Kotihoitajuus

Kotihoitaja toimii väliaikaisena kotina Suomessa loppuelämän kotia etsivälle koiralle. Tarhoilta tuomme kotihoitoon koiria, joiden on syystä tai toisesta päästävä sieltä pois. Kotihoitoa voidaan myös tarvita uutta kotia etsivälle koiralle, josta vanha perhe joutuu luopumaan. Kotihoidon kestoa on mahdotonta ennustaa etukäteen. Joskus koti löytyy hyvinkin nopeasti, toisinaan taas oman kodin löytymiseen kuluu aikaa useita kuukausia.

Kotihoitajana toimiminen on vapaaehtoistyötä eikä siitä makseta palkkaa. Kuluja kotihoitajalle syntyy esimerkiksi koiran ruokinnasta. Kotihoitaja noutaa koiran yhdistyksen tiloista Lohjalla. Mahdolliset eläinlääkärikulut yhdistys korvaa kotihoitajalle kuittia vastaan. Kotihoitokoirien madotukset ja loishäädöt annetaan kotihoitajalle yhdistyksen toimesta. Mahdollisuuksien mukaan lainaamme koiran tarvikkeita kuten pantoja, valjaita ja talutushihnoja hoitokoirille.

Kotihoitajan ja koko perheen tulee olla sitoutunut kotihoitoon ja pystyä hoitamaan hoitokoiraa kuin omaansa. Kotihoitajan tärkeitä ominaisuuksia ja edellytyksiä ovat sitoutuneisuus, kärsivällisyys, aikaisempi koirakokemus, luotettavuus, yhteistyökyky sekä vähintään 24 vuoden ikä. Yhdistys haastattelee kotihoitajaehdokkaat sekä tekee kirjallisen sopimuksen ennen koiran saapumista. Mahdollisissa ongelmatilanteissa on heti otettava yhteyttä yhdistykseen joko puhelimitse tai spostitse.

Yhdistys valitsee kotihoitoon tulevat koirat ja miettii, mikä koira sopii kenellekin kotihoitajalle parhaiten. Kotihoitajan tulee pitää aktiivisesti yhteyttä yhdistykseen ja kertoa koiran kuulumisia. Kotihoitajalla, joka oppii tuntemaan koiran parhaiten, on keskeinen rooli koiran kotiuttamisessa. Kotihoitajan pitää pystyä kertomaan koirasta kiinnostuneille sen ominaisuuksista sekä järjestämään mahdollisuuden sen tapaamiseen. Kotihoitaja ei voi tehdä itsenäistä päätöstä adoptiosta tai siihen liittyvistä asioista. Koiran adoptiosta ja sen ilmoituksista vastaa yhdistys.

Jos olet kiinnostunut toimimaan kotihoitajana, täytä hakemuslomake ja lähetä se meille, niin olemme yhteydessä.


Lisätietoja: losperros.andalucia@gmail.com