Suomessa kotia etsivät koirat

RUFO


Noin 50 kg painava, kohta 5 v. lempeä nallekarhu Rufo on todennäköisesti espanjanmastiffi/saksanpaimenkoira mix.


Rufo rakastaa rapsutuksia, ruokaa, lenkkejä ja lapsia. Rufo tulee toimeen myös pienten lasten kanssa, hakeutuen lasten viereen katsomaan leikkejä tai pöydän alle ruokailun ajaksi. Rufo ei häiriinny melusta tai äänistä, on asunut kerrostalossa mutta toiveena on, että hän pääsisi omakotitaloon.

Rufo tykkää ulkoilla säällä kun säällä ja kulkee nätisti löysällä remmillä, jos häiriöitä ei ole. Toisille uroksille saattaa rähistä remmissa. Tulee toimeen kissojen kanssa ja väistää antaen kissan tutustua rauhassa. Muuten Rufolla on kova metsästysvietti. Hoitotoimenpiteet onnistuvat hyvin ja Rufo matkustaa hyvin sekä autossa, että veneessä.

Rufon selässä on todettu spondyloosi ja 6-7 nikamaväli rappeuma. Lääkityksellä on saatu kivut kuriin, lääkettä otetaan aamuin illoin. Tarpeen mukaan lisäksi kipulääkettä (pitkät lenkit tai rajut leikit). Lääkityksen ansiosta selkä ei vaikuta elämään negatiivisesti. Suosituksena kävelyä pehmeällä alustalla (hiekka tms.). Tällä hetkellä ei tarvitse erityistä hoitoa, ainoastaan verikokeet tasaisin väliajoin. Testattu Leismanille kaksi kertaa negatiivisena. Saanut kaikki rokotukset ja todettu muuten terveeksi terveystarkastuksessa.

PRETTY - kotihoidossa Karjaalla


Monirotuinen leikattu narttu, syntynyt 2012, korkeus 48 cm, paino 25 kg.

Pretty ja sen pennut pelastettiin tarhalle rehalasta, jossa se oli ilmeisesti synnyttänyt useampiakin pentueita. Prettyn lähelle pääseminen ja luottamuksen saavuttaminen vaati alussa paljon työtä. Se ei luottanut ihmisiin ja pyrki suojelemaan pentujaan.

Nyt kun Prettyn kanssa on päästy työskentelemään, on käynyt ilmi että se on mahtava tyttö. Sillä on ihailtava luonne; se tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa sukupuoleen katsomatta, eikä myöskään osoita aggressiivisuutta kissoja kohtaan. Se on edelleen hyvin ujo koira, joka epäilee kaikkea uutta. Jokainen päivä on kuitenkin Prettylle helpompi kuin edellinen. Se kulkee jo paremmin hihnassa, alkaa vähitellen rentoutua vapaaehtoisten seurassa ja osoittaa kiintymystä. Prettyn luottamuksen voittaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea rakkautta, jota se ei juurikaan ole elämässään saanut aiemmin kokea.