Pennut ja nuoret koirat

ARIS - kotihoidossa Hämeenlinnassa (Ei etsi toistaiseksi kotia)

Kastroitu nuori uros, podenco-mix. Syntymä-aika 08/2018. Paino n. 13,5kg. Aris tuli Costapetin tarhalta omaan kotiin maaliskuussa mutta oli omistajan mukaan liian vilkas ja aktiivinen koira kerrostaloon. Aris etsii nyt todella sitoutunutta, pysyvää, loppuelämän kotia joka on valmis panostamaan nuoren koiran koulutukseen. Aris on erittäin ihmisrakas, hyvin leikkisä, reipas, suloinen, aktiivinen nuori poika joka tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä sekä mieluusti myös samanhenkisen koirakaverin. Oma, turvallisesti aidattu piha olisi omiaan tälle puuhapetterille. Ariksesta saisi varmasti harrastuskoiran moneen lajiin, hän on taitava käyttämään nenää, erittäin fiksu, nopea oppimaan sekä ahne. Ariksen täytyy vielä treenata yksin jäämistä koska ei ole siihen tottunut.

ARMANI

Pieni uros, alle vuoden ikäinen. Arviolta 6-9kg.

Tapasimme Armanin ja siskonsa Pradan tarhalla kesäkuussa. Armani oli leikkisä, iloinen, ystävällinen ja reipas, melko itsenäisen oloinen. Tarhan vapaaehtoisen mukaan se voisi olla pinserimix. Ihanasta Armanista saisi varmasti väsymättömän lenkkikaverin.

JAKE

Jake, uros, alle vuoden ikäinen, keskikokoinen bullterrieri-mix. Jake on ollut vasta vähän aikaa tarhalla ja sen tarina on hyvin tavallinen, poliisit toivat sen Malagan kadulta harhailemasta hylättynä. Nyt sillä on ainakin mahdollisuus löytää perhe eikä se kuollut auton alle. Jake on pentumainen, erittäin ystävällinen, hellyydenkipeä ja tykkää kaikista ihmisistä. :) Tarhalla se on tullut myös kaikkien koirien kanssa toimeen mutta tämä saattaa muuttua sen aikuistuessa joten emme suosittele sitä toisen uroksen kaveriksi. Jake kävelee erittäin hienosti hihnassa, se on kuitenkin vahva koira joten koirakokenut koti on ehdoton vaatimus. Jake on leikkisä, nuori, aktiivinen koira joten se sopii perheeseen joka haluaa harrastaa ja tehdä asioita yhdessä koiran kanssa, se ei sovellu sohvaperunaksi. Tapasimme Jaken tarhalla ja se oli selvästi nuori, hyvin pidetyn oloinen, hyvässä kunnossa, hampaat valkoiset ja siistit. Todennäköisesti se on ollut siis kotikoirana ja vaan hylätty koska on kasvanut isoksi ja vahvaksi. Valitettavasti tämä on edelleen arkipäivää espanjassa.

BACALAO - Varattu

Pieni, sirorakenteinen uros, arvioitu syntymä-aika 11/2018. Paino arviolta 10kg.


Pikku Bacalao on todella kiltti, suloinen musta hurmuri. Asuu samassa häkissä usean muun koiran kanssa, sosiaalinen. Helppo, ystävällinen, reipas pieni koira, ei aristellut käsittelyä tms.

CASTANO

Pieni ruskea lyhytkarvainen urospentu. Todennäköisesti podenco(mix). Paino n. 5-10 kg. Castanon oli joku hylännyt jo ihan pienenä pentuna, se oli kauhuissaan joutuessaan tarhalle. Se vain tärisi nurkassa eikä antanut kenenkään koskea. Kiitos vapaaehtoisten väsymättömän työn, nyt Castano on ihan eri koira, sen luottamus ihmisiin on palautunut ja on täysin valmis muuttamaan omaan kotiin. Tapasimme Castanon kesäkuussa tarhalla, se oli erittäin suloinen, hellyydenkipeä, tuli itse hakemaan silityksiä ja viihtyi sylissä. Castano tulee erinomaisesti toimeen muiden häkkitovereidensa kanssa pentuosastolla. Samassa häkissä oli myös Castanon sisko, Aquila.

AQUILA

Pieni ruskea lyhytkarvainen narttupentu. Todennäköisesti podenco(mix?). Paino 5-10kg.

Aquila oli hylätty jo pienenä pentuna veljensä Castanon kanssa. Aquila oli utelias,hurmaava, suloinen, kiltti, hellyydenkipeä pieni tyttö. <3 Tulee erinomaisesti toimeen muiden häkkitovereidensa kanssa pentuosastolla.

BRAN - Varattu

Nuori bullterrieri, uros. Arvioitu syntymä-aika 11/2018. Paino tällä hetkellä 19kg, korkeus n. 50cm. Bran löytyi toukokuussa 2019 kadulta. Pieni poika oli aluksi hämillään ja peloissaan tarhalle joutumisesta mutta nyt on jo rentoutunut ja siitä onkin on kuoriutunut leikkisä ja erittäin ystävällinen koira. <3 Bran on energinen mutta kävelee kuitenkin kauniisti hihnassa. Erittäin hellyydenkipeä ja ihmisläheinen. Bran on tarhalla suhtautunut hyvin toisiin koiriin mutta tämä voi muuttua aikuistuessa, sen takia emme suosittele Brania toisen uroksen kaveriksi.

RICKY

Uros, nuori, keskikokoinen. Mahdollisesti Shar pei-mix.

Komea Ricky on ollut tarhalla vasta vähän aikaa. Se on arvioitu alle vuoden ikäiseksi. Rickyn menneisyydestä ei tiedetä mitään mutta se selvästi rakastaa palloja, on nuori/pentu ja leikkisä. Tapasimme Rickyn tarhalla kesäkuussa ja se oli erittäin ihana, iloinen ja pentumainen. Se tulee toimeen tarhalla kaikkien koirien kanssa ja rakastaa ihmisiä/huomiota. Kissoja se ei ole vielä tavannut.

AMADORUros, noin 10kg, arvioitu syntymäaika noin 4/2018


Amador on pelastettu vain noin 4 kk:den ikäisenä tappotarhalta. Se on siis jo pienenä pentuna kokenut hylätyksi tulemisen. Huolimatta ikävästä elämän alkutaipaleesta Amador on iloinen, sosiaalinen, leikkisä, ystävällinen, kaikkien kanssa toimeentuleva, komea nuori mies

SUMMER

Narttu, monirotuinen, arvioitu syntymäaika 4/2018, noin 11 kg


Summer löydettiin tieltä noin 2 kk:den ikäisenä. Kuukaudet ovat kuluneet, eikä kukaan ole ollut kiinnostunut tästä "näkymättömästä" tytöstä. Summer on aktiivinen, sosiaalinen, leikkisä ja kaikkien kanssa toimeentuleva koira. Pentuajan se on viettänyt tarhalla, joten tulevassa kodissa pitää harjoitella monia perusasioita. Summerin olisi jo aika päästä opettelemaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä

MOLLA

narttu, podenco x braco, synt. 2018, keskikokoinen. Tämä musta kaunotar on Molla ja hän etsii perhettä, jonka tehdä onnelliseksi. Molla löytyi veljensä Mollon kanssa hylättynä pellolta. Niistä ei ollut metsästyskäyttöön, joten ne vain heitettiin pihalle kuin roskat. Pennut jätettiin oman onnensa nojaan, selviytymään keskenään. Eräs ystävällinen nainen pelasti ne ja toi Protectoran tarhalle. Näin pennuille tarjoutui uusi mahdollisuus elämään ja onneen. Molla on suloinen tyttö, mutta se on edelleen pelokas ja sen on vaikea luottaa ihmisiin. Vähitellen se on kuitenkin alkanut oppia, ettei sitä satuteta ja että tarhalla ihmiset ovat hyviä. Se ottaa jo ihmisiltä vastaan hyväilyjä ja on oppinut rentoutumaankin ihmisten seurassa. Mollan luottamuksen saavuttaminen vaatii kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä, koska ennen sen tarhalle tuloa ihminen on ainoastaan satuttanut sitä. Molla on hyvin utelias tyttö, joka kiinnostuu uusista äänistä ja uusista hajuista. Se haluaa tutkia maailmaa ja tutustua uusiin asioihin oman, turvallisen ihmisen seurassa. Se tarvitsee sitoutuneen kodin, jossa ollaan valmiita antamaan Mollalle aikaa oppia luottamaan ja jossa edetään sen omaan tahtiin. Molla ei pääse peloistaan ja epäluottamuksestaan eroon, jos sitä hoputetaan, ainoastaan aika ja rakkaus voivat korjata sen kokemat kamaluudet. Aran koiran kanssa työskenteleminen on kuitenkin palkitsevaa, vaikkain pitkäjänteistä työtä.

EPI

Uros, podenco, noin 4 kk


Epi pelastettiin kaverinsa Blasin kanssa tieltä keskellä yötä. Samaiselta tieltä pelastettiin samana päivänä vielä kolmaskin koira.
Tarhalla, missä on paljon koiria sattuu haavereita, vaikka kuinka yrittää olla tarkkana. Epiä pääsi toinen koira puraisemaan tassusta.

Huolimatta karusta elämän alusta Epi on luottavainen ja tulee muiden koirien kanssa toimeen.

Pennun paikka ei ole tarhalla ja Epin soisikin saavan kasvaa omassa kodissa.

THOR - Erityisadoptio

Uros, monirotuinen, synt. 5.11.2017. Thor on kuuro.

Thor on oppinut käsimerkkejä.


La Sonrisa Peludan tarha on yhdistyksen perustamisesta lähtien ollut yhteistyötarhamme. Huolimatta erittäinkin vaikeista ajoista Javier ei ole koskaan pyytänyt apua. Nyt ensimmäisen kerran hän pyysi apua tämän erityisen koiran kohdalla. Lupasimme auttaa, vaikka tiedämme, että olemme mahdollisesti mahdottoman tehtävän edessä.
Kuka haluaisi adoptoida kuuron koiran

Thorin omistajan työpäivät olivat pitkiä, mutta hän yritti tarjota Thorille hyvän kodin. Thor kärsi yksinolosta. Omistaja joutui tekemään raskaan päätöksen ja luopumaan koirastaan. Thorista on pidetty hyvää huolta. Se tuli Javierin tarhalle 4.11.2018 eikä ollenkaan ymmärrä mitä on tapahtunut.
5.11 oli Thorin synttärit ja se sai lahjaksi tarhalta kakun sekä takin.

FIGO

Uros, monirotuinen, arvioitu syntymäaika 2017( noin vuoden ikäinen), paino 14 kg


Metsästäjä hylkäsi Figon ja se asusti erään huoltoaseman läheisyydessä pari kuukautta ennenkuin Javier onnistui saamaan sen kiinni.

Figo tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Leikkisä, hauskannäköinen Figo on alussa ujo, mutta huomattuaan, ettei sille tehdä pahaa, tulee ulos kuorestaan.

Nuoresta iästä huolimatta Figo on jo kokenut hylätyksi tulemisen.

LAIKA - tulossa kotihoitoon syyskuussa

Laika/Centro Zoosanitario de Malaga-menossa kotihoitoon Espanjassa; saksanseisoja uros, syntynyt 15/11/2016.


Saimme eilen illalla yhteistyössä Protectora de Malagan tarhan ihanien ihmisten kanssa pelastettua tappotarhalta (Centro Zoosanitario de Malaga) tämän saksanseisoja uroksen. Tapasin koiran tappotarhalla vieraillessani ja sen hellyys, surumielisyys ja läheisyydenkaipuu jäivät kalvamaan mieltäni. Koirat lopetetaan, jollei niitä adoptoida 15 vuorokauden kuluttua ja Laikan päivät olisivat olleet pian luetut.

Laika on menossa kotihoitoon Espanjassa heti kun sille löytyy sopiva paikka. Siihen saakka se joutuu olemaan tappotarhalla pienessä häkissä muiden lopetusuhan alla olevien, pelokkaiden koirien kanssa. Laika on kuitenkin nyt varattu ja näin ollen se on turvassa lopetukselta. Tarhalla on kuitenkin sen lisäksi kymmeniä koiria odottamassa lopetusta; nuoria, vanhoja, jopa aivan pikku pentuja, rotukoiria, sekarotuisia, isoja ja pieniä. Siellä vierailu oli sydäntäsärkevä kokemus!

Laikasta ei ole vielä sen enempää tietoja, päivitämme infoa ja kuvia sitä mukaa kun sitä saamme. Etsimme Laikalle mahdollisimman pikaisella aikataululla kotia tai kotihoitopaikkaa Suomesta

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu,

arvioitu syntymä-aika 04/2017.
Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.
Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin

PRISCILA

Narttu, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 35 cm, paino 14.5 kg arvioitu syntymäaika 5/2017


Sympaattinen Priscilla on kotihoidossa Espanjassa.


Kotihoidon kertomaa. Hylätyksi tulemisesta huolimatta Priscilla ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin. Se on suhteellisen itsenäinen mutta leikkisä nuorukainen. Toisia koiria kohtaan saattaa olla jonkin verran määräilevä.
Lasten kanssa on kotihoidossa tullut hyvin toimeen.