriksi.

TOM ja JERRY

Veljekset Tom (enemmän vaaleaa naamassa) ja Jerry (tummempi naama) uroksia, monirotuinen, keskikokoinen, paino noin 20kg, arvioitu syntymäaika 2016. Veljeksille etsitään yhteistä kotia. Veljekset ja niiden sisko löytyivät 9/2016 maassa olevasta kuopasta läheltä Javierin kotia. Sisko on jo saanut kodin, mutta veljekset ovat edelleen tarhalla. Päivät, viikot, kuukaudet jopa vuodet ovat vaihtuneet, mutta kukaan ei ole osoittanut kiinnostusta veljeksiä kohtaan. Surullista. Tom ja Jerry ovat ystävällisiä, alussa vieraiden kanssa varautuneita ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Perusasioiden, kuten hihnassa kävelyn opetteluun tulee panostaa. Tarhalla ei vapaaehtoisia juuri käy, eikä tarhan pitäjällä ja yhdellä työntekijällä riitä aikaa koirien kouluttamiseen. Tämä on erittäin valitettavaa. Veljekset tarvitsevat koirakokeneen, kärsivällisen kodin, jolla on aikaa ja halua opettaa ja ohjata poikia positiivisin menetelmin. Veljekset hyötyisivät kotihoitopaikasta, jos jostakin sellainen löytyisi