Adoptioprosessi

1. Harkitse koiran hankinta loppuun asti koko perheen voimalla. Tutustu myös tutustu sivujemme adoptio-osioon huolellisesti.

2. Täytä sen jälkeen esitietolomake. Esitietolomakkeen täyttämisen jälkeen kyseisen koiran adoptiota hoitavat henkilöt ovat sinuun yhteydessä sähköpostitse. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Adoption alaikäraja on 20 vuotta.

3. Otamme yhteyttä ja sovimme kanssasi videotapaamisesta Zoom-ohjelmassa. Tapaamisen aikana kerromme rescuekoirista, haasteista ja edellytyksistä ja toivomme, että otat puheeksi kaiken, mikä sinua askarruttaa. Meille on ensisijaisen tärkeää, että koiralle löytyy loppuelämän koti ja edellytämme, että uusi koti sitoutuu koiraan sekä myötä- että vastoinkäynneissä. On myös tärkeää, että oikea koira ja oikea ihminen kohtaavat.

4. Haastattelun jälkeen pyydämme sinua miettimään ainakin yön yli kaikkea sitä mitä olet saanut tietää haastattelun aikana ja mitä koiran adoptio merkitsisi sinun elämässäsi. Kun päädymme siihen, että voit tarjota koiralle parhaan mahdollisimman loppuelämän kodin, tulee sinun maksaa varausmaksu 200€ yhdistyksen tilille. Kun varausmaksu on maksettu, koira varataan tarhalta ja lähtövalmistelut aloitetaan. Varausmaksu ei palauteta, jos tulet toisiin ajatuksiin. Kulukorvauksen loppusumma 350€ on maksettava kahden viikon sisällä varauksesta. Kotihoitokoiraan pääsee tutustumaan vain erillisen sopimuksen mukaisesti.

Suoraan kotihoitajan kanssa tutustumiskäyntejä ei voi sopia.
Kotihoidossa olevan koiran kulukorvaus maksetaan kokonaisuudessaan ennen koiran luovuttamista.

5. Koiran varauksen jälkeen saattaa kulua aikaa ennen kuin koira saadaan Suomeen. Ennen matkustamista koira pitää valmistella matkaa varten (sterilointi/kastrointi, verikokeet, rokotukset, sisä-ja ulkoloishäätö) sekä rekisteröidä Tracesjärjestelmään.

Saat ohjeistuksemme "Kotiutuvan koiran oppaan 2020" kun varaus on tehty.

6. Koiran adoptoija noutaa nykyisen Traces-järjestelmän mukaisesti koiran yhdistyksen luovutuspaikasta, joka sijaitsee Lohjalla. Koiran luovutusta varten sinulla tulee olla mukana luovutussopimus kahtena kappaleena täytettynä ja allekirjoitettuna. Yhdistyksen edustaja luovuttaa sinulle koiran ja käy kanssasi läpi koiran paperit sekä vastaa kysymyksiisi. Kaikki koirat saavat yhdistykseltä DesignDogin turvavaljaat. Kaikille koirille nimetään myös oma kummi, jonka nimi löytyy luovutussopimuksesta. Kummi on sinuun yhteydessä heti seuraavana päivänä, kun koira on saapunut maahan.