Pennut ja nuoret koirat

OWEN

Uros, pienehkö/keskikokoinen. Arvioitu syntymä-aika 11/18 Hurmaava pikku Owen pelastettiin varmalta kuolemalta. Tarhan työntekijät kuvailevat sen olevan itsevarma, ystävällinen, tottelevainen, hellyydenkipeä ja leikkisä poika joka rakastaa ihmisten huomiota. Owen tulee hyvin toimeen muitten koirien kanssa enkä usko kissojenkaan kanssa ongelmaa tulevan. Pikku Owen sopisi moneen perheeseen, harrastukseen ja varmasti myös kaupunki-asumiseen. Turkki luultavasti vaatii leikkausta/ajelua pari kertaa vuodessa pysyäkseen siistinä. Tämä ihana poika ansaitsee toisen mahdollisuuden, antaisitko sinä sen? Owen on varattu meille ja on valmis matkustamaan maalis-huhtikuun vaihteessa Suomeen, maailman parhaaseen kotiin.

BAMBU

uros, monirotuinen, säkäkorkeus 41cm, paino 10kg, arvioitu syntymäaika 03/2019 Tämän pienen, tumman hurmurin taustoista ei ole tietoa. Nykyinen kotihoitokoti löysi yksinäisen koiran vaeltelemassa öisellä kadulla 14.9.2019 ja ottivat sen turvaan. Bambú asuu kahden koiran ( nuori mastiffi uros ja vanhempi narttu podenco) ja kissan kanssa samassa taloudessa ongelmitta. Perusasioita kuten hihnassa kävelyä ja istumista on opeteltu kotihoidossa. Bambú on sosiaalinen, mutta alkuun hieman ujo.

JENNIFER

Narttu, monirotuinen, säkäkorkeus 50cm, paino 18 kg, arvioitu syntymäaika 03/2019 06/2019 Jenniferin ns perhe sen sijaan, että olisi huolehtinut pienestä pennusta, heitti sen autosta ulos. Jennifer päätyi tarhalle pelokkaana ja haavaisena. Alun pelokkaasta pennusta on kuoriutunut sosiaalinen, rapsutuksista pitävä tyttö. Jennifer jakaa häkin ongelmitta useamman koiran kanssa. Hihnassa kävely sujuu. Jennifer odottaa tarhalla kotia, jonka se epäilemättä ansaitsee.

Malinoismix sisarukset (kuvassa Rock)

Urokset: Rock ja Jazz Nartut: Salsa, Bachata ja Asia Aikuisena keskikokoisia Arvioitu syntymäaika 2/2019 Tämä pentue oli hylättyoman onnensa nojaan maaseudulle.Onneksi ystävällinen ihminen löysi ne vaeltelemasta ilman päämäärää ja toi ne pahvilaatikossa tarhalle turvaan. Sain kunnian tavata pennut syyskuussa tarhalla. Leikkisiä, seurallisia, avoimia ja ystävällisiä koiria. Asia oli porukan ujoin, mutta myös se tuli minua haistelemaan. Ei tosin niin vauhdikkaasti kuin muut. Tarhalla pennut ovat turvassa, saavat ruokaa, pääsevät kerran päivässä ulkoilemaan ja mahdolliset sairaudet hoidetaan, niin ei se kuitenkaan ole oikea paikka pennuille varttua aikuise

CARMELO

Upea podenco-mix. Nuori uros. Arvioitu syntymä-aika 01/2019. Paino 22kg, säkä n. 58cm. Löytyi hylättynä Mijasista. Carmeloa aluksi ujostuttaa/pelottaa uudet ihmiset mutta namien avulla siitä saa nopeasti ystävän. :) Se on hyvin ystävällinen, ihmisrakas nuori poika, kävelee hienosti hihnassa. Carmelo on erittäin älykäs ja oppii nopeasti uusia asioita. Sopisi aktiiviseen kotiin. Carmelo tulee tarhalla hyvin toimeen muitten koirien kanssa.

ARMANI

Pieni uros, alle vuoden ikäinen. Arviolta 6-9kg.

Tapasimme Armanin ja siskonsa Pradan tarhalla kesäkuussa. Armani oli leikkisä, iloinen, ystävällinen ja reipas, melko itsenäisen oloinen. Tarhan vapaaehtoisen mukaan se voisi olla pinserimix. Ihanasta Armanista saisi varmasti väsymättömän lenkkikaverin.

JAKE

Jake, uros, alle vuoden ikäinen, keskikokoinen bullterrieri-mix. Jake on ollut vasta vähän aikaa tarhalla ja sen tarina on hyvin tavallinen, poliisit toivat sen Malagan kadulta harhailemasta hylättynä. Nyt sillä on ainakin mahdollisuus löytää perhe eikä se kuollut auton alle. Jake on pentumainen, erittäin ystävällinen, hellyydenkipeä ja tykkää kaikista ihmisistä. :) Tarhalla se on tullut myös kaikkien koirien kanssa toimeen mutta tämä saattaa muuttua sen aikuistuessa joten emme suosittele sitä toisen uroksen kaveriksi. Jake kävelee erittäin hienosti hihnassa, se on kuitenkin vahva koira joten koirakokenut koti on ehdoton vaatimus. Jake on leikkisä, nuori, aktiivinen koira joten se sopii perheeseen joka haluaa harrastaa ja tehdä asioita yhdessä koiran kanssa, se ei sovellu sohvaperunaksi. Tapasimme Jaken tarhalla ja se oli selvästi nuori, hyvin pidetyn oloinen, hyvässä kunnossa, hampaat valkoiset ja siistit. Todennäköisesti se on ollut siis kotikoirana ja vaan hylätty koska on kasvanut isoksi ja vahvaksi. Valitettavasti tämä on edelleen arkipäivää espanjassa.

CASTANO

Pieni ruskea lyhytkarvainen urospentu. Todennäköisesti podenco(mix). Paino n. 5-10 kg. Castanon oli joku hylännyt jo ihan pienenä pentuna, se oli kauhuissaan joutuessaan tarhalle. Se vain tärisi nurkassa eikä antanut kenenkään koskea. Kiitos vapaaehtoisten väsymättömän työn, nyt Castano on ihan eri koira, sen luottamus ihmisiin on palautunut ja on täysin valmis muuttamaan omaan kotiin. Tapasimme Castanon kesäkuussa tarhalla, se oli erittäin suloinen, hellyydenkipeä, tuli itse hakemaan silityksiä ja viihtyi sylissä. Castano tulee erinomaisesti toimeen muiden häkkitovereidensa kanssa pentuosastolla. Samassa häkissä oli myös Castanon sisko, Aquila.

SUMMER

Narttu, monirotuinen, arvioitu syntymäaika 4/2018, noin 11 kg


Summer löydettiin tieltä noin 2 kk:den ikäisenä. Kuukaudet ovat kuluneet, eikä kukaan ole ollut kiinnostunut tästä "näkymättömästä" tytöstä. Summer on aktiivinen, sosiaalinen, leikkisä ja kaikkien kanssa toimeentuleva koira. Pentuajan se on viettänyt tarhalla, joten tulevassa kodissa pitää harjoitella monia perusasioita. Summerin olisi jo aika päästä opettelemaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä

EPI

Uros, podenco, noin 4 kk


Epi pelastettiin kaverinsa Blasin kanssa tieltä keskellä yötä. Samaiselta tieltä pelastettiin samana päivänä vielä kolmaskin koira.
Tarhalla, missä on paljon koiria sattuu haavereita, vaikka kuinka yrittää olla tarkkana. Epiä pääsi toinen koira puraisemaan tassusta.

Huolimatta karusta elämän alusta Epi on luottavainen ja tulee muiden koirien kanssa toimeen.

Pennun paikka ei ole tarhalla ja Epin soisikin saavan kasvaa omassa kodissa.

THOR - Erityisadoptio

Uros, monirotuinen, synt. 5.11.2017. Thor on kuuro.

Thor on oppinut käsimerkkejä.


La Sonrisa Peludan tarha on yhdistyksen perustamisesta lähtien ollut yhteistyötarhamme. Huolimatta erittäinkin vaikeista ajoista Javier ei ole koskaan pyytänyt apua. Nyt ensimmäisen kerran hän pyysi apua tämän erityisen koiran kohdalla. Lupasimme auttaa, vaikka tiedämme, että olemme mahdollisesti mahdottoman tehtävän edessä.
Kuka haluaisi adoptoida kuuron koiran

Thorin omistajan työpäivät olivat pitkiä, mutta hän yritti tarjota Thorille hyvän kodin. Thor kärsi yksinolosta. Omistaja joutui tekemään raskaan päätöksen ja luopumaan koirastaan. Thorista on pidetty hyvää huolta. Se tuli Javierin tarhalle 4.11.2018 eikä ollenkaan ymmärrä mitä on tapahtunut.
5.11 oli Thorin synttärit ja se sai lahjaksi tarhalta kakun sekä takin.

MATILDA - kotihoidossa Hattulassa

Kaunis, nuori espanjanmastiffi(mix?)-narttu,

arvioitu syntymä-aika 04/2017.
Matilda painaa tällä hetkellä n. 40 kg ja säkä n. 70cm.
Matilda löytyi Mijasista narunpätkällä aitaan sidottuna, paahtavaan helteeseen.
Matilda on alkuun hieman ujo mutta kuitenkin ystävällinen luonne. Ei tunnu piittaavan kissoista. Kun Matildan luottamuksen saa ja hän pääsee oikeaan ympäristöön niin hänestä kuoriutuu varmasti aivan mahtava koira joka suojelee ja vartioi omaa laumaansa ja perhettään. Matilda luonnollisesti etsii kotia vain ympäristöstä joka on sopiva laumanvartijalle, koirakokeneeseen kotiin

PRISCILA

Narttu, monirotuinen ppp, säkäkorkeus 35 cm, paino 14.5 kg arvioitu syntymäaika 5/2017


Sympaattinen Priscilla on kotihoidossa Espanjassa.


Kotihoidon kertomaa. Hylätyksi tulemisesta huolimatta Priscilla ei ole menettänyt luottamusta ihmisiin. Se on suhteellisen itsenäinen mutta leikkisä nuorukainen. Toisia koiria kohtaan saattaa olla jonkin verran määräilevä.
Lasten kanssa on kotihoidossa tullut hyvin toimeen.