Pennut ja nuoret koirat

ARIS - kotihoidossa Hämeenlinnassa

Kastroitu nuori uros, podenco-mix. Syntymä-aika 08/2018. Paino n. 13,5kg. Aris tuli Costapetin tarhalta omaan kotiin maaliskuussa mutta oli omistajan mukaan liian vilkas ja aktiivinen koira kerrostaloon. Aris etsii nyt todella sitoutunutta, pysyvää, loppuelämän kotia joka on valmis panostamaan nuoren koiran koulutukseen. Aris on erittäin ihmisrakas, hyvin leikkisä, reipas, suloinen, aktiivinen nuori poika joka tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä sekä mieluusti myös samanhenkisen koirakaverin. Oma, turvallisesti aidattu piha olisi omiaan tälle puuhapetterille. Ariksesta saisi varmasti harrastuskoiran moneen lajiin, hän on taitava käyttämään nenää, erittäin fiksu, nopea oppimaan sekä ahne. Ariksen täytyy vielä treenata yksin jäämistä koska ei ole siihen tottunut.

AMADORUros, noin 10kg, arvioitu syntymäaika noin 4/2018


Amador on pelastettu vain noin 4 kk:den ikäisenä tappotarhalta. Se on siis jo pienenä pentuna kokenut hylätyksi tulemisen. Huolimatta ikävästä elämän alkutaipaleesta Amador on iloinen, sosiaalinen, leikkisä, ystävällinen, kaikkien kanssa toimeentuleva, komea nuori mies

ESPINETE

Uros, monirotuinen, syntynyt noin 2018, noin 8kg

Tämä pieni poika pelastettiin yhdessä kaverinsa Samin kanssa tappotarhalta 1/2019. Espinete on iloinen, leikkisä ja ystävällinen nuori mies.

SARA

narttu, podenco mix, synt. 2018, pieni keskikokoinen.

Tämä ilkikurinen ja leikkisä naama kuuluu Saralle. Niin monien muiden lailla Saran perhe hylkäsi sen yksin kylmään yöhön. Sen aiemmasta elämästä ei tiedetä mitään, mutta me tiedämme mitä se haluaa tulevaisuudelta. Sara haluaa oman kodin, jossa se voi kasvaa turvassa ja rauhassa, kodin josta sitä ei enää koskaan hylätä. Sara on tosi, tosi, tosi suloinen koira, Se rakastaa ihmisten seuraa, läheisyyttä ja suukottelua. Se hyppii vasten päästäkseen syliin halittavaksi. Sara tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa, on kovin leikkisä ja vauhdikas kaveri. Se tykkää myös leikkiä itsekseen kepeillä.

SUMMER

Narttu, monirotuinen, arvioitu syntymäaika 4/2018, noin 11 kg


Summer löydettiin tieltä noin 2 kk:den ikäisenä. Kuukaudet ovat kuluneet, eikä kukaan ole ollut kiinnostunut tästä "näkymättömästä" tytöstä. Summer on aktiivinen, sosiaalinen, leikkisä ja kaikkien kanssa toimeentuleva koira. Pentuajan se on viettänyt tarhalla, joten tulevassa kodissa pitää harjoitella monia perusasioita. Summerin olisi jo aika päästä opettelemaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä

MOLLA

narttu, podenco x braco, synt. 2018, keskikokoinen. Tämä musta kaunotar on Molla ja hän etsii perhettä, jonka tehdä onnelliseksi. Molla löytyi veljensä Mollon kanssa hylättynä pellolta. Niistä ei ollut metsästyskäyttöön, joten ne vain heitettiin pihalle kuin roskat. Pennut jätettiin oman onnensa nojaan, selviytymään keskenään. Eräs ystävällinen nainen pelasti ne ja toi Protectoran tarhalle. Näin pennuille tarjoutui uusi mahdollisuus elämään ja onneen. Molla on suloinen tyttö, mutta se on edelleen pelokas ja sen on vaikea luottaa ihmisiin. Vähitellen se on kuitenkin alkanut oppia, ettei sitä satuteta ja että tarhalla ihmiset ovat hyviä. Se ottaa jo ihmisiltä vastaan hyväilyjä ja on oppinut rentoutumaankin ihmisten seurassa. Mollan luottamuksen saavuttaminen vaatii kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä, koska ennen sen tarhalle tuloa ihminen on ainoastaan satuttanut sitä. Molla on hyvin utelias tyttö, joka kiinnostuu uusista äänistä ja uusista hajuista. Se haluaa tutkia maailmaa ja tutustua uusiin asioihin oman, turvallisen ihmisen seurassa. Se tarvitsee sitoutuneen kodin, jossa ollaan valmiita antamaan Mollalle aikaa oppia luottamaan ja jossa edetään sen omaan tahtiin. Molla ei pääse peloistaan ja epäluottamuksestaan eroon, jos sitä hoputetaan, ainoastaan aika ja rakkaus voivat korjata sen kokemat kamaluudet. Aran koiran kanssa työskenteleminen on kuitenkin palkitsevaa, vaikkain pitkäjänteistä työtä.

EPI

Uros, podenco, noin 4 kk


Epi pelastettiin kaverinsa Blasin kanssa tieltä keskellä yötä. Samaiselta tieltä pelastettiin samana päivänä vielä kolmaskin koira.
Tarhalla, missä on paljon koiria sattuu haavereita, vaikka kuinka yrittää olla tarkkana. Epiä pääsi toinen koira puraisemaan tassusta.

Huolimatta karusta elämän alusta Epi on luottavainen ja tulee muiden koirien kanssa toimeen.

Pennun paikka ei ole tarhalla ja Epin soisikin saavan kasvaa omassa kodissa.

THOR

Uros, monirotuinen, synt. 5.11.2017


La Sonrisa Peludan tarha on yhdistyksen perustamisesta lähtien ollut yhteistyötarhamme. Huolimatta erittäinkin vaikeista ajoista Javier ei ole koskaan pyytänyt apua. Nyt ensimmäisen kerran hän pyysi apua tämän erityisen koiran kohdalla. Lupasimme auttaa, vaikka tiedämme, että olemme mahdollisesti mahdottoman tehtävän edessä.
Kuka haluaisi adoptoida kuuron koiran��

Thorin omistajan työpäivät olivat pitkiä, mutta hän yritti tarjota Thorille hyvän kodin. Thor kärsi yksinolosta. Omistaja joutui tekemään raskaan päätöksen ja luopumaan koirastaan. Thorista on pidetty hyvää huolta. Se tuli Javierin tarhalle 4.11.2018 eikä ollenkaan ymmärrä mitä on tapahtunut.
5.11 oli Thorin synttärit ja se sai lahjaksi tarhalta kakun sekä takin.

FIGO

Uros, monirotuinen, arvioitu syntymäaika 2017( noin vuoden ikäinen), paino 14 kg


Metsästäjä hylkäsi Figon ja se asusti erään huoltoaseman läheisyydessä pari kuukautta ennenkuin Javier onnistui saamaan sen kiinni.

Figo tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Leikkisä, hauskannäköinen Figo on alussa ujo, mutta huomattuaan, ettei sille tehdä pahaa, tulee ulos kuorestaan.

Nuoresta iästä huolimatta Figo on jo kokenut hylätyksi tulemisen.

LAIKA - etsitään vaihtoehtoisesti kotia tai kotihoitopaikkaa

Laika/Centro Zoosanitario de Malaga-menossa kotihoitoon Espanjassa; saksanseisoja uros, syntynyt 15/11/2016.


Saimme eilen illalla yhteistyössä Protectora de Malagan tarhan ihanien ihmisten kanssa pelastettua tappotarhalta (Centro Zoosanitario de Malaga) tämän saksanseisoja uroksen. Tapasin koiran tappotarhalla vieraillessani ja sen hellyys, surumielisyys ja läheisyydenkaipuu jäivät kalvamaan mieltäni. Koirat lopetetaan, jollei niitä adoptoida 15 vuorokauden kuluttua ja Laikan päivät olisivat olleet pian luetut.

Laika on menossa kotihoitoon Espanjassa heti kun sille löytyy sopiva paikka. Siihen saakka se joutuu olemaan tappotarhalla pienessä häkissä muiden lopetusuhan alla olevien, pelokkaiden koirien kanssa. Laika on kuitenkin nyt varattu ja näin ollen se on turvassa lopetukselta. Tarhalla on kuitenkin sen lisäksi kymmeniä koiria odottamassa lopetusta; nuoria, vanhoja, jopa aivan pikku pentuja, rotukoiria, sekarotuisia, isoja ja pieniä. Siellä vierailu oli sydäntäsärkevä kokemus!

Laikasta ei ole vielä sen enempää tietoja, päivitämme infoa ja kuvia sitä mukaa kun sitä saamme. Etsimme Laikalle mahdollisimman pikaisella aikataululla kotia tai kotihoitopaikkaa Suomesta

BERNANDO

kastroitu mastiffi x uros, syntynyt arviolta 11/07/2016, saapunut tarhalle 11/07/2017, korkeus 72 cm, paino n. 45 kg.


Poliisi toi Bernardon tarhalle sen ollessa noin vuoden ikäinen. He olivat löytäneet sen vaeltelemasta maaseudulta. Epäiltiin sen olleen tarkoitettu vahtikoiraksi jollekin maatilalle, mutta sitten tulleen hylätyksi kun sitä ei enää haluttu tai tarvittu.

Bernardo on näyttävä, suurikokoinen koira, joka rakastaa juoksemista ja leikkimistä. Se ei oikein hahmota omaa kokoaan ja innoissaan ollessaan se saattaa hypätä ihmistä vasten kaataen tämän. Tarhan vapaaehtoiset ovat opettaneet Bernardoa odottamaan lupaa ennen kun se saa lähestyä ihmistä ja se odottaakin kiltistä häkissään saadakseen luvan. Bernardo on suuresta koostaa huolimatta hyvin ketterä ja ulottuva koira, joka pystyy hyppäämään korkeallekin. Sille etsitään rotutuntemusta omaavaa kotia, jossa sille olisi tilaa liikkua ja ulkoilla. Piha-alueen on kuitenkin oltava niin turvallisesti aidattu, ettei näppärä ja kekseliäs Bernardo pääse sieltä karkaamaan.

Bernardo on sosiaalinen ja leikkisä koira, joka kuitenkin on melko dominoiva toisia koiria kohtaan. Tällä hetkellä se asuu yksin häkissään, mutta on aiemmin jakanut häkin sekä alistuvamman uroksen, että dominoivan nartun kanssa. Onnistuneen yhteiselon on taannut se, että aiemmat häkkikumppanit ovat hyväksyneet sen, että Bernardo on ollut sen häkin pomo. Bernardo on suhtautunut tarhaoloissa suopeasti kissoihin.

Bernardo pitää ihmisistä, antaa tehdä hoitotoimenpiteen hyvin, vaikkakaan ei pidä siitä että sitä yritetään väkisin pitää maassa silloin kun sitä hoidetaan. Bernardo lähtee mielellään lenkille ja kulkee hienosti remmissä. Tosin mielenkiintoisia hajuja kohdatessaan se saattaa unohtaa remmin päässä olevan ihmisen ja rynnätä tutkimaan hajun lähdettä. Koska se on iso, nopea ja voimakas koira, voi taluttaja yllättyä ellei ole koko ajan tarkkaavaisena. Bernardo hyppii mielellään ihmisiä vasten ja antaa koko naaman kokoisia suukkoja isolla kielellään. Se on kuin suuressa ruumiissa oleva pieni pentu, jota ei ole koskaan kunnolla koulutettu.

Yhdistyksen edustajat tapasivat Bernardon ensi kertaa tarhalla noin vuosi sitten. Silloin kerrottiin, että Bernardolla on etujalassa luusyövän aiheuttama kasvain ja sillä ei ole paljon elinaikaa. Tämän tyyppinen syöpä vie koiran kuitenkin melko pian ja kun Bernardon vointi ei kuukausien saatossa heikentynyt, tutkittiin asiaa tarkemmin. Jalasta otettiin biopsia ja kävikin ilmi, että kyseessä olikin vain vanha, todennäköisesti iskusta johtuva vamma. Bernardolla ei ole kipuja, eikä vammasta tunnu olevan sille haittaa, joten sillä pitäisi olla vielä pitkä elämä edessä.

Bernardo on hassu ja hellä koira, jonka täytyy kuitenkin vielä opetella kotikoiran tavoille. Se ei ole koskaan elänyt kenenkään kodissa, joten sille riittää vielä paljon opeteltavaa. Bernardolle etsitään kotia ensisijaisesti ainoana koirana. Se ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi eikä kaupunkioloihin.

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu,

arvioitu syntymä-aika 04/2017.
Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.
Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin

PRISCILA

Narttu, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 35 cm, paino 14.5 kg arvioitu syntymäaika 5/2017


Sympaattinen Priscilla on kotihoidossa Espanjassa.


Kotihoidon kertomaa. Hylätyksi tulemisesta huolimatta Priscilla ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin. Se on suhteellisen itsenäinen mutta leikkisä nuorukainen. Toisia koiria kohtaan saattaa olla jonkin verran määräilevä.
Lasten kanssa on kotihoidossa tullut hyvin toimeen.