Suomessa kotia etsivät koirat

ROBERT (Roope) kotihoidossa Jyväskylässä

Uros, monirotuinen, synt. 1.4.2017, paino n. 17 kg

Robert löytyi 2/2018 Alhaurin el Grandesta ilman mikrosirua eikä sitä ole kukaan kaivannut.

Robert on sosiaalinen, herttainen ja tarhalla kaikkien kanssa toimeentuleva.

Kotihoitajan kertomaa: Roopehan on siis aivan superihana ja reipas tyyppi! Ainoat asiat mitä se on tähän mennessä jännittänyt ovat olleet hissi ja korkeat sillat ja molemmat jännitykset ollaan jo voitettu. Roope menee kaikkialle, uusiinkin paikkoihin ja tilanteisiin, häntä tötteröllä. Sillä on tosi hyvä itseluottamus, se pärjää omasta mielestään missä vaan! Ottaa ihanasti kyllä kontaktia ohjaajaan ja siitä näkee miten tärkeää sille on olla ohjaajan kanssa.


Vieraita koiria Roopella ei ole mikään kiire mennä tervehtimään mutta tykkää kuitenkin uusista kavereista. Se lähtee mielellään leikkimään kaikenlaisten koirien kanssa. Jokainen vieras ihminen pitäisi päästä moikkaamaan ja pussaamaan. Lapset tuntuvat olevan erityisen lähellä Roopen sydäntä ja heitä kohtaan se on suhtautunutkin lempeän varovaisesti. Kissoja ei olla vielä keretty moikkaamaan, ehkä ensi viikolla!

Roope on tosi nopea oppimaan ja se hoksaa uudet asiat tosi nopeasti. Kannattaa olla tarkka mitä Roopen nähden tekee, se on vähän turhan hyvä mallista oppija!

Virtaa Roopessa riittää ja se tarvitseekin paljon ulkoilua ja virikkeitä. Uuvutettuna Roope jaksaa hyvin nukkua ja se tuleekin aina tilaisuuden tullen aivan viereen unille. Se on viettänyt jokaisen yönsä aivan kyljessä kiinni, peiton alla tuhisten

Joku aktiivinen koti saa tästä koirasta mitä parhaimman kaverin itselleen!

LILA (Bora) - kodinvaihtaja Helsingissä

Terrierisekoitus n.2v, leikattu tyttö 8kg säkä 35cm. Asuu tällä hetkellä toisen koiran kanssa, mutta etsii loppuelämän kotia jossa saa olla ainoa koira. Ei kissa- tai lapsiperheeseen.Lilan tarina: Tapasin Lilan ensimmäisen kerran Malagan tarhalla tammikuussa 2017. Lila asui n.10 koiran kanssa samassa häkissä. Lila tuli uteliaasti nuuskimaan ja tutkimaan ihmisiä ja vaikutti tulevan toimeen häkkikavereidensa kanssa. Ilokseni huomasin että Lila sai kodin Espanjasta, mutta oltuaan uudessa kodissa muutaman kuukauden Lila olikin tuotu takaisin tarhalle. Lila adoptoitiin Suomeen heinäkuussa 2017. Ikävä kyllä Lila ei tullutkaan toimeen perheen toisen koiran kanssa ja tuli siksi meille kotihoitoon syyskuussa.Lilan tullessa meille huomasin, että jotain ikävää on Lilalle tapahtunut, ilmeisesti perheessä jossa Lila oli Espanjassa. Lila pelkäsi kovasti talutushihnaa ja miehiä. Alkuun jos Lilaa kielsi niin se saattoi haukkua ja selkeästi oli puolustuskannalla ja pelkäsi tulevansa lyödyksi. Nyt Lila luottaa jo eikä reagoi haukkumalla ja pakoon juoksemalla. Vieraisiin Lila suhtautuu edelleen epäluuloisesti.Tullessa meille ei Lila osannut olla ns. kotikoira eli se oli selkeästi ollut lähinnä tarhalla, mutta nykyään on rauhoittunut paljon. Lila pitää touhuamisesta ja on kaikessa mukana. Lila on aktiivinen ja energinen koira joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä, osaa kuitenkin myös rauhoittua. Toisen koiran kanssa on ollut max.4h kotona yksin. Meillä ollessaan ei ole ilmennyt eroahdistusta. Uudessa kodissa kannattaa kuitenkin yksinoloa harjoitella vähitellen. Alkuun ei ollut sisäsiisti mutta nyt se sujuu jo hyvin.Ulkona pelkää toisia koiria ja se ilmenee remmirähinänä. Jos Lilaa ulkoiluttaa ilman toista koiraa niin ulkoilu sujuu paremmin. Monissa asioissa olemme menneet paljon eteenpäin ja nyt Lilan olisi aika saada se ikioma loppuelämän koti. Lila tarvitsee kodin jossa saa olla ainoa koira ja jossa ei ole lapsia. Tällä hetkellä Lila asuu kodissa jossa on pieni lapsi, mutta rajut leikit ja kovat äänet selkeästi stressaavat Lilaa. Lila ei sovi kerrostaloon koska reagoi ääniin haukkumalla, tämänkin suhteen on tosin tapahtunut paljon edistystä. Lila tarvitsee kärsivällisen ja osaavan kodin, jossa on kokemusta terrierristä ja mieluiten vielä rescuekoirista.