Pienet koirat

LOCA

Pieni, tummabrindle narttu, alle 10kg. Ikä (arvio) n. 5-vuotta. Loca saattaa olla podencomix. Tällä kauniilla tytöllä on selvästi ollut useammat pennut. Sitä pelotti kovasti kun otimme sitä häkistä ulos mutta siitä huolimatta ei murissut eikä yrittänytkään purra. Varovasti se painautui vasten silitettäväksi, kuitenkin koko ajan epävarmana siitä tehdänkö sille pahaa. Todella kiltti ja rauhallisen oloinen, mutta arka. Antoi kuitenkin käsitellä. Tarvitsee ymmärtäväisen, rauhallisen aikuiskodin, paljon rakkautta ja aikaa, kodin joka palauttaa sen luottamuksen taas ihmisiin ja elämänilon silmiin. Localle voisi olla hyötyä jos kodissa olisi reipas, kiltti pieni koirakaveri.

VILY

Vily, pieni uros, 5-10kg. Vily on arvioitu n. 3-vuotiaaksi ja se pelastettiin kesäkuussa tappotarhalta Protectoralle.
Vily oli todella nätti, suloinen pieni poika joka tuli toisten koirien kanssa hyvin toimeen tarhalla. Se on hyvin luultavasti ollut entinen kotikoira.

DAKOTA

podenco maneto x narttu, synt. arviolta 12/2017, korkeus 37 cm, paino 11 kg. Tämä ihastuttava kaunokainen on Dakota. Dakota on pelastettu Protectoralle tappotarhalta. Se ei ole aiemmassa elämässään tuntenut koskaan hellää kosketusta eikä se tiedä millaista on olla jonkun rakastettu kotikoira. Sen elämä ennen Protectoralle pääsemistä on ollut täynnä pelkoa, stressiä ja kipua. Aiempi elämä on jättänyt Dakotaan jälkensä. Se on edelleenkin arka koira, vaikkakin on reipastunut jo paljon tarhalle tulostaan. Alussa se ei antanut edes koskettaa itseään, mutta nyt se antaa jo koskea ja hellästi silitellä. Ulkoiluttaminen on Dakotalle edelleen haste, koska sitä pelottaa uudet asiat. Tuttujen ihmisten kanssa se on alkanut jo luottaa enemmän. Dakota turvaa samassa häkissä asuviin toisiin koiriin ja muun muassa nukkuu niiden läheisyydessä. Se nauttii aurinkokylvyistä ja on rohkaistunut myös hieman leikkimään leluilla. Dakota on pikku hiljaa pääsemässä eroon ihmispelostaan, mutta tie on pitkä ja sille on annettava aikaa ja rauhaa edetä omaan tahtiinsa. Dakota tekee parhaansa ja on hurjan rohkea ja reipas tyttö, vaikka eteneminen tapahtuukin pienen pienillä askelilla. Siitä syystä jokainen askel eteenpäin tuntuukin lottovoitolta. Dakota tarvitsee perheen, joka ymmärtää millaista on aran koiran kanssa eläminen ja sen sosiaalistaminen. Perheen, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä edetä Dakotan tahtiin. Se tarvitsee vain sen oman perheen ja oman ihmisen, joka vakuuttaa sille, ettei koskaan enää tapahdu mitään pahaa. Että se saa viettää lopun elämäänsä turvassa ja rakastettuna.

KEKO

uros, podenco maneto, synt. arviolta 2017, pienikokoinen

Tämä pikkuinen kaveri on Keko. Kekon aiemmasta elämästä ei tiedetä juurikaan mitään. Se tuotiin tarhalle siskonsa Kekan kanssa. Voidaan vain päätellä, että niiden elämä ennen tarhalle päätymistä on ollut varsin kurjaa. Keko on ollut alusta saakka sisartaan arempi kohdatessaan uusia ihmisisä ja uusia tilanteita. Kuitenkin se rohkaistuu hieman, kun tajuaa ettei sille olla tekemässä pahaa. Tällöin se tulee luokse häntäänsä heiluttaen. Keko ei ole vielä tottunut tarhalla olemiseen ja turvaakin paljon sisareensa. Se ei aina halua tulla ihmisen luokse, mutta ajan kanssa se varmasti oppii luottamaan siihen, että sille on tarjolla vain rakkautta. Kekolla on hieno luonne, se on rauhallinen ja sosiaalinen. Tällä hetkellä se asuu viiden muun koiran kanssa ja tulee niiden kansa hyvin toimeen. Se nauttii toisten koirien seurasta ja saa niistä myös turvaa itselleen. Keko tarvitsee kodin, jossa sen kanssa kärsivällisesti rakennetaan luottamusta ihmiseen. Keko hyötyisi myös siitä, että uudessa kodissa olisi sille koirakaveri.

BABÚ - kodinvaihtaja, odottaa loppuelämän kotia Kouvolassakastroitu podencomix uros, synt. 2016, paino n. 12 kg.

Herttainen, hellyttävä, leikkisä, muiden koirien kanssa toimeentuleva ja ihmisen seurasta nauttiva podepoika

Babú etsii itsestään riippumattomista syistä uutta kotia. Babú on tullut omaan kotiin Suomeen 1.11.2017

MOCCA

Narttu, arvioitu syntymä-aika 05/2017 Paino 14kg, säkä n. 50cm

Kaunis Mocca löydettiin hylättynä siskonsa kanssa kun se oli pieni pentu. Tarhalta kerrotaan että Mocca on nuori, hyvin aktiivinen, energinen sekä älykäs koira. Rakastaa ihmisen huomiota. Mocca sopisi loistavasti aktiiviseen, harrastavaan kotiin.

RAYDER

uros, maneto x labrador, synt. 2018, pieni/keskikokoinen.

Rayderin hyvä onni alkoi, kun eräs ohikulkija näki Rayderin ja sen siskon Katyan ja ilmoitti niistä tarhalle. Vaikean pelastus operaation jälkeen ne saatiin vihdoin kiinni ja turvaan kadulta. Rayder tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa ja kävelee nätisti remmissä. Se tykkää toisten koirien kanssa leikkimisestä ja juoksemisesta ja uudessa kodissakin hyötyisi varmasti koirakaverista. Saapuessaan Rayder oli hyvin huonossa kunnossa, se oli laiha ja sillä oli lukuisia iho-ongelmia. Sen elämässä oli ollut ennen tarhalle päätymistä vain huonoja kokemuksia, ja se olikin saapuessaan hyvin arka. Edelleenkin Rayder on varautunut kohdatessaan uusia ihmisiä. Se kuitenkin on alkanut vähitellen luottaa siihen, että ihmiset eivät tahdo sille pahaa. Ajoittain se osaa jopa rentoutua ihmisten seurassa. Rayder kuitenkin on utelias ja haluaa luottaa ihmisiin. Sen aiemmat elämänkokemukset täytyy vain kärsivällisyydellä ja rakkaudella korvata uusilla, paremmilla kokemuksilla. Rayder ansaitsee sitoutuneen kodin, jossa sitä opetetaan luottamaan, rentoutumaan, olemaan rauhassa ja pelotta. Kodin, jossa sitä opetetaan kotikoiran tavoille ja jossa sitä ei ikinä satuteta eikä hylätä

BLAS


Uros, podeguero, noin 1v


Blas pelastettiin podenco kaverinsa kanssa tieltä keskellä yötä.

Aktiivinen, leikkisä, sosiaalinen ja rakastettava ovat adjektiiveja, joilla Javier kuvailee tätä poikaa.

BIMBA

Narttu, podenco, noin 1v, noin 10kg


Bimba eli Malagan kaduilla useamman kuukauden. Ystävällinen ihminen ruokki sitä saadakseen Bimban luottamuksen. Näin se saatiin pois kadulta turvaan Javierin tarhalle.

Korvaeläin Bimba on sosiaalinen, kaunis, leikkisä tyttö, joka ansaitsee oman kodin.
Tarhalla Bimba on tullut toimeen muiden koirien kanssa.

TIJUANA - VARATTU

Pitbull, narttu, paino 15kg,säkäkorkeus 40cm, arvioitu syntymäaika 1/2013


Alkuvuodesta 2014 Tijuana heitettiin tarhan aidan yli ja siitä lähtien se on odottanut oman kodin löytymistä.

Tijuana on hyvin aktiivinen, ystävällinen, fiksu ja iloinen koira, jonka mielipuuhaa on palloilla leikkiminen pihalla.
Hihnassa Tijuana kävelee hyvin.

Tijuana tarvitsee kodin, missä se saa riittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä.

Ei nartun kaveriksi.