Suomessa kotia etsivät koirat

LILA (Bora)

Terrierisekoitus n.2v, leikattu tyttö 8kg säkä 35cm. Asuu tällä hetkellä toisen koiran kanssa, mutta etsii loppuelämän kotia jossa saa olla ainoa koira. Ei kissa- tai lapsiperheeseen.Lilan tarina: Tapasin Lilan ensimmäisen kerran Malagan tarhalla tammikuussa 2017. Lila asui n.10 koiran kanssa samassa häkissä. Lila tuli uteliaasti nuuskimaan ja tutkimaan ihmisiä ja vaikutti tulevan toimeen häkkikavereidensa kanssa. Ilokseni huomasin että Lila sai kodin Espanjasta, mutta oltuaan uudessa kodissa muutaman kuukauden Lila olikin tuotu takaisin tarhalle. Lila adoptoitiin Suomeen heinäkuussa 2017. Ikävä kyllä Lila ei tullutkaan toimeen perheen toisen koiran kanssa ja tuli siksi meille kotihoitoon syyskuussa.Lilan tullessa meille huomasin, että jotain ikävää on Lilalle tapahtunut, ilmeisesti perheessä jossa Lila oli Espanjassa. Lila pelkäsi kovasti talutushihnaa ja miehiä. Alkuun jos Lilaa kielsi niin se saattoi haukkua ja selkeästi oli puolustuskannalla ja pelkäsi tulevansa lyödyksi. Nyt Lila luottaa jo eikä reagoi haukkumalla ja pakoon juoksemalla. Vieraisiin Lila suhtautuu edelleen epäluuloisesti.Tullessa meille ei Lila osannut olla ns. kotikoira eli se oli selkeästi ollut lähinnä tarhalla, mutta nykyään on rauhoittunut paljon. Lila pitää touhuamisesta ja on kaikessa mukana. Lila on aktiivinen ja energinen koira joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä, osaa kuitenkin myös rauhoittua. Toisen koiran kanssa on ollut max.4h kotona yksin. Meillä ollessaan ei ole ilmennyt eroahdistusta. Uudessa kodissa kannattaa kuitenkin yksinoloa harjoitella vähitellen. Alkuun ei ollut sisäsiisti mutta nyt se sujuu jo hyvin.Ulkona pelkää toisia koiria ja se ilmenee remmirähinänä. Jos Lilaa ulkoiluttaa ilman toista koiraa niin ulkoilu sujuu paremmin. Monissa asioissa olemme menneet paljon eteenpäin ja nyt Lilan olisi aika saada se ikioma loppuelämän koti. Lila tarvitsee kodin jossa saa olla ainoa koira ja jossa ei ole lapsia. Tällä hetkellä Lila asuu kodissa jossa on pieni lapsi, mutta rajut leikit ja kovat äänet selkeästi stressaavat Lilaa. Lila ei sovi kerrostaloon koska reagoi ääniin haukkumalla, tämänkin suhteen on tosin tapahtunut paljon edistystä. Lila tarvitsee kärsivällisen ja osaavan kodin, jossa on kokemusta terrierristä ja mieluiten vielä rescuekoirista.

XULO - tullut 3.2. kotihoitoon Turkuun

Xulo on kastroitu labradormix, n. 6 vuotta, isokokoinen

Xulo on tullut tarhalle elokuussa 2011, adoptoitiin ja palautettiin tarhalle 2 viikon päästä, koska ei tullut toimeen toisten koirien kanssa. Perhe joka Xulon adoptoi oli kokematon ja helpointa heille oli totuttelun sijaan palauttaa Xulo tarhalle.
Xulo on kehittynyt tarhalla todella paljon. Alussa Xulolla oli paljon energiaa ja oli hermostunut. Tänäpäivänä Xulo on täysin muuttunut. Kävelee hihnassa täydellisesti, noudattaa käskyjä ja on todella hellyydenkipeä. Rakastaa leikkiä pallolla ja uida pihalla olevassa altaassa. Pitää todella paljon ihmisten seurasta.
Tarhan ulkopuolisissa tapahtumissa Xulo käyttäytyy hyvin ja pitää autossa matkustamisesta. Xulo on todella fiksu koira. Joidenkin urosten kanssa voi olla dominoiva, mutta ei suinkaan syöksy joka koiran perään ja on täysin hallittavissa ja tottelevainen oikean ihmisen kanssa. Hihnassa siis kulkee hyvin eikä hae tappeluita. Tyttökoirien kanssa tulee hyvin toimeen. Mahtava koira josta kaikki pitävät. On todella surullista, että näin pitkän ajan jälkeen Xulo vieläkin on tarhalla. Xulosta saa mahtavan kumppanin. Pirjo ja Elisa tapasivat käynnillään Xulon, oli erittäin surullista katsottavaa Xuloa pienessä häkissä ilman mitään virikkeitä Xulon kiertäessä pientä kehää. Häkin ulkopuolella Xulo oli kuin eri koira.

RUFO


Noin 50 kg painava, kohta 5 v. lempeä nallekarhu Rufo on todennäköisesti espanjanmastiffi/saksanpaimenkoira mix.


Rufo rakastaa rapsutuksia, ruokaa, lenkkejä ja lapsia. Rufo tulee toimeen myös pienten lasten kanssa, hakeutuen lasten viereen katsomaan leikkejä tai pöydän alle ruokailun ajaksi. Rufo ei häiriinny melusta tai äänistä, on asunut kerrostalossa mutta toiveena on, että hän pääsisi omakotitaloon.

Rufo tykkää ulkoilla säällä kun säällä ja kulkee nätisti löysällä remmillä, jos häiriöitä ei ole. Toisille uroksille saattaa rähistä remmissa. Tulee toimeen kissojen kanssa ja väistää antaen kissan tutustua rauhassa. Muuten Rufolla on kova metsästysvietti. Hoitotoimenpiteet onnistuvat hyvin ja Rufo matkustaa hyvin sekä autossa, että veneessä.

Rufon selässä on todettu spondyloosi ja 6-7 nikamaväli rappeuma. Lääkityksellä on saatu kivut kuriin, lääkettä otetaan aamuin illoin. Tarpeen mukaan lisäksi kipulääkettä (pitkät lenkit tai rajut leikit). Lääkityksen ansiosta selkä ei vaikuta elämään negatiivisesti. Suosituksena kävelyä pehmeällä alustalla (hiekka tms.). Tällä hetkellä ei tarvitse erityistä hoitoa, ainoastaan verikokeet tasaisin väliajoin. Testattu Leismanille kaksi kertaa negatiivisena. Saanut kaikki rokotukset ja todettu muuten terveeksi terveystarkastuksessa.