Suomessa kotia etsivät koirat

RUMI - kodinvaihtaja, kotihoidossa

Narttu, pittbullmix, paino noin 15 kg, arvioitu syntymäaika 11/2017

Rumi tuli Suomeen 19.6 ja etsii uutta kotia itsestä riippumattomista syistä.

Rumi on sivuillamme olevan Catanin sisko. Pennut joutuivat olemaan tappotarhalla hetken ennenkuin pääsivät kotihoitoon Espanjassa.

Rumi on reipas, utelias ja leikkisä pentu. Osaa matkustaa autossa hienosti. Ihmisrakas.

Kissoihin Rumi suhtautuu uteliaasti.

Rumin tautitestit olivat negatiiviset.

Rumille etsitään koirakokemusta omaava ja rodun tunteva sitoutunut loppuelämän koti.
Koirakaveri olisi plussaa.

VILMA - kotihoidossa Vihdissä

Vilma, steriloitu narttu, paino 13kg ja säkä n. 50cm. Arvioitu syntymä-aika 7/2014. Mahdollisesti terrieri-mix. Turkki karkea.

Vilma päätyi tarhalle 2017 omistajan sairastuttua vakavasti eikä kukaan perheenjäsenistä halunnut sitä. Vilma oli erittäin surullinen ja stressaantunut jouduttuaan tarhalle, kuten moni kotikoirana ollut. Tämän takia halusimme Vilman pian pois tarhalta, kotihoitoon suomeen.

3.8.2018 -Pikku-Vilma on ollut nyt kuukauden suomessa kotihoidossa ja nauttii elämästään! Vielä kuitenkin puuttuu se ikioma, ihana koti.
Vilma on luonteeltaan iloinen, aktiivinen ja touhukas, kuitenkin alussa vielä jännittää jonkun verran uusia ihmisiä.
Hihnassa kävelee mallikkaasti, autoilu sujuu hyvin, kissojen ja koirien kanssa tulee hyvin toimeen. Hevosiinkin Vilma on tottunut kotihoidossa ollessaan, ei rähjää, ei jahtaa ja osaa varoa niitä.
Vilma on oppinut myös uimaan suomessa ollessaan ja tykkää kovasti noutaa leluja vedestä.
Vilma on ollut sisäsiisti kotihoitajalla ollessaan.
Vilmalla on todettu leishmania (tällä hetkellä täysin oireeton) johon lääkitys 2 krt/pv.

LILA (ent. Bora) - kodinvaihtaja Helsingissä

Terrierisekoitus n.2v, leikattu tyttö 8kg säkä 35cm. Asuu tällä hetkellä toisen koiran kanssa, mutta etsii loppuelämän kotia jossa saa olla ainoa koira. Ei kissa- tai lapsiperheeseen.Lilan tarina: Tapasin Lilan ensimmäisen kerran Malagan tarhalla tammikuussa 2017. Lila asui n.10 koiran kanssa samassa häkissä. Lila tuli uteliaasti nuuskimaan ja tutkimaan ihmisiä ja vaikutti tulevan toimeen häkkikavereidensa kanssa. Ilokseni huomasin että Lila sai kodin Espanjasta, mutta oltuaan uudessa kodissa muutaman kuukauden Lila olikin tuotu takaisin tarhalle. Lila adoptoitiin Suomeen heinäkuussa 2017. Ikävä kyllä Lila ei tullutkaan toimeen perheen toisen koiran kanssa ja tuli siksi meille kotihoitoon syyskuussa.Lilan tullessa meille huomasin, että jotain ikävää on Lilalle tapahtunut, ilmeisesti perheessä jossa Lila oli Espanjassa. Lila pelkäsi kovasti talutushihnaa ja miehiä. Alkuun jos Lilaa kielsi niin se saattoi haukkua ja selkeästi oli puolustuskannalla ja pelkäsi tulevansa lyödyksi. Nyt Lila luottaa jo eikä reagoi haukkumalla ja pakoon juoksemalla. Vieraisiin Lila suhtautuu edelleen epäluuloisesti.Tullessa meille ei Lila osannut olla ns. kotikoira eli se oli selkeästi ollut lähinnä tarhalla, mutta nykyään on rauhoittunut paljon. Lila pitää touhuamisesta ja on kaikessa mukana. Lila on aktiivinen ja energinen koira joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä, osaa kuitenkin myös rauhoittua. Toisen koiran kanssa on ollut max.4h kotona yksin. Meillä ollessaan ei ole ilmennyt eroahdistusta. Uudessa kodissa kannattaa kuitenkin yksinoloa harjoitella vähitellen. Alkuun ei ollut sisäsiisti mutta nyt se sujuu jo hyvin.Ulkona pelkää toisia koiria ja se ilmenee remmirähinänä. Jos Lilaa ulkoiluttaa ilman toista koiraa niin ulkoilu sujuu paremmin. Monissa asioissa olemme menneet paljon eteenpäin ja nyt Lilan olisi aika saada se ikioma loppuelämän koti. Lila tarvitsee kodin jossa saa olla ainoa koira ja jossa ei ole lapsia. Tällä hetkellä Lila asuu kodissa jossa on pieni lapsi, mutta rajut leikit ja kovat äänet selkeästi stressaavat Lilaa. Lila ei sovi kerrostaloon koska reagoi ääniin haukkumalla, tämänkin suhteen on tosin tapahtunut paljon edistystä. Lila tarvitsee kärsivällisen ja osaavan kodin, jossa on kokemusta terrierristä ja mieluiten vielä rescuekoirista.