Adoptioprosessi

1. Harkitse koiran hankinta loppuun asti ja tutustu sivujen adoptio-osioon.

2. Täytä sen jälkeen esitietolomake. Esitietolomakkeen täyttämisen jälkeen kyseisen koiran adoptiota hoitava henkilö on sinuun yhteydessä sähköpostitse. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Adoption alaikäraja on 20 vuotta.

3. Puhelimessa keskustelemme koirasta, tulevasta mahdollisesta kodista sekä sovimme kotikäynnin ajankohdan. Haluamme löytää koiralle loppuelämän kodin.

4. Mikäli päädymme siihen, että koira tuntuu sinulle sopivalta ja voit tarjota sille hyvän loppuelämän kodin, tulee sinun maksaa varausmaksu 200€ yhdistyksen tilille. Kulukorvauksen loppusumma 300€ on maksettava kahden viikon sisällä varauksesta. Kotihoitokoiraan pääsee
tutustumaan esitietolomakkeen täyttämisen, puhelinkeskustelun ja kotikäynnin jälkeen. Suoraan kotihoitajan kanssa tutustumiskäyntejä ei voi sopia.

5. Koiran varauksen jälkeen saattaa kulua aikaa ennen kuin koira saadaan Suomeen. Ennen lentoa koira pitää valmistella matkaa varten (sterilointi/kastrointi, verikokeet, rokotukset, sisä-ja ulkoloishäätö) sekä rekisteröidä Traces-järjestelmään.

Saat ohjeistuksemme Kotituvan koiran oppaan.

6. Koiran adoptoija noutaa itse koiransa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Koiran luovutuksen yhteydessä sinulla tulee olla mukana luovutussopimus kahtena kappaleena täytettynä ja allekirjoitettuna. Koiraa vastassa lentokentällä on aina myös yhdistyksen edustaja, joka luovuttaa sinulle koiran ja käy kanssasi läpi koiran paperit sekä vastaa kysymyksiisi.