Suomessa kotia etsivät koirat

RUNA - kotihoidossa Jyväskylässä

31.5.2019 Kuulumisia kotihoidosta Runa tuli kotihoitoon 14.5. Tulopäivänä tuli yhdet pissat sisälle, sen jälkeen on ollut täysin sisäsiisti. Hihnassa kävelee esimerkillisen kauniisti. Runan lempiasioiksi ovat osoittautuneen pallot ja kepit sekä vedessä pulikoiminen. Kotihoitopaikan lähellä on aidattu koirien ranta, jonne Runa pääsee usein. Sisällä taasen on mukavaa linnoituksen rakentaminen sohvalle. Runa osaa myös istua, antaa tassua, mennä maahan, tulla sivulle sekä luopua pallosta. Ei ole reagoinut kerrostalon rappukäytävän ääniin,ei ovikelloon eikä postin tuloon. Alun hankaluuden jälkeen Runa tulee hyvin toimeen kotihoitajien kissojen kanssa. Yksinoloa on harjoiteltu ahkerasti. Runa on saanut tutustua kahteen koirakaveriin. Rauhallisen kaverin kanssa olisi mielellään leikkinyt. Runan painon hallintaan on kotihoidossa myöskin kiinnitetty huomiota.


Runa - staffimix narttu, syntynyt 01/14. Runa on aktiivinen, leikkisä ja ystävällinen, joka nauttii huomiosta ja rapsutuksista. Mielipuuhaa on pallojen kanssa touhuaminen. Voidakseen hyvin, se tarvitsee niin fyysistä kuin psyykkistä aktiviteettiä. Runa tulee toimeen urosten kanssa. Ei nartun kaveriksi.

ARIS - kotihoidossa HämeenlinnassaKastroitu nuori uros, podenco-mix. Syntymä-aika 08/2018. Paino n. 13,5kg. Aris tuli Costapetin tarhalta omaan kotiin maaliskuussa mutta oli omistajan mukaan liian vilkas ja aktiivinen koira kerrostaloon. Aris etsii nyt todella sitoutunutta, pysyvää, loppuelämän kotia joka on valmis panostamaan nuoren koiran koulutukseen. Aris on erittäin ihmisrakas, hyvin leikkisä, reipas, suloinen, aktiivinen nuori poika joka tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä sekä mieluusti myös samanhenkisen koirakaverin. Oma, turvallisesti aidattu piha olisi omiaan tälle puuhapetterille. Ariksesta saisi varmasti harrastuskoiran moneen lajiin, hän on taitava käyttämään nenää, erittäin fiksu, nopea oppimaan sekä ahne. Ariksen täytyy vielä treenata yksin jäämistä koska ei ole siihen tottunut.

BABÚ (Papu) - kodinvaihtaja Kouvolassa

kodinvaihtaja Suomessa; kastroitu podencomix uros, synt. 2016, paino n. 12 kg. Herttainen, hellyttävä, leikkisä, muiden koirien kanssa toimeentuleva ja ihmisen seurasta nauttiva podepoika Babú etsii itsestään riippumattomista syistä uutta kotia. Babú on tullut omaan kotiin Suomeen 1.11.2017. Se on pelastettu elokuussa 2017 Torremolinoksesta. Siltä löytyi siru, mutta kukaan ei vastannut lukuisiin soittoyrityksiin. Babú oli La Sonrisa Peludan tarhalle tullessaan hyvin surullinen, mutta pikkuhiljaa se kotiutui tarhalle. Se asui tarhan pitäjien kotona useiden muiden koirien kanssa ja tuli kaikkien kanssa juttuun. Kotiutumisen myötä Babústa tuli leikkisämpi. Babún murtunut oikea etujalka leikattiin Espanjassa sen ollessa tarhalla. Babú toipui leikkauksesta täysin, eikä jalka ole vaivannut sitä lainkaan. Omistajan kertomaa: ”Papu on todella reipas pikku koira. Sen kanssa saa riehua, vaikka kuinka paljon, eikä se väsy. Se on todella perso ruoalle ja tulee kerjäämään ihan naamalle, jos siihen vain on tilaisuus. Jos sille ei sitten annakaan mitään, niin se alkaa komentamaan ja haukkumaan. Nyt se ainakin kerrostalossa haukkuu joskus asunnon ulkopuolelta kuuluvia ääniä. Yhdessä vaiheessa kaikkia ääniä. Sitten ei mitään yhdessä kohtaa ja nyt taas on aloittanut. Eli taitaa olla vain tekemisen puutosta. Ei ole eroahdistusta ollut kumminkaan, jää nätisti nukkumaan. Papu on huomionkipeä kaveri, mutta syliin se ei ikinä tule. Vieraita kohtaan on varautunut vieläkin. Jos vieras on vähän isokokoisempi mies, niin Papu haukkuu, mutta tottuu kyllä ajan kanssa, kun tarpeeksi monta kertaa on nähnyt. Haukkuu remmissä muille koirille ja vetää kuin tuulispää kaikkien hajujen perässä. Puistossa on kumminkin nätisti kaikkien koirien kanssa. Nukkuu yöt joko vieressä, omalla pedillä tai sohvalla.” Babú etsii sitoutunutta loppuelämän kotia itsestään riippumattomista syitä. Jos sinulle olisi tarjota Babúlle aktiivinen ja rakastava koti, niin ota rohkeasti yhteyttä. Babú voisi hyvinkin tykätä uudessa kodissa toisen koiran seurasta.

KEN - kotihoidossa pk-seudulla

bullterrieri mix uros, säkäkorkeus 55 cm, paino 28 kg, arvioitu syntymäaika 5/2013 Ken tuli tarhalle hyvin laihana. Voimme vain arvailla minkälaista elämää se on joutunut viettämään ennen tarhalle pääsemistään. Huolimatta ehkä karusta menneisyydestä Ken ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin. Tarhalla pallot ja pihalla juokseminen on mieluista. Alun vetämisen jälkeen Ken kävelee nätisti hihnassa. Ken sietää urokset lähellään, vaikka ne eivät siitä pitäisikään. Kenistä joku saisi mukavan kaverin elämäänsä. Se on viettänyt tarhalla jo liian monta vuotta ilman, että kukaan on ollut siitä kiinnostunut. On surullista nähdä, kuinka se vaan vuosi vuodelta harmaantuu enemmän naamastaan odotellessaan omaa ihmistään saapuvaksi. Eihän anneta Kentsun odottaa elämänsä loppuun saakka, vaan etsitään sille yhdessä eläkekoti Suomesta.

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu,

arvioitu syntymä-aika 04/2017.
Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.
Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin