Pienet koirat

DAKOTA

podenco maneto x narttu, synt. arviolta 12/2017, korkeus 37 cm, paino 11 kg. Tämä ihastuttava kaunokainen on Dakota. Dakota on pelastettu Protectoralle tappotarhalta. Se ei ole aiemmassa elämässään tuntenut koskaan hellää kosketusta eikä se tiedä millaista on olla jonkun rakastettu kotikoira. Sen elämä ennen Protectoralle pääsemistä on ollut täynnä pelkoa, stressiä ja kipua. Aiempi elämä on jättänyt Dakotaan jälkensä. Se on edelleenkin arka koira, vaikkakin on reipastunut jo paljon tarhalle tulostaan. Alussa se ei antanut edes koskettaa itseään, mutta nyt se antaa jo koskea ja hellästi silitellä. Ulkoiluttaminen on Dakotalle edelleen haste, koska sitä pelottaa uudet asiat. Tuttujen ihmisten kanssa se on alkanut jo luottaa enemmän. Dakota turvaa samassa häkissä asuviin toisiin koiriin ja muun muassa nukkuu niiden läheisyydessä. Se nauttii aurinkokylvyistä ja on rohkaistunut myös hieman leikkimään leluilla. Dakota on pikku hiljaa pääsemässä eroon ihmispelostaan, mutta tie on pitkä ja sille on annettava aikaa ja rauhaa edetä omaan tahtiinsa. Dakota tekee parhaansa ja on hurjan rohkea ja reipas tyttö, vaikka eteneminen tapahtuukin pienen pienillä askelilla. Siitä syystä jokainen askel eteenpäin tuntuukin lottovoitolta. Dakota tarvitsee perheen, joka ymmärtää millaista on aran koiran kanssa eläminen ja sen sosiaalistaminen. Perheen, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä edetä Dakotan tahtiin. Se tarvitsee vain sen oman perheen ja oman ihmisen, joka vakuuttaa sille, ettei koskaan enää tapahdu mitään pahaa. Että se saa viettää lopun elämäänsä turvassa ja rakastettuna.

CANELO

monirotuinen uros, synt. 01/2017, tarhalle 01/2019, paino 8 kg, korkeus 40 cm. Canelon perhe vei sen tappotarhalle, josta se pelastettiin Protectoralle. Se on ollut tarhalla vasta vähän aikaa, eikä varmaan kauaa joudu olemaankaan, sillä pienille ja mukaville koirille on helppo löytää uudet kodit. Canelo on mukava koira, kiltti ja halittava. Se nauttii ihmisten huomiosta ja läheisyydestä niin paljon, että kulkee aina tarhan vapaaehtoisten perässä saadakseen hellyyttä osakseen. Canelo on hyvin sosiaalinen koira ja ottaa ihmiset aina vastaan iloisesti hyppien. Canelo pitää lenkkeilystä ja haistelee remmilenkeillä mielellään kaikkia vastaan tulevia hajuja antaumuksella. Se kävelee nätisti remmissä eikä rähise vastaantuleville koirille. Tarhalla se asuu 7 muun koiran kanssa ja tulee niiden kaikkien kanssa hyvin juttuun. Sen tarhakavereina on sekä uroksia, että narttuja. Lasten kanssa Canelo tulee hyvin toimeen.

KEKO

uros, podenco maneto, synt. arviolta 2017, pienikokoinen

Tämä pikkuinen kaveri on Keko. Kekon aiemmasta elämästä ei tiedetä juurikaan mitään. Se tuotiin tarhalle siskonsa Kekan kanssa. Voidaan vain päätellä, että niiden elämä ennen tarhalle päätymistä on ollut varsin kurjaa. Keko on ollut alusta saakka sisartaan arempi kohdatessaan uusia ihmisisä ja uusia tilanteita. Kuitenkin se rohkaistuu hieman, kun tajuaa ettei sille olla tekemässä pahaa. Tällöin se tulee luokse häntäänsä heiluttaen. Keko ei ole vielä tottunut tarhalla olemiseen ja turvaakin paljon sisareensa. Se ei aina halua tulla ihmisen luokse, mutta ajan kanssa se varmasti oppii luottamaan siihen, että sille on tarjolla vain rakkautta. Kekolla on hieno luonne, se on rauhallinen ja sosiaalinen. Tällä hetkellä se asuu viiden muun koiran kanssa ja tulee niiden kansa hyvin toimeen. Se nauttii toisten koirien seurasta ja saa niistä myös turvaa itselleen. Keko tarvitsee kodin, jossa sen kanssa kärsivällisesti rakennetaan luottamusta ihmiseen. Keko hyötyisi myös siitä, että uudessa kodissa olisi sille koirakaveri.

BABÚ - kodinvaihtaja, odottaa loppuelämän kotia Kouvolassakastroitu podencomix uros, synt. 2016, paino n. 12 kg.

Herttainen, hellyttävä, leikkisä, muiden koirien kanssa toimeentuleva ja ihmisen seurasta nauttiva podepoika

Babú etsii itsestään riippumattomista syistä uutta kotia. Babú on tullut omaan kotiin Suomeen 1.11.2017

MOCCA

Narttu, arvioitu syntymä-aika 05/2017 Paino 14kg, säkä n. 50cm

Kaunis Mocca löydettiin hylättynä siskonsa kanssa kun se oli pieni pentu. Tarhalta kerrotaan että Mocca on nuori, hyvin aktiivinen, energinen sekä älykäs koira. Rakastaa ihmisen huomiota. Mocca sopisi loistavasti aktiiviseen, harrastavaan kotiin.

GINEBRA

leikattu podenco x bodeguero narttu, synt. 10/2017, tarhalle 12/2018, paino 14 kg, korkeus 47 cm.
Ginebra löytyi vaeltelemasta yksin kaduilta. Sen taustoista ei ole mitään tietoja, voi ainoastaan arvailla millaista sen elämä on ollut ennen tarhalle päätymistä. Ovat sen kokemukset olleet millaisia tahansa, niin ne eivät ole vieneet sen luottamusta ihmisiin. Ginebra antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet hyvin. Se rakastaa ihmisiä ja haluaa aina olla ihmisten lähellä. Ginebra on aktiivinen, leikkisä ja nokkela koira. Se on oppinut peruskäskyt nopeasti, osaa istua ja odottaa paikallaan, että sille heitetään palloa. Ginebra rakastaa leikkimistä ja juoksemista. Se on sosiaalinen koira, joka asuu yhdessä sekä urosten, että narttujen kanssa. Kaikkien häkkikavereidensa kanssa se on tullut toimeen ilman ongelmia- Se saattaa kuitenkin olla niin innokas leikkijä, että toiset koirat ahdistuvat sen leikkiyrityksistä. Rauhallisten koirien kanssa se kuitenkin on myös itse rauhallinen. Kissoihin Ginebra ei ole tarhalla suhtautunut tappoaikein. Ginebra on hyvin energinen ja aktiivinen koira, joka sopisi parhaiten liikunnalliseen kotiin, jossa olisi aikaa touhuta sen kanssa

RAYDER

uros, maneto x labrador, synt. 2018, pieni/keskikokoinen.

Rayderin hyvä onni alkoi, kun eräs ohikulkija näki Rayderin ja sen siskon Katyan ja ilmoitti niistä tarhalle. Vaikean pelastus operaation jälkeen ne saatiin vihdoin kiinni ja turvaan kadulta. Rayder tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa ja kävelee nätisti remmissä. Se tykkää toisten koirien kanssa leikkimisestä ja juoksemisesta ja uudessa kodissakin hyötyisi varmasti koirakaverista. Saapuessaan Rayder oli hyvin huonossa kunnossa, se oli laiha ja sillä oli lukuisia iho-ongelmia. Sen elämässä oli ollut ennen tarhalle päätymistä vain huonoja kokemuksia, ja se olikin saapuessaan hyvin arka. Edelleenkin Rayder on varautunut kohdatessaan uusia ihmisiä. Se kuitenkin on alkanut vähitellen luottaa siihen, että ihmiset eivät tahdo sille pahaa. Ajoittain se osaa jopa rentoutua ihmisten seurassa. Rayder kuitenkin on utelias ja haluaa luottaa ihmisiin. Sen aiemmat elämänkokemukset täytyy vain kärsivällisyydellä ja rakkaudella korvata uusilla, paremmilla kokemuksilla. Rayder ansaitsee sitoutuneen kodin, jossa sitä opetetaan luottamaan, rentoutumaan, olemaan rauhassa ja pelotta. Kodin, jossa sitä opetetaan kotikoiran tavoille ja jossa sitä ei ikinä satuteta eikä hylätä

BAILEY

Uros, monirotuinen, syntynyt noin 2014, paino noin 12kg

Bailey vietti 7 kuukautta tappotarhalla. Siitä tuli apaattinen, surullinen eikä se viitsinyt edes nousta, kun ihmisiä tuli tarhalle adoptoimaan koiria. Näin ei sitä kukaan huomannut. Baileyn onneksi Javier huomasi ja vei sen turvaan omalle tarhalleen. Ihmisen kosketus, hihna olivat aivan uusia asioita Baileylle. Pikku hiljaa Bailey on ymmärtänyt, ettei kukaan sitä satuta ja se on tullut ulos kuorestaan. Muiden koirien kanssa yhteiselo on sujunut tarhalla. Baileylle haussa koti, jossa on aikaa ja kärsivällisyyttä opettaa sille kotikoiran elämää. Tulevassa kodissa lasten tulisi olla jo vähintään yläasteikäisiä.

FABIO

Uros, monirotuinen ( terrierimix), paino noin 13kg, arvioitu syntymäaika noin 2016.

Taistelijaksi osoittautunut Fabio haettiin huonokuntoisena tappotarhalta keväällä 2018. Mikrosirua siltä ei löytynyt, joten aikaisemmasta elämästä ei ole tietoa. Fabiolla todettiin penikkatauti ja se taisteli hengestään sairaalassa yli viikon. Ja selvityi taudista voittajana. Vajaan vuoden Fabio on odottanut omaa kotia. Kotia, jonka se kaiken kokemansa jälkeen ansaitsee. Fabio on aktiivinen, leikkisä ja on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa. Penikkatauti on selätetty jo kuukausia sitten, eikä sille ole jäänyt siitä neurologisia oireita.

BLAS


Uros, podeguero, noin 1v


Blas pelastettiin podenco kaverinsa kanssa tieltä keskellä yötä.

Aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen ja rakastettava ovat adjektiiveja, joilla Javier kuvailee tätä poikaa.

BIMBA

Narttu, podenco, noin 1v, noin 10kg


Bimba eli Malagan kaduilla useamman kuukauden. Ystävällinen ihminen ruokki sitä saadakseen Bimban luottamuksen. Näin se saatiin pois kadulta turvaan Javierin tarhalle.

Korvaeläin Bimba on sosiaalinen, kaunis, leikkisä tyttö, joka ansaitsee oman kodin.
Tarhalla Bimba on tullut toimeen muiden koirien kanssa.

TIJUANA - VARATTU

Pitbull, narttu, paino 15kg,säkäkorkeus 40cm, arvioitu syntymäaika 1/2013


Alkuvuodesta 2014 Tijuana heitettiin tarhan aidan yli ja siitä lähtien se on odottanut oman kodin löytymistä.

Tijuana on hyvin aktiivinen, ystävällinen, fiksu ja iloinen koira, jonka mielipuuhaa on palloilla leikkiminen pihalla.
Hihnassa Tijuana kävelee hyvin.

Tijuana tarvitsee kodin, missä se saa riittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä.

Ei nartun kaveriksi.