Adoptioprosessi

1. Harkitse koiran hankinta loppuun asti ja tutustu sivujen adoptio-osioon.

2. Täytä sen jälkeen esitietolomake. Esitietolomakkeen täyttämisen jälkeen kyseisen koiran adoptiota hoitavat henkilöt ovat sinuun yhteydessä sähköpostitse. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Adoption alaikäraja on 20 vuotta.

3. Otamme yhteyttä ja sovimme kanssasi videotapaamisesta Zoom-ohjelmassa. Tapaamisen aikana kerromme rescuekoirista, haasteista ja edellytyksistä ja toivomme, että otat puheeksi kaiken, mikä sinua askarruttaa. Meille on ensisijaisen tärkeää, että koiralle löytyy loppuelämän koti ja edellytämme, että uusi koti sitoutuu koiraan sekä myötä- että vastoinkäynneissä.

4. Mikäli päädymme siihen, että koira tuntuu sinulle sopivalta ja voit tarjota sille hyvän loppuelämän kodin, tulee sinun maksaa varausmaksu 200€ yhdistyksen tilille. Kulukorvauksen loppusumma 350€ on maksettava kahden viikon sisällä varauksesta. Kotihoitokoiraan pääsee tutustumaan sopimuksen mukaisesti. Kotihoidossa olevan koiran kulukorvaus maksetaan kokonaisuudessaan ennen koiran luovuttamista. Suoraan kotihoitajan kanssa tutustumiskäyntejä ei voi sopia.

5. Koiran varauksen jälkeen saattaa koronaepdemian takia kulua aikaa ennen kuin koira saadaan Suomeen. Ennen matkustamista koira pitää valmistella matkaa varten (sterilointi/kastrointi, verikokeet, rokotukset, sisä-ja ulkoloishäätö) sekä rekisteröidä Tracesjärjestelmään.

Saat ohjeistuksemme "Kotiutuvan koiran oppaan 2020" kun varaus on tehty.

6. Koiran adoptoija noutaa nykyisen Traces-järjestelmän mukaisesti koiran yhdistyksen luovutuspaikasta, joka sijaitsee Lohjalla. Koiran luovutusta varten sinulla tulee olla mukana luovutussopimus kahtena kappaleena täytettynä ja allekirjoitettuna. Yhdistyksen edustaja luovuttaa sinulle koiran ja käy kanssasi läpi koiran paperit sekä vastaa kysymyksiisi. Kaikki koirat saavat yhdistykseltä DesignDogin turvavaljaat. Kaikille koirille nimetään myös oma kummi, jonka nimi löytyy luovutussopimuksesta. Kummi on sinuun yhteydessä heti seuraavana päivänä, kun koira on saapunut maahan. Ota kummiin yhteyttä heti, kun jokin asia askarruttaa sinua.