Jos koira katoaa


Yhdistys rekisteröi kaikki Suomeen tuotavien koirien mikrosirut yhdistyksen toimesta Turvasiruun. Huolehdi, että tietosi ovat aina ajantasalla Turvasirussa. Sirujen lukijalaitteita löytyy löytöeläinkodeista, eläinlääkäreiltä ja joissakin kaupungeissa myös poliiseilta.

Edellytämme, että käytät koiralla sekä panta että valjaat ja kahdet hihnat. Koira saa Suomeen tultuaan Design Dogin jarrupalalla varustetut turvavaljaat, joissa erityisen paljon säätövaraa. Pannassa oleva yhteystietolaatta nopeuttaa mahdollisen karkurin kotiin saamista.

Toivomme teidän ottavan talteen koiran hajua siltä varalta, että koira pääsee karkuun ja etsijäkoiraa tarvitaan etsinnän avuksi. Hajuksi käy esim. karvat, lyhytkarvaiselta koiralta voi hajun ottaa vanulappuun anturoista, nivusista tai kainaloista. Nämä voi säilöä esim. puhtaaseen lasipurkkiin tai minigrip-pussiin, talteenotettu haju säilyy n. 3 kuukautta.


MIKÄLI KOIRASI KATOAA

Tee mahdollisuuksien mukaan kuvallinen katoamisilmoitus tai tarkka kuvaus koirasta, laita ilmoitukseen yhteystiedot mihin voi ottaa yhteyttä näköhavainnoista tai kiinni saamisesta. ÄLÄ laita ilmoitukseen koiran nimeä ÄLÄKÄ lupaa löytöpalkkiota! Jätä myös mainitsemasta joku yksityiskohtainen tuntomerkki mikä helpottaa myöhempää tunnistamista esim. oikean koiran näköhavainnoista. ÄLÄ ilmoita myöskään julkisesti tarkkoja näköhavaintopaikkoja!

Ilmoita koirasta mahdollisimman laajasti:

löytöeläinkodit (myös naapurikunnat)

Facebookissa on useita ryhmiä karanneille, mm. Karkurit ja paikalliset ryhmät

www.karkurit.fi

lähialueen postilaatikot, lyhtypylväät, kaupat, taksit ym.

sekä yhdistyksen toimihenkilölle

Ota heti yhteys Etsijäkoiraliiton neuvontapuhelimeen 0407248614 saadaksesi yksityiskohtaiset ohjeet koskien juuri kyseistä katoamista. He myös arvioivat etsijäkoiran tarpeellisuuden etsinnässä.