Mieti ennen adoptiota

Koiran hankinta pitää olla loppuun asti harkittu. Säälistä tai hetken mielijohteesta ei mitään eläintä saa ottaa. Mieti onko koira, josta olet kiinnostunut, sopiva itsellesi ja onko sinulla sen kaltaisista koirista kokemusta. Harkitse, onko kyseinen koira sopiva elämäntilanteeseesi, asuinympäristöösi ja tulevaisuuden suunnitelmiisi. Muista, että koiran hankinta on pitkäaikainen sitoumus ja sen tulee olla koko perheen yhteinen päätös.

Jokainen koira ansaitsee vastuuntuntoisen ja pysyvän kodin.

Mieti omat resurssisi: riittääkö aika ja onko taloudellinen tilanne sellainen, että koirasta pystyy huolehtimaan hyvin. Koira tarvitsee liikuntaa, virikkeitä ja huomiota, jotta se voi hyvin. Näiden puuttuminen voi johtaa ongelmakäyttäytymiseen.

Koira on perheenjäsen. Emme halua, että kauttamme adoptoitu koira joutuu etsimään uutta kotia ’’muuttuneen elämäntilanteen takia’’ ja ’’pitovaikeuksien vuoksi’’. Mieti rehellisesti, pystytkö tarjoamaan koiralle loppuelämän kodin.

Jos perheessä on muita koiria tai lemmikkieläimiä, tulee jo valmiiksi miettiä, kuinka selvitä ja ratkaista tilanne, jossa esimerkiksi toinen koira ei hyväksy uutta tulokasta.

Lapsiperheen tulee harkita koiran hankintaa erittäin tarkasti ja opettaa lapsille, miten koiran kanssa ollaan. Koira on aina ensisijaisesti aikuisen vastuulla.

Koira ei ole koskaan valmis paketti, vaan vaatii sekä kärsivällistä että pitkäjänteistä ohjausta ja opetusta. Esimerkiksi koiran sisäsiistiksi opettaminen voi olla pitkä prosessi, koiralla saattaa esiintyä eroahdistusta tai uudet tilanteet voivat pelottaa ja rohkaistumiseen voi mennä
aikaa. Yhdistyksemme pyrkii auttamaan ja neuvomaan omistajia ongelmatilanteessa.

Zenkoiran artikkelit

Eleet, jotka jokaisen koiranomistajan tulisi tunnistaa

Remmirähjääjä


Kiinnostaako amstaffin, pitbullin tai muun ns. voimakoiran adoptointi?