Suomessa kotia etsivät koirat

CHILLI - kotihoidossa Helsingissä

Uros, syntynyt 11.08.2017.

Paimenkoira-mix. Keskikokoinen/pieni.
Pikku-Chilin emo löytyi kadulta hylättynä kun se oli viimeisillään kantavana ja pääsi onnekseen tarhalle turvaan. Nuska-emo synnytti elokuussa 2017 11 pentua joista enää Chilli on tarhalla, muut ovat saaneet kodin.
Poika on erittäin ystävällinen, super leikkisä, älykäs ja tulee toimeen kaikkien kanssa (kissat ja koirat).

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu,

arvioitu syntymä-aika 04/2017.
Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.
Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin

RUMI - kodinvaihtaja, kotihoidossa

Narttu, pittbullmix, paino noin 15 kg, arvioitu syntymäaika 11/2017

Rumi tuli Suomeen 19.6 ja etsii uutta kotia itsestä riippumattomista syistä.

Rumi on sivuillamme olevan Catanin sisko. Pennut joutuivat olemaan tappotarhalla hetken ennenkuin pääsivät kotihoitoon Espanjassa.

Rumi on reipas, utelias ja leikkisä pentu. Osaa matkustaa autossa hienosti. Ihmisrakas.

Ei kissakotiin.

Rumin tautitestit olivat negatiiviset.

Rumille etsitään koirakokemusta omaava ja rodun tunteva sitoutunut loppuelämän koti.
Koirakaveri olisi plussaa.

VILMA - kotihoidossa Vihdissä

Vilma, steriloitu narttu, paino 13kg ja säkä n. 50cm. Arvioitu syntymä-aika 7/2014. Mahdollisesti terrieri-mix. Turkki karkea.

Vilma päätyi tarhalle 2017 omistajan sairastuttua vakavasti eikä kukaan perheenjäsenistä halunnut sitä. Vilma oli erittäin surullinen ja stressaantunut jouduttuaan tarhalle, kuten moni kotikoirana ollut. Tämän takia halusimme Vilman pian pois tarhalta, kotihoitoon suomeen.

3.8.2018 -Pikku-Vilma on ollut nyt kuukauden suomessa kotihoidossa ja nauttii elämästään! Vielä kuitenkin puuttuu se ikioma, ihana koti.
Vilma on luonteeltaan iloinen, aktiivinen ja touhukas, kuitenkin alussa vielä jännittää jonkun verran uusia ihmisiä.
Hihnassa kävelee mallikkaasti, autoilu sujuu hyvin, kissojen ja koirien kanssa tulee hyvin toimeen. Hevosiinkin Vilma on tottunut kotihoidossa ollessaan, ei rähjää, ei jahtaa ja osaa varoa niitä.
Vilma on oppinut myös uimaan suomessa ollessaan ja tykkää kovasti noutaa leluja vedestä.
Vilma on ollut sisäsiisti kotihoitajalla ollessaan.
Vilmalla on todettu leishmania (tällä hetkellä täysin oireeton) johon lääkitys 2 krt/pv.

TINA - kotihoidossa Jyväskylässä

Pikkuinen (noin 14 kg), noin 2,5 -vuotias (arvioitu synt. vuosi 2015) pittbullmix tyttö Tina on ehdottomasti yksi suosikeistani La Peluda Sonrisan tarhalla.

Tinan elämä ei ole ollut helppoa. Tinaa ovat miehet kohdelleet kaltoin ja se on myös mahdollisesti ollut koiratappelubisneksen uhri. Tarhalla Tina on iloinen ja leikkisä sekä rakastaa ihmisen huomiota. Se tulee toimeen tarhalla muiden koirien kanssa.

Tina on odottanut pitkään jalkaleikkaukseen pääsyä. Leikkausta ei ole voitu tehdä, koska ei ole löytynyt ketään, joka ottaisi Tinan leikkauksen jälkeen kuntoutumaan kuukaudeksi.

Tinalla on myös leishamania.

Olen tavannut Tinan useamman kerran tarhalla ja tämä tyttö on varastanut sydämeni. Huolimatta kaikesta kokemastaan Tina tulee aina iloisena, koko takapää heiluen luokse hakemaan rapsutuksia.

Tinaa ei anneta nartun kaveriksi. Sen tulevalla kodilla pitää olla niin koirakokemusta kuin kokemusta kyseisestä rodusta.

LILA (ent. Bora) - kodinvaihtaja Helsingissä

Terrierisekoitus n.2v, leikattu tyttö 8kg säkä 35cm. Asuu tällä hetkellä toisen koiran kanssa, mutta etsii loppuelämän kotia jossa saa olla ainoa koira. Ei kissa- tai lapsiperheeseen.Lilan tarina: Tapasin Lilan ensimmäisen kerran Malagan tarhalla tammikuussa 2017. Lila asui n.10 koiran kanssa samassa häkissä. Lila tuli uteliaasti nuuskimaan ja tutkimaan ihmisiä ja vaikutti tulevan toimeen häkkikavereidensa kanssa. Ilokseni huomasin että Lila sai kodin Espanjasta, mutta oltuaan uudessa kodissa muutaman kuukauden Lila olikin tuotu takaisin tarhalle. Lila adoptoitiin Suomeen heinäkuussa 2017. Ikävä kyllä Lila ei tullutkaan toimeen perheen toisen koiran kanssa ja tuli siksi meille kotihoitoon syyskuussa.Lilan tullessa meille huomasin, että jotain ikävää on Lilalle tapahtunut, ilmeisesti perheessä jossa Lila oli Espanjassa. Lila pelkäsi kovasti talutushihnaa ja miehiä. Alkuun jos Lilaa kielsi niin se saattoi haukkua ja selkeästi oli puolustuskannalla ja pelkäsi tulevansa lyödyksi. Nyt Lila luottaa jo eikä reagoi haukkumalla ja pakoon juoksemalla. Vieraisiin Lila suhtautuu edelleen epäluuloisesti.Tullessa meille ei Lila osannut olla ns. kotikoira eli se oli selkeästi ollut lähinnä tarhalla, mutta nykyään on rauhoittunut paljon. Lila pitää touhuamisesta ja on kaikessa mukana. Lila on aktiivinen ja energinen koira joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä, osaa kuitenkin myös rauhoittua. Toisen koiran kanssa on ollut max.4h kotona yksin. Meillä ollessaan ei ole ilmennyt eroahdistusta. Uudessa kodissa kannattaa kuitenkin yksinoloa harjoitella vähitellen. Alkuun ei ollut sisäsiisti mutta nyt se sujuu jo hyvin.Ulkona pelkää toisia koiria ja se ilmenee remmirähinänä. Jos Lilaa ulkoiluttaa ilman toista koiraa niin ulkoilu sujuu paremmin. Monissa asioissa olemme menneet paljon eteenpäin ja nyt Lilan olisi aika saada se ikioma loppuelämän koti. Lila tarvitsee kodin jossa saa olla ainoa koira ja jossa ei ole lapsia. Tällä hetkellä Lila asuu kodissa jossa on pieni lapsi, mutta rajut leikit ja kovat äänet selkeästi stressaavat Lilaa. Lila ei sovi kerrostaloon koska reagoi ääniin haukkumalla, tämänkin suhteen on tosin tapahtunut paljon edistystä. Lila tarvitsee kärsivällisen ja osaavan kodin, jossa on kokemusta terrierristä ja mieluiten vielä rescuekoirista.