Pennut ja nuoret koirat

SUMMER

Narttu, monirotuinen, noin 6 kk, noin 8kg


Summer ja hänen siskonsa löydettiin laihoina noin kahden kuukauden ikäisinä keskeltä tietä.
Summerin sisko sairastui ja valitettavasti menehtyi.

Summer on ollut Javierin tarhalla nyt noin neljä kuukautta. Se on aktiivinen ja leikkisä pentu, jonka toivoisi saavan kasvaa omassa kodissa tarhan sijaan.

EPI

Uros, podenco, noin 4 kk


Epi pelastettiin kaverinsa Blasin kanssa tieltä keskellä yötä. Samaiselta tieltä pelastettiin samana päivänä vielä kolmaskin koira.
Tarhalla, missä on paljon koiria sattuu haavereita, vaikka kuinka yrittää olla tarkkana. Epiä pääsi toinen koira puraisemaan tassusta.

Huolimatta karusta elämän alusta Epi on luottavainen ja tulee muiden koirien kanssa toimeen.

Pennun paikka ei ole tarhalla ja Epin soisikin saavan kasvaa omassa kodissa.

THOR

Uros, monirotuinen, synt. 5.11.2017


La Sonrisa Peludan tarha on yhdistyksen perustamisesta lähtien ollut yhteistyötarhamme. Huolimatta erittäinkin vaikeista ajoista Javier ei ole koskaan pyytänyt apua. Nyt ensimmäisen kerran hän pyysi apua tämän erityisen koiran kohdalla. Lupasimme auttaa, vaikka tiedämme, että olemme mahdollisesti mahdottoman tehtävän edessä.
Kuka haluaisi adoptoida kuuron koiran��

Thorin omistajan työpäivät olivat pitkiä, mutta hän yritti tarjota Thorille hyvän kodin. Thor kärsi yksinolosta. Omistaja joutui tekemään raskaan päätöksen ja luopumaan koirastaan.
Thorista on pidetty hyvää huolta. Se tuli Javierin tarhalle 4.11.2018 eikä ollenkaan ymmärrä mitä on tapahtunut.

5.11 oli Thorin synttärit ja se sai lahjaksi tarhalta kakun sekä takin.

FIGO

Uros, monirotuinen, arvioitu syntymäaika 2017( noin vuoden ikäinen), paino 14 kg


Metsästäjä hylkäsi Figon ja se asusti erään huoltoaseman läheisyydessä pari kuukautta ennenkuin Javier onnistui saamaan sen kiinni.

Figo tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Leikkisä, hauskannäköinen Figo on alussa ujo, mutta huomattuaan, ettei sille tehdä pahaa, tulee ulos kuorestaan.

Nuoresta iästä huolimatta Figo on jo kokenut hylätyksi tulemisen.

LAIKA - etsitään vaihtoehtoisesti kotia tai kotihoitopaikkaa

Laika/Centro Zoosanitario de Malaga-menossa kotihoitoon Espanjassa; saksanseisoja uros, syntynyt 15/11/2016.


Saimme eilen illalla yhteistyössä Protectora de Malagan tarhan ihanien ihmisten kanssa pelastettua tappotarhalta (Centro Zoosanitario de Malaga) tämän saksanseisoja uroksen. Tapasin koiran tappotarhalla vieraillessani ja sen hellyys, surumielisyys ja läheisyydenkaipuu jäivät kalvamaan mieltäni. Koirat lopetetaan, jollei niitä adoptoida 15 vuorokauden kuluttua ja Laikan päivät olisivat olleet pian luetut.

Laika on menossa kotihoitoon Espanjassa heti kun sille löytyy sopiva paikka. Siihen saakka se joutuu olemaan tappotarhalla pienessä häkissä muiden lopetusuhan alla olevien, pelokkaiden koirien kanssa. Laika on kuitenkin nyt varattu ja näin ollen se on turvassa lopetukselta. Tarhalla on kuitenkin sen lisäksi kymmeniä koiria odottamassa lopetusta; nuoria, vanhoja, jopa aivan pikku pentuja, rotukoiria, sekarotuisia, isoja ja pieniä. Siellä vierailu oli sydäntäsärkevä kokemus!

Laikasta ei ole vielä sen enempää tietoja, päivitämme infoa ja kuvia sitä mukaa kun sitä saamme. Etsimme Laikalle mahdollisimman pikaisella aikataululla kotia tai kotihoitopaikkaa Suomesta

RUMI - Kodinvaihtaja, nyt kotihoidossa

Narttu, amstaffimix, paino noin 15 kg, arvioitu syntymäaika 11/2017


Rumi tuli Suomeen 19.6 ja etsii uutta kotia itsestä riippumattomista syistä.

Rumi on jo kodin saaneiden Tabun ja Catanin sisko. Pennut joutuivat olemaan tappotarhalla hetken ennenkuin pääsivät kotihoitoon Espanjassa.

Rumi on reipas, utelias ja leikkisä pentu. Osaa matkustaa autossa hienosti. Ihmisrakas. Kissoihin Rumi suhtautuu uteliaasti.

Rumin tautitestit olivat negatiiviset.

Rumille etsitään koirakokemusta omaava ja rodun tunteva sitoutunut loppuelämän koti. Koirakaveri olisi plussaa.

CHILLI - tullut Helsinkiin kotihoitoon 22.12.

Urospentu, syntynyt 11.08.2017.

Paimenkoira-mix. Aikuiskoko n. keskikokoinen. Tällä hetkellä (tammikuu 2018) Chilli painaa n. 8,6 kg ja säkä n. 40cm.
Pikku-Chilin emo löytyi kadulta hylättynä kun se oli viimeisillään kantavana ja pääsi onnekseen tarhalle turvaan. Nuska-emo synnytti elokuussa 11 pentua joista osa vielä odottelee omaa, rakastavaa kotiaan. Yksi näistä on Chilli. Poika on erittäin ystävällinen, super leikkisä, älykäs ja tulee toimeen kaikkien kanssa (kissat ja koirat).
Pennut steriloidaan/kastroidaan ennen uuteen kotiin luovutusta. Kommenteissa kuva kauniista Nuska-emosta joka on saanut jo oman kodin. Emo on n. 16kg ja korkeus n. 50cm.

NAPOLEON

kastroitu mastiffi x uros, arvioitu syntymisaika 12/02/2017, korkeus 60 cm.


Napoleon löytyi moottoritien laidasta. Se on suuri, vahva, energinen ja eläväinen koira, joka kärsii pienessä häkissä olemisesta. Napoleon rakastaa juoksemista ja leikkimistä. Ulkoilualueella se noutaa mielellään palloja ja leluja tuoden niitä aina uudelleen heitettäväksi.

Napoleon on melko itsenäinen koira, eikä häkin ulkopuolella hae juurikaan huomiota ihmisiltä. Häkissä ollessaan se nauttii hellyydenosoituksista ja ihmisiltä saamastaan huomiosta.

Napoleon on dominoiva toisia koiria kohtaan, etenkin uroksia. Narttuihin se ei juurikaan kiinnitä huomiota, vaan on hyvin itsenäinen suhteessa muihin koiriin. Ruokansa suhteen se on suojeleva ja puolustaa ateriaansa kaikilta muilta koirilta. Tarhan vapaaehtoiset ovat opettaneet Napoleonille kärsivällisyyttä, odottamista ja hihnassa kulkemista. Se vetää edelleen hieman hihnassa ollessaan ja on malttamaton, mutta vapaaehtoiset kertovat, että päivittäistä kehitystä on ollut huomattavissa.

Napoleon tarvitsisi rodun tuntevan aktiivisen kodin, jossa sen kanssa leikittäisiin ja touhuttaisiin riittävästi.

BERNANDO

kastroitu mastiffi x uros, syntynyt arviolta 11/07/2016, saapunut tarhalle 11/07/2017, korkeus 72 cm, paino n. 45 kg.


Poliisi toi Bernardon tarhalle sen ollessa noin vuoden ikäinen. He olivat löytäneet sen vaeltelemasta maaseudulta. Epäiltiin sen olleen tarkoitettu vahtikoiraksi jollekin maatilalle, mutta sitten tulleen hylätyksi kun sitä ei enää haluttu tai tarvittu.

Bernardo on näyttävä, suurikokoinen koira, joka rakastaa juoksemista ja leikkimistä. Se ei oikein hahmota omaa kokoaan ja innoissaan ollessaan se saattaa hypätä ihmistä vasten kaataen tämän. Tarhan vapaaehtoiset ovat opettaneet Bernardoa odottamaan lupaa ennen kun se saa lähestyä ihmistä ja se odottaakin kiltistä häkissään saadakseen luvan. Bernardo on suuresta koostaa huolimatta hyvin ketterä ja ulottuva koira, joka pystyy hyppäämään korkeallekin. Sille etsitään rotutuntemusta omaavaa kotia, jossa sille olisi tilaa liikkua ja ulkoilla. Piha-alueen on kuitenkin oltava niin turvallisesti aidattu, ettei näppärä ja kekseliäs Bernardo pääse sieltä karkaamaan.

Bernardo on sosiaalinen ja leikkisä koira, joka kuitenkin on melko dominoiva toisia koiria kohtaan. Tällä hetkellä se asuu yksin häkissään, mutta on aiemmin jakanut häkin sekä alistuvamman uroksen, että dominoivan nartun kanssa. Onnistuneen yhteiselon on taannut se, että aiemmat häkkikumppanit ovat hyväksyneet sen, että Bernardo on ollut sen häkin pomo. Bernardo on suhtautunut tarhaoloissa suopeasti kissoihin.

Bernardo pitää ihmisistä, antaa tehdä hoitotoimenpiteen hyvin, vaikkakaan ei pidä siitä että sitä yritetään väkisin pitää maassa silloin kun sitä hoidetaan. Bernardo lähtee mielellään lenkille ja kulkee hienosti remmissä. Tosin mielenkiintoisia hajuja kohdatessaan se saattaa unohtaa remmin päässä olevan ihmisen ja rynnätä tutkimaan hajun lähdettä. Koska se on iso, nopea ja voimakas koira, voi taluttaja yllättyä ellei ole koko ajan tarkkaavaisena. Bernardo hyppii mielellään ihmisiä vasten ja antaa koko naaman kokoisia suukkoja isolla kielellään. Se on kuin suuressa ruumiissa oleva pieni pentu, jota ei ole koskaan kunnolla koulutettu.

Yhdistyksen edustajat tapasivat Bernardon ensi kertaa tarhalla noin vuosi sitten. Silloin kerrottiin, että Bernardolla on etujalassa luusyövän aiheuttama kasvain ja sillä ei ole paljon elinaikaa. Tämän tyyppinen syöpä vie koiran kuitenkin melko pian ja kun Bernardon vointi ei kuukausien saatossa heikentynyt, tutkittiin asiaa tarkemmin. Jalasta otettiin biopsia ja kävikin ilmi, että kyseessä olikin vain vanha, todennäköisesti iskusta johtuva vamma. Bernardolla ei ole kipuja, eikä vammasta tunnu olevan sille haittaa, joten sillä pitäisi olla vielä pitkä elämä edessä.

Bernardo on hassu ja hellä koira, jonka täytyy kuitenkin vielä opetella kotikoiran tavoille. Se ei ole koskaan elänyt kenenkään kodissa, joten sille riittää vielä paljon opeteltavaa. Bernardolle etsitään kotia ensisijaisesti ainoana koirana. Se ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi eikä kaupunkioloihin.

FLY

Narttupentu, arvioitu syntymäaika 06/2017. Paino n. 11kg.

Fly on ystävällinen mutta jonkin verran arka, ei pienten lasten perheeseen.

Kaikki pennut steriloidaan/kastroidaan ennen luovutusta uuteen kotiin.

SPOTS

Pointteri-mix, urospentu. Arvioitu syntymä-aika 06/2017. Tällä hetkellä n. 17kg ja säkä 54cm. Kasvaa vielä vähän.

Spots on oikein ystävällinen, hellyydenkipeä, suloinen, nuori poika joka pitää ihmisistä mutta hiukan epävarma/ujo vielä. Tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Aktiivinen ja energinen koira.
Kissakotiin ei paras valinta.


Kaikki pennut ja nuoret kastroidaan/steriloidaan ennen uuteen kotiin muuttoa.

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu,

arvioitu syntymä-aika 04/2017.
Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.
Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin

PRISCILA

Narttu, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 35 cm, paino 14.5 kg arvioitu syntymäaika 5/2017


Sympaattinen Priscilla on kotihoidossa Espanjassa.


Kotihoidon kertomaa. Hylätyksi tulemisesta huolimatta Priscilla ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin. Se on suhteellisen itsenäinen mutta leikkisä nuorukainen. Toisia koiria kohtaan saattaa olla jonkin verran määräilevä.
Lasten kanssa on kotihoidossa tullut hyvin toimeen.

TOM ja JERRY

(Noa, musta narttu takana, adoptoitu) Tom uros ja Jerry uros, monirotuinen, keskikokoinen, ikä noin 2 vuotta.

Nämä kolme pentua löytyivät 9/2016 maassa olevasta kuopasta läheltä Inman ja Javierin kotia. Siitä lähtien ne ovat asuneet heidän kotonaan isossa koiralaumassa.

Kaikki kolme tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Tapasin pennut joulukuussa tarhalla.
Ystävällisiä ja leikkisiä koiria. Molemmat pojat tulivat luokseni reippaasti.