Adoptioprosessi

Los Perros de Andalucía en Finlandia ry on vastuullinen rescueyhdistys ja meille on äärimmäisen tärkeää, että oikea ihminen ja oikea koira kohtaavat. Edellytämme, että pystyt varmuudella sitoutumaan koiraasi, hyvässä ja etenkin pahassa. Rescuekoiran kanssa voit törmätä haasteisiin, joista puhumme lisää videotapaamisten aikana.


Harkitse koiran hankinta loppuun asti koko perheen voimalla. Tutustu myös tutustu sivujemme adoptio-osioon huolellisesti.

Täytä sen jälkeen esitietolomake. Esitietolomakkeen täyttämisen jälkeen kyseisen koiran adoptiota hoitavat henkilöt ovat sinuun yhteydessä sähköpostitse. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Adoption alaikäraja on 24 vuotta.

Jos hakemus hyväksytään, otamme yhteyttä ja sovimme kanssasi videotapaamisen Zoom-ohjelmassa. Ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena on kertoa sinulle, mitä rescuekoiran adoptoiminen merkitsee ja kartoittaa edellytyksiäsi adoptioon. Kerromme koirien elämästä tarhalla, kotiuttamiseen liittyvistä haasteista, terveysasioista ja yhteydenpidosta yhdistykseen. Toivomme, että otat puheeksi kaiken, mikä sinua askarruttaa. Meille on ensisijaisen tärkeää, että koiralle löytyy loppuelämän koti ja edellytämme, että uusi koti sitoutuu koiraan sekä myötä- että vastoinkäynneissä. On myös tärkeää, että oikea koira ja oikea ihminen kohtaavat.

Haastattelun lopussa pyydämme sinua miettimään ainakin yön yli kaikkea mitä olet saanut tietää haastattelun aikana ja mitä koiran adoptio merkitsisi sinun elämässäsi. Jos haluat jatkaa prosessia, sovimme uuden tapaamisen, jossa käymme läpi mahdollisia auki olevia kysymyksiä.

Prosessin aikana harkitsemme ja arvioimme adoptiomahdollisuuksiasi. Jos ja kun päädymme siihen, että uskomme sinun voivan tarjota tietylle koiralle parhaan mahdollisimman loppuelämän kodin, tulee sinun maksaa varausmaksu 250€ yhdistyksen tilille. Kun varausmaksu on maksettu, koira varataan tarhalta. Koiralle ei enää etsitä kotia ja lähtövalmistelut aloitetaan. Varausmaksu ei palauteta, jos tulet toisiin ajatuksiin. Kulukorvauksen loppusumma 400€ on maksettava kahden viikon sisällä varauksesta.

Kotihoitokoiraan pääsee tutustumaan vain erillisen sopimuksen mukaisesti. Suoraan kotihoitajan kanssa tutustumiskäyntejä ei voi sopia. Kotihoidossa olevan koiran kulukorvaus maksetaan kokonaisuudessaan ennen koiran luovuttamista.

Koiran varauksen jälkeen saattaa kulua aikaa ennen kuin koira saadaan Suomeen. Ennen matkustamista koira pitää valmistella matkaa varten (sterilointi/kastrointi, verikokeet, rokotukset, sisä-ja ulkoloishäätö) sekä rekisteröidä Tracesjärjestelmään.

Saat ohjeistuksemme "Kotiutuvan koiran oppaan 2023" kun varaus on tehty.

Koiran adoptoija noutaa nykyisen Traces-järjestelmän mukaisesti koiran yhdistyksen luovutuspaikasta, joka sijaitsee Lohjalla. Koiran luovutusta varten sinulla tulee olla mukana luovutussopimus kahtena kappaleena täytettynä ja allekirjoitettuna. Yhdistyksen edustaja luovuttaa sinulle koiran ja käy kanssasi läpi koiran paperit sekä vastaa kysymyksiisi. Kaikki koirat saavat yhdistykseltä DesignDogin turvavaljaat. Kaikille koirille nimetään myös oma kummi, jonka nimi löytyy luovutussopimuksesta. Kummi on sinuun yhteydessä heti seuraavana päivänä, kun koira on saapunut maahan.

Olet velvollinen ilmoittamaan meille, miten yhteiselonne sujuu myös myöhemmin. Odotamme sinun säännöllisesti lähettävän meille kuulumisia suljettuun FB-ryhmään. Ilmoitathan myös osoitteenmuutoksesta meille.

Adoptoija vastaa koira rekisteröimisestä koirarekisteriin.