Seniorit

GORDO

monirotuinen kastroitu uros, synt. arviolta 4/2009, tuotu tarhalle 6.4.2017, korkeus 61 cm, paino 29 kg. Gordon perhe toi sen eräänä päivänä tarhalle ja lähti pois katsomatta taakseen. Tämä koira oli antanut perheelleen parhaat vuotensa ja kun se tuli vanhaksi, niin se heitettiin pois. Kotikoirille on vaikeaa oppia elämään stressaavassa tarhaympäristössä. Ne eivät voi ymmärtää miksi niiden pitää nukkua betonisella lattialla lämpimän vuoteen sijaa ja miksi kukaan ei niitä enää rakasta. Erityisen tarhaoloihin sopeutuminen on vanhoille koirille. Gordo on iästään huolimatta leikkisä, reipas ja elämänhalua pursuava ukkeli. Pihalla se tykkää juosta ja leikkiä kun nuori koira. Gordo on hyvin kiltti, tottelevainen ja tasapainoinen koira. Se osaa istua ja antaa tassua ja se kulkee nätisti remmissä. Remmilenkeillä se ei rähise toisille koirille ja on tarhalla muutenkin tullut juttuun sekä urosten, että narttujen kanssa. Gordo ei ole mustasukkainen toisille koirille leluistaan, vaan jakaa niitä mielellään. Myöskään ruuan suhteen ei Gordo ole osoittanut omistamisenhalua, vaan antaa toisten lähestyä ruokakuppiaan. Tällä hetkellä Gordo on kotihoidossa Espanjassa. Sen kotihoitajat kertovat, että Gordo on todella hyvä koira, joka ei pidä ääntä itsestään. Se rakastaa hellittely ja läheisyyttä. Gordon sijaisperheessä on 2-vuotias lapsi ja kaksi muuta koiraa. Se matkustaa autossa hyvin ja on täysin sisäsiisti. Musta, vanhempi koira ei saa helposti kotia, on se kuinka hieno ja hyvä koira hyvänsä. Jos sinä et sorru ikä- tai värisortoon, niin tässäpä sinulle ja perheellesi mukava seuralainen. Gordo ansaitsisi päästä viettämään viimeiset elinvuotensa jonkun rakkaana.

BRITANY

leikattu bullterrieri narttu, syntynyt arviolta 01/02/2010, korkeus n. 55 cm. paino n 21 kg


Britany on yksi niistä koirista, jotka ovat odottaneet omaa kotia tarhalla jo pitkään! Kerran se on jo adoptoitukin, mutta se palautettiin pian takaisin tarhalle. Britany saapui tarhalle monta, monta vuotta sitten poliisin tuomana. Tullessaan se oli uskomattoman huonossa kunnossa. Sen koko keho oli täynnä karvattomia laikkuja, sen iho oli rikki monesta kohdasta ja sillä oli lukuisia pahasti tulehtuneita haavoja. Voi vai n kuvitella millaiset kamalat tuskat sillä oli ja kuinka paljon se kärsi. Britanya tutkittiin ja siitä otettiin paljon kokeita ja kävi ilmi, että suurimman osan iho-ongelmista aiheutti ruoka-allergia. Oikeanlaisella ruokavaliollaja hyvällä hoidolla Britany on muuten täysin parantunut, mutta sen takajalkoihin on jäänyt lukuisista aiemmista vammoista ja vääränlaisesta ruokavaliosta johtuva ihopoimutulehdusta. Allergia ei kuitenkaan estä Britanya elämästä normaalia koiran elämää. Se tarvitsee tosin dieettiruuan lopuksi elämäkseen ja takajalkojen pyoderma saattaa ajoittain tarvita paikallishoitoa.

Britany on jo 8-vuotias ja se on saanut rankan alun elämälleen. Se on kuitenkin edelleen elämänhaluinen ja iloinen koira, joka rakastaa pallojen jahtaamista ulkoilualueella ja pieniä viilentäviä pulahduksia vilvoittelualtaaseen. Se rakastaa kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, mutta valitettavasti tarhalla on niin paljon koiria, etteivät vapaaehtoiset pysty tarjoamaan Britanylle niin paljon virikkeitä, kun se tarvitsisi. He haluaisivatkin Britanyn saavan oman perheen, jossa se kaikki tarpeet pystyttäisiin ottamaan huomioon ja jossa sille voitaisiin antaa kaikki se aika ja erityishuomio, jota se kaipaa.

Britany rakastaa ihmisiä ja huomiota. Se näyttää hymyilevän koko ajan, kun se saa olla hellittävänä ja huomion keskipisteenä. Se on tottelevainen ja hyväluonteinen narttu, joka kuitenkin tarvitsee rotua tuntevan omistajan. Bullterrierien tapaan Britany osaa olla itsepäinen ja tarvitsee johdonmukaista ohjaamista matkallaan tasapainoiseksi kotikoiraksi. Britany on lenkkeillyt tarhan ulkopuolella yhdessä toisten koirien kanssa, mutta ensisijaisesti se nauttisi jos saisi olla ainoa koira tulevassa perheessään. Suosittelemme Britanya adoptoitavaksi perheeseen, jossa ei ole toisia koiria eikä pieniä lemmikkieläimiä. Britany on voimakas koira, joten emme myöskään halua sitä adoptoitavan perheeseen jossa on pieniä lapsia.

Britany on ihastuttava, luonteikas neitokainen, joka haluaisi vihdoin päästä katselemaan maailmaa muualta kun kaltereiden välistä

REINA

Narttu, monirotuinen, säkäkorkeus 53 cm, paino 27 kg, arvioitu syntymäaika 4/2009

KUUSI PITKÄÄ VUOTTA on Reina viettänyt tarhalla. Se päätyi tarhalle aikoinaan pentujensa kanssa. Reina oli hyvä äiti. Pennut ovat jo saaneet kodit, mutta tämä äitikoira odottaa edelleen tarhalla sitä omaa kotia.
Viisi vuotta Reinalla oli kaverina toinen "näkymätön" koira, joka eräänä päivänä adoptoitiin. 2 viikkoa Reina odotti surullisena yötä päivää kaveriaan takaisin. Edes ruoka ei maistunut.

Reina sai viettää kotihoidossa jonkin aikaa, mutta palautui takaisin tarhalle perheen muuttaessa ulkomaille.

Reina on ystävällinen koira, joka nauttii päästessään kävelylle. Se rakastaa vapaaehtoisten huomiota. Nartun kaveriksi Reina ei sovi.
Reinalla on leishmania. Tällä hetkellä se ei tarvitse siihen lääkitystä.
Reinan olisi jo aika päästä nauttimaan kotikoiran elämästä, pehmeästä pedistä ja omasta perheestä.
On kovin surullista, ettei kukaan ole osoittanut kiinnostusta tätä tyttöä kohtaan.

GORDA

Narttu, monirotuinen , säkäkorkeus 56 cm, arvioitu syntymäaika 1/2011

Gorda tuli tarhalle 4 vuotta sitten pentunsa kanssa. Pentu adoptoitiin nopeasti, mutta äiti ei ole ollut yhtä onnekas.

Gorda-rouva ei pidä nöyristelevistä, alistuvista uroksista eikä minkään luonteisista nartuista.
Vahvaluonteisten urosten kanssa se tulee toimeen.

Leikkiminen ei ole Gordan juttu eikä se kuulu tarhan aktiivisimpien koirien joukkoon.

Ihmisten seura ja rauhallinen kävelylenkki on mieluista. Haussa omakotitalo, jossa Gorda saa olla ainoana koirana.