Suomessa kotia etsivät koirat

SILVIA - kodinvaihtaja Suomessa

Amstaffimix tyttö, arvioitu syntymäaika 08/2015, säkäkorkeus 42cm Nykyisen kodin kertomaa Silvia on ollut meillä 2,5 vuotta, ja kokoajan terve. Silvia on aktiivinen, leikkisä, ihmisrakas ja miellyttämisen haluinen koira, joka rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä. Silvia tykkää lapsista ja ottaa vieraat vastaan iloisesti. Kotona sisällä ja mökillä vapaana Silvia on erittäin tottelevainen koira mm. odottaa ovella lupaa tulla sisälle, odottaa ruokaa nätisti istuen, ei varasta pöydältä mitään, ei hypi sängylle eikä tule sohvalle ilman lupaa. Silvia oppi nopeasti kodin säännöt ja oppi heti sisäsiistiksi. Silvia osaa olla yksin kotona eikä ole koskaan tuhonnut mitään. Kesällä ikkunoiden ollessa auki saattaa yksin ollessa haukkua kadulta kuuluvia ääniä. Käsittelytilanteissa mm. kynsienleikkuussa tai eläinlääkärissä Silvia käyttäytyy erittäin hyvin vaikkei asiasta niin pitäisikään. Autoon Silvia menee innokkaasti ja mielellään vaikka saattaa alkumatkan stressata ja itkeä. Rauhoittuu kyllä aika nopeasti nukkumaan. Silvia on ollut työpaikallani mukana toimistossa ja käyttäytynyt erinomaisesti. Silvia on monella tapaa täydellinen koira, mutta Silvia on remmirähjä eikä tule muiden (vieraiden) koirien kanssa toimeen. Silvia stressaa lenkeillä ja muiden koirien ohitukset ovat erittäin haastavia. Meillä on Silvian kaverina leikattu uros. Silvia on ensimmäisestä päivästä asti tullut loistavasti toimeen toisen koiramme kanssa. Koirat leikkivät päivittäin yhdessä ja ovat ihan parhaat kaverit. Vieraita koiria kohtaa Silvia käyttäytyy aggressiivisesti, ainakin alkuun. Narttujen kanssa Silvia ei tule ollenkaan toimeen, mutta muiden urosten kanssa pitkän ja rauhallisen totuttamisen jälkeen on ollut ok. Ongelma/stressikäytös ilmenee jo kotona lenkille lähtiessä itkuna ja levottomuutena, joka saattaa jatkua vielä ulkona. Silvia skannaa ympäristöä jatkuvasti ja reagoi jokaiseen ihmiseen katsoen onko sillä koiraa mukana. Kun ihminen on tarpeeksi lähellä ja Silvia huomaa ettei sillä ole koiraa, niin se rauhoittuu. Koiria nähdessään Silvia puree remmiä, riuhtoo hihnassa ja saattaa haukkua. Silvia tarvitsee todella paljon tilaa muihin koiriin, jotta reaktiot pysyvät maltillisina. Rauhallisessa ympäristössä Silvia kävelee nätisti ja vetämättä remmissä. Silvialla on lievä metsästysvietti mikä on tarttunut toiselta koiraltamme. Hevosiin Silvia suhtautuu neutraalisti. Kissoja haukkuu ja yrittää jahdata. Asumme Helsingissä kerrostalossa eikä Silvia valitettavasti ole tässä ajassa sopeutunut vilkkaaseen ympäristöön. Kun taas olemme mökillä rauhallisessa ympäristössä on Silvia ihan eri koira! Silviassa on iso ero kun sillä on rauhallinen ympäristö ja tilaa juosta vapaana. Tästä syystä olemme päätyneet etsimään uuden kodin Silvialle sopivammassa ympäristössä missä sen ei enää tarvitse stressata joka päivä. Silvia on äärettömän ihana koira joka ansaitsee vain parasta

Uutta kotia etsii 1,5v leikattu narttukoira Frida, koko noin 45cm ja 20kg. Ainoaksi koiraksi koirakokeneeseen kotiin. Tullut suomeen keväällä 2019.

Nykyinen koti kertoo :

"Frida on sisäsiisti, kulkee nätisti hihnassa ja ohittaa toiset koirat ihan hyvin. On tottunut hevosiin ja lapsiin. On vielä toki hieman villi ja pentumainen, joten pienet lapset voivat jäädä vahingossa "jalkoihin". Ei ole pelännyt mitään, ei tuhoa huonekaluja tms kiellettyä. Yksin jäädessään on jäänyt hieman haukkumaan, mutta meillä yksinolo hyvin vähäistä, joten uuden kodin on hyvä varautua, että tähän asiaan mahdollisesti tarvitsee sitten panostaa. Asunut hiljaisessa rivitalossa, en tiedä mitä sanoo kerrostalon ääniin. Etsii uutta kotia, koska ei tule perheen toisen koiran kanssa toimeen ja on äärimmäisen resurssiaggre. Ensisijaisesti siis sellaiseen kotiin, missä ei koirakavereita tarvitse juuri tavata. Tämä olisi varmasti onnellisempi, kun ei tarvitsisi muiden koirien kanssa juuri olla tekemisissä. On koirien seurassa epävarma ja stressaantuu herkästi. Fridan toinen etujalka leikattu espanjassa ja uudestaan suomessa ortopetissa 16.5. Jalka on paksumpi kuin toinen, mutta liikkuu sillä nyt hyvin. Juoksemisen jälkeen on jalan alta iho rikkoutunut, mutta me ei olla muuta kuin putsattu ja se hoito on riittänyt. Tästä kaikki dokumentit saatavilla! Sydän särkyneenä tätä tekstiä kirjoitan, mutta meidän arki ei vaan lähde tasoittumaan. Uskon, että kun pääsee näistä toisen koiran tuomista hidasteista eroon, on mitä parhain koira. Sopivan kokoinen kainaloinen ja siellä Fridan lempipaikka onkin, ihmisen vieressä. Koiran mukaan kotiutumista helpottamaan saa tutun pedin ja lempilelut. Meillä syönyt brit carea, eikä mitään kutinoita tmv ole ilmentynyt. Syönyt myös naudannahkaluita lähes päivittäin".

BABÚ (Papu) - kotihoidossa Leppävirralla

kodinvaihtaja Suomessa; kastroitu podencomix uros, synt. 2016, paino n. 12 kg. Herttainen, hellyttävä, leikkisä, muiden koirien kanssa toimeentuleva ja ihmisen seurasta nauttiva podepoika Babú etsii itsestään riippumattomista syistä uutta kotia. Babú on tullut omaan kotiin Suomeen 1.11.2017. Se on pelastettu elokuussa 2017 Torremolinoksesta. Siltä löytyi siru, mutta kukaan ei vastannut lukuisiin soittoyrityksiin. Babú oli La Sonrisa Peludan tarhalle tullessaan hyvin surullinen, mutta pikkuhiljaa se kotiutui tarhalle. Se asui tarhan pitäjien kotona useiden muiden koirien kanssa ja tuli kaikkien kanssa juttuun. Kotiutumisen myötä Babústa tuli leikkisämpi. Babún murtunut oikea etujalka leikattiin Espanjassa sen ollessa tarhalla. Babú toipui leikkauksesta täysin, eikä jalka ole vaivannut sitä lainkaan. Omistajan kertomaa: ”Papu on todella reipas pikku koira. Sen kanssa saa riehua, vaikka kuinka paljon, eikä se väsy. Se on todella perso ruoalle ja tulee kerjäämään ihan naamalle, jos siihen vain on tilaisuus. Jos sille ei sitten annakaan mitään, niin se alkaa komentamaan ja haukkumaan. Nyt se ainakin kerrostalossa haukkuu joskus asunnon ulkopuolelta kuuluvia ääniä. Yhdessä vaiheessa kaikkia ääniä. Sitten ei mitään yhdessä kohtaa ja nyt taas on aloittanut. Eli taitaa olla vain tekemisen puutosta. Ei ole eroahdistusta ollut kumminkaan, jää nätisti nukkumaan. Papu on huomionkipeä kaveri, mutta syliin se ei ikinä tule. Vieraita kohtaan on varautunut vieläkin. Jos vieras on vähän isokokoisempi mies, niin Papu haukkuu, mutta tottuu kyllä ajan kanssa, kun tarpeeksi monta kertaa on nähnyt. Haukkuu remmissä muille koirille ja vetää kuin tuulispää kaikkien hajujen perässä. Puistossa on kumminkin nätisti kaikkien koirien kanssa. Nukkuu yöt joko vieressä, omalla pedillä tai sohvalla.” Babú etsii sitoutunutta loppuelämän kotia itsestään riippumattomista syitä. Jos sinulle olisi tarjota Babúlle aktiivinen ja rakastava koti, niin ota rohkeasti yhteyttä. Babú voisi hyvinkin tykätä uudessa kodissa toisen koiran seurasta.

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu, arvioitu syntymä-aika 04/2017. Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.

Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin

FREDDIE - kotihoidossa, kodinvaihtaja Suomessa


Iso uros, n. 60cm, 30kg. Ikä-arvio 6-8v. Freddie on yksityisen henkilön Espanjasta maahantuoma koira. Freddiellä ei kuitenkaan asiat sujuneet suomessa joten ERY (Espanjalaisten Rescueyhdistysten yhteistyöryhmä) päätti auttaa sitä ja etsiä sille kotihoitopaikan jossa se on ollut kuntoutumassa. Freddie on erittäin kiltti, hurmaava, kuuliainen ja aktiivinen paimenkoira-mix. Jaksaa ja tekee mielellään pitkiä lenkkejä. Sisäsiisti, tottunut autoilemaan. Kävelee muutoin hienosti hihnassa mutta autoja sekä oravia olisi innostunut jahtaamaan kotihoitajan mukaan. Freddie on tottunut n. kuuden tunnin yksinoloihin ja se on mennyt ongelmitta tähän asti. Freddie ei sovi lapsiperheeseen koska ei ole niihin lainkaan tottunut. Pojan korvat olivat voimakkaasti tulehtuneet todennäköisesti vääränlaisen ruokavalion johdosta joten tämä pitää huomioida jatkossa (viljaton ruoka). Tiedossamme ei ole kuinka Freddie suhtautuu kissoihin. Lenkeillä toisten koirien ohitukset sujuvat helposti ja muutoinkin toisiin koiriin suhtautunut tähän asti uteliaan ystävällisesti.