Suomessa kotia etsivät koirat

Uutta kotia etsii 1,5v leikattu narttukoira Frida, koko noin 45cm ja 20kg. Ainoaksi koiraksi koirakokeneeseen kotiin. Tullut suomeen keväällä 2019.

Nykyinen koti kertoo :

"Frida on sisäsiisti, kulkee nätisti hihnassa ja ohittaa toiset koirat ihan hyvin. On tottunut hevosiin ja lapsiin. On vielä toki hieman villi ja pentumainen, joten pienet lapset voivat jäädä vahingossa "jalkoihin". Ei ole pelännyt mitään, ei tuhoa huonekaluja tms kiellettyä. Yksin jäädessään on jäänyt hieman haukkumaan, mutta meillä yksinolo hyvin vähäistä, joten uuden kodin on hyvä varautua, että tähän asiaan mahdollisesti tarvitsee sitten panostaa. Asunut hiljaisessa rivitalossa, en tiedä mitä sanoo kerrostalon ääniin. Etsii uutta kotia, koska ei tule perheen toisen koiran kanssa toimeen ja on äärimmäisen resurssiaggre. Ensisijaisesti siis sellaiseen kotiin, missä ei koirakavereita tarvitse juuri tavata. Tämä olisi varmasti onnellisempi, kun ei tarvitsisi muiden koirien kanssa juuri olla tekemisissä. On koirien seurassa epävarma ja stressaantuu herkästi. Fridan toinen etujalka leikattu espanjassa ja uudestaan suomessa ortopetissa 16.5. Jalka on paksumpi kuin toinen, mutta liikkuu sillä nyt hyvin. Juoksemisen jälkeen on jalan alta iho rikkoutunut, mutta me ei olla muuta kuin putsattu ja se hoito on riittänyt. Tästä kaikki dokumentit saatavilla! Sydän särkyneenä tätä tekstiä kirjoitan, mutta meidän arki ei vaan lähde tasoittumaan. Uskon, että kun pääsee näistä toisen koiran tuomista hidasteista eroon, on mitä parhain koira. Sopivan kokoinen kainaloinen ja siellä Fridan lempipaikka onkin, ihmisen vieressä. Koiran mukaan kotiutumista helpottamaan saa tutun pedin ja lempilelut. Meillä syönyt brit carea, eikä mitään kutinoita tmv ole ilmentynyt. Syönyt myös naudannahkaluita lähes päivittäin".

LAIK - tullut syyskuussa kotihoitoon Suomeen

saksanseisoja uros, syntynyt 15/11/2016, säkäkorkeus 64 cm Laikan perhe oli hylännyt sen tappotarhalle, mutta nyt Laika on päässyt " kotihoitoon" Javierin tarhalle. Laika on osoittautunut aktiiviseksi ja energiseksi pojaksi. Tarhalla se on tullut toimeen muiden koirien kanssa. Javier kuvaa sitä "10" koiraksi. Saimme syyskuussa 2018 yhteistyössä Protectora de Malagan tarhan ihanien ihmisten kanssa pelastettua tappotarhalta (Centro Zoosanitario de Malaga) tämän saksanseisoja uroksen. Tapasin koiran tappotarhalla vieraillessani ja sen hellyys, surumielisyys ja läheisyydenkaipuu jäivät kalvamaan mieltäni. Koirat lopetetaan, jollei niitä adoptoida 15 vuorokauden kuluttua ja Laikan päivät olisivat olleet pian luetut.

ARIS - kotihoidossa Hämeenlinnassa (Ei etsi toistaiseksi kotia)Kastroitu nuori uros, podenco-mix. Syntymä-aika 08/2018. Paino n. 13,5kg. Aris tuli Costapetin tarhalta omaan kotiin maaliskuussa mutta oli omistajan mukaan liian vilkas ja aktiivinen koira kerrostaloon. Aris etsii nyt todella sitoutunutta, pysyvää, loppuelämän kotia joka on valmis panostamaan nuoren koiran koulutukseen. Aris on erittäin ihmisrakas, hyvin leikkisä, reipas, suloinen, aktiivinen nuori poika joka tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä sekä mieluusti myös samanhenkisen koirakaverin. Oma, turvallisesti aidattu piha olisi omiaan tälle puuhapetterille. Ariksesta saisi varmasti harrastuskoiran moneen lajiin, hän on taitava käyttämään nenää, erittäin fiksu, nopea oppimaan sekä ahne. Ariksen täytyy vielä treenata yksin jäämistä koska ei ole siihen tottunut.

BABÚ (Papu) - kotihoidossa Leppävirralla

kodinvaihtaja Suomessa; kastroitu podencomix uros, synt. 2016, paino n. 12 kg. Herttainen, hellyttävä, leikkisä, muiden koirien kanssa toimeentuleva ja ihmisen seurasta nauttiva podepoika Babú etsii itsestään riippumattomista syistä uutta kotia. Babú on tullut omaan kotiin Suomeen 1.11.2017. Se on pelastettu elokuussa 2017 Torremolinoksesta. Siltä löytyi siru, mutta kukaan ei vastannut lukuisiin soittoyrityksiin. Babú oli La Sonrisa Peludan tarhalle tullessaan hyvin surullinen, mutta pikkuhiljaa se kotiutui tarhalle. Se asui tarhan pitäjien kotona useiden muiden koirien kanssa ja tuli kaikkien kanssa juttuun. Kotiutumisen myötä Babústa tuli leikkisämpi. Babún murtunut oikea etujalka leikattiin Espanjassa sen ollessa tarhalla. Babú toipui leikkauksesta täysin, eikä jalka ole vaivannut sitä lainkaan. Omistajan kertomaa: ”Papu on todella reipas pikku koira. Sen kanssa saa riehua, vaikka kuinka paljon, eikä se väsy. Se on todella perso ruoalle ja tulee kerjäämään ihan naamalle, jos siihen vain on tilaisuus. Jos sille ei sitten annakaan mitään, niin se alkaa komentamaan ja haukkumaan. Nyt se ainakin kerrostalossa haukkuu joskus asunnon ulkopuolelta kuuluvia ääniä. Yhdessä vaiheessa kaikkia ääniä. Sitten ei mitään yhdessä kohtaa ja nyt taas on aloittanut. Eli taitaa olla vain tekemisen puutosta. Ei ole eroahdistusta ollut kumminkaan, jää nätisti nukkumaan. Papu on huomionkipeä kaveri, mutta syliin se ei ikinä tule. Vieraita kohtaan on varautunut vieläkin. Jos vieras on vähän isokokoisempi mies, niin Papu haukkuu, mutta tottuu kyllä ajan kanssa, kun tarpeeksi monta kertaa on nähnyt. Haukkuu remmissä muille koirille ja vetää kuin tuulispää kaikkien hajujen perässä. Puistossa on kumminkin nätisti kaikkien koirien kanssa. Nukkuu yöt joko vieressä, omalla pedillä tai sohvalla.” Babú etsii sitoutunutta loppuelämän kotia itsestään riippumattomista syitä. Jos sinulle olisi tarjota Babúlle aktiivinen ja rakastava koti, niin ota rohkeasti yhteyttä. Babú voisi hyvinkin tykätä uudessa kodissa toisen koiran seurasta.

KEN - kotihoidossa pk-seudulla

bullterrieri mix uros, säkäkorkeus 55 cm, paino 28 kg, arvioitu syntymäaika 5/2013 Ken tuli tarhalle hyvin laihana. Voimme vain arvailla minkälaista elämää se on joutunut viettämään ennen tarhalle pääsemistään. Huolimatta ehkä karusta menneisyydestä Ken ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin. Tarhalla pallot ja pihalla juokseminen on mieluista. Alun vetämisen jälkeen Ken kävelee nätisti hihnassa. Ken sietää urokset lähellään, vaikka ne eivät siitä pitäisikään. Kenistä joku saisi mukavan kaverin elämäänsä. Se on viettänyt tarhalla jo liian monta vuotta ilman, että kukaan on ollut siitä kiinnostunut. On surullista nähdä, kuinka se vaan vuosi vuodelta harmaantuu enemmän naamastaan odotellessaan omaa ihmistään saapuvaksi. Eihän anneta Kentsun odottaa elämänsä loppuun saakka, vaan etsitään sille yhdessä eläkekoti Suomesta.

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu, arvioitu syntymä-aika 04/2017. Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.

Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin