Seniorit

TOBI

Uros, säkäkorkeus 42 cm, paino 14 kg, 9 vuotta

Yhdeksän vuoden jälkeen Tobi on kylmästi hylätty tarhalle. Tobin on ollut erittäin vaikea sopeutua tarhaelämään. Se on surullinen ja stressaantunut.

Luonteeltaan Tobi on aktiivinen, fiksu ja leikkisä.
Se nauttii vapaaehtoisilta saamastaan huomioista ja samalla toivoo, että jossain olisi oma ihminen, joka huomaisi sen eikä enää hylkäisi.

BRITANY

leikattu bullterrieri narttu, syntynyt arviolta 01/02/2010, korkeus n. 55 cm. paino n 21 kg


Britany on yksi niistä koirista, jotka ovat odottaneet omaa kotia tarhalla jo pitkään! Kerran se on jo adoptoitukin, mutta se palautettiin pian takaisin tarhalle. Britany saapui tarhalle monta, monta vuotta sitten poliisin tuomana. Tullessaan se oli uskomattoman huonossa kunnossa. Sen koko keho oli täynnä karvattomia laikkuja, sen iho oli rikki monesta kohdasta ja sillä oli lukuisia pahasti tulehtuneita haavoja. Voi vai n kuvitella millaiset kamalat tuskat sillä oli ja kuinka paljon se kärsi. Britanya tutkittiin ja siitä otettiin paljon kokeita ja kävi ilmi, että suurimman osan iho-ongelmista aiheutti ruoka-allergia. Oikeanlaisella ruokavaliollaja hyvällä hoidolla Britany on muuten täysin parantunut, mutta sen takajalkoihin on jäänyt lukuisista aiemmista vammoista ja vääränlaisesta ruokavaliosta johtuva ihopoimutulehdusta. Allergia ei kuitenkaan estä Britanya elämästä normaalia koiran elämää. Se tarvitsee tosin dieettiruuan lopuksi elämäkseen ja takajalkojen pyoderma saattaa ajoittain tarvita paikallishoitoa.

Britany on jo 8-vuotias ja se on saanut rankan alun elämälleen. Se on kuitenkin edelleen elämänhaluinen ja iloinen koira, joka rakastaa pallojen jahtaamista ulkoilualueella ja pieniä viilentäviä pulahduksia vilvoittelualtaaseen. Se rakastaa kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, mutta valitettavasti tarhalla on niin paljon koiria, etteivät vapaaehtoiset pysty tarjoamaan Britanylle niin paljon virikkeitä, kun se tarvitsisi. He haluaisivatkin Britanyn saavan oman perheen, jossa se kaikki tarpeet pystyttäisiin ottamaan huomioon ja jossa sille voitaisiin antaa kaikki se aika ja erityishuomio, jota se kaipaa.

Britany rakastaa ihmisiä ja huomiota. Se näyttää hymyilevän koko ajan, kun se saa olla hellittävänä ja huomion keskipisteenä. Se on tottelevainen ja hyväluonteinen narttu, joka kuitenkin tarvitsee rotua tuntevan omistajan. Bullterrierien tapaan Britany osaa olla itsepäinen ja tarvitsee johdonmukaista ohjaamista matkallaan tasapainoiseksi kotikoiraksi. Britany on lenkkeillyt tarhan ulkopuolella yhdessä toisten koirien kanssa, mutta ensisijaisesti se nauttisi jos saisi olla ainoa koira tulevassa perheessään. Suosittelemme Britanya adoptoitavaksi perheeseen, jossa ei ole toisia koiria eikä pieniä lemmikkieläimiä. Britany on voimakas koira, joten emme myöskään halua sitä adoptoitavan perheeseen jossa on pieniä lapsia.

Britany on ihastuttava, luonteikas neitokainen, joka haluaisi vihdoin päästä katselemaan maailmaa muualta kun kaltereiden välistä

REINA

Narttu, monirotuinen, säkäkorkeus 53 cm, paino 27 kg, arvioitu syntymäaika 4/2009

KUUSI PITKÄÄ VUOTTA on Reina viettänyt tarhalla. Se päätyi tarhalle aikoinaan pentujensa kanssa. Reina oli hyvä äiti. Pennut ovat jo saaneet kodit, mutta tämä äitikoira odottaa edelleen tarhalla sitä omaa kotia.
Viisi vuotta Reinalla oli kaverina toinen "näkymätön" koira, joka eräänä päivänä adoptoitiin. 2 viikkoa Reina odotti surullisena yötä päivää kaveriaan takaisin. Edes ruoka ei maistunut.

Reina sai viettää kotihoidossa jonkin aikaa, mutta palautui takaisin tarhalle perheen muuttaessa ulkomaille.

Reina on ystävällinen koira, joka nauttii päästessään kävelylle. Se rakastaa vapaaehtoisten huomiota. Nartun kaveriksi Reina ei sovi.
Reinalla on leishmania. Tällä hetkellä se ei tarvitse siihen lääkitystä.
Reinan olisi jo aika päästä nauttimaan kotikoiran elämästä, pehmeästä pedistä ja omasta perheestä.
On kovin surullista, ettei kukaan ole osoittanut kiinnostusta tätä tyttöä kohtaan.

NINA

Narttu, monirotuinen, säkäkorkeus 50 cm, paino 28 kg, arvioitu syntymäaika 10/2008


Nina on pelastettu 10/2015 tappotarhalta Protectoralle. Ennen tappotarhalle hylkäämistä Nina on elänyt pentukoneena maaseudulla.

Ninan elämä ei ole ollut helppoa eikä edes mukavaa. Nina ei ole kuitenkaan menettänyt luottamusta ihmisiin vaan hakeutuu mielellään vapaaehtoisten seuraan. Leikkiä Nina ei pihalla osaa, mutta kävelylle se lähtee mielellään.
Tarhalla Nina on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

Ninalla on leishmania, johon lääkitys.

MICHEL

Uros, monirotuinen, säkäkorkeus 60 cm, paino 22 kg, arvioitu syntymäaika 1/2010


6.1.18 tuli KUUSI VUOTTA siitä, kun poliisit toivat Michelin tarhalle löydettyään sen kadulta hylättynä.

Michel ei voi tarhalla hyvin. Se on stressaantunut, eikä saa riittävästi huomiota ihmisiltä. Huomiota, jota se niin kovasti kaipaa ja hakee.
Tarhan pihalla se leikkii hetken joko yksin tai parhaan kaverin Yasminin kanssa, jonka jälkeen keskittyy hakemaan vapaaehtoisten huomiota.

Tarhan ulkopuolella Michel on kuin eri koira. Se kävelee nätisti hihnassa ja vaikuttaa onnelliselta.

Tarhalla Michel tulee toimeen narttujen kanssa. Urosten kanssa sitä ei ole kokeiltu.

Vuodet vierivät, mutta kukaan ei ole ollut kiinnostunut Michelistä.
Vielä surullisemmaksi tilanteen tekee se, että Michel on jäämässä tarhalle yksin ilman parasta kaveriaan Yasminia, jonka kanssa on koko tarhalla oloaikansa asunut. Yasmin on adoptoitu Saksaan.

Kunpa joku huomaisi "näkymättömän" Michelin ja sekin saisi elää monen tarhavuoden jälkeen kotikoiran elämää.

GORDA

Narttu, monirotuinen , säkäkorkeus 56 cm, arvioitu syntymäaika 1/2011

Gorda tuli tarhalle 4 vuotta sitten pentunsa kanssa. Pentu adoptoitiin nopeasti, mutta äiti ei ole ollut yhtä onnekas.

Gorda rouva ei pidä nöyristelevistä, alistuvista uroksista eikä minkään luonteisista nartuista.
Vahvaluonteisten urosten kanssa se tulee toimeen.

Leikkiminen ei ole Gordan juttu eikä se kuulu tarhan aktiivisimpien koirien joukkoon.

Ihmisten seura ja rauhallinen kävelylenkki on mieluista.
Haussa omakotitalo, jossa Gorda saa olla ainoana koirana.

BILLY

Billy on noin 8-vuotias mastiffimix, joka pelastettiin huonokuntoisena. Se oli nälkiintynyt, karvaton, täynnä punkkeja, aneeminen, sairasti anaplasmaa, ehrlichiaa, leishmaniaa ja kilpirauhasen vajaatoimintaa sekä joku oli vielä ampunut sitä. Billystä löytyi luodin hylsy, joka poistettiin. Nyt viisi kuukautta myöhemmin anaplasma, ehrlichia ja anemia on hoidettu. Leishmania arvot ovat matalat. Painoa on tullut lisää. Billyllä on lääkitys kilpirauhaseen.

Billy oli aluksi tarhan pitäjien kotona noin kolmenkymmenen muun koiran kanssa. Se ei viihtynyt isossa koiralaumassa, vaan karkasi aidan yli. Billy asuu nyt uudella tarhalla narttukoiran kanssa.
Tapasimme Billyn tarhalla. Billy otti meidät ystävällisesti vastaan. Oli mahtavaa katsoa tämän ison pojan pentumaista leikkiä. Billylle on haussa roduntuntevaa rauhallista kotia, jossa ei ole kissoja.