Pennut ja nuoret koirat

RUFO

Hieman yli vuoden ikäinen kadulta pelastettu, parvosta selvinny terrierimixt Rufo poika on asunut Javierin tarhalla 9/2019 lähtien odottaen omaa kotia. Aktiivinen, leikkisä, noin 13 kg

Rufo nauttii ihmisten kanssa puuhastelusta. Narttujen kanssa tulee hyvin toimeen, uroksista ei pidä. Javierin mielestä Rufon tulevassa kodissa olisi hyvä olla koirakaveri (narttu)

JENNIFER

Narttu, monirotuinen, säkäkorkeus 50cm, paino 18 kg, arvioitu syntymäaika 03/2019 06/2019 Jenniferin ns perhe sen sijaan, että olisi huolehtinut pienestä pennusta, heitti sen autosta ulos. Jennifer päätyi tarhalle pelokkaana ja haavaisena. Alun pelokkaasta pennusta on kuoriutunut sosiaalinen, rapsutuksista pitävä tyttö. Jennifer jakaa häkin ongelmitta useamman koiran kanssa. Hihnassa kävely sujuu. Jennifer odottaa tarhalla kotia, jonka se epäilemättä ansaitsee.

Malinoismix sisarukset (kuvassa Rock)

Urokset: Rock, Africo ja Jazz Nartut: Salsa, Bachata ja Asia Aikuisena keskikokoisia Arvioitu syntymäaika 2/2019 Tämä pentue oli hylättyoman onnensa nojaan maaseudulle.Onneksi ystävällinen ihminen löysi ne vaeltelemasta ilman päämäärää ja toi ne pahvilaatikossa tarhalle turvaan. Sain kunnian tavata pennut syyskuussa tarhalla. Leikkisiä, seurallisia, avoimia ja ystävällisiä koiria. Asia oli porukan ujoin, mutta myös se tuli minua haistelemaan. Ei tosin niin vauhdikkaasti kuin muut. Tarhalla pennut ovat turvassa, saavat ruokaa, pääsevät kerran päivässä ulkoilemaan ja mahdolliset sairaudet hoidetaan, niin ei se kuitenkaan ole oikea paikka pennuille varttua aikuiseksi.

DUENDE


Duende on modulo b:n nuorin asukas. Vasta noin vuoden vanhana se on jo joutunut kokemaan hylätyksi tulemisen. Duende oli jätetty kadulle kuin jokin roska, josta haluttiin päästä eroon. Duende on normaali pentu, joka nauttii leikkimisestä, ympäristön tutkimisesta, vapaaehtoisten seurasta. Perusasiat vaativat vielä opettelua. Duendelle etsitään sitoutunutta, rodun tuntemusta omaavaa kotia, jossa sille on aikaa ja kärsivällisyyttä opettaa arjessa tarvittavia taitoja, jossa sille on tarjolla riittävästi niin psyykkistä kuin fyysistä aktiviteettiä. Tarha ei ole oikea paikka pennun kasvaa ja kehittyä.

CARMELO

Upea podenco-mix. Nuori uros. Arvioitu syntymä-aika 01/2019. Paino 22kg, säkä n. 58cm. Löytyi hylättynä Mijasista. Carmeloa aluksi ujostuttaa/pelottaa uudet ihmiset mutta namien avulla siitä saa nopeasti ystävän. :) Se on hyvin ystävällinen, ihmisrakas nuori poika, kävelee hienosti hihnassa. Carmelo on erittäin älykäs ja oppii nopeasti uusia asioita. Sopisi aktiiviseen kotiin. Carmelo tulee tarhalla hyvin toimeen muitten koirien kanssa.

TOPITO

Nuori uros, monirotuinen. Arvioitu syntymä-aika 04/2019. Paino 15,5kg ja säkä n. 54 cm, voi kasvaa vielä hiukan. Suloinen Topito löydettiin kadulta puolivillin emonsa ja kahden sisaruksen kanssa. Topiton onni että se päätyi hyvin nuorena tarhalle turvaan joten sitä on ehditty hyvin totuttaa ihmisiin. Topito on vielä hiukan ujo mutta kuitenkin erittäin ystävällinen ja hellyydenkipeä pentu. Topito on hyvin leikkisä poika joka tulee hyvin toimeen tarhalla muiden koirien kanssa. Rauhallinen asuinympäristö olisi sille varmasti parempi kuin kaupungin keskusta. Topitolla on melko voimakas yläpurenta ts. liian lyhyeksi jäänyt alaleuka (näkyy kuvissa) mutta tarhan työntekijän mukaan se ei haittaa ollenkaan Topiton normaalia elämää eikä syömistä, se on vain kosmeettinen virhe

AXEL

Kesän kynnyksellä "perhe" halusi päästä eroon velvollisuuksista. Noin vuoden ikäiset podengo labradorimix sisarukset hylättiin sen vuoksi kadulle, jossa ne vaeltelivat kahdestaan yrittäen selviytyä. Rankat olosuhteet johtivat niiden sairastumiseen. Pentujen onneksi ystävällinen ihminen löysi ne ja toi turvaan tarhalle, jossa ne hoidettiin kuntoon.

Axel on ystävällinen, sosiaalinen ja leikkisä poika. Se nauttii vapaaehtoisten seurasta ja rapsutuksista. Tarhalla on tullut toimeen muiden koirien kanssa.

Tapasin molemmat koirat syyskuussa tarhalla. Avoimia, ystävällisiä, leikkisiä pentuja

(Axelin sisar on saanut kodin)


ARMANI

Pieni uros, alle vuoden ikäinen. Arviolta 6-9kg.

Tapasimme Armanin ja siskonsa Pradan tarhalla kesäkuussa. Armani oli leikkisä, iloinen, ystävällinen ja reipas, melko itsenäisen oloinen. Tarhan vapaaehtoisen mukaan se voisi olla pinserimix. Ihanasta Armanista saisi varmasti väsymättömän lenkkikaverin.

JAKE

Jake, uros, alle vuoden ikäinen, keskikokoinen bullterrieri-mix. Jake on ollut vasta vähän aikaa tarhalla ja sen tarina on hyvin tavallinen, poliisit toivat sen Malagan kadulta harhailemasta hylättynä. Nyt sillä on ainakin mahdollisuus löytää perhe eikä se kuollut auton alle. Jake on pentumainen, erittäin ystävällinen, hellyydenkipeä ja tykkää kaikista ihmisistä. :) Tarhalla se on tullut myös kaikkien koirien kanssa toimeen mutta tämä saattaa muuttua sen aikuistuessa joten emme suosittele sitä toisen uroksen kaveriksi. Jake kävelee erittäin hienosti hihnassa, se on kuitenkin vahva koira joten koirakokenut koti on ehdoton vaatimus. Jake on leikkisä, nuori, aktiivinen koira joten se sopii perheeseen joka haluaa harrastaa ja tehdä asioita yhdessä koiran kanssa, se ei sovellu sohvaperunaksi. Tapasimme Jaken tarhalla ja se oli selvästi nuori, hyvin pidetyn oloinen, hyvässä kunnossa, hampaat valkoiset ja siistit. Todennäköisesti se on ollut siis kotikoirana ja vaan hylätty koska on kasvanut isoksi ja vahvaksi. Valitettavasti tämä on edelleen arkipäivää espanjassa.

CASTANO

Pieni ruskea lyhytkarvainen urospentu. Todennäköisesti podenco(mix). Paino n. 5-10 kg. Castanon oli joku hylännyt jo ihan pienenä pentuna, se oli kauhuissaan joutuessaan tarhalle. Se vain tärisi nurkassa eikä antanut kenenkään koskea. Kiitos vapaaehtoisten väsymättömän työn, nyt Castano on ihan eri koira, sen luottamus ihmisiin on palautunut ja on täysin valmis muuttamaan omaan kotiin. Tapasimme Castanon kesäkuussa tarhalla, se oli erittäin suloinen, hellyydenkipeä, tuli itse hakemaan silityksiä ja viihtyi sylissä. Castano tulee erinomaisesti toimeen muiden häkkitovereidensa kanssa pentuosastolla. Samassa häkissä oli myös Castanon sisko, Aquila.

AMADORUros, noin 10kg, arvioitu syntymäaika noin 4/2018


Amador on pelastettu vain noin 4 kk:den ikäisenä tappotarhalta. Se on siis jo pienenä pentuna kokenut hylätyksi tulemisen. Huolimatta ikävästä elämän alkutaipaleesta Amador on iloinen, sosiaalinen, leikkisä, ystävällinen, kaikkien kanssa toimeentuleva, komea nuori mies

SUMMER

Narttu, monirotuinen, arvioitu syntymäaika 4/2018, noin 11 kg


Summer löydettiin tieltä noin 2 kk:den ikäisenä. Kuukaudet ovat kuluneet, eikä kukaan ole ollut kiinnostunut tästä "näkymättömästä" tytöstä. Summer on aktiivinen, sosiaalinen, leikkisä ja kaikkien kanssa toimeentuleva koira. Pentuajan se on viettänyt tarhalla, joten tulevassa kodissa pitää harjoitella monia perusasioita. Summerin olisi jo aika päästä opettelemaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä

MOLLA

narttu, podenco x braco, synt. 2018, keskikokoinen. Tämä musta kaunotar on Molla ja hän etsii perhettä, jonka tehdä onnelliseksi. Molla löytyi veljensä Mollon kanssa hylättynä pellolta. Niistä ei ollut metsästyskäyttöön, joten ne vain heitettiin pihalle kuin roskat. Pennut jätettiin oman onnensa nojaan, selviytymään keskenään. Eräs ystävällinen nainen pelasti ne ja toi Protectoran tarhalle. Näin pennuille tarjoutui uusi mahdollisuus elämään ja onneen. Molla on suloinen tyttö, mutta se on edelleen pelokas ja sen on vaikea luottaa ihmisiin. Vähitellen se on kuitenkin alkanut oppia, ettei sitä satuteta ja että tarhalla ihmiset ovat hyviä. Se ottaa jo ihmisiltä vastaan hyväilyjä ja on oppinut rentoutumaankin ihmisten seurassa. Mollan luottamuksen saavuttaminen vaatii kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä, koska ennen sen tarhalle tuloa ihminen on ainoastaan satuttanut sitä. Molla on hyvin utelias tyttö, joka kiinnostuu uusista äänistä ja uusista hajuista. Se haluaa tutkia maailmaa ja tutustua uusiin asioihin oman, turvallisen ihmisen seurassa. Se tarvitsee sitoutuneen kodin, jossa ollaan valmiita antamaan Mollalle aikaa oppia luottamaan ja jossa edetään sen omaan tahtiin. Molla ei pääse peloistaan ja epäluottamuksestaan eroon, jos sitä hoputetaan, ainoastaan aika ja rakkaus voivat korjata sen kokemat kamaluudet. Aran koiran kanssa työskenteleminen on kuitenkin palkitsevaa, vaikkain pitkäjänteistä työtä.

EPI

Uros, podenco, noin 4 kk


Epi pelastettiin kaverinsa Blasin kanssa tieltä keskellä yötä. Samaiselta tieltä pelastettiin samana päivänä vielä kolmaskin koira.
Tarhalla, missä on paljon koiria sattuu haavereita, vaikka kuinka yrittää olla tarkkana. Epiä pääsi toinen koira puraisemaan tassusta.

Huolimatta karusta elämän alusta Epi on luottavainen ja tulee muiden koirien kanssa toimeen.

Pennun paikka ei ole tarhalla ja Epin soisikin saavan kasvaa omassa kodissa.

THOR - Erityisadoptio

Uros, monirotuinen, synt. 5.11.2017. Thor on kuuro.

Thor on oppinut käsimerkkejä.


La Sonrisa Peludan tarha on yhdistyksen perustamisesta lähtien ollut yhteistyötarhamme. Huolimatta erittäinkin vaikeista ajoista Javier ei ole koskaan pyytänyt apua. Nyt ensimmäisen kerran hän pyysi apua tämän erityisen koiran kohdalla. Lupasimme auttaa, vaikka tiedämme, että olemme mahdollisesti mahdottoman tehtävän edessä.
Kuka haluaisi adoptoida kuuron koiran

Thorin omistajan työpäivät olivat pitkiä, mutta hän yritti tarjota Thorille hyvän kodin. Thor kärsi yksinolosta. Omistaja joutui tekemään raskaan päätöksen ja luopumaan koirastaan. Thorista on pidetty hyvää huolta. Se tuli Javierin tarhalle 4.11.2018 eikä ollenkaan ymmärrä mitä on tapahtunut.
5.11 oli Thorin synttärit ja se sai lahjaksi tarhalta kakun sekä takin.

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu,

arvioitu syntymä-aika 04/2017.
Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.
Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin

PRISCILA

Narttu, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 35 cm, paino 14.5 kg arvioitu syntymäaika 5/2017


Sympaattinen Priscilla on kotihoidossa Espanjassa.


Kotihoidon kertomaa. Hylätyksi tulemisesta huolimatta Priscilla ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin. Se on suhteellisen itsenäinen mutta leikkisä nuorukainen. Toisia koiria kohtaan saattaa olla jonkin verran määräilevä.
Lasten kanssa on kotihoidossa tullut hyvin toimeen.