Pienet koirat

BASTIAN

Bastían on noin 3 vuotias leikattu podencouros, n. 7 kg.

Bastían löytyi hylättynä vuodenvaihteen aikaan, kylmänä, märkänä ja peloissaan. Bastíanin jalka oli kipeä, mahdollisesti hän oli joutunut auto-onnettomuuteen. Bastían asuu yhdessä Cuqui-koiran kanssa ja heillä menee tosi hyvin. Bastían on rakastava, leikkisä, hieman ujo pienokainen ja herkkyytensä takia haluamme tuoda Bastíanin Suomeen mahdollisimman pian, koska stressi tarhalla ei ole Bastíanin kaltaiselle koiralle hyväksi ja isommat koirat kiusaavat. Bastían kävi eläinlääkäritarkastuksessa hiljattain ja on terve poika

ROXY

narttu, paino 6,1kg, säkäkorkeus 34cm, arvioitu syntymäaika 11/2017

Roxy on pelastettu tappotarhalta. Tullessa se oli hyvin arka. Tarhalla se on pikku hiljaa alkanut saamaan luottamusta. Ystävällinen ja herttainen. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa

YANKO - Varattu

Pieni terrierimix uros, n. 6-vuotta.

Suloinen Yanko on pelastettu tappotarhalta Protectoralle. Se on ystävällinen ja koirasosiaalinen, mukava pieni poika. Yanko on varattu meille ja valmis matkustamaan suomeen maalis-huhtikuun vaihteessa. Enää puuttuu oma, rakastava, hyvä koti.

BABÚ - kodinvaihtaja, kotihoidossa Leppävirrallakastroitu podencomix uros, synt. 2016, paino n. 12 kg.

Herttainen, hellyttävä, leikkisä, muiden koirien kanssa toimeentuleva ja ihmisen seurasta nauttiva podepoika

Babú etsii itsestään riippumattomista syistä uutta kotia. Babú on tullut omaan kotiin Suomeen 1.11.2017


Tarkemat tiedot Babústa löytyy, Suomessa kotia etsivät osiosta!

MOCCA

Narttu, arvioitu syntymä-aika 05/2017 Paino 14kg, säkä n. 50cm

Kaunis Mocca löydettiin hylättynä siskonsa kanssa kun se oli pieni pentu. Tarhalta kerrotaan että Mocca on nuori, hyvin aktiivinen, energinen sekä älykäs koira. Rakastaa ihmisen huomiota. Mocca sopisi loistavasti aktiiviseen, harrastavaan kotiin.

RAYDER

uros, maneto x labrador, synt. 2018, pieni/keskikokoinen.

Rayderin hyvä onni alkoi, kun eräs ohikulkija näki Rayderin ja sen siskon Katyan ja ilmoitti niistä tarhalle. Vaikean pelastus operaation jälkeen ne saatiin vihdoin kiinni ja turvaan kadulta. Rayder tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa ja kävelee nätisti remmissä. Se tykkää toisten koirien kanssa leikkimisestä ja juoksemisesta ja uudessa kodissakin hyötyisi varmasti koirakaverista. Saapuessaan Rayder oli hyvin huonossa kunnossa, se oli laiha ja sillä oli lukuisia iho-ongelmia. Sen elämässä oli ollut ennen tarhalle päätymistä vain huonoja kokemuksia, ja se olikin saapuessaan hyvin arka. Edelleenkin Rayder on varautunut kohdatessaan uusia ihmisiä. Se kuitenkin on alkanut vähitellen luottaa siihen, että ihmiset eivät tahdo sille pahaa. Ajoittain se osaa jopa rentoutua ihmisten seurassa. Rayder kuitenkin on utelias ja haluaa luottaa ihmisiin. Sen aiemmat elämänkokemukset täytyy vain kärsivällisyydellä ja rakkaudella korvata uusilla, paremmilla kokemuksilla. Rayder ansaitsee sitoutuneen kodin, jossa sitä opetetaan luottamaan, rentoutumaan, olemaan rauhassa ja pelotta. Kodin, jossa sitä opetetaan kotikoiran tavoille ja jossa sitä ei ikinä satuteta eikä hylätä

ABI

leikattu bullterrieri x narttu, syntynyt arviolta 2015, paino n. 15 kg.


Tapasimme Abin tarhavierailulla. Sitä ei voinut olla huomaamatta, kun se kimpoili häkissään kuin kumipallo. Se hyppi ilmaan, otti lisää vauhtia seinistä ja kieppui ympäri hymyillen koko ajan koko naamallaan. Sen iloista ja ystävällistä olemusta katsoessa ei ensimmäiseksi tullut ajatelleeksi sen rankkaa taustaa ja kaikkea sitä, mitä se on elämänsä aikana joutunut kokemaan.

Pikkuruisen bullterrierin näköinen Abi löytyi vaeltelemasta Malagan alueelta. Sen keho oli täynnä arpia ja sillä oli pahoja iho-ongelmia. Se oli huonossa kunnossa ja se kärsi. Erään varaston työntekijä sääli Abia ja antoi oman eväsleipänsä nälkäiselle ja kurjan näköiselle koiralle. Onneksemme hänen huolenpitonsa ei jäänyt siihen, vaan hän otti yhteyttä Protectoralle ja Abi pelastettiin kadulta tarhalle.

Tarhalla Abille tehtiin lukuisia testejä ja sillä todettiin leishmania. Iho-oireet selittyivät tällä diagnoosilla ja asianmukaisen hoidon alettua alkoi Abin kuntokin vähitellen parantua. Leishmania ei koskaan poistu Abin kehosta, mutta tällä hetkellä tauti on täysin hallinnassa ja oireeton. Pieneksi maanjäristykseksi kutsuttu Abi taisteli sitkeästi ja toipui lopulta kaltoinkohtelun ja heitteillejätön aiheuttamista fyysisistä vaurioista.

Abi herättää huomiota pienen, kompaktin kokonsa lisäksi vantteralla olemuksellaan, iloisella ilmeellään ja elämänhalullaan. Sen katseessa on riemua, kun se tajuaa häkkiä lähestyvien ihmisten olevan tulemassa sen luokse. Se sinkoilee, pomppii, vinkuu ja haukahtelee onnesta kun sitä mennään tervehtimään. Abi on tottelevainen koira, jonka kanssa on alettu harjoitella kärsivällisyyttä ja jokapäiväisen elämän käytöstapoja. Tarhan ulkopuolella se kävelee nätisti remmissä seuraten taluttajan rinnalla.

Abin sosiaalisuus eivät rajoitu pelkästään ihmisiin. Se on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se innostuu uusien ystävien tapaamisesta ja riehakkaista leikeistä. Joskus se loikkii hassustI jäniksen lailla ympäriinsä pelkästä ylitsepursuavasta onnesta, kun se saa touhuta aitauksessa toisten koirien kanssa.

Abi tarvitsisi kodin, jossa sitä rakastettaisiin yhtä paljon kun se on valmis rakastamaan omia ihmisiään. Se nauttisi kävelylenkeistä, leikkituokioista ja yhteisistä puuhasteluhetkistä. Abi on aktiivinen koira, joka tarvitsee liikunnan lisäksi puuhaa aivoille. Se on myös ketterä ja nopea tyttö, jolle ei ole mikään ongelma hypätä pöydälle tai poistua paikalta loikkaamalla piha-aidan yli. Abi sopisi hyvin myös kaveriksi toiselle koiralle, koska se osaa olla tosi hieno sisko-koira.

BLAS


Uros, podeguero, noin 1v


Blas pelastettiin podenco kaverinsa kanssa tieltä keskellä yötä.

Aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen ja rakastettava ovat adjektiiveja, joilla Javier kuvailee tätä poikaa.